Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כמו שאריק ציין, רוב העומס בבלימה נופל על הסרן הקדמי.

בזמנו היתה לי 106xsi, הרכב היה עם רפידות קדמיות של פרודו מדגם DS2500 המצויין.

הרכב סתם מעולה בכל מצב.

הגעתי לבדיקת טסט שנתית, עולים על המכשיר שמודד עוצמת בלימה, סרן קדמי תקין עם בלימה חזקה.

מתקדם 2 מטר ומתחיל בדיקת בלמים אחוריים.

גלגל אחד כלל לא בולם, גלגל שני בולם חלש מאוד, הרבה פחות מהערך התקני.

נכשלתי בטסט, נסעתי למוסך, מפרקים תופים אחוריים ומגלים שבשניהם הבוכנות נוזלות ובאחד הגלגלים הבוכנה בכלל תקועה (הגלגל שכלל לא בלם).

בקיצור, למרות בלמים אחוריים שבדיעבד התגלו כתאורטיים הרכב בלם מעולה.

קרה לי בדיוק אותו מקרה רק עם אימפרזה, אחרי החלפת המשאבות הרגשתי שיפור רציני בבלימה.

פורסם
בסיטרואן קקטוס יש בלמי תוף מאחורה ומקדימה דיסק אבל לא דיסק מאוורר, אלא מה שנקרא solid disk.

הי בוקי,

אני קצת סוטה מהנושא, אבל אני אשמח אם תסביר מה זה SOLID DISK ובמה הוא שונה מדיסק מאוורר.

פורסם (נערך)

גד, בד"כ הצלחת הקדמית היא מאווררת, והאחורית סוליד, חוץ מפונטו למשל - שם הקדמית סוליד ומאחורה תוף.

מאווררת בנויה כסנדביץ' - פלטה-חריצי איורור-פלטה. תוכל לראות את ההבדל בינה לבין סוליד:

solid_vented.png

ואכן לפי דעתי בלמי תוף פחות אמינים - כמו שאמרו פה - משאבות שמתפוצצות ונוזלות (נתקלתי בזה המון, ועדיין לא בקליפר אחורי שנזל) , ורגולאז' שצריך לעשות מדי פעם.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם
תופים נשחקים משמעותית יותר לאט, מה הבעיה בדיוק בהם? זה שהם נראים פחות טוב מדיסק?

Sent from my XT1575 using Tapatalk

מחזק.

אפילו זול יותר לכיס: צריך לעשות כיוון לקפיץ שמחבר את בלם היד.

אני רוצה להתוודות: ברשותי גטס 09 עם תוף מאחור, להוריי פלאונס עם דיסק. שתי המכוניות בולמות מצוין. אני למשל לא מבין מדוע ביונדאי I10 וקיה פיקנטו יש דיסק מאחור. (השערה שלי שאולי יש קשר לגלגלים?)

לגבי עניין החסכון: היצרן מנסה לחסוך מ-2 סיבות:

1. בזמן הקניה ,תקנה מוצר זול יותר.

2. שתתבאס כשתגלה, ותרצה להחליף לדגם מפואר יותר.

פורסם
אם הם כל כך מצויינים, אמינים וזולים, למה לא משתמשים רק בהם? למה לא שמו אותם גם בקדמיים? למה כל החברות לא רוצות לחסוך ושמות משהו יקר ופחות אמין לכאורה כמו דיסק?

היה פעם ככה.

אחר כך התחילו לשים דיסק, כי הדיסק בולם יותר טוב, וגם קל יותר לטפל בבלמי דיסק (מה שכן, תדירות החלפה גבוהה יותר מפצה על זה).

אני אישית ממש מרגיש בהבדל. בפוקוס יש לי דיסק מקדימה ותוף מאחורה. כשבודקים את כל הבלימה בטסט, הבלם הקדמי עובד ממש יותר טוב.

וגם רכבים שהיו לי עם ארבעה בלמי דיסק (קסנטיה, לנסר, מונדאו, קורולה) בלמו הרבה יותר טוב מאותה פוקוס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

משיקולי מחיר בדרך כלל בלמי תוף לא כוללים כיוונון אוטומטי של המרווחים, ואז בפועל הם לא בולמים כראוי לאחר שהמרווחים גדלו בגלל השימוש, וזו כבר בעיה בטיחותית.

בלמי תוף אינם מאווררים ובירידות ארוכות (תאונת המיצובישי גרנדיס בירידה לכנרת) כשהבלמים מיתחממים אפשר גם לאבד לגמרי את הבלימה.

בלמים עלולים ללהוט מרוב חום, ללא קשר לסוג הבלמים:

1grandis-brakes.jpg

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

היו לי גם וגם ולא הרגשתי הבדל גדול. עוצמת הבלימה תלויה בעוד דברים חוץ מסוג הבלם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
משיקולי מחיר בדרך כלל בלמי תוף לא כוללים כיוונון אוטומטי של המרווחים, ואז בפועל הם לא בולמים כראוי לאחר שהמרווחים גדלו בגלל השימוש, וזו כבר בעיה בטיחותית.

בלמי תוף אינם מאווררים ובירידות ארוכות (תאונת המיצובישי גרנדיס בירידה לכנרת) כשהבלמים מיתחממים אפשר גם לאבד לגמרי את הבלימה.

על מה אתה מדבר? אני לא חושב שקיים רכב בלי כיוון אוטומטי של הסנדלים,זו מערכת מכאנית פשוטה ביותר.

זה שבלמי תוף סגורים זה נכון, הם מתחממים, אבל שוב רוב המשקל של הבלימה נופל על הבלמים הקדמיים, גם בגלל שהמשקל עובר קדימה וגם בגלל שככה מחולקת עוצמת הבלימה, דיסקים יאבדו את הכוח לפני התופים בבלימות ארוכות בירידות.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אני לא טועה, בגרנדיס גם האחוריים זה דיסק. אין קשר לכשל ולסוג הבלם. במשאיות ריאו של הצבא כל הגלגלים הם תוף וזה בולם את הבהמה הזו בכל תנאי השטח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בתאונה הספציפית כחלק מנסיונות הבלימה הם הרימו בלם יד, שום סוג של בלם לא היה שורד את הדבר הזה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
בתאונה הספציפית כחלק מנסיונות הבלימה הם הרימו בלם יד, שום סוג של בלם לא היה שורד את הדבר הזה.

אז למה לדעתך קרתה התאונה הזאת?

לפני שנתיים הייתי בהרצאה על תאונות בדרכים דרך הצבא, המרצה טען שבמקרה של הרגשה שהבלימה לא תקינה בירידה, יש להוריד להילוך ראשון (לא להוריד בהדרגה, אלא מיידית). לי זה נשמע הזוי, כי העומס שיופעל על הגיר הוא עצום.

פורסם

מבחינה מכאנית אין לי מושג כי אני לא מכיר לעומק את המקרה אבל זו תאונה שהייתה יכולה להיגמר בשלום.

להוריד להילוך ראשון במכה זה ממש לא פתרון, אולי פתרון להעיף טלטל דרך המכסה מנוע.

להוריד הילוכים בהדרגה זה הפתרון.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

במקרה המצער שם

נתפסה מצערת הגז לכן הורדת הילוך לא הייתה מסייעת, וכל מה שהוא עשה היה לטגן את הבלמים.

היה צריך להכניס לניוטראל, למשוך בלם יד, ולפי תנאי הדרך שהם עברו היה לו מספיק קטעים בהם הרכב היה נעצר לאיטו, עוד לפני הגעה לירידות של טבריה עצמה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...