Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

כרגע יש לי כרטיס אשראי עם מסגרת מהבנק שלי [פועלים] שמספק את צרכיי. עמלות חינם, וזהו. הוא לא בינלאומי.

אני מעוניין להחליף כרטיס ובמקרה הגיעה בדואר הצעה דרך האוניברסיטה על כרטיס חינם לכל החיים וגם מקנה הטבות למיניהן, מצורפת תמונה:

WhatsApp-Image-20160806.jpeg

גיליתי שזה סתם LEUMI FREE עם כל מיני הטבות עליו. אחלה.

המטרה שלי היא שיהיה לי אשראי, בינלאומי, ללא עמלות. אלו המטרות החשובות.

אם תהיינה הנחות מסוימות על דלק, קולנוע ושאר דברים, אחלה, אך לא מחייב.

שאלותיי הן:

1. מה החיסרון בכרטיס אשראי שנותן מסגרת חוץ בנקאית לעומת מסגרת בנקאית? [פסיכולוגית, המילה חוץ בנקאי מרתיעה אותי].

2. אין לי צורך בשני כרטיסי אשראי, האם אפשר לסגור את הבנקאי לחלוטין? האם כדאי?

3. האם אני יכול שיהיה לי לאומי-קארד והחשבון שממנו יפרע החוב יהיה בפועלים? אני מאוד מרוצה מהתנאים שלי בפועלים ולא מעוניין לעבור.

כלומר, האם אופן השימוש יהיה זהה. אני משתמש בהתאם למסגרת ואז ב-2 לחודש יורד לי החיוב מהעו"ש?

4. מכירים כרטיסי אשראי מומלצים? מועדונים שווים? או ללכת על הסטודנט?

לסיכום אומר שאני מאוד מסודר ומנהל את כל ההוצאות שלי היטב.

לא משנה לי אם המסגרת בנקאית או חוץ בנקאית, בתנאי שאין כאן חיסרון מהותי שאני לא מודע אליו וזה מה שמטריד אותי [קריסת חברות, היעדר הגנה מחברות אשראי, שירות לא זמין או לא יודע מה].

תודה לכולם.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

1. תנאי האשראי הרבה פחות טובים - רבית על שימוש בקרדיט ו"הלואה מיידית" הרבה יותר גבוהה.

2. כן ולא. ראה בהמשך.

3. כן. את תאריך החיוב אתה קובע בעת ההצטרפות (בד"כ אפשר לבחור 2,5,10,15,20 בחודש), ואם תאריך כניסת המשכורת שלך משתנה אתה יכול לשנות את תאריך החיוב לחיובים עתידיים תמורת עמלה של כמה שקלים.

4. צריך לבדוק פרטני לגביך, אבל מועדונים תמיד טובים, ומועדוני סטודנטים בכלל זה.

עכשיו כמה הערות:

1. שדרג את כרטיסך בפועלים, במועדון סטודנטים תהיה פטור מעמלות למשך מספר שנים. כאשר תסיים את הלימודים מצא לך מועדון אחר.

2. להחזיק שני כרטיסים זה לא מוגזם, תמיד טוב שיש ספייר למקרה ש לאבדן\גניבה\ביטול כרטיס על ידי מחלקת הביטחון של החברה (יש מקרים בהם חברת האשראי מזהה ניסיון הונאה ומבטלת את הכרטיס, ולוקח כמה ימים עד שמגיע כרטיס חדש במקומו).

3. אתה מצטייר לי כאדם ששולט בעצמו, כך שגם אם תחזיק ב-5 כרטיסי אשראי תשלוט בהוצאותיך. אישית אני מחזיק כרטיס עיקרי, כרטיס משני כגיבוי ומספר כרטיסי מועדון.

4. תמיד החזק בכרטיס ברמה הגבוהה ביותר המאושרת לך. לעולם אינך יכול לחזות מתי תזקק למסגרת, אפילו לצורך שכירת רכב בחו"ל. שים לב שחסימת מסגרת אינה בהכרח גביה מהחשבון, זה יכול להיות מעין ערבון בשכירת רכב, במלון וכו'.

5. לכל כרטיס אשראי שאני מכיר יש שלוש דרגות מחיר: בסיסית, מופחתת לאחר שימוש חודשי בסכום מסויים ופטור מלא בשימוש בסכום עוד יותר גבוה. ניסיוני בבנה"פ הוא שמסכמים את סך השימושים בחשבון, כך שיש לי שני כרטיסים ולאשתי שני כרטיסים, ואנחנו לא משלמים שום עמלת שימוש קבוע. כמובן שמשלמים תמורתש ירות כגון פרישת תשלומים. כאן ההיגיון הפוך לזה שבעצה הקודמת שלי - ככל שהכרטיס יותר "יוקרתי" הסכום החודשי הפוטר מדמי שימוש גבוה יותר. עם זאת, כאמור, הצטרפות למועדון הסטודנטים תפטור אותך מהדמ"ש למשך 3 שנים לפחות (תוכל להאריך אם הלימודים מתארכים, על ידי הצגת תעודת סטודנט).

6. הכנס לאתר של כל אחת מחברות האשראי (ישראכרט, אמריקן אקספרס, לאומי קארד, כאל ודיינרס) ובדוק את תנאי כל אחד מהכרטיסים ואת לוח העמלות שלהם. שים לב להבחנה בין כרטיס בנקאי לכזה שאינו בנקאי. לוח העמלות זהה לכרטיסים מאותה דרגה במועדונים שונים, אלא אם משהו חריג ואז זה מצוין לגבי אותו סוג כרטיס.

7. אם אתה נוהג לקנות בחו"ל עדיפות לישראכרט ואמריקן אקספרס בזכות עמלת המרה מעט יותר נמוכה מהאחרים (נכון ללפני חודשיים, הפעם האחרונה בה בדקתי).

8. מבחינת מספר בתי העסק המקבלים את הכרטיסים עדיפות מובהקת למאסטרכרט וויזה (כאשר באירופה יתרון קל למאסטרכרט ובארה"ב לויזה, אבל זה לא מהותי). הרבה יותר בתי עסק לא מקבלים אמקס ודיינרס.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא מומחה בתחום, אבל יש לי כרטיס אשראי של אמריקן אקספרס דרך הטכניון (סטודנטים/בוגרים), שהוצאתי עם אותן כוונות בדיוק כמו שלך. לפי מה שאני מבין (וביום שאחת ההבנות האלה תתגלה כטעות, הכרטיס יבוטל, בינתיים זה לא קרה):

1. שום חיסרון מובנה במסגרת חוץ בנקאית לעומת בנקאית, הכל תלוי בתנאים. בגדול, כל עוד אנחנו רק מדברים על המסגרת בהקשר של כמות התשלומים שאפשר לשים על הכרטיס בכל זמן ספציפי, אין ממש הבדל. יכול להיות שברגע שאתה גם נכנס לאוברדרפט דברים משתנים, אני לא יודע אני לא נכנס לאוברדרפט כעניין עקרוני.

2. אפשר, אבל בהנחה ששניהם חינמים, בשביל מה? אני גם לא רוצה "אוסף" של כרטיסי אשראי, אבל דווקא שניים נראה לי כמו רעיון טוב, במקרה שאחד נגנב/נאבד, אתה לא נשאר בלי יכולת להוציא כסף עד שאתה מקבל את החדש.

3. כן אין בעיה

4. אני מאוד מרוצה מהאמריקן טכניון שלי (למרות שאני כמעט לא משתמש בו...). אין לי מושג מה הם מציעים בדיוק אצלכם אבל דווקא הרושם שלי הוא שמועדוני סטודנטים זה דבר חיובי בד"כ, בתחום הזה. חוץ מזה, זה שזה חינם לתמיד, בלי להתקשר כל שנה ולאיים, לדעתי זה שווה הרבה. לא אוהב את השיחות השנתיות האלה.

מקווה שזה עוזר לך, ושוב אני מדגיש שאני לא מומחה בתחום, זאת רק ההתנסות האישית שלי ועניתי כי אתה ממש ממש מזכיר לי אותי בדאגות שאתה מעלה :)

פורסם

תודה לשניכם.

נראה לי שפשוט אזמין את הכרטיס החינמי של TAU ואת הבנקאי החינמי אסגור. אין לי תועלת בו ואני כמעט ולא משתמש בכרטיסי אשראי למעט הוראות קבע של חשבונות וקניות באינטרנט.

תודה!

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אצלי אני מחזיק 2 כרטיסים בנקאיים. אחד עם מסגרת קטנה שבו מרוכזים כל התשלומים ואחד לשימוש שוטף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מתעלק.

יש לי אשראי בינלאומי בנקאי שאני לא משלם עליו. הוא סבבה לשימושים שלי אבל בזמן האחרון המסגרת שלי נחנקת כשאני רוכש בילוי בחו"ל, וגם דיי מעצבן אותי להסתובב עם מזומן בחו"ל (כל פעם אני נכנס למסעדה ומתחיל לספור האם יש לי מספיק כסף) ולכן אני רוצה עוד אשראי עם תנאים טובים לרכישות בחו"ל (דולר ויורו).

מה עדיף? בנקאי? חוץ בנקאי? איזה חברה נותנת תנאי המרה טובים ממט"ח?

תודה.

פורסם

תתקשר לסניף שלך. אם מצבך סביר המסגרת תוגדל בלי כל קושי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עמלות השימוש בחו"ל אחידות בכל אחת מחברות האשראי, בלי קשר לדרגת הכרטיס.

בבדיקה האחרונה שלי הטובות ביותר היו ישראכרט ואמריקן אקספרס, עם עמלה של 2.3% (למטבעות שיש להם שער יציג. למטבע ללא שער יציג יש בעיה של המרה לדולר או אירו על ידי חברת האשראי הבין לאומית בשער שאינו ידוע לך).

לפיכך ממליץ לך לעבור על אתרי חברות האשראי - יש בסך הכל 4 או 5 - ולבדוק את העמלות, בהתאם לכך לבחור את הכרטיס המתאים לך.

פורסם
עמלות השימוש בחו"ל אחידות בכל אחת מחברות האשראי, בלי קשר לדרגת הכרטיס.

זה נכון לכרטיסים רגילים. מועדוני לקוחות לעיתים משיגים הנחות בעמלות ובהמרה.

למשל, לי יש כרטיס חוץ בנקאי של לאומי קארד לבוגרי האוניברסיטה העברית (בדומה לכרטיס שהוצע לפותח השרשור) ושם יש הנחה משמעותית בעמלת ההמרה ממטבע זר לעומת הסטנדרט.

פורסם

דיברתי הבוקר עם הבנק. נאמר לי כי יש לי 2.3% עמלת המרה בעסקות מט"ח. השאלה האם כדי לי להוציא אשראי אחר, אם עמלות טובות יותר? אני לא כל כך רוצה להחזיק אשראי נוסף, וגם לא כזה משתמש בו בחו"ל אלה רק לצורך גיבוי. ואני גם לא זכאי לכל מיני מועדונים, אני לא סטודנט (גם לא לשעבר) והחברת הייטק שלי היא חברת הייטק סוג ב' בכל מה שקשור להטבות.

• תוכן חדש...