Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עושה רק כ 4000 ק"מ בשנה. קניתי את הספייס סטאר שלי לפני פחות משנה ועכשיו הגיע הזמן להכניס אותה לטיפול שנתי ראשון אצלי (המוכר טיפל בה כראוי כשהייתה בבעלותו, כולל טיפולים בזמן). נדהמתי לשמוע שטיפול "60,000" כמו שקראו לזה במוסך (למרות שהרכב עשה רק 48,000) יעלה לי קרוב ל-900₪.

האם זה מחיר סביר לטיפול שנתי? יש המלצות על מוסכים מורשים שעושים במחיר יותר שפוי?

תודה מראש..

פורסם

הנה עוד אשכול על טיפול 60K בספייס סטאר

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?611667

בטיפול מחליפים:

פילטר שמן - מקורי 50 ש"ח

פילטר אוויר - מקורי 125 ש"ח

שמן 5W30 סינטטי מלא - 100 ש"ח ליורול PLX למשל.

תקנה את כל החלפים בעצמך ותעשה כמו בעל הרכב באשכול המצורף.

Stay Dirty

פורסם

הלוואי שהייתה לי איזו שהיא הבנה בסיסית לעשות לבד...

הרכב עדיין באחריות יצרן, אני מאמינה שכרגע עדיף בכל זאת לתת למוסך לטפל כדי שאם יש חלקים שעדיין באחריות וצריכים החלפה - שיוחלפו ללא עלות. השאלה אם יש סיכוי למצוא מוסך יבואן שיעשה לי במחיר נמוך יותר מכיוון שמדובר לכאורה בטיפול קטן (במוסך "שלי" אמרו שזה לא משנה כמה ק"מ עשיתי כי זה או 20,000 ק"מ או שנה, ועברה שנה...).

תודה על הקישור לשרשור, הנתונים שלי די דומים (שנת ייצור 2013) מבחינת הרכב אבל לא מבחינת היכולות הטכניות...

פורסם

אה סליחה, את גברת, טעות שלי.

לא שגברות לא יכולות לעשות דברים כאלה לבד, להפך, אני מכיר כמה תותחיות בתחום. הרי את אמרת זאת בעצמך - u can do it !

נשארו 3 חודשי אחריות מקסימום, אני אישית הייתי מוותר עליהם, אבל זאת החלטה שלך.

בכל מקרה טיפולים אכן עושים לפי זמן או ק"מ, מה שמגיע קודם.

Stay Dirty

פורסם

:-D

אני עושה הרבה דברים לבד, וממש לא קוראת לבעלי מקצוע כדי לפתוח סתימות או לתלות מדפים... אבל טיפול ברכב זה מעל ליכולתי (בנאדם צריך להיות מודע למגבלות שלו, לא?...)

באופן כללי, עם נסועה שנתית של כ-4000-5000 ק"מ היית ממליץ לי לעשות טיפול כל שנה, או שאפשר לרווח לכל שנתיים?

אני לא משופעת במזומנים...

פורסם

אגב גם פילטר מזגן הם מחליפים בכול טיפול בעלות של 130 שקל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש דברים שאפשר להפעיל שיקול דעת לגביהם , כמו פילטר מזגן, פילטר אוויר, פלאגים, אם הנסועה באמת נמוכה.

אבל שמן ופילטר שמן חייבים להחליף פעם בשנה. השמן מתחמצן ומאבד מתכונותיו.

Stay Dirty

פורסם

טיפולים רגילים החלפת מסננים ונוזלים, מצתים רפידות וצלחות בלמים ועוד כמה...

זה פשוט ויש המון מידע וסרטונים של כיצד לעשות זאת.

אם תרצי יש חברים כאן בפורום בשם כנופיית הטיפולים השוטפים שישמחו לבוא אלייך לעשות לך את הטיפול הנדרש(סליחה אם נדבתי אתכם סתם).

נהוג להחליף שמן מנוע ומסנן אחת לשנה או 15 אלף ק"מ(ברכב שלך לדעתי זהו מספר הק"מ הנכון).

אם תחליטי לעשות זאת לבד את תגלי שהחסכון בלמשוך את השמן והמסנן לא גדול.

בכללי אני מתרשם שאנשים רבים חוששים מלגשת לטפל ברכב, רוב הטיפולים של אחזקה שוטפת פשוטים נורא וקשה לפשל בהם.

לצורך העניין החלפת שמן מנוע:

הרמה של הרכב פתיחה של בורג, סגירה של הבורג החלפת מסנן(הסרה והרכבה על ידי סיבוב-יש לו הברגה).

לשפוך שמן חדש חזרה למנוע.

זו דעתי האישית

פורסם
אגב גם פילטר מזגן הם מחליפים בכול טיפול בעלות של 130 שקל.

אם הרכב עוד באחריות, זה לא כולל עלות של פילטר מזגן?

יש דברים שאפשר להפעיל שיקול דעת לגביהם , כמו פילטר מזגן, פילטר אוויר, פלאגים, אם הנסועה באמת נמוכה.

אבל שמן ופילטר שמן חייבים להחליף פעם בשנה. השמן מתחמצן ומאבד מתכונותיו.

טוב לדעת. יש לי הרגשה עמומה שאחזור לפה בשנה הבאה... ;)

פורסם
טיפולים רגילים החלפת מסננים ונוזלים, מצתים רפידות וצלחות בלמים ועוד כמה...

זה פשוט ויש המון מידע וסרטונים של כיצד לעשות זאת.

אם תרצי יש חברים כאן בפורום בשם כנופיית הטיפולים השוטפים שישמחו לבוא אלייך לעשות לך את הטיפול הנדרש(סליחה אם נדבתי אתכם סתם).

נהוג להחליף שמן מנוע ומסנן אחת לשנה או 15 אלף ק"מ(ברכב שלך לדעתי זהו מספר הק"מ הנכון).

אם תחליטי לעשות זאת לבד את תגלי שהחסכון בלמשוך את השמן והמסנן לא גדול.

בכללי אני מתרשם שאנשים רבים חוששים מלגשת לטפל ברכב, רוב הטיפולים של אחזקה שוטפת פשוטים נורא וקשה לפשל בהם.

לצורך העניין החלפת שמן מנוע:

הרמה של הרכב פתיחה של בורג, סגירה של הבורג החלפת מסנן(הסרה והרכבה על ידי סיבוב-יש לו הברגה).

לשפוך שמן חדש חזרה למנוע.

זו דעתי האישית

צודק, זה באמת נשמע פשוט מאוד. השנה בגלל שהרכב עוד באחריות - אמסור למוסך. משנה הבאה אנסה להחליף לבד. תודה!

פורסם

אחריות מכסה תקלות,פילטר מזגן זה חלק מהטיפול.

Sent from my sifolux using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אפשר להגיד שלא מעוניינים להחליף פילטר מזגן, ושום רכיב באחריות למעט המזגן לא יושפע מכך.

התמחור המופקע שלו והתדירות של ההחלפה לדעתי באו רק כדי לשאוב כסף מהצבא שקנה כאלו במכרז.

לדעתי נדרש בטיפול 60 גם להחליף נוזל בלמים, לא כן?

• תוכן חדש...