Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התגובות כאן שפויות, גם אם אתה לא אוהב אותן. תגובות של אנשים עם ניסיון .

באת, רשמת את המקרה, ניסו לעזור לך ( המליצו על כמה מוסכים שכדאי לעבור אליהם ולא להמשיך להגיע למורשה ). תאמין לי, בפורום מכירים את הנושא של מוסכים מורשים של פיג'ו רנו, פולקסוואגן וכו..

יכולים לכוון אותך עם כל רכב למוסך מתאים שעדיף על מורשה יבואן כזה או אחר. אף אחד לא מאשים אותך או תוקף אותך - ההסברים וההכוונה היו כדי לצמצם נזקים עתידיים במסגרת המציאות בארץ ולא מצב דמיוני שכולנו היינו רוצים שיהיה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אקליפס יקר צר לי, אם למדת מהפורום כל כך הרבה אז איך זה שלקחת את הנבלה הצרפתית שלך למורשה ולא לאחד המומלצים?

חוץ מזה לא ברור לי מה אתה רוצה. אתה כותב הררי מילים אבל מה הטענה שלך במשפט אחד, אתה מסוגל לומר?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
די כבר עם הגישה הזו שכל מוסכניק מחפש לגנוב אתכם. די כבר עם הגישה הזו שמחפשים מה להחליף לכם שלא לצורך.

בעיקרון, בעל רכב ישן מאד אין לו מה לחפש במוסכי יבואן וכל מוסכניק הגון גם יגיד לכם את זה וזאת מניסיון אישי בענף.

לעניין עצמו, כל איתור רעש מתחתית הרכב הוא בגדר ניסוי וטעיה. יש כל כך הרבה גורמים, במיוחד ברכב ישן שבהחלט אפשר לטעות.

אתם בחרתם במוסך היקר ביותר ולכן שילמתם ביוקר על הניסוי. במוסך מורשה כללי היית משלם קצת פחות על הניסוי, זה כל השוני.

אני משוכנע שאם תשוחח עם מנהל השירות או עם מנהל המוסך באדיבות תגיעו לידי הבנה באשר למחיר.

אענה בזאת לכמה חברי פורום, ולך.

בואו נתעלם לרגע מה-"שוד לאור יום"- של המוסכים המרכזיים.

וגם נתעלם מחוסר ידע של בעל הרכב, בבחירת מוסך.

הוא חשב,{אולי בצדק ואולי לא}, שבמוסך המרכזי ששייך ליבואן, ובפיקוחו, זה הטיפול הטוב ביותר עבור הרכב שנקנה ממנו. כי: החלפים מקוריים, יש יועץ שירות, בוחן רכב עם "ניסיון רב" שמכיר את הרכבים הללו בצורה מושלמת, כולל תקלות אופייניות, מחלות וכו..., מכונאים מנוסים, שיודעים איך לגשת ולהחליף כל חלק וחלק, ועוד הרבה סיבות, כולל מחשבה שאומרת שזה הדבר הטוב ביותר עבור רכבו. נקודה.

בסוף יצא שהלקוח התבדה.

לפי מה שקרה, ויותר נכון ולפי מה שנאמר על ידי פותח האשכול, יש כאן 3 אפשרויות, ומצטער אם אני מסכם את מה שנאמר על ידי כמה אנשים כאן:

1-חוסר ידע ומקצועיות בתום לב,

2-זלזול בעבודה, ובכספי הלקוח,

3-ניסיון "העמסה" של חלקים שלא היה צורך בהחלפתם, מתוך בצע כספי.

אני אומר את הדברים הללו בזהירות, מפני שלא הייתי נוכח בסיטואציה ובזמן האמת במקום.

כמובן שהדבר הנכון לעשותו, זה להתייעץ לפני הכניסה למוסך, ולחפש כאן בפורום את המוסך המתאים ביותר לרכבך.

יוסי.

פורסם

אנחנו לא שומעים את הצד השני ולא ראינו פירוט מהמוסך של מה החליפו.

אפשר להבין מה שפותח השרשור רצה להשיג בכניסה למוסך יבואן אבל אני אישית עדיין לא מבין אילו חלקים הוחלפו ב-10,000 ש"ח ואיך המחיר מתפלג בין עבודה וחלקים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

לא הבנתי למה ההתעכבות על הסכום הכולל שעלה למען "איפוס" הרכב?

מדובר פה בבעיה נקודתית שבעקבותיה הוחלפו חלפים בחיוב שגבוה פי 3 מעלות רגילה בשוק.

מה גם שלא היה צורך להחליף את אותם מוטות גישור.

אז מה, לחזור אליהם ולהמשיך לשלם להם על החלפת רכיבים נוספים שאולי הם גורמים לכל התקלה?

The difference between a man and a boy is the price of the toy.

פורסם
לא

אז מה, לחזור אליהם ולהמשיך לשלם להם על החלפת רכיבים נוספים שאולי הם גורמים לכל התקלה?

כתבתי לך פעמיים - לא להכנס יותר למוסך הזה, ללכת למוסך פרטי שנותן קבלות, לוקח אחריות וקיבלת עליו המלצה בפורום.

ואם לא קיבלת רשימה מספקת, אני יכול להוסיף לרשימה עוד מוסך מתמחה בפיג'ו / סיטרואן, בו אני מטפל 10 שנים ולא מצאתי פגם אחד בהתנהלות - אלא להיפך, אם בעל המוסך מקבל הנחה על החלפים, הוא מגלגל אותה אלי ( ולא שם בכיס כי כבר הסכמתי למחיר המקורי ).

http://garage4u.co.il

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אילו חלפים? סקרנות לדעת על מה שילמת כל כך הרבה. איך אתה קובע שזה פי 3?

2 מוטות קישור ב-700 כולל עבודה?

אני לא נגדך, רק מנסה להבין.

יכול להיות שהמוסך לא מקצועי אבל לפני שהחליפו חלקים עדכנו אותכם בהצעת מחיר?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

באמת לא מבין, פה אין כנראה הרבה סימפטיה לאופן רדיפת הצדק שלך ולא בגלל שאינך צודק עקרונית, אלא בגלל שבחיים לא הכל עובד על פי עקרונות, ככה זה. יש לך במשפחה כל כך הרבה עורכי דין ושופטים, קח אותם ונענע את אמות הסיפים, הפוך את הארץ עד שהצדק ייצא לאור ( הגם שמדובר בתחום הסמכות של בימ"ש לתביעות קטנות, שם עורכי דין לא משחקים ). בינתיים ולגוף הענין הכי טוב לחפש מוסך טוב, מקצועי, הגון ולא יקר ויש כאלו. לי בזמנו היה באמת חבל להפרד מקסארה, בין השאר בגלל מוסך שאפט שטיפל בה. ואם הסכומים שנגבו הם באמת פי שלוש מהראוי, אז בכלום כסף יוכל האוטו לחזור ולשמש אותכם בלי טענות ודאגות מיותרות.

פורסם

eclipse 20, יש לך רכב ישן, שעמד זמן רב וכנראה שיש כמה וכמה גומיות יבשות.

העובדה שהחליפו מוטות מקשרים, לא אומרת שהם אחראים לפתור את התקלה עד סופה.

דבר נוסף, לא שילמת למוסך על אחריות לכל החיים.

אמנם שילמת סכום מצטבר של 10 אש"ח, אבל לא סחטו אותך.

אתה זה שבחרת מיוזמתך להגיע למוסך הזה.

זה מאוד דומה לדוגמא שנתן כאן NINJMNKY:

הלקוח מביא מחשב לתיקון בטענה ש"לא עולה הוינדוז", שזה יכול להיות טריליון דברים בערך.

בודק, מתקן, הלקוח חוזר לאחר שבוע "נו על מה שילמתי עכשיו יש לי מסכים כחולים"

בודק, יש קבלים נפוחים בלוח האם, מסביר לו שאין לוחות אם כאלה, לוח אם חדש ידרוש מעבד חדש וזיכרונות חדשים.

את הלקוח זה לא מעניין יותר מדי "אחי אני הבאתי מחשב עם וינדוז לא עולה, לא מעניין אותי לוח-שמעלוח, אני רוצה וינדוז עולה אמרת לי 250 שקל, כסף לקחת ידעת עכשיו תדע גם לקחת אחריות"

נ.ב.

ביקשתי את הזכות הבסיסית שחקוקה בחוקים הכי בסיסיים.

זכאות לקבלת שירות שעבורו התקבל סכום כסף/ מוצר בעל ערך השווה לסכום שסוכם מראש.

באם אחד מהתנאים לא התקיים יחוייב הצד השני משפטית, אתית וחוקית למלא את חלקו. באם לא ימלא את חלקו יפצה את הצד הפגוע מהעסקה .

לעבור על חוק כל כך בסיסי זה בסדר, אבל לבוא לדרוש את הזכות הבסיסית זה שגוי?!

אתה צודק בזה שאתה מצפה לרצון טוב מצד המוסך, מכיוון שהיית לקוח חוזר,

אבל זו לא חובתם.

-

פורסם (נערך)

לסיכום - מוסך פיז'ו לא היה מספיק מקצועי (אולי כי אין להם כמעט שום ניסיון עם רכבים מתיישנים כיוון שמפסיקים לטפל אצלם?), ביצע כמה תיקונים שעלו כמה מאות שקלים יותר ממוסך אחר עד שמצאו את הבעיה, ואתה מכנה את זה "אכזבה מאין כמוה".

אז אני לא מצדד במוסך, ודברים חשובים ונכונים נאמרו - אין מצב שתקלה כזו תאובחן ללא נסיעת מבחן, אבל אני בכנות נוטה לחשוב שהניסוח שלך מעצים את הדרמה הרבה מעבר למציאות (העצובה יש לומר, של מוסכים יקרים ולא מספיק מקצועיים) לדברים שגובלים בטרגדיה יוונית.

כששילמתם 10 אלפים לתיקונים במוסך המורשה, חשבתם לתומכם שעשיתם לאוטו מינימום שיפוץ לרמת תצוגה. כי שילמתם 167% מערך הרכב רק על תיקון. אבל זה לא המצב. המחירים של חלפים מקוריים חדשים שיובאו על ידי היבואן הסדיר הם שערורייתיים, כך שבפועל לא באמת קניתם הרבה, ולא באמת עשו הרבה עבודה, כפי שיכלו לעשות במוסך אחר, וכמו שאתה רואה לא באמת הוחלפו כל התושבות, כל הגומיות, ושאר הדברים שצריך היה לבצע כאשר מקבלים צ'ק פתוח לפתרון כל הבעיות של רכב מתיישן.

אז אני מציע לכם להירגע. בהחלט יש מקום לדרוש החזר על מוטות שהוחלפו כנראה ללא צורך, אבל מכאן ועד לתביעה של אלפי שקלים קשה לי להאמין שהמקרה הזה יחזיק. הכל בוצע כמו שכתבת, עם חשבוניות והצעות מחיר. כלומר אישרתם כל תשלום וכל עבודה שבוצעה. אז על מה תתבעו מלבד על חלפים שהוחלפו שלא לצורך בעת פתרון בעיה?

אכזבה מאין כמוה במוסך, למשל, יכולה לנבוע מרמאות (אי החלפת חלקים ששולם עבורם בחשבונית), גרימת נזק ואי לקיחת אחריות ושאר צרות שאני לא מאחל לאף אחד.

כישלון בניסיון תיקון זה דבר שכיח מאוד. גם בתעשייה וגם במוסך. בגלל זה צריך ללכת למקומות מנוסים, מקצועיים ומומלצים, וגם שם לקוות לטוב. בגלל זה כשבחברה יצרנית מחפשים עובדים, במיוחד טכנאים, הניסיון שווה הרבה מאוד כסף. ועוד דוגמאות.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

רק לי זה נראה הזוי הסטנדרט הזה שנוצר בארץ שבו מוסך עושה החלפה וטעיה, כדי לתקן תקלות ?

בעל מקצוע חושד ש X גורם לבעיה ולכן נותן לך הצעת מחיר על X, במידה ולא תקין, ננסה Y.

ומה עם X ? למה לא תחזיר את הישן למקומו ועל החדש תזדכה או תשמור אצלך במלאי ?

כשעבדתי בחברת סלולר גדולה, היה נכנס טלפון לתיקון היינו נותנים הצעת מחיר על התיקון.

אחרי שהלקוח אישר את הצעת המחיר - אין מצב שיוצא מכשיר לא תקין. גם אם החברה תפסיד, המכשיר ייצא תקין ללא חיוב נוסף, הרי הלקוח כבר אישר את התיקון - למה זה לא ככה במוסך מורשה, קטונתי.

פורסם

אם שילמת 700₪ כדי להבין שמוסך היבואן יכול לטעות כמו כל מוסך ואין טעם לשלם יותר מידיי על זה אז היה שווה.

אני מכיר בן אדם מאוד חכם שעדיין מאמין שמוסך קיה הוא היחיד שיודע לטפל ברכב שלו עד הסוף, למרות שהקיה שלו כבר מתקרבת לגיל 20 כל שנה הוא משלם איזה חצי מחירון לפני הטסט... הוא משלם על הדעה הזו אלפי שקלים בשנה.

Sent from my CW-Vi7 using Tapatalk

פורסם

פותח האשכול כנראה חשב לעצמו שיקבל תמיכה מקצה לקצה מחברי הפורום אבל כפי שאתה רואה הוא קיבל בעיטה בתחת מחברים מסויימים.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...