Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

מאחר ומדובר ברכב הראשון שלי עם גיר טיפטרוניק אין לי שמץ לגבי מה מותר ומה אסור. :oops:

אז כפי שנאמר בכותרת, רציתי לשאול האם מותר לשלב מdrive למצב טיפטרוניק במהלך נסיעה ברכב הספציפי שלי.

אני יודע שהשאלה נשמעת מוזרה, אולם ראיתי באיזשהו פורום שמישהו טען שהמכונאי שלו אמר לו, שאסור בתכלית האיסור לשלב לטיפטרוניק ברכבים מהסוג הזה (לנסר קלאסיק) במהלך נסיעה.

(כמובן שאני לוקח את הטענה הזאת בערבון מוגבל מאוד, אבל לא מזיק לשאול).

מישהו יכול להפריך את הטענה? כי לי היא נשמעת לא הגיונית בעליל..

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

בתכלס גם לי זה נשמע מאוד מוזר, אבל רציתי לשאול בכל זאת.

בספר הרכב ההתייחסות לטיפטרוניק הייתה בנוגע לשימוש בו בירידות, אולי היו עוד אזכורים לא בדקתי לעומק האמת.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

לגירים שלא יודעים לשמור על הילוך נמוך בירידה זה גם טוב , לדוגמא בדרך לכיוון ירושלים יש את הירידה מהקסטל , אני תמיד מוריד לחמישי או לרביעי כדי לא לשבת על הבלמים.

אני משתמש בו באופן כמעט יומיומי ברכב עם גיר רובוטי חד מצמדי כי לגיר לפעמים לוקח זמן להעביר הילוך ולפעמים הוא מתבלבל.

פורסם

מעניין אם שלי שומר על הילוך בירידה, כי אם כן בנסיעה הקרובה לאילת (עוד שבועיים) לא אצטרך את הטיפטרוניק בכלל :)

פורסם (נערך)

אבל אין בעיה לשלב את הטיפטרוניק במהלך נסיעה נכון?

טוב שאני חושב על זה ברור שלא, הם לא מצפים באמת שתעצור באמצע ירידה, תעמוד, תשלב לטיפטרוניק ותתחיל לנסוע שוב :D

עריכה אחרונה על ידי ramik33
פורסם (נערך)

"טיפטרוניק" הוא בעצם שם מסחרי לאפשרות לשליטה ידנית בתיבה אוטומטית. כמובן שאין שום חיבור פיזי-מכני בין הידית לתיבה, אתה "מבקש" הילוך מסוים והמחשב מנסה לשתף איתך פעולה בהתאם להגדרות שהיצרן תכנת בתוכו. גם שאתה במצב ידני כל תיבות הטיפטרוניק יורידו הילוכים לבד מתחת לסל"ד מסוים, חלקן גם יעלו הילוך לבד מעל סל"ד מסוים.

אין שום בעיה להעביר בין מצב אוטומטי לידני במהלך נסיעה ובכל מהירות. אני עושה את זה כל הזמן בתיבה רובוטית שיש לנו בבראבו, עשיתי את זה בתיבות רובוטיות אחרות שיצא לי לנהוג עליהן (של פורד ושל VAG) ובתיבות פלנטריות עם תפעול שכזה שיוצא לי לנהוג בהן לעיתים נדירות יותר.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
הגיר בלנסר מכוייל להעביר הילוכים כמה שיותר מהר(זו אחת הסיבות למה הרכב יחסית עגלתי)

פעם היה בתיבות אוטומטיות מצב ECO, שבו הגיר היה מנסה להגיע להילוך כמה שיותר גבוה כמה שיותר מהר, אחר כך ביטלו את זה, והפכו אותו למצב הדיפולטיבי של התיבות, חלק הוסיפו מצב ספורט (כן, ספורט בדיוק כמו לראות תחרות קרלינג בטלוויזיה), העברת הילוכים ידנית, או Overdrive Off (אוברדרייב זה הילוך רביעי, כשהדרייבשאפט מסתובב יותר מהר מהמנוע, 3 הילוך ישיר, ו1 ו-2 זה סוג של הילוכי כח להאצות).

אבל אין בעיה לשלב את הטיפטרוניק במהלך נסיעה נכון?:D

לא. אתה יכול לעבור מ-D למצב ידני כמה שבא לך תוך כדי נסיעה, זה אפילו מומלץ בעליות או ירידות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה מאוד פשוט.

אם יצרן לא היה רוצה שתעביר למצב טיפטרוניק תוך כדי נסיעה, הוא היה שם מנגנון שמונע את האפשרות הזאת.

יש הרבה מנגנוני בטחון לידית הילוכים שלא מאפשרים לך לעשות פעולות לא רצויות:

אי אפשר להעביר מ P בלי לחיצה על המשבת ועל הבלם.

אי אפשר להניע אם הידית לא ב P או ב N.

אי אפשר לשלב לרוורס בלי לחיצה על המשבת.

בחלק מהמכוניות, אי אפשר להוציא את המפתח אם הידית לא ב P.

ועוד מנגנוים כאלה ואחרים לכל דבר שאתה לא אמור לעשות.

אין שום מנגנון כזה למעבר למצב טיפטרוניק = אין שום בעיה להעביר בנסיעה.

• תוכן חדש...