Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בית מקבלן, בחריש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אמירה כוללנית מאוד.

אשמח אם תוכל לתת דוגמאות לכאן ולכאן. כלומר שכונה שלדעתך מתוכננות נכון (ותיקות) שכן היית רוצה לגור בהן ושכונות שלא.

קשה לצבוע שכונה ספציפית, אבל אני יכול לציין מספר הבדלים מהותיים:

א. בעבר בנו חנויות מתחת לבתים. בנייה בסגנון הזה אפשרה תלות יותר נמוכה ברכב. בשכונות חדשות בדרך כלל יש איזשהו מרכז קניות וצריך להתניע את הרכב אפילו בשביל מצרכים בסיסיים.

ב. השכונות נבנו בצורה של "סנדוויץ" בין שני רחובות ראשיים. היו בתים שיצאו לכביש ראשי והיו בתים יותר פנימיים. השכונות החדשות נבנות בצורה של "מבוך". מצד אחד יש יותר שקט, אבל מצד שני לוקח יותר זמן לצאת מהשכונה ברכב ובלתי אפשרי להקים תחבורה ציבורית יעילה בשכונה.

ג. בעבר שכונות התאפיינו בסממנים עירוניים. שכונות חדשות מתאפיינות בסממנים של כפר.

ד. שכונות ישנות מחוברות אחת לשנייה. שכונות חדשות מרגישות מנותקות ולא קשורות לעיר.

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אמירה כוללנית מאוד.

אשמח אם תוכל לתת דוגמאות לכאן ולכאן. כלומר שכונה שלדעתך מתוכננות נכון (ותיקות) שכן היית רוצה לגור בהן ושכונות שלא.

אתה צודק, זו אמירה כוללנית מאוד, למה היא כוללנית? כי הכל פה בדיוק ככה.

אני לא נגד השכונה שלך או נגד ראש העין, אני נגד המדיניות המטומטמת הזו שנועדה להשתיק אנשים כדי שיספרו לעצמם סיפורים על "20 דקות מתל אביב", "4 חדרים בשכונה יוקרתית", השכונות בנויות בצורה רשלנית ללא חשיבה קדימה, כבישים צרים, חניות לא מסודרת, 0 תחבורה ציבורית - 0 בהכל, המקומות היחידים שזה לא תקף לגיבהם זה 3 הגדולות, ת"א חיפה י-ם, אבל גם שם לא לעולם חוסן, אני, אתה, פלוני ואלמוני כולנו שמחים כרגע, אבל כל מה שהמדיניות הזו מייצגת זה גזירת קופונים רגעיים, אצבע בסכר, פוליטיקה בשקל על הגב של כולנו, בנו 40 אלף יחידות באם המושבות, X יחידות באשקלון, אנשים מאשדוד (חברים שלי ביניהם) מבסוטים שיש להם דירה, העיקר הדירה,

אבל המדיניות הזו כולה כדי שתמשיך לרכוש רכב ולשלם על הדלק, יש לך 4 קירות ואתה תקוע ביניהם,

כמה זמן אתה חושב שתהנה מ20 דקות לתל אביב? כל שנה נשברים פה שיאי מכירות, רכבים עולים על הכביש, מי שנוסע בדרכים כבר מדלקם בבוקר את הפקקים, שהזמן שלהם רק הולך ומקדים.

בקיצור המצב עצוב.

יש דירה, אבל אין איכות חיים, וזה רק יתדרדר.

וזו הסיבה שלא קניתי דירה בחריש, או בכלל (כרגע)

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

התכנון העירוני בישראל מזעזע. המצב ילך ויחמיר כל עוד ימשיכו לבנות פרברי שינה במקום לבנות מיני תל אביבים. אבל כפי שאתה רואה רוב האנשים מבוסטים. תן להם תחושה של יוקרה ומכונית והם ירגישו על גג העולם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מדובר פה באיזשהי קונספירציה כדי שתקנה מכוניות ודלק, בסך הכל עושים מה שהכי זול לקבלן - "מגדלי שינה". ממתגים את זה כ"מגדל יוקרה" כאילו זה איזה גורד שחקים מטורף ואתה עובר לגור מינימום בניו-יורק. בפועל, כל עוד זה לא באזור עם ביקוש היסטרי, אתה מקבל בית דירות משוכפל שאחרי שהאוכלוסיה החזקה שרכשה בו את רוב הדירות תשפר דיור ותעבור לשכונת ה"יוקרה" הבאה, ישארו לך שם שוכרים ממעמד נמוך יותר ואנשים שיתקשו לשלם על אחזקת הבניין וכל המפרט היוקרתי שדחפו לו. אחרי 20-30 שנה זה יהפוך לסלאמס.

התכנון בארץ יותר מדי מבדיל בין פונקציות (מגורים, קניות, בילויים, תעשייה) ורואים את זה בפועל בשכונות מגדלים חדשות עם פארקים ענקיים ושוממים במהלך היום כי כולם נסעו לעבודה ואין אף אחד בשכונה ומי שלא עובד נסע לקניון שנמצא בצד השני של העיר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לקח קצת זמן, אבל יש לנו דירה על הכוונת.

מפרט הדירה והתקציב מתאימים, המיקום וכו'.

אך יש שתי דאגות.

1- הבנק המלווה הוא בנק ירושלים. את כל שאר הפרוייקטים מלווה אחד משלושת הגדולים. האם זו סיבה אמיתית לדאגה?

2- הקבלן המבצע פשט רגל לפני שבוע והעהודות באתר נפסקו. הובטח לנו שאוטוטו מביאים קבלן מבצע טחר ומבחינתנו כרוכשים זה לא ישנה כלום. האם זה באמת כך?

היזם הוא רייסדור, הקבלן שפשט רגל הוא מאליבו.

מה דעתכם?

פורסם

חסר דירות אחרות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לגבי הבנק , אין מה לחשוש , הבנק יציב , לפחות לפי הדוחות האחרונים.

לגבי הקבלן המבצע , יש תאריך מתי יכנס המחליף ? כמה זה דוחה את המסירה ? אלו השאלות שצריכות לעלות.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

היו מקרים שקבלן שפשט את הרגל עיכב את סיום הבניה ב3-4 שנים.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
לקח קצת זמן, אבל יש לנו דירה על הכוונת.

2- הקבלן המבצע פשט רגל לפני שבוע והעהודות באתר נפסקו. הובטח לנו שאוטוטו מביאים קבלן מבצע טחר ומבחינתנו כרוכשים זה לא ישנה כלום. האם זה באמת כך?

היזם הוא רייסדור, הקבלן שפשט רגל הוא מאליבו.

מה דעתכם?

מאליבו פשטו את הרגל ולא כתבו על זה כלום בעיתונים?, זו אחת מחברות הבניה הגדולולת בארץ.

פורסם
מאליבו היא חברת בת של אורתם סהר, עליה בטח שמעת

http://www.themarker.com/markets/1.3098936

החכמתי תודה, אני לא הייתי מתקרב לפרויקטים שלה, "בינתיים נתנה השופטת צו להקפאת כל דיספוזיציה בנכסי החברה, כלומר כל שינוי מהותי בהם - עד למתן החלטה אחרת. השופטת גם נתנה צו האוסר על בעלי החוב של החברה להיכנס למתחמי הפרויקטים שלה ולתפוס רכוש בכוח."

פורסם

הדירה בנויה ומרוצפת.

בחוזה מובטחת כניסה עד מאי/17, ותשלום שכ"ד במקרה של איחור.

המחיר ביחס לגודל הדירה הוא הטוב ביותר שמצאנו.

האם אתם עדיין בקונצנזוס בנוגע לנסיגה? עוד לא חתמנו על כלום, ולא התחייבנו לכלום.

פורסם

אני אישית הייתי מתייעץ עם עו"ד שבקיא במקרים כאלו וחותם רק עם אור ירוק מהעו"ד ומחיר זול משמעותית מהמתחרים. תנסה לנצל את המצב לטובתך.

• תוכן חדש...