Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים, אני לפני קניית רכב יד שניה.

ביום שישי הקרוב אני מתכוון לבדוק 2 רכבים. האחד הוא פורד מונדאו 2008 עם 146K ק''מ, יד 2, מטופל במוסך מורשה כל שנותיו. השני הוא הונדה סיוויק ידנית 2006 בעלת 210K ק''מ יד ראשונה, פרטית מושקע ומטופל במוסך מורשה כל שנותיו.

האם יש ממה ''לפחד'' מרכב שעבר הרבה ק''מ? או היות ואמינותה של ההונדה מספיק טובה, אז אין זה נתון מכריע במהלך הקנייה?

בנוסף, אני מודע לכך שהקטגויות שונות מנשוא בין ההונדה לפורד, אבל האם באופן כללי הפורד מומלץ לנסיעות ארוכות (בעיקר בכביש 6), האם הרכב אמין מספיק ולא יודע תקלות חמורות והאם סיפוריי הדלק הם באמת משמעותיים.

בין 15%-25% נסיעה עירונית. תודה רבה וסוף שבוע מוצלח.

עריכה אחרונה על ידי nahum8
פורסם

ההבדל בדלק יהיה משמעותי, אבל המונדאו יהיה הרבה יותר נוח בנסיעות ארוכות. שתיהם מאוד אמינים.

(ברשותי סיוויק 2009 ידני)

פורסם (נערך)

ההבדל בצריכה דלק דוקא לא יהיה מורגש. הסיוויק עושה בממוצע 1:11 המונדאו מנוע 2.3 אולי ק"מ פחות אבל עדיפה על פני ההונדה כמעט בכל פרמטר (נוחות , אבזור,התנהגות,כח ). בזמן שיוט כנראה ההונדה חסכונית ב 20% אבל זה מתאזן מהר מאד ברגע שנכנסת לעיר. לגבי הונדה בת 10 : גם לה סיכוי לבלאי ותקלות בגיל הזה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

במקרה הסיוויק שאתה מדבר עליה היא הרכב שלי שאותו אני מוכר.

אתה מוזמן לבוא לעשות סיבוב ולהתרשם ממצב הרכב, לא פחות ממושלם.

בנוגע לאמינות - הרכב נכנס למוסך אך ורק לטיפולים שוטפים כל 10k ק״מ, לא קרה אפילו פעם אחת שהוא הפתיעה עם בעיה כלשהי. אמינות מופתית.

לגבי צריכת הדלק - יוצא לי בין 13 ל-14 ק״מ לליטר בנסיעה בינעירונית פקוקה עם מזגן.

עריכה אחרונה על ידי MMi

(סקירה לאחר קניה) Alfa Romeo Giulietta 170 2014 Manual

Honda Civic 2006 Manual - Sold

פורסם

לפי דעתי האישית:

מבחינת אמינות ואחזקה וסחירות הסיוויק כמובן. (למעשה אני לא רואה שום סיבה לקנות מונדיאו ואני מכיר את הרכב הזה).

אם אתה מתכוון לקנות ולנסוע אז סיוויק תתחדש אחלה באמת.

אם אתה מתכוון לקנות ולעשות יישור קו (פדנט כזה...), אני לא ממליץ לך לא את זה ולא את זה (יישור קו יעלה לך כמו כל הרכב).

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

בנסיעה רגועה בבינעירוני המונדאו אפילו יותר חסכוני מההונדה בגלל גיר 6 הילוכים ומנוע שמשייט ב 2000 סל"ד. אכן אין מה להשוות את איכות הנסיעה והנוחות. סחירות? הונדה תקנה ביוקר תמכור ביוקר, פורד תקנה בזול תמכור בזול. ירידת הערך כבר ברובה מוצתה. לטעמי אם המונדאו במחיר שווה אז היא כדאית. דווקא בתוך העיר ובנסיעות קצרות היא עושה 1 ל 8. אין לי חצי מילה רעה על ההונדה אבל היא פשוט לא באותה ליגה. במונדאו צריכת הדלק תלויה בסוג הנסיעה, אגרת טסט יותר יקרה, הביטוח זול יותר משל ההונדה ועלות הטיפולים דומה. מבחינת חלפים למונדאו לא חסר מאלפי דגמים שנמכרו לליסינג במהלך 8 השמונה שנים שהוא שווק פה. אמינות- אם היה פרטי וטופל כראוי, לא ידועות מחלות ספציפיות. אם היה בליסינג הוא יותר רגיש להזנחה.

תבחר לבד.

פורסם (נערך)

יש לי מילה רעה : לא לשכוח הנדסת אנוש לקוייה בסיוויק. רכב לא שווה שקל אם הוא שובר לך את הגב .

אבל אולי קיבלתי כסא ליסינג ? רק אחרי שלוש שנים הבנתי שהסיוויק שלי רכב גרוע עם סחירות מצויינת . טוב אולי לא עד כדי כך גרוע, אבל שקול לקוריאנית 1.6 ממוצעת מליסינג.

איך לא צעקו שהמלך עירום?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אמינות וצריכת דלק הם יתרונות ברורים ומשמעותיים של סיוויק.

נוחות וחווית נסיעה - יתרונות ברורים של מונדאו.

את מונדאו די קשה לבחור בגלל צריכת הדלק שלה. זה נותן טעם מריר לחווית הקניה.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם

זה לא כל כך בר השוואה שני כלי הרכב האלו.

המונדאו רכב מצויין,זללן בהתאם לסגמנט שלו,אמין ונעים לנסיעה.

החסרון העיקרי שלו לדעתי: גודל חיצוני קצת מוגזם למי שמרבה להסתובב בעיר.

סיביק מבחינתי זה לא בגלל נוחות לקויה.

פורסם
בנסיעה רגועה בבינעירוני המונדאו אפילו יותר חסכוני מההונדה בגלל גיר 6 הילוכים ומנוע שמשייט ב 2000 סל"ד. אכן אין מה להשוות את איכות הנסיעה והנוחות. סחירות? הונדה תקנה ביוקר תמכור ביוקר, פורד תקנה בזול תמכור בזול. ירידת הערך כבר ברובה מוצתה. לטעמי אם המונדאו במחיר שווה אז היא כדאית. דווקא בתוך העיר ובנסיעות קצרות היא עושה 1 ל 8. אין לי חצי מילה רעה על ההונדה אבל היא פשוט לא באותה ליגה. במונדאו צריכת הדלק תלויה בסוג הנסיעה, אגרת טסט יותר יקרה, הביטוח זול יותר משל ההונדה ועלות הטיפולים דומה. מבחינת חלפים למונדאו לא חסר מאלפי דגמים שנמכרו לליסינג במהלך 8 השמונה שנים שהוא שווק פה. אמינות- אם היה פרטי וטופל כראוי, לא ידועות מחלות ספציפיות. אם היה בליסינג הוא יותר רגיש להזנחה.

תבחר לבד.

המונדאו רכב יותר טוב. נקודה.

אני עדיין בהלם משתי השורות הראשונות שלך. בשום מצב הפורד לא תהיה חסכונית מההונדה.

• תוכן חדש...