Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני מודע מראש שהנושא אמור להיות ב אוף טופיק אך אין לי גישה לשם , לכן אשמח אם תבינו את הבנתי ביצירת האשכול בפורום הנ''ל.

אני מעוניין לרכוש לאון 1.8T FR מהסוכנות או רכב שעד שנה על הכביש.

הנושא שהכי מטריד אותי הוא ההלוואה וההחזר החודשי, האם הריבית משתנה בין אם קניתי רכב חדש מהסוכנות או בין עם זה רכב יד2? האם זה משנה לבנק ואכן קיימות הלוואות עם ריבית שונה בגלל שהרכב יד2 אך המחיר נמוך בכ 20-30 אלף ש''ח מחדש לגמרי?

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הריבית משתנה בגלל המון דברים.

סוג הלוואה, מצב הכלכלי של הלווה, רצון של הבנק, הסדר של סוכנות עם הבנק (או גורם חוץ בנקאי), מצב השוק, האם הרכב בר שיעבוד או לא, גובה ההלוואה ועוד.

וכן, סביר להניח שהריבית תהיה שונה אם מדובר ברכב חדש או יד שניה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ב99 אחוז מהמקרים הלוואה על רכב חדש תיהיה זולה יותר, וגם קלה יותר להשגה. זאת אחת הסיבות למכירות הגבוהות בעולם הרכב..

פורסם

בכל מקרה עם קצת מיקוח אפשר להגיע לתנאי הלוואה עדיפים. דרך אגב אתה לא חייב לקחת את ההלוואה בבנק שלך. ישנם בנקים שנותנים הלוואות גם אם אתה לא לקוח שלהם. כדאי לעשות סקר שוק.

פורסם

זה לא נושא אופטופיק, זה נושא בעניין ייעוץ לרכישת רכב, שכולל בתוכו גם ענייני מימון.

בכל מקרה, פתיחה של נושא אופטופיק שלא באופטופיק לא מתקבלת בהבנה בכלל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כנראה שלא ניסחתי את עצמי נכון. אני שואל, האם בקניית רכב חדש או קניית רכב יד 2 (שגילו לא עולה מעל שנה על הכביש מרגע העלייה) - ההלוואה שאקבל מהבנק תיהיה עם ריבית שונה? ואם כן, מדוע זה כך?

כמובן, שבשני המקרים הרכב ישועבד לבנק.

בקניית רכב מהחברה יש הפסד מאוד מאוד גדול בשנה הראשונה וההלוואה ניתנת רק עד 5 שנים ולא יותר. מה שמקשה עלינו עם ההחזר החודשי.

פורסם (נערך)

ישנם מספר סיבות:

1. נניח וסכום ההלוואה שווה ב-2 המקרים, ערך הרכב המשומש נמוך מהחדש ולכן אחוז המימון משווי הרכב גבוה יותר ברכב המשומש.

2. במידה ולא תעמוד בתשלומים והבנק יצטרך לקחת ממך את הרכב אז יהיה לו יותר קשה לממש (למכור) רכב יד2 לעומת יד ראשונה.

3. ליבואנים יש קשרים טובים עם הבנקים והם מפנים להם הרבה לקוחות ולכן הבנקים נותנים להם הנחת כמות (בדומה לחברת ליסינג שבאה לרכוש כמות מהיבואן).

4. לעיתים כחלק ממבצע היבואן מסבסד את הריבית כחלק מהטבה ללקוח.

לסיכום, רשמת לנו באיזה רכב אתה מעוניין. הנתונים שחסרים זה כמה כסף יש לך ביד ולאיזה החזר חודשי אתה שואף?

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
כנראה שלא ניסחתי את עצמי נכון. אני שואל, האם בקניית רכב חדש או קניית רכב יד 2 (שגילו לא עולה מעל שנה על הכביש מרגע העלייה) - ההלוואה שאקבל מהבנק תיהיה עם ריבית שונה? ואם כן, מדוע זה כך?

כמובן, שבשני המקרים הרכב ישועבד לבנק.

בקניית רכב מהחברה יש הפסד מאוד מאוד גדול בשנה הראשונה וההלוואה ניתנת רק עד 5 שנים ולא יותר. מה שמקשה עלינו עם ההחזר החודשי.

אז מלכתחילה אל תלך על רכב כל כך יקר,זאת טעות.

הלוואה מאוד קורצת בגלל תשלומים קטנים אבל בסופו של דבר אתה משלם מחיר מלא

Sent from my G630-U251 using Tapatalk

פורסם

אם תוך יותר מ5 שנים אתה לא יכול להחזיר את ההלוואה עם התשלומים שמתאימים לך - כדאי שתחפש משהו יותר זול. בסופו של דבר אתה תשלם הרבה יותר על הרכב רק בגלל הריבית וההצמדות. במקום לקפוץ מעל ליכולת הכלכלית שלך כדאי שתמצא משהו שמתאים לתקציב. יש לא מעט אלטרנטיבות בשוק.

פורסם
ישנם מספר סיבות:1. נניח וסכום ההלוואה שווה ב-2 המקרים, ערך הרכב המשומש נמוך מהחדש ולכן אחוז המימון משווי הרכב גבוה יותר ברכב המשומש.2. במידה ולא תעמוד בתשלומים והבנק יצטרך לקחת ממך את הרכב אז יהיה לו יותר קשה לממש (למכור) רכב יד2 לעומת יד ראשונה.3. ליבואנים יש קשרים טובים עם הבנקים והם מפנים להם הרבה לקוחות ולכן הבנקים נותנים להם הנחת כמות (בדומה לחברת ליסינג שבאה לרכוש כמות מהיבואן).4. לעיתים כחלק ממבצע היבואן מסבסד את הריבית כחלק מהטבה ללקוח.לסיכום, רשמת לנו באיזה רכב אתה מעוניין. הנתונים שחסרים זה כמה כסף יש לך ביד ולאיזה החזר חודשי אתה שואף?
אני שואף ללאון 1.8T FR 5DR כשקיבלנו הצעת מחיר של 154. הייתי בטוח שהמחירון שאני יקבל על האיביזה יהיה סביבות ה 80 (כי הרכב עדיין רק שנה וחצי על הכביש) אבל חשכו עניי וזה 63 ולא יותר. משמע משאיר אותי עם 10K ביד.מרכב חדש בהחלט ירדתי מהפרק בגלל שזה לא משתלם בשל ירידת הערך הגבוהה מידי בשנה הראשונה.כרגע הכיוון הוא לאון 1.2 STYLE אוטו' (סביב 90-100K) שעלתה לכביש סוף 15 תחילת 16 בלבד. השאיפה להחזר החודשי 1200-1400 ש''ח. במידה ואני אסגר על הלאון, סכום ההלוואה כנראה יהיהה 85K כשהשאר יתנתן במזומן למוכר.
פורסם (נערך)

החזר של 1400 ל-5 שנים מביא אותך בקושי רב להחזר הקרן. האופציה היחידה היא להגדיל את ההחזר לאזור ה-1500 או לנסות להגדיל את ההון העצמי.

בעיסקה של רכישת רכב חדש ניתן לייצר מסלול של יותר מ-5 שנים באופן הבא:

10000 מקדמה, תשלום 1200 ש"ח בחודש ל-36 חודשים (ניתן גם ל-60 חודשים) והייתרה בבלון בסוף התקופה.

בסוף התקופה ניגש לבנק ומבקש הלוואה על הסכום שנשאר.

להערכתי ישאר כ-50 אלף ש"ח אם תקח בלון ל-36 חודשים ו-30 אלף ש"ח אם תקח ל-60 חודשים.

כמובן ככל שתגדיל את ההחזר כך ישאר בסוף התקופה בלון קטן יותר וגם לאורך חיי ההלוואה תשלם פחות ריבית.

אני בספק שתצליח למצוא כזו עיסקה על רכב משומש. גם אם כן אני מאמין שהריביות יהיו שחיטה כשרה ולכן ממליץ ללכת על האופציה של הגדלת ההחזר או התפשרות על רכב זול יותר.

כל הנ"ל תלוי בגובה ההכנסות שלך. בנוסף הייתי דואג שבסוף התקופה יהיה לי איזשהו נכס (קרן השתלמות לדוגמא) כערבון בכדי למנוע מצב שבו הבנק לא יסכים לקחת כערבון את שווי הרכב מפאת גילו.

כיום זה אפשרי לקבל 30-50 אלף ש"ח בהלוואה לכל מטרה (הכוונה להלוואה שאין צורך למשכן משהו בתמורה). אף אחד לא יודע מה יהיה המצב בעוד 3-5 שנים ובנוסף הריביות בהלוואות האלה שואפות למגבלה החוקית שמותר לגבות לפי בנק ישראל.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני שואף ללאון 1.8T FR 5DR כשקיבלנו הצעת מחיר של 154. הייתי בטוח שהמחירון שאני יקבל על האיביזה יהיה סביבות ה 80 (כי הרכב עדיין רק שנה וחצי על הכביש) אבל חשכו עניי וזה 63 ולא יותר. משמע משאיר אותי עם 10K ביד.מרכב חדש בהחלט ירדתי מהפרק בגלל שזה לא משתלם בשל ירידת הערך הגבוהה מידי בשנה הראשונה.כרגע הכיוון הוא לאון 1.2 STYLE אוטו' (סביב 90-100K) שעלתה לכביש סוף 15 תחילת 16 בלבד. השאיפה להחזר החודשי 1200-1400 ש''ח. במידה ואני אסגר על הלאון, סכום ההלוואה כנראה יהיהה 85K כשהשאר יתנתן במזומן למוכר.

יכול לפרט על האיביזה? נקנתה בכמה והאן היא ידנית או אוטומט? איזה מנוע?

פורסם

המלצתי החמה - לא לקחת הלוואת בלון, אלא אם יש מקור סילוק כספי (לא האוטו) מוכח וברור.

אם אין כסף לקנות את הרכב, ואין יכולת להחזיר את ההלוואה בתשלומים חודשיים - לרדת מהעסקה. לקנות משהו אחר, זול יותר ושאפשר לעמוד בתשלומים שלו.

הלוואות בלון זה מלכודת דבש. בהתחלה זה טעים ומתוק. אח"כ מבינים שזו מלכודת.

לגבי הלוואה בבנק על רכב משומש - לכל בנק יש את הנהלים שלו, אבל קח בחשבון שהבנק לא ממש אוהב לתת הלוואה לרכב משומש, וזה מתבטא בתקופת ההלוואה ובמחיר ההלוואה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
יכול לפרט על האיביזה? נקנתה בכמה והאן היא ידנית או אוטומט? איזה מנוע?

האיביזה הוזמנה ב 15/1/2015 במחיר של 89 אלף ש''ח (עלייה לכביש) לאחר הנחת היבואן עם תוספת צבע (אדום) ג'אנטים, מערכת המולטימדיה שעד היום אני מצטער שקניתי (וכל מה שכולל בה) . עבר טוטלוס ב 3/7 והמחירון עומד (עד לפני יומיים שבדקתי) על 63 אלף ש''ח, הרכב עבר 19K בשנה וחצי , אוטו' 1.2T

הלוואת בלון אני ממש לא מתכוון לעשות מהמון חסרונות. עדיף לנסוע באוטובוס מאשר לעשות את הבלון.

לא כלכך הבנתי את redzone , אבל מה שהוא מנסה להגיד זה , שאם אני יקח הלוואה לרכב משומש, הריבית תהיה גבוהה מאוד?

ועוד שאלה, לאחר התשובות פה אני מנסה להיות כמה שיותר ריאלי בהתאם לתקציב שלי, האם ידוע מתי תגיע איביזה דור חדש לגמרי? יש קונספט ? שלא יקרה מצב שבו חודש- חודש וחצי הבא יוזמן הרכב ובינאור 2017 יחשפו משהו חדש חח..

עריכה אחרונה על ידי _DownLoaD_
פורסם

ירידת הערך נשמעת הגיונית למען האמת, וזבניות שחשבת שהרכב איבד רק 9000 ש״ח (כ10%) מערכו בשנה וחצי הראשונות זה מצחיק.

לגבי איביזה חדשה, אכן צפוי דגם חדש לחלוטין בשנה הבא (הנוכחי הוא לדעתי אחד הסופר מיני הוותיקות על הכביש), אבל רק בסביבות אמצע השנה.

• תוכן חדש...