Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבועיים בלבד אחרי שפורסמה כתבה בערוץ עשר על השימוש הדל בחניוני ה"חנה וסע" בגוש דן, התקבלה גם החלטה לסגור שלושה חניונים שנה אחת בלבד לאחר שנפתחו.

בתור מישהו שלא חי בגוש דן, אין לי מושג האם החניונים האלה הוקמו במקומות הגיוניים והאם באמת יכלו להוות חלופה לרכב, ולכן בשיא הכנות מעניין אותי לדעת מה חברי הפורום שגרים באיזור חושבים על המצב ההזוי הזה.

אישית אני נמנע מלהגיע לגוש דן בעיקר בגלל הפקקים הבלתי נסבלים והבלאגן על הכבישים שאינני רגיל אליו.

חלופה כזו נשמעת לי הגיונית באיזורים פקוקים במיוחד, גם אם זה אומר שיקח מעט יותר זמן להגיע לעבודה.

פורסם

אני הייתי עובר ליד כמה מהם והם פשוט היו ריקים - ההבדל? על הנסיעה בשאטל בנתיב המהיר משלמים 0 שקל..על נסיעה בשאטלים האלו משלמים יותר(ולא משנה אם המחיר סביר או לא) בנוסף המיקומים היו גרועים וחסרי משמעות ומן הסתם מצאתי את עצמי מעדיף לנהוג לשמה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

להערכתי, חלק מהסיבה היא העובדה שנכון לעכשיו לפחות, השד של פרויקט הרכבת הקלה פחות נוראי ממה שחשבו בכל הקשור לפקקי תנועה בדרך לתל אביב. החניונים האלו, במיקומים שנקבעו, למי הם בדיוק היו מיועדים? אם הגעת לשם כנראה שכבר עברת את העומס הגדול, לפחות למי שמגיע מחוץ לאזור תל אביב.

את המיליונים האלו יכלו להשקיע בשאטלים מכל תחנת רכבת בתל אביב. אני לא נוסע באופן יומי לתל אביב, אך פעם בשבוע, בממוצע, כן. אם אני מחליט לנסוע עם הרכבת המסלול שלי הוא כזה: להגיע לחניון של הרכבת בעיר המוצא עם רכב, צריך לשלום חניה - אם מוצאים בכלל, צריך להמתין לרכבת ולאחר מכן אני בכלל לא חושב על אוטובוסים אלא רק על מונית ספיישל (שגם את זה לא פשוט למצוא בשעות מסוימות), אז בכל פעם אני חושב אם כן או לא לקחת את הרכב. בשורה התחתונה, אני לא נכנס עם הרכב לתל אביב רק אם תחנת הרכבת במרחק הליכה סביר מהיעד שלי או כאשר אני יודע שיש במקום מוניות זמינות (ברוב התחתנות אין - פשוט עבריינים השתלטו על המקום ועושים בו כשלהם).

במדידות שעשיתי, רק מקומות אליהם אני מגיע ברגל מתחנת הרכבת משתלם לי לוותר על הרכב, אחרת זה לא רק מהיר יותר אלא גם נוח יותר עם הרכב (אפילו לא הרבה יותר יקר).

פורסם

הבעיה עם חניוני "חנה וסע" בארץ הקודש היא שהשם שלהם הוא שקר."חנה" בסדר, אבל "סע"? במה בדיוק? באוטובוסים רועשים שעושים סיבובים חסרי משמעות בכל העיר והנסיעה בהם לוקחת פי 3 זמן ממה שהיה לוקח ברכב פרטי? למה?

מה שאני שואל את עצמי הוא האם האחראים על פרוייקט הרכבת הקלה/תחתית דאגו לנו לחניונים גדולים וחינמיים (או לפחות מאוד זולים) ליד תחנות הקצה של קווי הרכבת הקלה בבית-ים/בני-ברק/ראשון-לציון/חולון וכו'. זה יהיה חנה וסע.

פורסם

הנחיר לחנייה + שאטל עלה 15 שקלים - בעוד אוטובוס עולה היום 6 לכיוון אחד.

תוסיף את רפורמת התעריפים ותבין למה מי שהיה פוטנציאל לקחת שאטל מהחנה וסע, כבר העדיף לעלות לאוטובוס ולוותר על הרכב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני לא בטוח שמיקום החניונים היה פרקטי. מי שכבר הגיע עד תל ברוך או גני יהושע - יש סיכוי טוב שיעדיף להמשיך עם הרכב את העוד רבע שעה - עשרים דקות למרכז העיר, מאשר להיות תלוי בתחבורה ציבורית, שגם לא יכולה לחסוך לו זמן.

אוטובוסים זה נח בעיקר בתוך תל אביב, או ערי הלווין - אם אתה גר קרוב לתחנות ראשיות מספיק.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מדינה עם חוסר הבנה בסיסית בתחבורה ציבורית.

תחבורה ציבורית צריכה להיות יותר מהירה ממכונית כל שעות היום ומיועדת לכול האוכלוסיה.

בניו יורק אתה יושב בסאבווי ב 1 בלילה בין דוגמנית שנראת יותר טוב מבר רפאלי ואיש עסקים שיש לו למבורגיני ורולס רוייס בבית שלו בהמפטונס. (מה שמזכיר לי שהייתי ב 12 בלילה ברכבת מהובוקן למנהטן, איזה כוסיות)

אוטובוסים בארץ יעילים רק בשעות שיש בית ספר, אחרי 5 כבר עדיף לך להשתמש במכונית.

מה שאומר שמי שבא לעיר לעבוד עדיף לו לקחת אוטו.

בחניונים של החנה וסע צריכים להיות אוטובוסים רגילים שעושים את הקוים הרגילים לכל הכיוונים של העיר.

כל 10 דקות שיעבור אוטובוס אחרת אין סיבה להשתמש בהם.

תהיו בטוחים שהרכבת הקלה תשאיר את המצב אותו דבר בדיוק, הם מתכננים את התחבורה הציבורית למשפחות שאין להם רכב ואין להם אופציה אחרת אז הם חייבים להשתמש בתחבורה ציבורית.

מי שחושב שהבניה של הרכבת הקלה לא מפריע תנסו לצאת לבלות באזור רוטשילד, האזור חסום לגמרי.

תחבורה ציבורית אמיתית אמורה גם להיות פעילה בשעות שאנשים יוצאים לבלות שזה גם לא קיים אצלנו.

בקשר למיקום של החניונים:

חוף תל ברוך:אתה עומד בכל הפקקים וצריך לחכות שעה לשאטל.

גני יהושע: אתה כבר באמצע העיר, עברת את כל הפקקים ויש לך שם כל אוטובוס אפשרי. או שאתה לא רוצה לחנות שם או שאתה משתמש באוטובוס רגיל.

פ"ת - מודיעין: לא הבנתי למה יש שם חניונים.

אייל

פורסם
מדינה עם חוסר הבנה בסיסית בתחבורה ציבורית.

אני חושד שלמדינה ישנה הבנה מצוינת בנושא, זה פשוט עניין של חוסר תמריץ ליישם.

פורסם
אני חושד שלמדינה ישנה הבנה מצוינת בנושא, זה פשוט עניין של חוסר תמריץ ליישם.

אם אנשים ישתמשו בתחבורה ציבורית הם לא יקנו מכוניות, לא ישלו מיסים על מכוניות, לא ישלמו מיסים על דלק

אייל

פורסם

למיטב הבנתי השאטלים האלה היו מיועדים לתושבי גוש דן (פתח תקווה וכו׳).

אבל אני לא מבין, איך המדינה יכלה לשפוך כל כך הרבה כסף עם תכנון כל כך לקוי? הרי בסופו של דבר ישבו מתכננים שאמורים לדעת את עבודתם ותכננו מסלולים ותחנות. קצת הזוי לי שהם כולם היו אידיוטים.

אומנם מובן שהמדינה מעדיפה רכב פרטי מבחינת מיסוי, אבל לשפוך עשרות מליוני שקלים עבור משהו שלא יהיה בשימוש? היה עדיף כבר לסלול כביש חדש או משהו.

פורסם

במדידות שעשיתי, רק מקומות אליהם אני מגיע ברגל מתחנת הרכבת משתלם לי לוותר על הרכב, אחרת זה לא רק מהיר יותר אלא גם נוח יותר עם הרכב (אפילו לא הרבה יותר יקר).

וזו כל התורה כולה.

תחבורה ציבורית צריכה להיות זולה ובעיקר מהירה מרכב פרטי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אבל אני לא מבין, איך המדינה יכלה לשפוך כל כך הרבה כסף עם תכנון כל כך לקוי? הרי בסופו של דבר ישבו מתכננים שאמורים לדעת את עבודתם ותכננו מסלולים ותחנות. קצת הזוי לי שהם כולם היו אידיוטים.

דווקא לי זה מאוד הגיוני - כולם אדיוטים אחד אחד, אחרי הכל אנחנו גרים בישראל ולא בגרמניה.

• תוכן חדש...