Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לקחתם את זה רחוק.

כשמנסים לחסל אותך, אתה לא צריך להיות מומחה לתרבויות ושפות כדי להבין את זה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, עדי-אל כתב:

והזכירו את צבי יחזקלי. מדובר באדם שכן מדבר בשפה שלהם וכן מכיר אותם אבל זה לא מספיק לאנשים כאן

ואם מביאים את מרדכי קידר שגם כן מכיר ואפילו עם דוקטורט בנושא אז גם זה לא מספיק 

ואם מביאים את הפרסי הזה אז הוא גם מעצבן.

אז אף אחד לא מבין את התרבות המזרח תיכונית רק אתה (לא אתה ספציפית) האשכנזי שמקרה הטוב אמרת פעם סלאם עליכום לאיזה ערבי

לקחת לי את המילים מהמקלדת.

יספרו לך שצריך לדעת את השפה, צריך "השכלה", צריך ניסיון, אבל גם זה בתנאי שהדעה של אותו "מומחה" מתאימה להם לאג'נדה.

צבי יחזקאלי - עבד בשב"כ, למד תקשורת ועיתונאות, למד על האיסלאם, ביצע תחקירים, אשכרה היה פיזית, לפעמים בצורה גלויה ולפעמים ב"מסווה", בשטחים, במעוזי האיסלאם באירופה. שולט בשפה הערבית. ועדיין זה לא מספיק.

מרדכי קידר - שירת ב-8200 מעל ל-20 שנים, בעל דוקטורט בלימודי ערבית ומדעי המדינה, מזרחן. לא מספיק טוב.

אליהו יוסיאן - עלה מאיראן, שירת ב-8200, מרצה ופרשן. לא מספיק טוב.

יוסף חדאד - לא חושב שצריך לפרט.

מסעב חסן יוסף - גם לא צריך לפרט יותר מדי.

כל האנשים הללו מכירים את המנטליות, דוברים את השפה, מכירים את התרבות מגוף ראשון, אבל לא, ל"מומחים" פה הם לא טובים מספיק.

מי טוב מספיק?   נדב אייל, שפוגע בתחזיות שלו כמו תחזית מזג האוויר באביב, או רונן ברגמן, שספק אם כותב כתבות או ספרי מדע בדיוני, או יובל נח הררי, כי הוא למד "היסטוריה".

איך אומרים - In knowing nothing, life is most delightful.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 47 דקות, עדי-אל כתב:

אז אף אחד לא מבין את התרבות המזרח תיכונית

הבעיה שלי עם כל ה״מומחים״ האלו, גם מימין וגם משמאל, היא שהם תופרים את ההערכות שלהם לאמונות הפוליטיות והדתיות שלהם. כל המומחים שהזכרת הם אנשים דתיים שמאמינים ברמה מסוימת שהיהודים הם העם הנבחר ושהארץ הזו מובטחת לנו ומכאן נגזרות כל הפרשנויות שלהם.

אצל מומחים משמאל יש פחות אמונות דתיות, אבל יש הטיות פוליטיות. אז הם טיפה יותר מאוזנים.

אני חושב שהסקה מכמה אנשים שהכרת בחייך, מאה בדואים בבאר שבע למשל, לאוכלוסיה של מיליונים שמתפרסת על שטחים עצומים, היא בעייתית מאוד.

סבתא שלי ז״ל גדלה במצרים. זה הפך אותה למומחית בתרבות של מהגרים סורים בגרמניה?

ברור שיש מאפיינים תרבותיים קולקטיביים לכל חברה. החברה הערבית היא שמרנית, פטריארכלית ודתית ברמה זו או אחרת. החילוניות שם היא זניחה. לפחות במזרח התיכון. האם מהגרים סורים באירופה נהיים יותר דתיים או שיש גם כאלו שנהיו דווקא יותר חילוניים? אולי גם וגם? לא יודע.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 21 דקות, gadik6 כתב:

כל האנשים הללו מכירים את המנטליות, דוברים את השפה, מכירים את התרבות מגוף ראשון, אבל לא, ל"מומחים" פה הם לא טובים מספיק.

הם מכירים. דוברים. אתה דואג לציין את זה, כי זה מרכיב חשוב. 

אתה לא דובר, אבל מספר לנו שאתה מומחה. זה הכול. מספר על היכרות עם התרבות, אבל את השפה אתה לא מכיר ועכשיו אתה מפנה לאיזה טיעון איש קש שבו לא מאמינים למומחים אחרים. אתה זה לא הם, אין לך את היכולות שלהם.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 14 דקות, פינדר כתב:

נראה לי שגם אתה וגם חבר שלך צריכים ללמוד מתמטיקה ואחוזים.

אם אני מבין נכון, בשוודיה למשל, אחוז המוסלמים באוכלוסיה עלה ב-3.6%, מכלל האוכלוסיה. כלומר, אם ב-2010 הם היו X אחוז מהאוכלוסיה, אז ב-2020 הם נהיו X+3.6 אחוז.

עכשיו למה זה מטעה?   כי אם הם היו לצורך העניין 4.5% מהאוכלוסיה ב-2010, שזה לדעתי פחות או יותר המספר שלהם (כ-400 אלף מתוך 9 מיליון כמדומני), אז ב-2020 הם נהיו כ-8%, או כ-800 אלף מתוך 10 מיליון. המספרים זה סתם דוגמה, אבל זה מראה שלמעשה מספר המוסלמים בשוודיה כמעט הוכפל, למרות שהאחוז היחסי שלהם באוכלוסיה גדל רק ב-3.6%.

לפני 7 דקות, David32 כתב:

הם מכירים. דוברים. אתה דואג לציין את זה, כי זה מרכיב חשוב. 

אתה לא דובר, אבל מספר לנו שאתה מומחה. זה הכול. מספר על היכרות עם התרבות, אבל את השפה אתה לא מכיר ועכשיו אתה מפנה לאיזה טיעון איש קש שבו לא מאמינים למומחים אחרים. אתה זה לא הם, אין לך את היכולות שלהם.

אתה כנראה גם עברית לא דובר היטב, כי אני טרחתי לציין את זה כטיעון נגד שהביאו פה נגד צבי יחזקאלי - לא משנה אם אתה יודע את השפה או לא יודע, עדיין ישללו את דעתך בשלל נימוקים, אם אתה לא בעל הדעות ה"נכונות".

שנית, לא אמרתי שאני מומחה. אמרתי שאני מכיר את המנטליות. אתה מומחה בענייני אוקראינה או ארה"ב?   אם לא, אז למה אתה קובע בבטחון מה קורה עם טראמפ, או עם זלנסקי וכדומה?   אתה מומחה לרוסיה, חוץ מידיעת השפה?   אה לא?

וזה לא טיעון איש קש ולא "מומחים אחרים". אני לא בא להמציא את הגלגל. בכל נושא שאני לא מומחה בו, אני בוחר את המומחים להם אני מקשיב, במקרה הזה צבי יחזקאלי, קידר ועוד, וזה בנוסף לניסיון ולידע שלי.

ושוב, אני לא יודע למה אתה וחבריך פה קובעים בודאות שאני לא יודע את השפה. כמו שאמרתי, זה שראיתם ערבים רק בסופר פארם, כמו שמישהו טרח לציין, או זה שלחלק פה נראה הזוי שאשכרה אנשים גדלים בסביבה עם בדואים, מעיד בעיקר עליכם. יש חיים גם מחוץ לגוש דן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 32 דקות, פינדר כתב:

אצל מומחים משמאל יש פחות אמונות דתיות, אבל יש הטיות פוליטיות. אז הם טיפה יותר מאוזנים

במקרה הזה אין הבדל בין אמונה דתית לאמונה של אידאולוגיה פוליטית.

אחד מאמין שאלוהים הבטיח לו את הארץ, השני מאמין שאם נעשה לאנשים x נקבל בתמורה y. שום דבר מזה לא מדע מדויק. במיוחד כשהולכים לקיצון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

לא, אתה רק מסיק שאף אחד פה, או רובנו, לא יודעים 2 משפטים בערבית, ומשליך את החוויות שלך על אחרים.

שוב, זה שאתה רואה בערבים רק רוקחים או איזה חייזרים שאתה פוגש כשהם מביאים לך את האוכל בוולט, לא אומר שזה המצב אצל כולם

בינתיים נראה שאני צודק. אתה מלמלת משהו על בדואים שגדלת איתם, שעדיין לא ברור לי איך מהם למדת נניח על עלווים בסוריה. אחר כך התגלה שהיה לך רוקח ערבי.

אני שיש כאלו שיש להם קשר עם החברה הערבית בישראל. מכיר כמה כאלו. אפילו יצאו עם ערבים ערביות. די בטוח שאתה גם לא אחד מהם. אבל, שוב, גם אם נניח היית - אתה דובר ערבית שוטפת? מומחה לאיסלאם? לנוצרות? 

אנחנו יודעים שלא נכון?

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

כמו שאמרתי, אתה מתלונן שאני מכליל, ואז עושה את אותו הדבר. שזה די משעשע.

ממש קבוצות קטנות, על אלפי, או עשרות אלפי או מאות אלפי החברים בכל אחת מהקבוצות.

ומאיפה לך שאני לא יודע ערבית?   אתה בנית לעצמך איזה סיפור, ועכשיו אתה מפתח תיאורה מסביב.

אז שוב - אם אתה טוען שאתה מכיר את המנטליות או הרעיון או הגישה של נערי גבעות, אז אני מרשה לעצמי להגיד שאני מכיר את המנטליות של הערבים מוסלמים בישראל, ושהיא תקפה לגבי חלקים גדולים מהמוסלמים באירופה. מספיק מצומצם בשבילך?

1. אתה יודע מה ההבדל בין אלפים ומאות אלפים לחצי מיליארד, מדתות שונות וקבוצות אתניות שונות ששונואות זו את זו, נכון?

2. אני לא המצאתי לעצמי שום סיפור. שאלתי. ענית שאתה יודע יותר מוואחאד חומוס, כי פגשת בדואי בשכונה פעם. אוקיי. זה אומר שאתה דובר ערבית?

3. באופן לא מפתיע, בלי להשתחצן, אתה לא ככ מבין את הבסיס. זה אופייני לאנשים שמוותרים על לימודים גם לא פורמליים ומסתפקים בסטראוטיפים. הכללות יכולות להיות מבוססות ויכולות שלא. את שלי על הבסטיס שלך מהשטחים, אני מבסס על זה שאני דובר את אותה השפה כמוהם. ממש ביום יום. אני מסוגל לקרוא את מה שהם כותבים ולשמוע את מה שהם אומרים בלי תרגום ובלי תיווך של צבי יחזקאלי. והכי מרתק, אני יודע למה הם מצביעים ומה הרעיונות שמניעים אותם. אם סתם לדוגמא היית כותב על, לא יודע, זה שערבים בישראל מעורבים ביותר תאונות דרכים מיהודים - הויכוח הזה לא היה מתקיים. אבל אתה חוזר על מנטרה סטראוטיפית מופרכת חוצת יבשות. מבין את ההבדל, כן?

לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

אז כן, כדי להבין מנטליות לא צריך לעשות קורס או לקרוא ספר. מספיק לעשות הכנה מקדימה ולבלות מספיק זמן באותה סביבה.

נכון. השאלה היא מה זה מספיק.

לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

אני לא מזלזל בהשכלה פורמלית, אני פשוט מבין שיש תחומים שבהם "השכלה פורמלית" זה חרטא, ומה שחשוב זה ניסיון, אינטואיציה, ואולי גם אופי מתאים.

אתה לא יכול ללמוד איך להיות סוחר מכוניות, או מנהל עבודה בבניין, או אפילו מנהל בהייטק, מקריאה של ספרים, אם "אין לך את זה".

זה נחמד שאתה חושב ככה, אבל רוב העולם חולק עליך. איך אפשר על סמך אינטואיציה להגיע למסקנה גורפת על מאות מיליוני בני אדם אני לא יודע. אבל באמת שזה לא ויכוח מעניין מספיק כבר. 

לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

ממש גילית את אמריקה. עוד מעט גם תספר לי שהאנשים במערב אוקראינה מתנגדים לאוקראינים מהמזרח.

כשאומרים תרבות אירופאית, רוב האנשים, חוץ אלו שאוהבים להתחיל להתפלפל ולהתחכם, מבינים שהכוונה היא למערב אירופה. לא לפולין, לא לרומניה, אולי אפילו לא לאיטליה. 

אתה תתחיל עכשיו לקשקש על איך הגרמנים שונים מהצרפתים, ואיך הצרפתים שונים מהשוויצרים. בסדר, בשורה התחתונה - ההבדל בין הקבוצה האירופאית לקבוצה המוסלמית שהיגרה/הסתננה לאירופה, גדולים מההבדלים בין פריטי כל קבוצה.

נראה שאכן גיליתי לך, לא את אמריקה אבל לפחות את אירופה.

לא יודע גם החרגת את פולין דווקא. אתה יודע שחלקים נרחבים ממנה עברו בין שליטה פולנית לגרמנית לא מעט פעמים במהלך ההיסטוריה, ויש שם מיעוטים אתניים מכאן ומכאן, כן? גם לא יודע למה את איטליה. אבל פייר גם לא איכפת לי. 

לפני שעה, עדי-אל כתב:

והזכירו את צבי יחזקלי. מדובר באדם שכן מדבר בשפה שלהם וכן מכיר אותם אבל זה לא מספיק לאנשים כאן

למה לא? אני לא התווכחתי על המומחיות של צבי יחזקאלי, אלא של מגיבי השרשור, שחוזרים על מנטרות בנות 150 שנה בערך - "ערבים מבינים רק כוח" ומספרים על אירופאים אדיבים ויפי נפש, בזמן שבמהלך ה-150 שנים האלו, האירופאים טבחו במיליוני יהודים. 

לפני כשעה, gadik6 כתב:

צבי יחזקאלי - עבד בשב"כ, למד תקשורת ועיתונאות, למד על האיסלאם, ביצע תחקירים, אשכרה היה פיזית, לפעמים בצורה גלויה ולפעמים ב"מסווה", בשטחים, במעוזי האיסלאם באירופה. שולט בשפה הערבית. ועדיין זה לא מספיק.

מה? איך מויכוח על זה שלך או למגיבים דומיך אליך בשרשור אין מושג מעבר לסטראוטיפים קו ההגנה עבר להיות צבי יחזקאלי?

מה נסגר?

גם זה מדהים שאתה מביא אותו בתור דוגמא. למד תקשורת, למד על איסלאם, עבד בשבכ, תחקירים, היה פיזית. אחינו, למה לא אמרת לו שפשוט צריך אינטואיציה?

לפני 20 דקות, gadik6 כתב:

ושוב, אני לא יודע למה אתה וחבריך פה קובעים בודאות שאני לא יודע את השפה. כמו שאמרתי, זה שראיתם ערבים רק בסופר פארם, כמו שמישהו טרח לציין, או זה שלחלק פה נראה הזוי שאשכרה אנשים גדלים בסביבה עם בדואים, מעיד בעיקר עליכם. יש חיים גם מחוץ לגוש דן.

לא קובעים שום דבר בוודאות. שאלנו. התשובה שלך היתה "גדלתי עם בדואים ואני מכיר יותר ממשפט" או משהו כזה. אוקיי. גם אני. אז?

גם זה די מביך שבתור מי שמספר פה על פנטזיות טרנספר אתה מתגאה בחברות שלך לכאורה עם בדוואים (וגם את מי הם מייצגים? הרי חלקם משרתים בצבא והיו כמה חטופים בדוואים ב7.10 - אולי לא סיפרו לחוטפים שזה העולם הערבי נגד האירופאי). 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 47 דקות, פינדר כתב:

הבעיה שלי עם כל ה״מומחים״ האלו, גם מימין וגם משמאל, היא שהם תופרים את ההערכות שלהם לאמונות הפוליטיות והדתיות שלהם. כל המומחים שהזכרת הם אנשים דתיים שמאמינים ברמה מסוימת שהיהודים הם העם הנבחר ושהארץ הזו מובטחת לנו ומכאן נגזרות כל הפרשנויות שלהם.

אצל מומחים משמאל יש פחות אמונות דתיות, אבל יש הטיות פוליטיות. אז הם טיפה יותר מאוזנים.

אני חושב שהסקה מכמה אנשים שהכרת בחייך, מאה בדואים בבאר שבע למשל, לאוכלוסיה של מיליונים שמתפרסת על שטחים עצומים, היא בעייתית מאוד.

סבתא שלי ז״ל גדלה במצרים. זה הפך אותה למומחית בתרבות של מהגרים סורים בגרמניה?

ברור שיש מאפיינים תרבותיים קולקטיביים לכל חברה. החברה הערבית היא שמרנית, פטריארכלית ודתית ברמה זו או אחרת. החילוניות שם היא זניחה. לפחות במזרח התיכון. האם מהגרים סורים באירופה נהיים יותר דתיים או שיש גם כאלו שנהיו דווקא יותר חילוניים? אולי גם וגם? לא יודע.

בזמן אוסלו קידר היה איש שמאל ובעקבות הפגישות עם שותפים ערבים הוא שינה את דעתו 

גם יחזקאלי היה איש חילוני ואז שינה אותו כתוצאה מהסכסוך 

ככה שדווקא נראה שלא הפרשנות שלהם נגזרת מהדעות אלא להיפך

פורסם

@gadik6 חשוב להזכיר את הקונטקסט:

ציטוט

זה אולי המשפטים שאתה יודע. אני גדלתי לצד ערבים (בדואים) מגיל בית ספר. אני מכיר את המנטליות, את צורת החשיבה הלא מערבית, את הניואנסים הקטנים והחשובים ועוד. אז אומנם אני לא "מזרחן" או "היסטוריון", אבל את הפרקטיקה אני מכיר

מה הקשר בין "חמאס (ודומיו) מבינים רק כוח" למצב האיסלאם באירופה לבין הבדואים שגדלת לצידם לצבי יחזקאלי ושאר מביני עניין?

אני די בטוח שהכללה או אקסטרפולציה במקרה הזה פשוט לא תופסים. 

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, עדי-אל כתב:

קידר

הוא גם טען שלא יגאל עמיר הוא זה שרצח את רבין. אז אני לא ממש מעריך את הפרשנות שלו בקשר למשהו.

לפני 20 דקות, עדי-אל כתב:

יחזקאלי היה איש חילוני ואז שינה אותו כתוצאה מהסכסוך 

לא הבנתי. הוא חזר בתשובה בגלל הסכסוך? זה טרלול..

אתם בוחרים פרשנים שמספרים לכם את מה שאתם רוצים לשמוע.

עמירה הס כל כך רצתה להבין את המנטליות הערבית פלסטינית עד שעברה לגור ברמאללה . מישהו פה מקבל את הפרשנות שלה?

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מעניין שלצד השמאלי יש נטייה ברורה לאלרמיזם בכל הקשור למצבה/עתידה של מדינת ישראל (חרדים/מדיניות/הפניית גב מצד מדינות מערביות/כלכלה שתקרוס וכו׳), בעוד הם מגינים בחירוף נפש כנגד כל תאוריה (ויש שיאמרו, מציאות) בנוגע לאיסלם ו/או ערבים.

ודאי שדעתו של מאן דהו מושפעת מאמונותיו (דתיות/פוליטיות/חברתיות וכו׳), מחינוך, מנסיון ועוד ולכן עשויות שלא להיות מקובלות על בני פלוגתא.

מה שמפריע לי היא הפסילה הכמעט אוטומטית של הצד השני תוך שימוש באמירות לגופו של אדם שמטרתן לערער על עמדתו.

ולפני שמישהו יקפוץ כאן, זו נקודת מבט ממעוף הציפור - אקבל מראש כצודקות אנקדוטות כאלו ואחרות - אך בכללי, חוששני שאיני טועה באבחנתי.

יום נפלא לכולנו😇

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני שעה, waterman כתב:

מעניין שלצד השמאלי יש נטייה ברורה לאלרמיזם בכל הקשור למצבה/עתידה של מדינת ישראל (חרדים/מדיניות/הפניית גב מצד מדינות מערביות/כלכלה שתקרוס וכו׳), בעוד הם מגינים בחירוף נפש כנגד כל תאוריה (ויש שיאמרו, מציאות) בנוגע לאיסלם ו/או ערבים.

ודאי שדעתו של מאן דהו מושפעת מאמונותיו (דתיות/פוליטיות/חברתיות וכו׳), מחינוך, מנסיון ועוד ולכן עשויות שלא להיות מקובלות על בני פלוגתא.

מה שמפריע לי היא הפסילה הכמעט אוטומטית של הצד השני תוך שימוש באמירות לגופו של אדם שמטרתן לערער על עמדתו.

גם לצד הימני יש נטייה ברורה לאלרמיזם בכל מה קשור לערבים ואסלאם ושמאלנים ואנטישמיות. בעוד שחלק מהם מגינים בחירוף נפש כנגד כל תאוריה (ויש שיאמרו, מציאות :) ) בנוגע למגזרים דתיים שונים בישראל (ואף משתמשים ב״אנטישמיות״ וכו׳ בצורה הרבה יותר קיצונית ממה ששמאלנים משתמשים ב״גזענות״ במקביל). ככה זה. לאנשים יש דעות, לפעמים מבוססות, לפעמים לא.

אישית אני חושב שאפשר לנהל דיון רעיוני על כל מחשבה כזו. אני מסכים לחלוטין שהכל מושפע מחינוך, ניסיון, אמונה וכו׳. אין לי גם סנטימנטים מיוחדים לאסלאם ומהגרים ממדינות עולם שלישי שונות באירופה. ואני לא בטוח שהדיעות שלי בנושא מאוד שונות מהממוצע כאן.

בכל זאת, עם אמירות פשטניות כלליות כמו ״ערבים מבינים רק כוח מול אירופואים מעודנים״ יש לי בעיה קלילה. אולי ערבים באמת מבינים רק כוח, אני לא יודע. אבל אני חושש שזה היתה פחות או יותר הגישה של הציונות ואחכ מדינת ישראל לאורך כל ההיסטוריה. ומה שהכי ״יפה״ בזה, מעבר לזה שזה נכשל בתכלס, זה שאני חושש שרוב הגישה הזו הוכתבה ומוכתבת על ידי יוצאי מזרח אירופה, בלארוס, פולין, כמוני. שהבנתם את התרבות הערבית המקומית היתה בהתאם. ועוד בעיה קטנה איתה היא שמדובר בתפיסה סטטית אל היסטורית. ״הים אותו ים, הערבים אותם ערבים״. כמובן, יכול להיות שגם זה נכון. אבל, שוב, אז אפשר לחזור לאירופה או יפן, ולגלות שיש שינויים. אז למה פה לא בעצם?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, יבגניפ כתב:

בינתיים נראה שאני צודק. אתה מלמלת משהו על בדואים שגדלת איתם, שעדיין לא ברור לי איך מהם למדת נניח על עלווים בסוריה. אחר כך התגלה שהיה לך רוקח ערבי.

אני שיש כאלו שיש להם קשר עם החברה הערבית בישראל. מכיר כמה כאלו. אפילו יצאו עם ערבים ערביות. די בטוח שאתה גם לא אחד מהם. אבל, שוב, גם אם נניח היית - אתה דובר ערבית שוטפת? מומחה לאיסלאם? לנוצרות? 

אתה בעיקר שכנעת את עצמך שאתה צודק.

התחלת מטענות בסגנון "אף אחד פה לא יודע יותר ממשפט בערבית", וכשהבנת שזה לא נכון אז פתאום עברנו לדובר ערבית שוטפת.

עכשיו צריך לדבר ערבית שוטפת כדי להבין את האיסלאם והמוסלמים?

אם ככה אז רוב האנשים כאן לא יכולים להתבטא בשום נושא בעולם, שהרי הרוב פה לא דוברים שום שפה בצורה ממש שוטפת, כמו שפת אם.

כנ"ל לגבי רוקחים ו-5 בדואים. איכשהו בנית לעצמך סיפור שכל הערבים שנתקלתי בהם זה 5 בדואים ורוקח בסופר פארם, ומשם כבר התחלת להתייחס לזה כעובדה.

אני די בטוח שאני הכרתי בצורה טובה יותר ערבים/מוסלמים מאשר אתה הכרת מתנחלים, ובטח נערי גבעות.

וכנ"ל לגבי ערבית - בגלל שאתה יודע לספור עד 5 בערבית אז גם אני כמובן לא יודע ערבית. הרי אין סיכוי שמישהו ממוצא "סובייטי" יודע ערבית, נכון?   אין סיכוי שהוא למד בבית ספר, או בצבא, או אפילו לקח קורס ערבית באוניברסיטה. כמו שאמרתי, יש חיים מחוץ לבועה של גוש דן.

אני מסוגל לקרוא את מה שהם כותבים ולשמוע את מה שהם אומרים בלי תרגום ובלי תיווך של צבי יחזקאלי. והכי מרתק, אני יודע למה הם מצביעים ומה הרעיונות שמניעים אותם.

קשקוש. בלי תיווך?   אתה מקבל את המידע שלך מחדשות, מהטלוויזיה/אינטרנט, ומכתבות שאתה קורא. התקשורת בישראל לא ידועה בדיוק ביכולת שלה לשדר "עובדות", אלא יותר דעות. גם מה שאתה שומע זה עם תיווך - העורך או המגיש מחליטים מה להציג וכמה ואיך.

אתה יודע מה זה בלי תיווך?   זה לגור בהתנחלות. ככה אתה באמת תהיה מסוגל להבין מה קורה, בלי שום תיווך.

לא איזה מאמר שכתב איזה מתנחל ואתה קראת אותו. גם זה עם תיווך. באותה מידה אני מכיר את החמאס, כי קראתי את כל הדוקטורינה שלו כבר כמה פעמים.

כנ"ל לגבי הרעיונות - תרשה לי לגחך. אתה גיבשת לעצמך דעה, שלדעתך מייצגת את מה שהם חושבים או איזה רעיונות "מניעים" אותם. עם כמה נערי גבעות דיברת, כדי באמת להבין מה הם חושבים?   ניחוש שלי - 0.

זה נחמד שאתה חושב ככה, אבל רוב העולם חולק עליך. איך אפשר על סמך אינטואיציה להגיע למסקנה גורפת על מאות מיליוני בני אדם אני לא יודע. אבל באמת שזה לא ויכוח מעניין מספיק כבר. 

אתה אוהב לזרוק מושגים על עלווים, סונים, שיעים, אבל זה לא שיעור באוניברסיטה, זה הרבה יותר פשוט. אי אפשר להגיע למסקנה גורפת על מאות מיליונים?

אז למה כל או כמעט כל המדינות הערביות-מוסלמיות הן דיקטטרות?   ולא משנה אם זה סעודיה, הרשות הפלשתינית, מצרים ועוד.

כנ"ל לגבי האירופאים - האיטלקים זה לא גרמנים, וגרמנים זה לא יהודים ישראלים, אבל עדיין, לכולם יש בסיס משותף - החיים, או האמונה בדרך של "דמוקרטיה מערבית".

אפילו הגורו שלך יובל נח הררי כתב על זה.

וגם מי ישמע עשית מזה תורת הקוונטים. זה הרבה יותר פשוט - החמאס שונאים את פתח, פתח שונאים את חמאס, שניהם שונאים את ישראל, ועדיין, כשב-2006 חמאס זרקו אנשי פתח מהגג, לאן הם רצו לבקש מחסה ועזרה?   כנ"ל לגבי הרשות הפלשתינית.

בדיוק אותו סיפור בסוריה - הדרוזים שתמכו באסד ונלחמו מול המורדים, ולא בדיוק היו אוהבי ישראל, עכשיו מבקשים עזרה מישראל בלחימה מול מליציות של ג'וליאני.

אותו דבר בירדן, במצרים ובחלק גדול מהמדינות הערביות-מוסלמיות - מלחמות שבטים, דיקטטורה, שנאה לישראל, אינטרסים ועוד. הבסיס עצמו לא מאוד מסובך, למרות שאתה מנסה להציג אותו ככזה.

מה? איך מויכוח על זה שלך או למגיבים דומיך אליך בשרשור אין מושג מעבר לסטראוטיפים קו ההגנה עבר להיות צבי יחזקאלי?

מה נסגר?

גם זה מדהים שאתה מביא אותו בתור דוגמא. למד תקשורת, למד על איסלאם, עבד בשבכ, תחקירים, היה פיזית. אחינו, למה לא אמרת לו שפשוט צריך אינטואיציה?

שוב, מעוות דברים שרשמתי. הבאתי את צבי יחזקאלי בתור דוגמה לכך שלכם אף פעם שום דבר לא יהיה מספיק כל עוד ה"מומחה" הוא לא בעל רעיונות נכונים מבחינתכם.

אם אני לא דובר ערבית שוטף אז אני לא מכיר את האיסלאם. צבי יחזקאלי כן דובר ערבית שוטף, כן בעל השכלה, אבל גם הוא לא מבין כי ככה וככה.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, gadik6 כתב:

אתה בעיקר שכנעת את עצמך שאתה צודק.

התחלת מטענות בסגנון "אף אחד פה לא יודע יותר ממשפט בערבית", וכשהבנת שזה לא נכון אז פתאום עברנו לדובר ערבית שוטפת.

עכשיו צריך לדבר ערבית שוטפת כדי להבין את האיסלאם והמוסלמים?

שמח שהתקדמנו ואנחנו מפסיקים להכחיש שאתה לא דובר ערבית. למה היה צריך לשאול 50 פעם מאיפה אני יודע שאתה לא יודע - אני באמת לא יודע.

נראה לי שזה די ברור שאם אתה יודע משפט בערבית או שלושה (או חמישה) - זו לא השאלה כאן. אם לא, אז מצטער, אבל לקחת את זה קצת יותר מדי מילולית. להבא אשתדל להתנסח בצורה יותר ברורה.

נראה לי שמומלץ להכיר את השפה, כן. זו דרך די הכרחית להגיע להבנה של תרבות מסוימת. אל תשאל אותי - תשאל את הגורו שלך צבי יחזקאלי. 

כנ"ל לגבי רוקחים ו-5 בדואים. איכשהו בנית לעצמך סיפור שכל הערבים שנתקלתי בהם זה 5 בדואים ורוקח בסופר פארם, ומשם כבר התחלת להתייחס לזה כעובדה.

אני לא בניתי שום סיפור. התייחסתי למה שאתה כתבת. 

וכנ"ל לגבי ערבית - בגלל שאתה יודע לספור עד 5 בערבית אז גם אני כמובן לא יודע ערבית. הרי אין סיכוי שמישהו ממוצא "סובייטי" יודע ערבית, נכון?   אין סיכוי שהוא למד בבית ספר, או בצבא, או אפילו לקח קורס ערבית באוניברסיטה. כמו שאמרתי, יש חיים מחוץ לבועה של גוש דן.

אתה מבלבל בין טענות. אתה לא יודע ערבית כי אתה לא יודע ערבית. זה לא קשור אלי. כתבת את זה 5 שורות מעל. לא הבנתי גם איך עלה המוצא שלך פתאום או שוב ״גוש דן״.

כנ"ל לגבי הרעיונות - תרשה לי לגחך. אתה גיבשת לעצמך דעה, שלדעתך מייצגת את מה שהם חושבים או איזה רעיונות "מניעים" אותם. עם כמה נערי גבעות דיברת, כדי באמת להבין מה הם חושבים?   ניחוש שלי - 0.

אתה שוב טועה. כלומר, כן. עם נערי גבעות באמת לא דיברתי. המקסימום שעשיתי היה לקרוא בשפה שאני דובר ברמת שפת אם (ידע שכבר הודינו שאין לך בערבית) פוסטים של נערי גבעות בטוויטר, שבהם הם כתבו מה הם חושבים ולמה. עם מתנחלים דיברתי יותר מפעם אחת. אבל גם זה לא מאוד משנה. אתה טועה כי עדיין לא מצליח להבדיל בין ״ערבים״ - 500 מיליון בני אדם בני ממדינות שונות וכו׳, לבין קבוצה מצומצמת כמו נערי גבעות או מתנחלים, עם מאפיינים פוליטיים די מובהקים. אעזור: אם היית כותב, למשל, שיש סקרים שמראים שרוב הפלסטינאים תומכים בחמאס - הייתי אולי אומר ששווה לנסות להבין למה. אבל לא הייתי מערער על הטענה עצמה. אתה מבין את ההבדל? או שלא?

אפילו הגורו שלך יובל נח הררי כתב על זה.

מעולם לא קראתי את יובל נח הררי. אם תחפש, תמצא אותי גם מסביר למה באחד מהשרשורים פה. הנה, ראה כמה פשוט להוכיח ששטויות שנכתבות על סמך סטראוטיפים נאיבים הן שטויות. 

אתה אוהב לזרוק מושגים על עלווים, סונים, שיעים, אבל זה לא שיעור באוניברסיטה, זה הרבה יותר פשוט. אי אפשר להגיע למסקנה גורפת על מאות מיליונים?

ברור שזה פשוט. אתה מאמין במשהו אזי הוא נכון.

בדיוק אותו סיפור בסוריה - הדרוזים שתמכו באסד ונלחמו מול המורדים, ולא בדיוק היו אוהבי ישראל, עכשיו מבקשים עזרה מישראל בלחימה מול מליציות של ג'וליאני.

אותו דבר בירדן, במצרים ובחלק גדול מהמדינות הערביות-מוסלמיות - מלחמות שבטים, דיקטטורה, שנאה לישראל, אינטרסים ועוד. הבסיס עצמו לא מאוד מסובך, למרות שאתה מנסה להציג אותו ככזה.

לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד. 

שוב, מעוות דברים שרשמתי. הבאתי את צבי יחזקאלי בתור דוגמה לכך שלכם אף פעם שום דבר לא יהיה מספיק כל עוד ה"מומחה" הוא לא בעל רעיונות נכונים מבחינתכם.

אם אני לא דובר ערבית שוטף אז אני לא מכיר את האיסלאם. צבי יחזקאלי כן דובר ערבית שוטף, כן בעל השכלה, אבל גם הוא לא מבין כי ככה וככה.

אני לא מעוות שום דבר. מויכוח מעגלי על זה שאתה יודע כי אתה יודע, עברת לצבי יחזקאלי, משם קפצת למסקנה שבעצם פוסלים את כל הרעינות שלא נראים לנו. זה תרגיל לוגי קצת נאיבי. בעצם כמו להגיד ״אני לא יודע, אבל הנה גם את מי שיודע אתם פוסלים״. אבל זה גם שקר. אני לא פסלתי את צבי יחזקאלי כמומחה. הטענה שלי לא היתה גם נגד רעיון כזה או אחר. וגם מה בינך לבינו? הוא עשה את כל מה שאתה מטיף שלא צריך לעשות כי ״זה לא תורת הקוונטים״. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • תוכן חדש...