Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בנהיגה מזה כשנתיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני לא יודע אם זה הפורום המתאים אבל אנסה.

מזה כשנתיים התפתח אצלי חשש מפגיעה בהולך רגל בנהיגה. אני לא יודע איך זה קרה כי ברוך השם לא עברתי תאונה ולא קרה שום דבר במשך כמה שנים שנהגתי. היה לי ביטחון מטורף ומבחינת שליטה ברכב והכל אני מצויין.

באמת קשה לי להסביר איך המחשבה הלא רציונלית הזו נכנסה פתאום לחיים שלי. אני פשוט מפחד שאולי הראיה הצידית שלי לא טובה ושאולי אני לא מודע למה שקורה בצדדים אבל הייתי בבדיקת עיניים והכל טוב.

מישהו אולי נתקל ומכיר את הבעיה ויודע איך להיפטר מזה ?

תודה רבה.

פורסם

שלום,

אתה ממשיך לנהוג, רק נוסע לאט וללא ביטחון שהיה בעבר, או נמנע מנהיגה בכלל / עד כמה שרק אפשר?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הייתי לוקח במקומך 2-3 שיעורים אצל מורה נהיגה..ולו רק בשביל לחזק לעצמך את הביטחון אחרי הטראומה ולהחזיר לעצמך הרגלי נהיגה אחרי שנתיים..בנוסף לבקש ממנו טכניקות לאיך להתמודד עם הקושי שאתה מרגיש.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
שלום,

אתה ממשיך לנהוג, רק נוסע לאט וללא ביטחון שהיה בעבר, או נמנע מנהיגה בכלל / עד כמה שרק אפשר?

נוהג על בסיס יומי כמעט

פורסם (נערך)
הייתי לוקח במקומך 2-3 שיעורים אצל מורה נהיגה..ולו רק בשביל לחזק לעצמך את הביטחון אחרי הטראומה.

איזו טראומה? הבן אדם מסביר שלא עבר שום טראומה ואין סיבה רציונלית לחשש שלו.

אני גם מציע שיעור או שניים, ואם זה לא עוזר וזה נמשך, אולי ייעוץ פסיכולוגי.

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

זה טיבעי ויכול לקרות לכל אחד, אולי אתה שומע יותר מידי על תאונות ולוקח את זה קשה, אז קודם כל לא להרבות בחדשות רעות זה לא בריא תהיה בסביבה של מחשבות חיוביות וזה ישפיע עליך לטובה. ודבר שני בגלל שאתה מצוין בנהיגה כמו שאמרת אז הפוך תיקח את המצוינות שלך ותעצים אותה ותן תפירה לעצמך על השכם(כן כן!!!) ותאמר אם כל הנהגים יהיו כמוני אז לא יהיו יותר תאונות ותתגאה בעצמך ובנהיגה שלך ואפילו תדבר על זה ותן טיפים לנהיגה חכמה ובטוחה לחברים שלך למכרים שלך ולמשפחתך. אני בטוח שזה יעזור לך.. תחשוב טוב יהיה טוב!

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
איזו טראומה? הבן אדם מסביר שלא עבר שום טראומה ואין סיבה רציונלית לחשש שלו.

להיפך - החשש שלו הגיוני וטבעי.

הדבר הנכון לעשות הוא לתעל אותו לנהיגה מגננתית בסביבת הולכי רגל. להיות אטי, מרוכז ולצפות מהם למהלכים בלתי צפויים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אחרי יותר מ 20 שנה של נהיגה, אני חושש לפגוע בהולך רגל, אני בכל פניה שמאלה בודק את עצמי שהולך רגל לא מתחיל לחצות כביש וקורה A מסתירה אותו. אני מפחד שהולך רגל שעומד ליד הכביש ומדבר בנייד יירד לכביש ממש לפניי, שילד על אופניים ייאבד שליטה ויפול לכביש. כאשר אני מתקרב למעבר חצייה, ואוטובוס חונה לפניו - אני מפחד שהולך רגל יתחיל לחצות ולא אספיק להגיב. לכן לא יעזור לזה שמצפצף מאחוריי - לא אחצה מעבר חצייה יותר מהר מ 5 קמ"ש.

כאשר אני עוקף אוטובוס שעצר בתחנה, אני מפחד שהולך רגל שירד מהאוטובוס יחצה את הכביש לפני האוטובוס, ואני מתקדם בזחילה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין לך מה לפחד. רק לפני מעברי חצייה תאיט, תסתכל טוב שאין אף אחד ותמשיך לנסוע. אני גם חושב לעצמי לפעמים אם מישהו יקפוץ לי לכביש ואני אדרוס אותו מה יהיה? אם זה לא במעבר חצייה אז אין מה לעשות.

פורסם

לפי התיאור שלך אתה מתמודד או יותר נכון נוקט אמצעי זהירות בהתאם לפחד שלך. כלומר אתה נוהג במודעות לסביבה שאתה מגדיר בעייתית מבחינתך.

אני במקומך לוקח כמה שיעורים אצל מורה נהיגה רק בכדי לקבל חוות דעת מקצועית ממישהו שיושב מהצד ורואה איך אתה מתמודד עם הבעייה.

יכל ליהיות שאתה בסדר גמור וסתם מכניס לעצמך פחדים. ואם אכן אתה בסדר גמור המורה יגיד לך את זה וזה יחזק אותך פסיכולוגית.

בהצלחה.

פורסם

חשש לגיטימי לגמרי בהתאם לבעיית ראייה שלך...

אני נעלץ להתמודד עם משהו דומה כאשר יש לי עין אחת שרואה 6\6 והשניה עם מספר(לכן ראייה צידית מעט מוגבלת).

אני נוהג ללא חשש כ"כ סך הכל נעלץ לסובב הרבה יותר את הראש על מנת לוודא שאין לי משהו שפיספסתי בגלל הקורות או הליקוי הקטן בראייה שאני יכול לפספס(כן כן ממש זה עם הראש כאילו אני בטסט). כמו כן ראדר על המראות מחשש ואיזה קטנוע שיכול לצוץ משום מקום ולחתוך אותי בזמן פניה/מעבר נתיב(זה החשש הכי גדול שלי).

פורסם

היה הרבה יותר גרוע אם לא היית מפחד לפגוע בהולכי רגל

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חשש זה בסדר. גם כזה שמצריך חשיבה ושינוי פעולות.

כשהחשש הופך לטורדני, מעסיק אותך שעות רבות ומפריע לקיום תקין של חיים, זה הזמן לגשת לאיש מקצוע [פסיכולוג/פסיכיאטר].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

השאלה היא האם החשש סביר והאם הוא טורדני ברמה לא סבירה וכפייתית.

קודם כל, האם יש לך נטייה לסבול ממחשבות כפייתיות בתחומים אחרים?

האם המחשבה טורדנית ברמה שמעכירה את שלוות הנפש שלך ואפילו פוגעת בתפקוד שלך כנהג?

אם כן, לך לייעוץ אצל פסיכולוג שמתמחה במחשבות טורדניות.

קוראים לזה טיפול CBT וזה למעשה אימון ספיציפי לשינוי דפוסי חשיבה מציקים תוך שימוש בטכניקות מעשיות (כלומר, לא פסיכואנליזה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...