Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

**אם יש בפוסט הזה משהו שנוגד את החוקים אנא העירו לי ואתקן**

שלום,

לפני כחודשיים שלושה בערך רכשתי את הרכב הראשון שלי ואיך אומרים "נדפקתי" בגלל ההתלהבות.

אז ככה הייתה לי נזילה ברדיאטור נזילה שלא שמתי לב אלייה והרכב התחמם יום אחד בנסיעה עצרתי בצד חיכיתי קצת ומילאתי מים. אז גיליתי את הנזילה .

כעבור כמה ימים הנעתי את הרכב כרגיל לצורך נסיעה ופתאום באמצע נסיעה הרכב החל לרעוב ונוריד "בדוק מנוע" בצבע כתום הבהבה והרכב הוריד טורים עד שכבה כמובן שעצרתי בצד .

כעבור חצי שעה ניסיתי להניע והרכב בקושי הניע ולא היה יכול להחזיק מונע מבלי שאלחץ על דוושת הגז.

מבדיקה של מוסכניק שחבר מכיר שאני לא יודע כ'כ אם לסמוך עליו (יש לציין שהוא גם בדק את הרכב לפני המקרה.)

וגם באותה בדיקה לפני כן אמר שהקראנק דופק בהילוכים הראשונים(20-40 קמ"ש)

אמר שהלך ראש מנוע , שהמנוע שלי במצב לא טוב ושאני צריך לשקול או להחליף מנוע ולהביא אחד אחר מיבוא , או לעשות ראש מנוע ולהמשיך עם המנוע הזה.

אני לא כ'כ מבין בזה ומכרים אמרו שלא כ'כ מומלץ להחליף מנוע .

מה אתם הייתם ממליצים לי לעשות ?

ואם לדעתכם עדיף להחליף מנוע ,תוכלו לכוון אותי למקום בדרום שמוכר מנועים טובים ובמחיר טוב ?

תודה לכול העונים .

פורסם

השאלה היא כמה הרכב התחמם עד שעצרת.אם הרכב נכבה מהתחממות יתר זה לא סימן טוב ויתכן,שראש המנוע התעוות וזקוק לשיפוץ.

לפני שתתחיל את כל התבליך,גש להחליף רדיאטור+נוזל קירור מתאים,רצוי גם להחליף טרמוסטט אחרי התחממות יתר.

לאחר מכן,שיבצעו בדיקת לחץ לכל המערכת ובמידת הצורך בדיקת קומפרסיה כדי לראות האם יש איבוד לחץ מהמנוע.

לאחר בדיקות אלו,תוכל לדעת טוב יותר היכן אתה עומד (אם אתה זקוק בכלל לשיפוץ ראש ואם כן,האם הוא יפתור את כל בעיות המנוע).

במאזדות לאנטיס היותר ישנות (עד שנת 98 )כאשר המנועים כבר עוברים את הקילומטראז של 180-200,הרכבים מתחילים לעשן בגלל תקלה בטבעות הבוכנה אז אם במאזדות לאנטיס ה"מתקדמות" יותר זה גם כך,ייתכן ושיפוץ ראש לא כדאי כי לא יפתור את הבעיה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
כרגע הרכב מניע?

מאז שלקחתי אותו הבית לא הנעתי שוב (4-5 ימים) ואתמול ניסיתי להניע והוא בקושי הצליח רק אחרי שתי נסיונות וגם שהניע רעד כולו וגמגם.

השאלה היא כמה הרכב התחמם עד שעצרת.אם הרכב נכבה מהתחממות יתר זה לא סימן טוב ויתכן,שראש המנוע התעוות וזקוק לשיפוץ.

לפני שתתחיל את כל התבליך,גש להחליף רדיאטור+נוזל קירור מתאים,רצוי גם להחליף טרמוסטט אחרי התחממות יתר.

לאחר מכן,שיבצעו בדיקת לחץ לכל המערכת ובמידת הצורך בדיקת קומפרסיה כדי לראות האם יש איבוד לחץ מהמנוע.

לאחר בדיקות אלו,תוכל לדעת טוב יותר היכן אתה עומד (אם אתה זקוק בכלל לשיפוץ ראש ואם כן,האם הוא יפתור את כל בעיות המנוע).

במאזדות לאנטיס היותר ישנות (עד שנת 98 )כאשר המנועים כבר עוברים את הקילומטראז של 180-200,הרכבים מתחילים לעשן בגלל תקלה בטבעות הבוכנה אז אם במאזדות לאנטיס ה"מתקדמות" יותר זה גם כך,ייתכן ושיפוץ ראש לא כדאי כי לא יפתור את הבעיה.

נסעתי עם הרכב באותו יום שהתחמם בערך רבע שעה במהירות של 100-120 קמ"ש עד שזיהייתי התחממות (לפני המקרה שסיפרתי)

אחרי בערך 4-5 ימים קרה המקרה שאני מספר לכם עכשיו.

וגם לשאלתך לא יודע אם זה קשור אבל הממיר הקטליטי שלי (ניקו את החרסינה מבפנים ככה אמרו לי שקורים לזה)

הרכב מעשן בבוקר ל10-15 שניות ומפסיק ואחרי הנעה של בוקר לא מעשן שוב.

ואני חושב עקב זה שלקחתי את הרכב בלי בדיקה עדיף כבר לעשות מנוע , האם תוכל לכוון אותי למקום שמוכר בזול ומנועים טובים ? ואם אסור כאן אז אשמח בפרטי.

ובנתיים הרכב עומד לו בחנייה כבר ימים ספורים וצובר אבק , אני פשוט לא רוצה להידפק שוב אז אני מוודא הפעם ב1000% כדי שלא אטעה.

פורסם

בבדיקה ויזאולית מאוד פשוטה תבדוק איך נראים המים ברדיאטור - אם יש קצף לבנבן אפרפר במאת האחוזים שרפת אטם ראש מנוע נזקים מעבר לכך תדע רק במוסך אחרי פתיחת ראש והנה למדת משהו על בשרך.(גם אני למדתי את הלקח הזה בעבר), יש נזילה ברדיאטור מפסיקים לנסוע וגוררים ישירות למוסך להחלפת רדיאטור, ובנוסף אם אתה מזהה בדש בורד טמפ' מנוע שמטפסת מעל ה 90-100 מעלות ישר לכבות מנוע ולגרור. לא מומלץ לשחק, זה די כואב בכיס, במקרה שהיה לי בזמנו דרש החלפת ראש מנוע (כבר לא היה טעם לשפץ מטעם מצב השחיקה בראש הישן)

פורסם

בצע את הבדיקה הבאה:

מחא מיים ברדיאטור ממש עד למעלה והשאר מיכסה רדיאטור פתוח, תן למישהו לנסות להניע ותראה אם ברגע ההנעה המיים קופצים אל מיחוץ לרדיאטור. נסה להעלות סירטון של הבדיקה ביוטיוב עם קישור פה. כמו כן פתח מיכסה מילוי שמן מנוע ובדוק אם ישנה טחינה מהצד הפנימי של המיכסה. מחכים לעידכונים ותגיד מהיכן אתה בארץ שנכווין למוסך טוב.

פורסם
לכבות ישר מעל 90 מעלות לא ניסחפת?

נזילה ברדיאטור אמנם לא מטיבה עם הקירור אבל רחוקה מלפרוץ ראש.

כל עוד יש מים זה עובד.

הרגשתי את ההתחממות מפתח המזגן באותו יום וכשהסתכלי על מדד החום היה בערך 70-80 ונעצרתי לאחר בוא נניח 6-10 ד'ק ונעמדתי לחצי שעה

בצע את הבדיקה הבאה:

מחא מיים ברדיאטור ממש עד למעלה והשאר מיכסה רדיאטור פתוח, תן למישהו לנסות להניע ותראה אם ברגע ההנעה המיים קופצים אל מיחוץ לרדיאטור. נסה להעלות סירטון של הבדיקה ביוטיוב עם קישור פה. כמו כן פתח מיכסה מילוי שמן מנוע ובדוק אם ישנה טחינה מהצד הפנימי של המיכסה. מחכים לעידכונים ותגיד מהיכן אתה בארץ שנכווין למוסך טוב.

ביצעתי את הבדיקה הנ"ל וכן המים השפריצו , נכון לגבי הטחינה במכסה שמן.

אני מאשקלון

וגם הייתי מעוניין לדעת מה כ'כ לא בטוח בלהחליף מנוע במנוע מיבוא ?

ואיך להיות בטוח שאם אני צריך לרכוש אחד , אז שארכוש אחד טוב וק"מ נמוך כמו שהם באמת אומרים בחנות חלפים ?

ותודה לכם על העזרה .

פורסם
הרגשתי את ההתחממות מפתח המזגן באותו יום וכשהסתכלי על מדד החום היה בערך 70-80 ונעצרתי לאחר בוא נניח 6-10 ד'ק ונעמדתי לחצי שעה

ביצעתי את הבדיקה הנ"ל וכן המים השפריצו , נכון לגבי הטחינה במכסה שמן.

אני מאשקלון

וגם הייתי מעוניין לדעת מה כ'כ לא בטוח בלהחליף מנוע במנוע מיבוא ?

ואיך להיות בטוח שאם אני צריך לרכוש אחד , אז שארכוש אחד טוב וק"מ נמוך כמו שהם באמת אומרים בחנות חלפים ?

ותודה לכם על העזרה .

אכן מדובר באטם ראש שניפרץ. לקנות מנוע מייבוא או מפירוק זה סוג של הימור גם אם הקילומטראז נמוך ויש אחריות. עדיין אתה לא יודע כמה הוא יחזיק. אני אישית ממליץ לך אם ראש מנוע לא ניפתח ברכב הזה מעולם אז כן להרים ולראות מהי מידת הנזק ומשם להיתקדם.

תעשה שיפוץ ראש ותתפטר מהרכב הזה, נראה שמכרו לך רכב גמור משאבת כסף.

אם זה עניין של שיפוץ ראש בלבד אז למה להיפטר מהרכב?! שיפוץ שנעשה כמו שצריך ייתן למנוע חיים חדשים לעוד לא מעט שנים. יצא לי בעבר להרים ראשים כאלה שעברו פריצה בנפחים של ה 1.6 ולתקן אותם ועד היום הם מחזיקים יופי.

לפותח השרשור - אם אתה מבסוט מהרכב עד היום ואני בטוח שכן אז בדוק מהי מידת הנזק ואם מדובר רק בשיפוץ ראש אז בצע את התיקון שעלותו במוסך תנוע סביב ה 3000 שח ותמשיך להינות מהרכב!

פורסם
אכן מדובר באטם ראש שניפרץ. לקנות מנוע מייבוא או מפירוק זה סוג של הימור גם אם הקילומטראז נמוך ויש אחריות. עדיין אתה לא יודע כמה הוא יחזיק. אני אישית ממליץ לך אם ראש מנוע לא ניפתח ברכב הזה מעולם אז כן להרים ולראות מהי מידת הנזק ומשם להיתקדם.

אם זה עניין של שיפוץ ראש בלבד אז למה להיפטר מהרכב?! שיפוץ שנעשה כמו שצריך ייתן למנוע חיים חדשים לעוד לא מעט שנים. יצא לי בעבר להרים ראשים כאלה שעברו פריצה בנפחים של ה 1.6 ולתקן אותם ועד היום הם מחזיקים יופי.

לפותח השרשור - אם אתה מבסוט מהרכב עד היום ואני בטוח שכן אז בדוק מהי מידת הנזק ואם מדובר רק בשיפוץ ראש אז בצע את התיקון שעלותו במוסך תנוע סביב ה 3000 שח ותמשיך להינות מהרכב!

כל הקטע הוא שהיא עשה 147 אלף , אבל אני יד 06 אז ככה שאני סבור שהק"מ ברכב לא מקורי ?

ואם כן נפלתי במקרה נדיר , בגלל זה אני חושש אם לעשות ראש או כבר להחליף מנוע שלם

מה אתה ממליץ לקחת סיכון ולעשות לה ראש או להחליף לגמרי את המנוע ?

ואיך אדע אם עשו לה שיפוץ ראש בעבר ?

פורסם

אם יש לך מוסך שאתה סומך עליו ואתה מטפל אצלו שפשוט ירים את ראש המנוע וייראה בעצמו מה מידת הנזק זה מצויין..הוא יידע גבר אם ניתן לשפץ את הראש בלבד או שיש צורך להחליף מנוע שלם. זה שהרכב עבר 6 ידיים מבחינתי לא מעיד על כלום. לכל אדם שמוכר יש את השיקולים שלו ולא תמיד השיקול הוא "טחנתי את הרכב עכשיו נימכור אותו" וכך גם לגבי הקילומטרים, לא שולל שהם אמיתיים לחלוטין!

אני אישית בגלל שאני מבצע את התיקונים בעצמי אז אני יכול להרשות לעצמי לקחת את הסיכון והריזיקה בכל תיקון אבל בעניין שלך אתה כבר צריך לראות ולסגור את עניין התהליך מול המוסך בו אתה מטפל.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

גם אני בעלים של לאנטיס 2004 מנוע 1.6, ולמזלי תפסתי את הפריצה בראש בזמן. זה החל מגמגומים בהנעה קרה, עד לרעידות חזקות בזמן נסיעה ואיבוד נוזל קירור בקצב מסחרר של גלון בשבוע. הרמתי את הראש לבד, עם עזרה טלפונית של חבר מהפורום. הראש נשלח לשיפוץ מלא, כולל החלפת 3 שסתומים גמורים, שניזוקו עקב חדירת נוזל הקירור לבוכנות.

הרכב שלי מאידך, עבר התחממות קשה לפני שנתיים בירושלים, ורק עכשיו התחילו לבעבע המים במיכל העיבוי, רעשים של מים זורמים בהאצות, דטונציות. מאחר ואני לא בטוח לגבי הצלחת הטיפול ב 100% העדפתי לפרק הכל לבד לשלוח לשיפוץ, ולהרכיב חזרה. זה דורש הרבה סבלנות ודיוק, וכמובן כלים.

ממליץ לך לפעול גם כך, ובמקרה הכי גרוע ביזבזת רק 450-600 שקלים לשיפוץ של ראש, במקום 2500+ לפני מע"מ במוסך.

בהצלחה!

פורסם

לפי התיאור שלך, אני הייתי זורק את האוטו וקונה משהו אחר כמו שצריך.

אם האוטו כ''כ מוזנח זה לא יגמר בראש מנוע או מנוע בלבד.

מכונית מורכבת מלא מעט חלקים שמתבלים, ובמידה והאוטו לא טופל כראוי במהלך השנים הוא יסחט אותך, וחבל.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...