Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי רכב לוגאן ידנית 2010 (בנזין).

לאחרונה יש תופעה מוזרה. אשמח אם מישהו יידע לעזור לי: הפיוז 20 אמפר (נמצא מתחת למכסה מנוע) נשרף כל הזמן, מה שמכבה את המנוע.

המכנה המשותף בין כל הפעמים שזה קרה לי:

- נסיעה "ארוכה" (חצי שעה ומעלה), בדרכים הגורמות מאמץ למנוע (עליות של ירושלים או של הכרמל).

- בעצירה או כמעט עצירה (רמזור או פקקים).

זה התחיל לקרות אחרי החלפת קלאץ' ומשאבת קלאץ', ושיפוץ המשאבה השנייה של הקלאץ'. האם זה קשור? לא יודע.

החשמל כאילו עובד, אבל לא עובר למנוע...

למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות?

תודה מראש!

פורסם

דבר ראשון זה לבדוק עם הפיוז שנמצא שם צריך להיות 20 .אם יש ספר רכב זה מקל אם אין תעיין באינטרנט כי יכול להיות שהוא צריך להיות גדול יותר. אם זה הפיוז הנכון תעבור על הצמות חשמל כי יכול להיות שבטעות נגרם להם נזק וכמובן תעבור על השקעים שהם תקינים ומחוברים כראוי

ויש לציין שלעולם לא שמים פיוז גדול יותר מהאורגינל שצריך להיות שם

היה גולף..

וככה ישאר!

פורסם
דבר ראשון זה לבדוק עם הפיוז שנמצא שם צריך להיות 20 .אם יש ספר רכב זה מקל אם אין תעיין באינטרנט כי יכול להיות שהוא צריך להיות גדול יותר. אם זה הפיוז הנכון תעבור על הצמות חשמל כי יכול להיות שבטעות נגרם להם נזק וכמובן תעבור על השקעים שהם תקינים ומחוברים כראוי

ויש לציין שלעולם לא שמים פיוז גדול יותר מהאורגינל שצריך להיות שם

תודה!

זה הפיוז הנכון.

הייתי במוסך שחיפש במשך יום שלם, ובסוף מצא קצר בצמה. הוא תיקן אותו, אבל הבעיה ממשיכה (או שחזרה?).

אין לי אפשרות לחזור אליו - זה היה בצפת בחופש, ואני גר במרכז...

מה אומר הצירוף חימום המערכת + עצירה?

אם זה היה קצר בצמה, זה היה קורה ללא קשר לחום המערכת ולמהירות הרכב, לא?

יש רכיב חשמלי שמופעל דווקא בשלב העצירה?

יכול להיות קשר לקלאץ'?

פורסם

איזה מוסך זה?

תבדוק טוב טוב לפני שאתה שם פיוז גדול יותר שזה לא גדול מהאורגינל!!! הדבר יכול לגרום לרכיבים להשרף או גרוע יותר לשרפה

תעבור על הצמה לבד ולאט יכול להיות שהוא פספס משהו. אני רק יוסיף חלילה אם היה קורה לי הוא היה מחליף לי צמה על חשבונו!

היה גולף..

וככה ישאר!

פורסם
איזה מוסך זה?

תבדוק טוב טוב לפני שאתה שם פיוז גדול יותר שזה לא גדול מהאורגינל!!! הדבר יכול לגרום לרכיבים להשרף או גרוע יותר לשרפה

תעבור על הצמה לבד ולאט יכול להיות שהוא פספס משהו. אני רק יוסיף חלילה אם היה קורה לי הוא היה מחליף לי צמה על חשבונו!

מוסך אמינות

אל תדאג. למדתי מספיק חשמל בחיים שלי כדי לא לשים פיוז גדול מדי...

אבל אני רואה בסכמה חשמלית של הרכב שזה 25 אמפר. אני מנסה לבדוק שזה של הרכב הזה וכד'.

פורסם
האם הפיוז נשרף מיידית עם הפעלת צרכן מסויים ?

ללא הפעלת צרכן על ידי. אולי יש איזה מאוורר שמופעל ע"י הרכב בשלב מסויים, רכיב להחלקת ההאטה או רכיבים נוספים, אבל לא צרכן שאני מפעיל.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לאחר חיפושים רבים גיליתי שהיה לי פיוז 20A במקום 25A. האשמתי את הפיוז בבעיות והחלפתי אותו.

אלא שכשנסעתי שוב לירושלים... שוב נשרף הפיוז!

שמתי לב לתופעה "מעניינת": יש חשמל גם כשהמנוע כבוי! כשאני מחליף את הפיוז, זה עושה ניצוצות, ואף שרף לי כמה פיוזים ברגע ההחלפה! שוב, המנוע כבוי... לאחר כמה שעות, אפשר להחליף את הפיוז בלי ניצוצות וכד'.

האם זה אומר שמישהו ניתק בטעות הארקה?

עוד רעיון מה זה יכול להיות?

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

טוב, חיכיתי להיות בטוח שהבעיה נעלמה.

הגלאי למבדה איך שהו קיצר עם האגזוז, מה שגרם לכל התקלות.

המוסכניק מצא את הבעיה, תיקן אותה, ומאז חיים יפים.

תודה רבה לכל העוזרים!

• תוכן חדש...