Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קסטרול Magnatec VS Edge

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח להבהרה קטנה בנוגע להבדל בין שמני Magnatec ו-EDGE של חברת קסטרול,

בבעולתי סיאט איביזיה 2011 1.2TSI

אבא שלי נוהג על אוודי 2013 A4 1.8TFSI (הדגם החזק יותר...)

אמא שלי נוהגת על פולסווגן פולו 1.2TSI 2013 (אותו קוד מנוע כמו האיביזה)

כלל הרכבים ממולאים ב-5W40, עם אותם תקנים.

אני שנים משתמש בשמנים של קסטרול ותמיד אני עומד מול השאלה Magnatec או Edge?

כמובן ששניהם מצוינים, אך להבנתי לכל אחד לכל אחד יש ייחודיות מעט שונה.

ה-Magnatec להבנתי מהונדס לרכבים שנוסעים בעיקר בעיר, מצוין להנעות קרות, עצירות רבות שכן השמן ״נדבק״ כמו מגנט (מאמין שזה מקור השם) לדפנות ולא יורד מהר למטה.

ה-Edge מיועד לרכבים עם ביצועים גבוהים העובדים תחת סל״ד גבוה ומצוינים במאמץ.

האם הנ״ל נכון?

השאלה שלי מגיעה משיטוט רבות בפורום וראיתי שרוב החבר׳ה ממליצים על Edge (ללא כל ידע על אופי הנהיגה)...

על פי האתר של קסטרול כשאני מכניס את דגמי הרכבים הוא מציע לי את שניהם.

אודה לעזרתכם,

תודה רבה!

SEAT ATECA Style Plus

פורסם

מי אמר שמנועי VW עובדים תחת סל״ד גבוה ובמאמץ?

איפה כתוב שהשמן המומלץ ל-VW זה אדג׳?

כמו שאמרתי, קסטרול ממליצים על שניהם

SEAT ATECA Style Plus

פורסם
אני ניסיתי את שניהם על הונדה אקורד 2L 2007 .עם EDGE הרכב מרגיש יותר נמרץ\קליל. נשארתי קבוע עם הEDGE.

אני חייב להבין מה זה אומר "יותר קליל/נמרץ"

אתה באמת רוצה להגיד לי, ששמן מאותה חברה, באותה צמיגות, ואתה שם לב להבדלים עד כדי כך שמרגישים שינויים בביצועים?

קשה לי להאמין...הכל בראש.

ליאור.

פורסם

הפעם היחידה שהרגשתי שינוי בהחלפת שמן מנוע זה כששמתי רויאל פרפל במנוע ישן משנת 97 שעבר כל חיו שימוש בשמן 10W40 רגיל ופשוט. פתאום הפך שקט הרבה יותר אך לא חל שיפור ממשי או נמרצות של המנוע.

מבחינת השמנים הנ"ל של קסטרול שניהם מומלצים בכללי, אני משתמש באדג' ולפני הטיפול האחרון במגנטק, לא רואה הבדלים מיוחדים ביניהם רק שהומלץ על האדג' כי המנוע אצלי תמיד באיזור ה 3-4 ומעלה בסל"ד וההילוכים קצרים יחסית.

כמו כן כמו שכתוב למעלה בדיוק הוסבר לי שהמגנטק הוא יותר לרכבים שמסתובבים המון בעיר + עוברים הרבה כיבוי והתנעות ביום, בעוד שהאדג' מיועד לרכבים שנמצאים בסל"ד גבוה מרבית הזמן.

Opel Adam S 2017

פורסם

אני יכול להעיד שהעברתי מאזדה 2 שטופלה כל חייה במוטורקרפט לקסטרול מגנטק ואכן המנוע נהיה יותר שקט כבר מההנעה הראשונה.

לא ברמה דרסטית אבל כן הורגש שינוי ברעש של המנוע.

• תוכן חדש...