Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרגתם את הבן אדם. עם כל ההתפלפלויות על סוגי קודים של הזמנה.

הוא כתב שזאת עומדת להיות הנסיעה הראשונה שלו, זה מידע מיותר שסתם מבלבל ושהוא ממש לא צריך לדעת.

לפותח השרשור. תתעלם מכל מה שרשמו פה.

אמסטרדם היא בחירה נבונה לטיול ראשון לחו"ל כי ממש קל לטייל בה.

פשוט:

1) תכנס לאתר של klm ונגיד איסתא ותבדוק טיסות ותאריכים.

2) תקרא קצת באינטרנט כתבות על מה שיש לעשות שם ושמעניין אותך ותבדוק איפה זה נמצא ב google maps.

3) תחפש מלון באזור מרכזי באתרים כמו booking. תבחר את המלון לפי תקציב, מיקום וביקורות שכתבו באתר לקוחות.

4) תנסה לארגן רשימת מקומות שאתה מעוניין לראות ולסדר איזה סדר יום כללי. בעיקרון באמסטרדם פשוט נחמד סתם לשוטט ברחובות, בעיקר באזור תחנת הרכבת במרכז.

אם תתחיל תראה שזה גם ממש כיף להכין טיול לבד ומאוד פשוט.

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תמיר ודור - גם אני מהמעדיפים להרכיב את הטיול לבד. אבל הבחור נוסע בפעם הראשונה ועדיין לא מבין מי נגד מי. סוכן יעשה לו סדר בדברים, וביעד פופולרי כמו אמסטרדם קרוב לודאי שכל האפשרויות הרלונטיות יהיו פתוחות לפניו במחיר הוגן. אחרי שיבין מהם כרטיסי טיסה, אים עוברים צ'ק אין ואיך מגיעים לאיסוף המזוודות ומהשדה למלון יגיע לשלב של הרכבת נסיעה באופן עצמאי. הסוכן יוכל גם להמליץ לו על פעילויות בחו"ל, אולי גם לחבר אותו לאיזה סיור בעיר או טיול מאורגן בסביבה.

גם אני כשטסתי בפעם הראשונה הרכבתי טיול לבד, זה ממש לא בעיה ואין סיבה שהוא לא יצליח כמו כולנו.

לגבי אטרציות, יש את הכרטיס (המצויין) של אמסטרדם שנקרא iamsterdam

http://www.iamsterdam.com/en/visiting

יש מפה שאתה מקבל במקום (אפשר גם להדפיס בבית) ומלא אטרקציות פתוחות בחינם או ב25% הנחה, והדובדבן שבקצפת הנסיעות חופשיות בטראם ואוטובוסים.

אפשר לקנות בשדה התעופה וגם בעיר עצמה.

פות"ש, תעבור על האתר תסמנו אטרקציות שאתם אוהבים וככה יהיה לכם יותר קל לעשות מסלולים לכל יום.

404

פורסם (נערך)

אפשר עוד יותר פשט: להקליד בגוגל "3 ימים באמסטרדם" (בעברית או אנגלית, ובכל וריאציה שתרצה) ותקבל הרבה מאד המלצות, כולל מסלולים. מתוך אלה לבחור את האתרים והמסלולים המעניינים אתכם וכך להרכיב את וכנית השהות שלכם בעיר ובסביבתה.

ההמלצה שלי להקליד בעברית מסיבה פשוטה - טעמו של התייר הישראלי שונה מטעמו של התייר האירופי, ולכן אני מעדיף המלצות של ישראלים.

לאחר בחירת האתרים יש לבדוק כל אחד מהם ברשת - לגבי שעות פתיחה, עלות, דרכי הגעה והמלצות של תיירים קודמים, וכן לבדוק אפשרות רכישת כרטיסי כניסה מראש ברשת, זה יכול לחסוך הרבה מאד זמן.

אפשר לבחון גם הצטרפות לטיולים מאורגנים באיזור, באתרים שהגישה אליהם בתח"צ לא נוחה.

בובי - אני חולק עליך. לא כל אחד מבין איך הדברים פועלים לפני שנתקל בהם בפעם הראשונה. הפעם הבאה תהיה הרבה יותר פשוטה. קרוב לודאי שאילו לא היתה זו הנסיעה הראשונה היה שואל שאלות אחרות לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא ממש חייבים ללכת לאתרי החברות. כמו בוקינג.קום יש גם אתרים שמחפשים לך טיסות.

גוגל עושה את זה.

http://matrix.itasoftware.com/

https://www.kayak.com/

http://www.lastminute.com/

https://www.expedia.com/

ועוד ועוד.

אני משתמש לרוב ב-ITA או בקאיאק. המחירים די דומים והאתרים מאפשרים לך לכוון תאריכים, להשוות בין תאריכים שונים, לבחור טיסות ישירות או קונקשן, לבחור באילו שעות לטוס וכדומה.

אח"כ אתה הולך לבוקינג או ל-hotelscombined ומוצא מלון באופן דומה.

את זה אתה משווה למה שהסוכן מציע לך - אם שלו יותר טוב, לך על זה. אם לא - תגיד לו שישפר את ההצעה...

אף פעם לא הולך לי עם ITA.

חיפשתי עכשיו כמה לילות בברלין לאוקטובר. לפי ITA יש מה-18 ל-26 באוקטובר דרך Turkish ב- 372 דולר. באתר של טורקיש אין זכר לטיסה הזו.

סימנתי את האופציה שיציג רק טיסות עם מושבים זמינים. :roll:

בדקתי גם איזו טיסה של אל על - ישירה, גם לא מופיעה באתר.

פורסם
מדובר בטיסה בקוד QS.

ד"א - אם אתה מעיר כלבים ישנים אולי תעיר את שרשור הקיטורים על אל-על? כיון שמניסיון הקיץ האחרון יש לי כמה תובנות לא סימפטיות לגבי TK.

רוני - בפעם האחרונה שבדקתי ישראייר וארקיע לא מופיעות באתרים אלה. אולי בינתיים משהו השתנה.

עדיין, יש גם טיסות לא שגרתיות של נאוס שטסות עם קוד של נאוס ולפי הבנתי הן טסות עבור ישראייר בטיסות שכר.

מדובר בחכירה מלאה של המטוס עם הצוות.

זה עתה מתבצעת טיסה מפראג לארץ של UP במטוס של טרוול סרוויס, תוכל לראות בפלייט ראדר בעצמך אגב.

מעבר לכך אני לא יודע איפה האשכול, אז תן הקפצה בעצמך אם תמצא :) זה לא אשכול שלי עד כמה שזכור לי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הזכירו לי להזכיר שיש לא מעט מוזיאונים הסגורים ביום ב' - חוזר על ההמלצה לבדוק שעות פתיחה של כל האתרים.

דור - נושא המטוסים החכורים של כל שלוש החברות הישראליות די חם, כולל בעיתונות הישראלית שמתלוננת שהנוסעים מצפים לטייסים כחול לבן. אבל בוא נעזוב זאת, הבחור רוצה לטוס לאמסטרדם עם מי שרק ימכור לו כרטיס לתאריכים הנכונים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ולכן אמרתי שיבדוק באתרים של חברות התעופה, עם המלצות שלי לשעות הנוחות עבורי (יכול להיות שהוא יעדיף אחרת).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קודם כל תודה לכולם!, אתם לא מבינים עד כמה אתם עוזרים לי .

מצאתי כמה מלונות באתר booking, המחירים מאוד מתאימים לי וסבירים לתמורה כמובן שיש המלצות טובות של ישראלים.

הבעיה שלי כרגע זו טיסה, אני לא מצליח למצוא טיסה במחיר סביר בתאריכים האלה כנראה בגלל החג.

לא מצאתי טיסה בפחות מ - 3000 ש"ח לזוג.

* שינוי התאריך בלתי אפשרי, אני תלוי במקום העבודה שלי.

מה אתם מציעים לי לעשות?.

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם (נערך)

זו בעיה מוכרת.

אני משלם כל שנה פרמיה על כך שאשתי מורה, ויכולה לצאת לחופש בתאריכים מאוד מוגדרים, שהם, כמובן, עונת השיא.

לעומת זאת, הבן שלי שעובד במקום בו הוא בוחר את תקופת החופש, וזוגתו שהיא סטודנטית, יוצאים לחופש כלש שנה בין 1 ספטמבר לבין החגים. עונת שפל שבה כרטיסי הטיסה זולים במיוחד.

האפשרויות שאני רואה הן או לנסות להתגמש עם מקום העבודה, או לחפש יעד יותר זול. אני נוהג כך לא מעט פעמים - מתחיל לחפש טיסות לכמה יעדים, ובוחר לפי המחיר. יצא לי, למשל להתחיל בחיפוש בספרד ולנחות בהלסינקי, להחיל חיפוש בדרום איטליה ובסוף לנסוע לדנמרק, ולפני 3 שנים חיפשתי חופשת חנוכה יותר מחודשיים מראש, ומצאתי טיסה זולה במיוחד לליסבון (ולמזלי קיבלתי שם מזג אויר מושלם). הסיכון בחיפוש מוקדם הוא אבדן כרטיסי הטיסה אם מאיזה סיבה יש צורך לבטל את הטיול - וגם זה כבר קרה לי.

וכמובן קיימת גם האפשרות ההפוכה - לחכות לרגע האחרון ולקוות שאיזה ספק תיירות נתקע עם כרטיסים עודפים שאותם ימכור גם במחיר הפסד. עקוב אחר אתרים כמו הדקה ה-90 או אפליקציות כמו חוליו, ויש עוד מקור שנשכח - המודעות הזעירות בעיתונים, לפעמים יש בהן מציאות. הסיכון בשיטה זו - לפעמים הכרטיסים נגמרים ואין מציאות, וכרטיסים סטנדרטיים עלולים להתייקר מאד אם תזמין ברגע האחרון ותמצא משהו פנוי, כך שתשאר בלי נסיעה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

יש לי מגבלות של עבודה.

הסיפור היה מדהים - טיסה עם AF/KLM (הלוך דרך פריז וחזור דרך אמסטרדם) הוצעה תמורת פחות מ-400 דולר לאדם. כיון שהתלבטתי יומיים שילתי 420 דולר. בהמשך חשבתי לצרף את אחד הבנים - המחיר היה 700 דולר. הייתי מוכן לשלם אבל הילד לא רצה. יום לפי הטיסה בדקתי - הכרטיס הוצ ב-1000 דולר.

היפה היה שהטיסה לליסבון עלתה פחות מטיסה לאמסטרדם או פריז באותו מטוס.

פורסם

יש גם הרבה חברות לואו קוסט שכבר לא ניתן לעקוב אחריהן. תחפש גם באתר http://www.govolo.com הוא מחפש בהרבה חברות לואו קוסט שלפעמים האתרים הגדולים לא מציגים.

אם תמצא שם משהו טוב, תלך אחרי זה לאתר של החברת תעופה עצמה ותזמין ישירות משם, רק קח בחשבון שהמחיר בלואו קוסט לרוב לא כולל מזוודה ומזון במטוס, אז תבדוק כמה הם מחייבים גם על זה ותכניס לחשבון הכללי.

פורסם

וואו זה מטורף. אני לא יודע מה קרה למחירים. לפני שלושה חודשים טסתי לניו יורק עם klm עם עצירה באמסטרדם ב 650 יורו ועכשיו רק טיסה לאמסטרדם עולה 640 יורו ועוד בלואו קוסט.

נראה לי שבחרת את התאריכים הכי יקרים בשנה לטוס בהם.

תבדוק אולי עוד מקומות כמו ברצלונה, ליסבון, קופנהגן, בטוח שתהנה שם ואולי הטיסה תצא במחיר יותר שפוי.

פורסם

בובי - מה שקרה למחירים הוא סוכות.

אני מקבל פעם או פעמיים בחודש מייל מ-KLM, תמיד בכותרת איזה מחיר מדהים למקום אקזוטי. אם אני לוחץ על הקישור אני מקבל את מחירי הטיסה לפי תאריכים - וההפרשים ביום ליום, ובודאי מחודש לחודש - עצומים. אני מכיר זאת מקודם מאתרי רכישת הכרטיסים של החברות, אבל במקרה זה, כיון שמוצגותתקופות יותר ממושכות, הדבר בולט במיוחד.

וחוץ מזה, אתה יודע בדיוק למה הצעירים מעדיפים את אמסטרדם.

פורסם
קודם כל תודה לכולם!, אתם לא מבינים עד כמה אתם עוזרים לי .

מצאתי כמה מלונות באתר booking, המחירים מאוד מתאימים לי וסבירים לתמורה כמובן שיש המלצות טובות של ישראלים.

הבעיה שלי כרגע זו טיסה, אני לא מצליח למצוא טיסה במחיר סביר בתאריכים האלה כנראה בגלל החג.

לא מצאתי טיסה בפחות מ - 3000 ש"ח לזוג.

* שינוי התאריך בלתי אפשרי, אני תלוי במקום העבודה שלי.

מה אתם מציעים לי לעשות?.

אם לא אכפת לך טיול של שעתיים ומשהו ברכבת נוחה ומהירה טוס לדיסלדורף (בסביבות ה 240 יורו הלוך וחזור) ותוסיף עםד 20 יורו לרכבת לאמסטרדם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...