Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים! אז ככה

הרכב הוא בראבו סנסיישן 2010, 165K על השעון.

לפני כחמישה חודשים הרכב עבר טיפול שגרתי שכלל החלפת שמן מנוע, ללא פלאש או תוספים. ההחלפה בוצעה באופן יזום אחרי כ15K מההחלפה הקודמת. יש לציין כי במשך רוב חיי הרכב, שמטופל מרגע קנייתו במוסכים מורשים בלבד, הוחלף שמן כל 30K על ידי בעלים קודמים. ההחלפה הקודמת בוצעה 9 חודשים ו15K לפני האחרונה, על ידי גם כן, ובמסגרתה בוצע פלאש על ידי המוסך (עדי חדרה). סוג השמן הוחלף מקסטרול מגנטק לליקווי מולי טופ טק, שני השמנים בצמיגות זהה ועומדים בתקן שדורש היצרן.

ובכן, לפני ההחלפה האחרונה צריכת השמן עמדה על כ250 גרם ל1000 ק"מ, סביר בהתחשב בקילומטראז' הגבוה וסגנון הנהיגה הלא מאוד סלחני, מה גם שהספר רכב מציין כי תתכן צריכה של עד 500 גרם בתנאים מסוימים והדבר תקין.

מאז ההחלפה האחרונה הצריכה ירדה לכ100 גרם ל1000 קילומטר. לא שאני לא מרוצה, רק אין לי שום הסבר הגיוני לכך וזה משגע אותי!

* לא היו ולא תוקנו שום נזילות במהלך הטיפול, המנוע נקי.

* סוג השמן לא אמור להשפיע באופן כה דרמטי.

* סגנון הנהיגה לא השתנה, להפך, הותקן תפוח גרירה לפני מספר חודשים והרכב גורר כפעמיים בחודש, אז אם כבר הייתי מצפה לצריכה טיפה גבוהה יותר.

* פילטרים היו ונשארו מקוריים בלבד.

מה קורה פה?? אשמח להסבר מלומד.

עריכה אחרונה על ידי Dragonjepp

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

אפשר לנחש שהיו טבעות (אטימה/גירוד) לא חופשים מספיק וזה גרם לשריפת שמן מוגברת.

הפלשינג עשה את עבודתו אבל לא שלמה.

לאחר הפלשינג היה פחות לכלוך במנוע והשמן השלים את העבודה של ניקיון בטבעות.

פורסם

הרכב הזה היה אמור לעבור לפחות החלפת שמן ומסנן כל שנה או 30,000 ק"מ ולא כל 30,0000 ק"מ ללא הגבלת זמן כפי שנוטים לחשוב.

אם עשו טיפול רק אחרי 30,000 למשל אבל עברה יותר משנה,מן הסתם התחזוקה לא היתה נכונה וגרמו נזק כזה או אחר למנוע .

הפלאשינג אם המשקעים אינם עמוקים מידי,עוזר להמיס את הפיח שהצטבר על השסתומים /טבעות בוכנה של המנוע וכך כאשר המנוע נקי יותר גם צריכת השמן ירדה.

שאלה נוספת שלא נשאלה- האם צמיגות שני השמנים זהה ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

החלפות השמן בוצעו פעם בשנה עם חריגות קלות (חודש וחצי גג). הפלאש, כאמור, בוצע לפני יותר משנה, בהחלפת השמן הקודמת, וממה שאני יודע במוסך עדי מבצעים את התהליך בכל טיפול 30K. ההחלפה האחרונה הייתה ביולי השנה, ללא פלאש, ובין הטיפולים מבחינת הספר, ואחריה חלה הירידה בצריכה. לגבי השמנים, שניהם בצמיגות ובתקנים הדרושים: Fiat 9.55535-S2, ACEA C3, 5W40. כל שמן מתוסף באופן שונה, אולי מכאן השינוי? אם כך, כנראה שהקסטרול עושה עבודה פחות טובה. הסיבה שהחלפתי אותו הייתה שראיתי מספר מבחנים משווים (ממקורות שונים לגמרי ברשת) והוא כל פעם היה מגיע למקומות הפחות מכובדים. אין לי יכולת לבדוק אובייקטיביות של הבוחנים אבל זאת תחושת הבטן שקיבלתי. אלצ'קו, מאז ההחלפה עברתי כבר 5600 קמ, השמן לא שקוף. שחור ומריח כמו גזי פליטה. כמה זה גרוע?

פורסם
החלפות השמן בוצעו פעם בשנה עם חריגות קלות (חודש וחצי גג). הפלאש, כאמור, בוצע לפני יותר משנה, בהחלפת השמן הקודמת, וממה שאני יודע במוסך עדי מבצעים את התהליך בכל טיפול 30K. ההחלפה האחרונה הייתה ביולי השנה, ללא פלאש, ובין הטיפולים מבחינת הספר, ואחריה חלה הירידה בצריכה. לגבי השמנים, שניהם בצמיגות ובתקנים הדרושים: Fiat 9.55535-S2, ACEA C3, 5W40. כל שמן מתוסף באופן שונה, אולי מכאן השינוי? אם כך, כנראה שהקסטרול עושה עבודה פחות טובה. הסיבה שהחלפתי אותו הייתה שראיתי מספר מבחנים משווים (ממקורות שונים לגמרי ברשת) והוא כל פעם היה מגיע למקומות הפחות מכובדים. אין לי יכולת לבדוק אובייקטיביות של הבוחנים אבל זאת תחושת הבטן שקיבלתי. אלצ'קו, מאז ההחלפה עברתי כבר 5600 קמ, השמן לא שקוף. שחור ומריח כמו גזי פליטה. כמה זה גרוע?

לי זה נשמע כמו בנזין שלא נשרף ומתערבב עם השמן וככה אתה מקבל את האפקט של הריח ונפח שמן גדולה יותר.. אתה יכול לבדוק את זה לבד בעזרת הפלאפון שם אותו מאחור צלם וידאו. תן גז על ניוטרל 5-6 שניות רצוף (5-6 אלף סל"ד) צפה בוידיאו אם יוצא עשן לבן כנראה שמתחיל להתפתח לך בעיה באיזור המנוע..

אם לא נפלט עשן לבן ותצרוכת הדלק לא עלתה אז שכח מזה

פורסם (נערך)

ובנוסף הייתי ממליץ לך לעבור על כל הפלאגים וחוטי ההצתה רק לשלול את העניין הזה..

עריכה אחרונה על ידי gershon

פורסם

אם כבר מדברים על אכילת שמן, מישהו יכול להסביר, חבר ממלא שמן בלנטיס חצי ליטר מעל הפול, והרכב לא מאבד גרם שמן בין טיפולים.

אם הוא ממלא שמן בדיוק עד המקסימום, אז הוא חייב להוסיף לפחות 2 ליטר בין טיפולים.

אמרתי לו שזה לא בריא למנוע, זה לא מעניין אותו, הוא אומר שטויות, הרכב עשה אצלו 300 אלף ק''מ יד ראשונה מנוע וגיר מקורי מנוע לא נפתח מעולם. אז אני מבין אותו.

אשמח להסבר.

פורסם
חבר ממלא שמן בלנטיס חצי ליטר מעל הפול, והרכב לא מאבד גרם שמן בין טיפולים.

אם הוא ממלא שמן בדיוק עד המקסימום, אז הוא חייב להוסיף לפחות 2 ליטר בין טיפולים.

.

כמה שיותר שמן יש במערכת, הטמפרטורה של השמן יורדת(*) והצמיגות עולה(**).

* כל חלקיק של שמן נשאר יותר זמן באגן ויש לו יותר זמן להתקרר עד שחוזר לתעלות שימון.

** הצמיגות של השמן (ונוזלים ככלל) משתנה משמעותית עם שינוי טמפרטורה (כאשר טמפרטורה עולה צמיגות יורדת וההפך)

בקשר "זה לא בריא מילוי יתר" יש שתי דברים:

א- מילוי יתר זה דומה לשימוש בשמן בדרגה צמיגות יותר גבוה.

ב- במיקרה קיצוני, אם ממלאים הרבה מעל המקסימום, יכול להיות מצב שגל הרכובה נוגע (דופק) בשמן וזה יגרום ליצירת קצף וזה אומר התחומצמות מועצת וקילקול השמן ושריפת שמן ועד...

במיקרה שתיארת במקום למלא מעל המקסימום אפשר לשים שמן בדרגה צמיגות יותר גבוה.

ברכבים עם שרשרת תיזמון (לא הלאנטיס) צמיגות גבוה יותר יכול לגרום לבעית שימון השרשרת.

פורסם
כמה שיותר שמן יש במערכת, הטמפרטורה של השמן יורדת(*) והצמיגות עולה(**).

* כל חלקיק של שמן נשאר יותר זמן באגן ויש לו יותר זמן להתקרר עד שחוזר לתעלות שימון.

** הצמיגות של השמן (ונוזלים ככלל) משתנה משמעותית עם שינוי טמפרטורה (כאשר טמפרטורה עולה צמיגות יורדת וההפך)

בקשר "זה לא בריא מילוי יתר" יש שתי דברים:

א- מילוי יתר זה דומה לשימוש בשמן בדרגה צמיגות יותר גבוה.

ב- במיקרה קיצוני, אם ממלאים הרבה מעל המקסימום, יכול להיות מצב שגל הרכובה נוגע (דופק) בשמן וזה יגרום ליצירת קצף וזה אומר התחומצמות מועצת וקילקול השמן ושריפת שמן ועד...

במיקרה שתיארת במקום למלא מעל המקסימום אפשר לשים שמן בדרגה צמיגות יותר גבוה.

ברכבים עם שרשרת תיזמון (לא הלאנטיס) צמיגות גבוה יותר יכול לגרום לבעית שימון השרשרת.

הוא משתמש בשמן המקורי של מאזדה

5W30 חצי סינטטי של חברת

מוטוקראפט, הסברתי לו שלא ימלא יותר מהמקסימום, הוא מאנשים של פעם לא מקשיבים, הוא אומר הוא עושה ככה שנים, עובדה שהרכב עשה 300אלף ק''מ בלי שום בעיות חריגות.

פורסם

מקרה בודד חריג אינו משנה את העובדה שזה ממש לא מומלץ ולרוב יגרום נזק - לא נדבר על ממיר קטליטי אבל גם למנוע עצמו, מחזירי שמן וכדומה כפי שהסבירו לך. אולי ב 400 אלף יהיו לו בעיות ואם היה נוהג אחרת היה הכל תקין עד 700 אלף? לעולם לא נדע.

הזול עולה ביוקר

פורסם
לי זה נשמע כמו בנזין שלא נשרף ומתערבב עם השמן וככה אתה מקבל את האפקט של הריח ונפח שמן גדולה יותר.. אתה יכול לבדוק את זה לבד בעזרת הפלאפון שם אותו מאחור צלם וידאו. תן גז על ניוטרל 5-6 שניות רצוף (5-6 אלף סל"ד) צפה בוידיאו אם יוצא עשן לבן כנראה שמתחיל להתפתח לך בעיה באיזור המנוע..

אם לא נפלט עשן לבן ותצרוכת הדלק לא עלתה אז שכח מזה

אני אנסה, למרות שקשה לי להאמין שיצא עשן לבן, עשיתי טסט לפני שלוש שבועות ועברתי בלי ריג'קט אחד אפילו, מפעם ראשונה. זיהום אוויר תקין. אחרי חיפושים יותר נשמע לי שיש חדירה של גזי פליטה לשמן, שזה יכול להיות רינגים קצת עייפים, אבל כדי להבין את זה אני הולך לעשות מדידת קומפרסיה. תודה.

• תוכן חדש...