Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני לפני רכישה של רכב יד 2 בפעם הראשונה, אני שוקל לרכוש מטרייד אין ויש לי מספר שאלות:

1) האם קניה מטרייד אין רציני כמו כלמוביל, או טרייד אין של יבואן רשמי אכן מפחיתה משמעותית את הסכנות לעוקץ ורמאויות ושווה לשלם קצת יותר בשביל זה + אחריות?

2) בטרייד אין לרוב רכבים יד 2 עומדים תקופה ארוכה במגרש מבלי שיניעו ויסעו בהם, בניגוד לקניה מאדם פרטי שככל הנראה נוסע ברכב עד יום המכירה שלו, האם זהו חסרון משמעותי שמעלה את הסיכון לקבל רכב עם בעיות? (הרי למיטב הבנתי מאוד לא מומלץ להעמיד רכב תקופה ארוכה ללא נסיעה), האם זה משפיע על המחיר?

3) במידה ואני רוכש מטרייד אין, האם זה נהוג כפי שעושים בקניה מאדם פרטי להסכים על כך שכשאקח הרכב לבדיקה, במידה ונמצאות בו תקלות גדולות שגורמות לעסקה להיות לא כדאית, המוכר יחזיר לי את הכסף?

4) האם בדיקה שעברה בהלכה במכון כמו קופיוטסט מספיקה בכדי לדעת שהרכב תקין או שיש לבצע בדיקות נוספות לבד?. אם כן, במידה ואני לא מבין מספיק בנושא, האם יש אפשרות לקבל עזרה מקצועית מגורם חיצוני תמורת תשלום?.

5) בנוסף לבדיקה במכון, הבנתי שצריך לבצע גם את הבדיקות האלו, אם פספסתי משהו, אשמח אם תכתבו לי:

א) לברר הסטורית תאונות ותקלות בשיחה עם בעל הרכב הקודם

ב) לעבור על ספר הטיפולים ולוודא שהטיפולים אכן בוצעו ובזמן

ג) לבדוק שאין משכונים ושעבודים על הרכב

ד) לבדוק במשטרה שהרכב לא גנוב (האם זה באמת נחוץ?)

תודה רבה.

פורסם

דבר ראשון שיהיה בהצלחה.

1 - כן, המגרשים הגדולים אכן יותר אמינים ואם הרכב שאת רוצה נמצא במגרש ולא אצל אדם פרטי שנשמע מפוקפק / סוחר רכב אז עדיף לרכוש מחברות גדולות כמו אוטודיל, טריידמוביל וכו'.

2 - להבנתי, יש עובדים שמתעסקים בתחזוקה.

3 - נהוג לקחת לבדיקה, במידה ולא מוכנים שתיקח למכון מיוזמתך, סע לשלום ועבור לרכב הבא.

4 - אם הרכב לא שווה כמה אלפים בודדים. בדוק במכון רישוי ולך עם התוצאות למוסך מורשה שיעריך ליקויים ויתן דעה נוספת.

שים לב רק שבכל רכב זמני טיפולים שונים ויש רכבים עם ליקויים ידועים שצריך לשים לב לטיפול נכון בהם.

תתייעץ לפני הרכישה בפורום לגבי דגם ספציפי ויעזרו לך.

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם

1) אני לדוגמא רכשתי רכב מאוטודיל והייתי מאוד מרוצה מהאמינות שלהם. אלה מגרשים גדולים של יבואנים והם לא מתעסקים בשטויות, במיוחד בכל הנוגע למערכות הבטיחות ברכב.

2) בכל מגרש כזה יש אנשים שתפקידם לדאוג להנעת הרכבים, למילוי דלק, וכדומה.. בדיוק מהסיבות שציינת.

3) הם יציגו לך טופס בדיקה שהם עשו לרכב, אם תרצה תוכל לקחת אותו גם אתה לבדיקה - אבל היא תהיה על חשבונך בלבד.

4) אתה יכול לבקש מבעל מוסך שאתה מכיר ומתמחה ברכב להרים אותו על הליפט ולהעיף מבט.

5) המגרשים לא יחזיקו רכבים גנובים וכו'.. שיעבוד אפשר לבדוק גם ע"ג הרישיון. היסטוריית טיפולים - ניתן לגשת למוסך מורשה עם בעל הרכב או לאחר הקנייה ולקבל (בהנחה שמדובר ברכב מהשנים האחרונות שטופל במוסכי היבואן). ניתן גם לאתר את בעל הרכב הקודם עפ"י הרישיון ולצלצל אליו לקבל פרטים. אני עשיתי את זה ודווקא ענו לי בצורה נעימה.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

אם זו פעם ראשונה שלך, לך לראות מכוניות עם מישהו מנוסה. הוא לא חייב להיות מבין גדול, אבל עין מנוסה מאד תעזור להבין עם מה יש לך עסק. ולא לוותר על בדיקה בשום אופן, לא משנה ממי אתה קונה.

• תוכן חדש...