Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

מדובר במאזדה לאנטיס 323 1.8 ידנית (שנת יצור 1998 .)

הרכב צורך שמן (יש להוסיף כ 1.5-2) ליטר בכל חודש.

(***חוץ מבריחת השמן לתא הבעירה יש גם נזילה מאחד מחזירי השמן = אשמה תורמת)

יוצא עשן כחול בשני מצבים:

מצב א' הרכב לא בטמפרטורת עבודה וביציאה מהמקום אם יוצאים בסלד גבוהה יוצא עשן

מצב ב' ביצעתי 2 בדיקות שכביכול יכולות לתת אינדיקציה לסיבת העישון (עפ"י חבר בפורום מזדה)

כאשר הרכב בטמפ' עבודה ואני מבצע לחיצות לפרקים בקפיצות לסלד גבוהה יוצא עשן מאגזוז הרכב. (סיבת עישון בבדיקה-גומיות שסתומים)

ובאותו מצב כאשר מתבצעת לחיצה ארוכה על סלד גבוה (5K) לא נראה עשן. (סיבת עישון בבדיקה- רינגים)

לפי מה שקראתי עד עכשיו גומיות השסתומים הם אחד הגורמים לתופעה,

מאידך יכול להיות שגם המובילים נשחקו ואז הטיפול של החלפת גומיות יהיה לשווא או יעזור חלקית.

לצורך העניין המנוע עבר 230K ועומדות בפניי האפשרויות הבאות:

לבצע את החלפת הגומיות או להשאיר את המצב כפי שהוא.

בעוד שלא ניתן לדעת מה מצב המובילים אני מאמין שיש איזשהו דפוס במנוע הזה ואולי אפשר יחסית להעריך מה הסבירות שגם המובילים הם הבעיה.

בגדול הרכב ישן אז מצד אחד "לא שווה" להשקיע כספית אבל בראייה קצת אחרת, אין בשוק היצע של משהו דומה במחיר סביר

ואני מאד מתחבר לרכב הזה מבחינת זמינות כח.

מה גם שהג'וקים דואגים לאכול אותי כל עוד הרכב לא במצב תקין.

האם שווה להכנס להרפתקאה הזו, אולי עדיף לא לגעת במנוע

הרכב אמור לשמש אותי לעוד שנה, אלא אם אמצא מחליפה ראוייה (שלא נראת באופק)

הנסיעות שלי הן למרחק קצר, באמצע שבוע (כ 6 קמ כל פעם) ובסופי שבוע כ 150 קמ (אחת לשבוע שבועיים)

כלומר עד 10K בשנה (בחישוב גס הגעתי ל 7K).

סיבות לבצע את הטיפול:

הפחתת צריכת שמן

הפסקת עישון

מניעת מקרים של ריח רע שנכנס לתא נוסעים לפעמים

סיבות לא לבצע:

אין הבטחה שהטיפול יפתור את הבעיה (מובילים שחוקים,רינגים, מנוע "עשה את שלו")

השקעה כספית (אם לא יעזור הוצאה לחינם, אולי כדאי לחפש רכב אחר במקום לתקן בעיות מצטברות ברכב זקן)

*לצורך הבהרה, אני סטודנט ללא הכנסה כרגע לכן זה משהו שאני לוקח בחשבון

ניתן לנסוע במצב הקיים (לא בעיה המשפיעה על תפקוד הרכב לאורך זמן)

אשמח לתובנות.

עריכה אחרונה על ידי Nuker
פורסם

אכן נשמע כמו בעיה בגומיות שסתומים בלויות לגמרי. צריכת השמן היא גבוהה מאוד ועל הדרך גם פוגעת במערכת ההצתה ובממיר הקטליטי כך שעדיף לטפל בעניין. קשה לי להאמין שהמובילים בעצמם ניפגעו אבל בהכנסת לחץ אויר לצילינדר שזה גם ככה נעשה על הדרך של החלפת גומיות השסתומים יהיה ניתן לוודא את אטימות הצילינדרים. אם זה רכב שבסהכ אתה מרוצה ממנו ומחובר אליו ריגשית וזה באמת רכב חזק במנוע הזה אז גש לקחת הצעת מחיר לתיקון. אם תרצה אתה מוזמן גם לדבר איתי בפרטי יצא לי להיתעסק לא מעט עם הלאנטיסים כולל החלפות גומיות שסתומים וביצוע ראשי מנועים ואובראולים למיניהם. רכב מאוד נוח לעבוד עליו. אוכל לעזור ולתרום לך בעניין.

• תוכן חדש...