Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה בלם יד חשמלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה רק אני או שהמצאת הדבר הזה היא קצת צעד אחורה? מה רע בידית מכנית? למה לשים ברכב עוד מערכת מסובכת שיכולה להתקלקל יותר בקלות?

האם יש יתרונות לדבר הזה?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יתרונות בלם אלקטרוני:

1. אוחז חזק יותר

2. לא ניתן להגיע למצב בו הבלם הורם רק בחלקו ואז האחיזה לא טובה

3. לא צריך לכוון את הבלם

4. הכפתור שמחליף את הידית תופס פחות מקום בתא הנוסעים מה שמאפשר יותר נפח אכסון

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

יתרונות בלם אלקטרוני:

1. אוחז חזק יותר

3. לא צריך לכוון את הבלם

1,2: כידוע לי, בלם יד מחובר לסנדלים של הבלמים. ברגע שהסנדלים מכוונים, אין סיבה שהרמה של ידית לא תהיה טובה.

3: שמעתי על זה, קצת לא מאמין במערכת הזאת.

פורסם

תרונות בלם אלקטרוני:

1. אוחז חזק יותר

3. לא צריך לכוון את הבלם

וואלה לא חשבתי על זה, עכשיו כל הסיפור נשמע הרבה יותר הגיוני. תודה על התשובה!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר להגיד אותו הדבר על כל מערכת חשמלית אוטומטית שמחליפה מערכת מכאנית ידנית.

בקיצר, קידמה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

וחסרון אחד קטן - בלם היד המכאני עשוי לשמש בעיתות חרום, כמו כשל כללי במערכת הבלימה (תסריט כמעט בלתי אפשרי ) כבלם לכל דבר, ולרוב יש לו מערכת נפרדת הכוללת תופי בלימה נפרדים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
וחסרון אחד קטן - בלם היד המכאני עשוי לשמש בעיתות חרום, כמו כשל כללי במערכת הבלימה (תסריט כמעט בלתי אפשרי ) כבלם לכל דבר, ולרוב יש לו מערכת נפרדת הכוללת תופי בלימה נפרדים.

יכול להיות שזה יהיה פחות נוח, אבל לפי הספר רכב ברכב שלנו גם הבלם יד החשמלי יכול לשמש כבלם חירום.

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם
יכול להיות שזה יהיה פחות נוח, אבל לפי הספר רכב ברכב שלנו גם הבלם יד החשמלי יכול לשמש כבלם חירום.

זה בהחלט יהיה פחות מגניב

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פחות מגניב בשביל ערסים שמנסים לעשות דריפטים עם מאזדה 3.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הרכב שלי (רנו סניק) מגיע עם בלם יד חשמלי. בימים הראשונים זה קצת לא רגיל, אבל לאחר זמן מתרגלים לזה ומבינים שזה בעצם הרבה יותר נוח. הבלם ננעל כשמכבים את הרכב. כשמניעים את הרכב, שמים על D ובנגיעה קלה על הגז הבלם משתחרר. מאוד נוח! לא שוכחים לשים אותו ולא שוכחים להוריד.

עכשיו בכלל נראה לי מוזר לראות רכבים חדשים ומפוארים, מפוצצים בטכנולוגיה הכי מתקדמת שיש אבל עם בלם יד מכאני (שגם מלווה ברעש מכאני כשמפעילים אותו). ידית מיותרת לחלוטין שתופסת מקום חשוב.

גם מפתח מכאני לרכב נראה כמו משהו מיושן. שכרתי פיז'ו 5008 באירופה שבאה עם בלם יד חשמלי ועם KEY-LESS ENTRY. ממש תענוג! מתקרב לרכב והוא נפתח לבד, מניע עם כפתור בלי להוציא את המפתח מהכיס.

לשאלתך, למה לשים מערכת חשמלית שיכולה להתקלקל? נוחות.

לדוגמה חלונות חשמל. כמה כבר משתמשים בהם אם יש מזגן? הפעמים היחידות שבהם אני פותח חלון, הם כדי להעיף זבוב מעצבן מהרכב. :lol:

גם את ידית האוטומט הייתי מחליף בכפתורים, כמו שיש באוטובוסים.

לדעתי, אם זה רכב משפחתי ולא ספורטיבי אז הוא צריך להיות נוח.

פורסם

רגע... משתמע מההסברים כאן שבלם חניה חשמלי משתמש במערכת הבלימה הראשית (הידראולית) של הרכב, ולא בסנדלי בלימה נפרדים עם הפעלה חשמלית-מכנית. האמנם כך? האם כך באופן גורף בכל כלי הרכב הפרטיים? אני לתומי חשבתי שהמערכת משתמשת בסנדלים נפרדים גם מסיבות של יתירות בטיחותית.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

כמו כמעט כל אביזר נוחות אלקטרוני, בהתחלה זה מוזר, אחר כך מתלהבים ומשחקים עם זה פה ושם ובסוף שוכחים שהוא בכלל קיים (כל זמן שהוא תקין). הבלם ננעל ומשתחרר אוטומטית.

רק שחוזרים לרכב עם ידית רגילה נזכרים פתאום כאשר הרכב מדרדר לך בפעם הראשונה שאתה מחנה אותו.

ד"א, חיסכון במקום ניתן להשיג גם בלי הוספת מערכות חשמליות על ידי העברת תפעול בלם החניה לדוושה, the american way

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
לא בדיוק, לבלם החשמלי מערכת נפרדת עם מנועים חשמליים (אחד בכל גלגל) שלוחצת על הרפידות.

מסכים, הייתי שוטף את הג'יפ רנגייד(ממש לא אהבתי אותו) וכל פעם שהדלקתי את בלם הים שמעתי צליל של מנועים חשמליים מהבלמים האחוריים.

האם למישהוא חס וחלילה התקלקל המכלול הזה? האם הוא יקר להחלפה?

ואני מסכים מאוד עם זה שרכב משפחתי צריך להיות נוח ולא ספורטיבי(למרות שעם ההתקדמות הטכנולוגית בזמן האחרון נראה לי שנוכל לקבל גם וגם).

פורסם

היה פה לאחרונה משהוא עם גולף שהיתה לא תקלה בבלם היד החשמלי ומחיר התיקון שהוא נדרש לשלם היה שערורייתי.....כך שאם יש תקלה, מתגעגעים למנגנון המכני הישן והאמין.

• תוכן חדש...