Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו במחשבות להחליף את הפולו של אמי (אחלה אוטו, אבל קצת צפוף לצרכים שלה) באחת מהשתיים שמעל.

לצערי היא לא מוכנה לשמוע על מתחרות אחרות בקטגוריית הקומפקטיות האוטומטיות, נניח מאזדה 3 ספיריט.

ההבדל במחיר לא פרמטר משמעותי מבחינתה.

היתרון של הגולף- צריכת דלק טובה יותר, פנים איכותי יותר, קלה ב-בערך 110 קילו, ובעיקר יחידת הנעה שאני מכיר ומוקיר (כמו באוקטביה של אבי) ושלוש שנות אחריות. ההבדלים באבזור לרעת הלאון (כניסה/התנעה ללא מפתח, בלם יד חשמלי) לא מטים את הכף לטובתה (אם כבר אז להיפך- אמא מעדיפה סוויץ' נורמלי ובלם יד אמיתי). הגולף נראית כבחירה היותר ההגיונית (יותר זולה וחסכונית, מהירה לכשעצמה) בין הזוג.

היתרון של הלאון- אבזור יותר טוב, נראית יותר טוב לטעמה, ובעיקר יחידת הנעה שונה, לטוב ולרע. לטוב- יחידה חזקה, ביצועים קרובים לגולף GTI, שיודעת להיות חסכונית שצריך (מניח שהיא תשיג משהו באיזור 1-13 עם סגנון הנהיגה שלה לעומת 2 ק"מ/ל יותר בגולף). לרעה- נושא האמינות שאינו ברור לי: בעבר היו למנועים הללו בעיות של צריכת שמן מופרזת (ששהבנתי שנפתרו, האם זה נכון?) וזוג שנות אחריות בלבד.

לסיכום- הכף נוטה לכיוון הלאון, אבל:

האם הבעיות של צריכת שמן וכו' במנוע 1.8 נפתרו?

יש משהו שאני מפספס?

נהגתי (גם אמא) בגולף של חבר ובסה"כ נשארתי עם טעם טוב בפה, טרם נהגתי (שוב, גם אמא לא נהגה) בסיאט.

תודה רבה וערב טוב

פורסם
אנחנו במחשבות להחליף את הפולו של אמי (אחלה אוטו, אבל קצת צפוף לצרכים שלה) באחת מהשתיים שמעל.

לצערי היא לא מוכנה לשמוע על מתחרות אחרות בקטגוריית הקומפקטיות האוטומטיות, נניח מאזדה 3 ספיריט.

ההבדל במחיר לא פרמטר משמעותי מבחינתה.

היתרון של הגולף- צריכת דלק טובה יותר, פנים איכותי יותר, קלה ב-בערך 110 קילו, ובעיקר יחידת הנעה שאני מכיר ומוקיר (כמו באוקטביה של אבי) ושלוש שנות אחריות. ההבדלים באבזור לרעת הלאון (כניסה/התנעה ללא מפתח, בלם יד חשמלי) לא מטים את הכף לטובתה (אם כבר אז להיפך- אמא מעדיפה סוויץ' נורמלי ובלם יד אמיתי). הגולף נראית כבחירה היותר ההגיונית (יותר זולה וחסכונית, מהירה לכשעצמה) בין הזוג.

הגולף קלה ב110 ק"ג? מהיכן הנתון הזה? אולי הסתכלת על נתוני לאון MK2.

היתרון של הלאון- אבזור יותר טוב, נראית יותר טוב לטעמה, ובעיקר יחידת הנעה שונה, לטוב ולרע. לטוב- יחידה חזקה, ביצועים קרובים לגולף GTI, שיודעת להיות חסכונית שצריך (מניח שהיא תשיג משהו באיזור 1-13 עם סגנון הנהיגה שלה לעומת 2 ק"מ/ל יותר בגולף). לרעה- נושא האמינות שאינו ברור לי: בעבר היו למנועים הללו בעיות של צריכת שמן מופרזת (ששהבנתי שנפתרו, האם זה נכון?) וזוג שנות אחריות בלבד.

אין שום בעיה עם ה-1.8TSI. הייתה בעיה במנוע מדגם CDA ששווק בשנים 2009-2012, זה מנוע שונה לגמרי.

לסיכום- הכף נוטה לכיוון הלאון, אבל:

האם הבעיות של צריכת שמן וכו' במנוע 1.8 נפתרו?

יש משהו שאני מפספס?

נהגתי (גם אמא) בגולף של חבר ובסה"כ נשארתי עם טעם טוב בפה, טרם נהגתי (שוב, גם אמא לא נהגה) בסיאט.

מציע שתנהג גם בלאון, אישית גם לא מוצא הבדלים משמעותיים באינטריור לטובת הגולף, אם כבר בלאון הריפודים נראים הרבה יותר טוב. בגולף הפלסטיקה בקונסולה אולי נראית טיפה מעט יותר טוב.

תודה רבה וערב טוב

תגובות באדום.

אם היא נוהגת רוב הזמן לבד ולא צריכה רכב גדול, ממליץ לבדוק אודי A1.

אמא שלי גם רצתה גולף אבל אחרי נסיעת מבחן באודי הבחירה הייתה מאוד קלה...

במה האודי עדיפה? חוץ מהיותה אודי.

פורסם

לא מזמן בדקתי את שני הרכבים, והלאון ככל הנראה (לא נהגתי) פחות נוחה ויותר נוקשה. היא גם יותר יקרה, בלא מעט.

אם תשיג 1:13 עם הלאון, אני חותך...

זה נתון דימיוני. 1:11 זה הכי טוב שאתה יכול לפנטז עליו, עם מנוע כזה.

אם היא לא בהכרח חובבת ביצועים, הגולף הזולה יותר, עם עוד שנה אחריות (DSG...) נראית תמורה טובה יותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אכן יש פער מחיר לא מבוטל. אחי קיבל הצעה לפני חודש לגולף ב148K על הכביש והלאון ב161K על הכביש(שניהם מחיר לאחר מיקוח קל, אפשר לקבל קצת יותר).

מחזק את FALOU, לגולף מנוע נחמד, הלאון רכב דיי מהיר. אם לא מחפשים את הביצועים אפשר להסתפק בגולף(או בלאון 1.4 במידה והגיר הידני רלוונטי-מניח שלא).

פורסם
אם היא לא בהכרח חובבת ביצועים,

אני גם תהיתי על זה.

או שהיא אמא ממש מגניבה, או שפות"ש עושה בשבילה בטעות את השיקולים שהיה עושה בשביל עצמו :wink:

פורסם

גם אמא שלי, ממרומי שנותיה, אוהבת מכוניות שמגיבות היטב ללחיצה על הגז. זו למעשה הדרישה המרכזית שלה מרכב (אחרי תנוחת ישיבה מתאימה, ולפני עיצוב, נוחות נסיעה וכו'), אבל הגולף מספיק חזקה כדי להיות זריזה משמעותית מרב הרכבים האחרים בכביש.

פורסם
לא מזמן בדקתי את שני הרכבים, והלאון ככל הנראה (לא נהגתי) פחות נוחה ויותר נוקשה. היא גם יותר יקרה, בלא מעט.

אם היא לא בהכרח חובבת ביצועים, הגולף הזולה יותר, עם עוד שנה אחריות (DSG...) נראית תמורה טובה יותר.

בבקשה תחתוך :)

שנתיים עם לאון FR 1.8 ממוצע בין תדלוקים 1-14 , יש לי אפילו את כל הקבלות עדיין בבית (הרכב נמכר לפני פחות מחודש).

וזה עוד עם תוכנה סטייג 1.

2017 Type R

פורסם

כן, בטח.

אם כל מה שאתה נוסע זה על 100 בכביש בינעירוני.

אתה כנראה הראשון בהיסטוריה שהשיג צריכת רכב מוצהרת של היצרן...

יכולת לחסוך את השדרוג...

פורסם

בעיקר בין עירוני כן , 115 קמ"ש קרוז קונטול שזה נותן 1-16/7 ונסיעות קצרות בעיר שמוריד את זה ל 1-14.

אם זה כ"כ חשוב לך ואתה אכן קורא לי שקרן כפי שזה נראה לפי התגובה שלך , אני יכל להוכיח כאמור יש קבלות של תדלוק ועל כל קבלה רשום מס הקילומטרים שנצבר מהתדלוק האחרון.

כמובן שאחרי טיולים ונסיעות "התגרזנות" זה היה קרוב יותר ל 1-9.

אבל רוב הזמן 1-13.5/14.

2017 Type R

פורסם

יכלת לקנות 1.2 ולחסוך הרבה כסף. אותם ביצועים, בפחות דלק. בשביל להתנייד במהירות סבתא לא צריך 1.8.

וצריכה של 1.9, זו לא התגרזנות...

פורסם

1:9 בהתגרזנות, ממש ימות המשיח.

עם ה1.8 דור קודם הייתי מגיע ל-1:5 בהתגרזנות. אפשר לעשות עם המנוע הזה 1:12 בבינעירוני בקצב סביר או 1:14 אם רוצים להפריע לתנועה.

פורסם (נערך)
אם היא נוהגת רוב הזמן לבד ולא צריכה רכב גדול, ממליץ לבדוק אודי A1.

אמא שלי גם רצתה גולף אבל אחרי נסיעת מבחן באודי הבחירה הייתה מאוד קלה...

הפולו אחלה רכב, אבל הוא כבר קצת קטן בשבילה (ולכן ה-A1 לא רלוונטית כי היא די בגודל של הפולו) והיא גם מחפשת להתחדש, לכן המשפחתיות האצ׳בק הן הבחירה שלה. היא עובדת בתל אביב (ליד עזריאלי), ורכב יותר גדול לא ממש יכנס בחנייה.

תגובות באדום.

באשר למשקלים (משקל עצמי)

גולף 150: 05fb56f61917b6eb8a25df134059fa3d.png

1313 ק״ג

לאון:71235415107a311025c40d91ccc42449.png

1422 ק״ג (5 דלתות)

הגולף איכותית יותר, אבל בפער די קטן מהסיאט, בכל זאת לא משהו שממש משנה או דיל ברייקר.

רב הנסיעות שלה בין עירוניות חוץ מכמה דקות בתל אביב (השגרה לעבודה מכתיבה רחובות-תל אביב, פעם בשבוע גם סיבובים עירוניים בקניות ואחת לחודש-חודשיים גיחות לצפון, סה״כ בסביבות 17 אלף ק״מ בשנה), והפולו קצת מתחילה לאבד אוויר במהירויות בין עירוניות. הגולף באמת אחלה אוטו- זריז מספיק, חסכוני, מאובזר, נוסע נהדר ואפילו במחיר שפוי, אבל לטענת אמי (לא נהגת שודים, אבל בהחלט אוהבת שיש בשר שלוחצים על הדוושה הימנית) הוא דומה מדי לאוקטביה 1.4 שיש לאבי והיא מעדיפה יחידת הנעה שונה. גיר ידני לא אופציה מבחינתה, ה-1.2 הבסיסי הוא לא שדרוג ממש מבחינת ביצועים, קופרה היא לא צריכה, נראה שהגרסה שהכי מתאימה היא ה-FR האוטומטית מחומשת הדלתות.

בהתחשב באופי הנהיגה (קצת עצבני, אבל לרוב בין עירוני) ובתוואי הנסיעה אני *מניח* ש-1:13 צריכה ריאלית.

עריכה אחרונה על ידי bencl100
פורסם

לא הבנתי את השיקול של גיוון מנועים.

דבר שני, אם אמא שלך החליטה, מה השאלה?

פורסם
1:9 בהתגרזנות, ממש ימות המשיח.

עם ה1.8 דור קודם הייתי מגיע ל-1:5 בהתגרזנות. אפשר לעשות עם המנוע הזה 1:12 בבינעירוני בקצב סביר או 1:14 אם רוצים להפריע לתנועה.

אנחנו כנראה לא מבינים אחד את השני.

אני מדבר על צריכת דלק בין תדלוק לתדלוק , לא פר נסיעה.

מה שאמרתי הוא למשל שבוע רגיל נסיעות לעבודה חזרה וסידורים בעיר ובסופש טיול אז הממוצע עמד על 1-9.

ללא טיולים או התגרזנות הממוצע היה על 1-13.5/14.

לא מבין איך אתם שוללים או מפריחים מה שאני אומר למרות שהיה בבעלותי רכב כזה בשנתיים האחרונות שעבר איתי 50K.

אתם בעלים של רכב כזה ? בדקתם את הנתונים ?

פותש , הלאון היא בחירה נהדרת , אחלה רכב מכל הבחינות , מה שכן יש לקחת בחשבון את גיר , אני בחודשים לפני המכירה למשל התחלתי להרגיש רעידות והחלפות הילוכים לא הכי חלקים מידי פעם.

יכל להיות שזה רק אני והפוביה שלי מהגיר הנ"ל או שבאמת התחיל שם משהוא.

בכל מקרה שני הרכבים מגיעים עם אותו הגיר.

אני ללא צל של ספק הייתי בוחר בלאון.

2017 Type R

• תוכן חדש...