Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הנתונים מצביעים על התעלמות מרמזור \ עצור \ האט כסיבות עיקריות לתאונות דרכים בישראל.

ההתעלמות הזו היא לרב לא מכוונת.

כלומר, אנשים נורמלים לא רואים אור אדום ואומרים "על הזין שלי, אני עובר...".

ומול טעויות, אכיפה לא עוזרת.

כל כמה זמן יש כותרת כזו שמייחסת למישהו בכיר בעולם התחבורה אמירה השוללת את יעילותה של אכיפת מהירות כקונספט. לא כך היא. הטענה של יושב הראש היא שהמצלמות כפי שהן מוצבות כיום לא מועילות, וממליץ לעבור לאכיפה דראקונית עוד יותר של מהירות ממוצעת.

דווקא לחובבי המהירות, מה איכפת?!

מתחרעים ממקטע עד לסופו, ועוצרים לקפה, סלפי וחוויות...

אם באמת היו רוצים לאכוף מהירות, היו מחייבים כל רכב בקופסא שחורה.

אבל לא באמת רוצים. זה רק משחק בכאילו, לשם איסוף דוחות.

מין נורמה דבילית שהתקבעה, שצריך לתפוס נהגים על מהירות, כי צריך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ההתעלמות הזו היא לרב לא מכוונת.

כלומר, אנשים נורמלים לא רואים אור אדום ואומרים "על הזין שלי, אני עובר...".

ומול טעויות, אכיפה לא עוזרת.

אתה צודק שטעויות לא ימנעו. אבל מבחינת המשקל שאתה נותן להן, אני חושש שאתה מוטה כי אתה חושב כאדם שמבין מה המשמעות של סדר לטובת הכלל. העניין הוא שהרבה לא מסתכלים בפרספקטיבה הזו וחושבים רק על עצמם. אני נתקל כל יום באנשים שבפקק למשל גונבים אדום או נכנסים לצומת וחוסמים אותה. זה לא טעות במובן שאתה מתכוון אליה אלה פשוט רצון להרוויח משהו על חשבון אחרים.יש בהחלט סיבה טובה לאכוף את העניין.
פורסם
אכיפה טובה תתבצע רק על ידי מצלמות DVR בכל רכב ואפשרות קלה יותר לדיווח על עבריינים.

ככה לא אוכפים מהירות ושטויות לא רלוונטיות אבל מורידים תוך כמה חודשים את רוב הבריונים שמסכנים את כולנו כל יום.

שהבריונים יידעו שמצלמים אותם כל היום ואז הם יחשבו פעמיים אם לחתוך אנשים ולעבור נתיב בצורה אלימה.

שוב אתה עם הלשנה כפתרון? לא נמאס לך לפמפם את השטות הזאת בכל פעם?

תעצור לרגע תחשוב לאן זה יביא אותנו בתור חברה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דווקא יותר בכיוון צפון קוריאה, סין, מה שהיה פעם ברה"מ וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ברפובליקה העממית באמת יש אכיפת עבירות תנועה על ידי הלשנה. המלשין מקבל פרס כספי. האם זה מועיל או לא אני לא יודע ולא הייתי פוסל את זה מראש.

לא הייתי מקווה שהרשויות הסיניות יפרסמו נתונים מסודרים ואמינים, או בכלל קריאים למי שאינם דוברי סינית. צפון קוריאה היא סיפור אחר לגמרי וההשוואה בינה לבין סין יש בה מן הדמגוגיות.

בהיעדר נתונים, שווה לפחות לנסות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

בברה"מ זה עבד יופי. שלחו אנשים לגולאג בתור אוייבי האומה ומרגלים על בסיס הלשנות אנונימיות. הלשנה יכלה לבוא בגלל ששכן כלשהו לא הסכים לתת מלח לשכן אחר.

ואז במרתפי הNKVD הכו את זה שהלשינו אליו עד שהוא לא היה מודה וחותם על הצהרה שכתב החוקר.

חן, לגבי הסטטיסטיקה, אתה מוזמן לגגל ולבדוק כמה אנשים מתו בגולאג על עבודות פרך.

הלשנות עובדות יופי בחברה מעוותת. זו שיטה לסגור חשבונות אישיים בין האנשים.

הפתרון האמיתי היא לא בעיוות החברה עוד יותר מכפי שהיא היום, אלא בחינוך ושיטור נכון.

מי שרוצה לתרום באופן פעיל מוזמן להתגייס למשטרת תנועה בתור מתנדב או שוטר מן המנין.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם (נערך)

הבעיה שאתה מתאר איננה בהלשנות כשלעצמן אלא בהליך המשפטי, שאינו מניח חפות עד שתוכח אשמה, ובאופי ההאשמות.

בישראל, לא כך הוא.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

אני מתאר בעיה אחרת והיא מטרת ההלשנה. זאת הסיבה שהלשנה נתפסת על ידי אנשים רבים בתור דבר שלילי ומלוכלך.

במקום זה, אני מציע פתרון מעשי שהוא הרבה יותר נכון.

לנסות דבר כלשהו בגלל שאין סטטיסטיקה? זה כמו להגיד בוא ננסה להסניף דבק מגע בגלל שמישהו מסניף.

אנשים צריכים לנהוג נכון מתוך הבנה ולא מתוך פחד.

האם בסין נוהגים מסודר למרות ההלשנה והבונוס על כל? (הקף בעיגול את התשובה הנכונה)

1. לא

2. לא

3. לא

4. לא

וחוץ מזה, בתי המשפט בישראל גם ככה עמוסים מאוד. ברגע שהנאשם לא יסכים, יהיה משפט, הרי אפשר לערר על כל דו"ח. ואז בנוסף לוידיאו יצטרך לבוא עד ולהסביר באילו נסיבות ואילו תנאים הוא צילם את זה.

לפני שמצעים הצעות "יעול", כדאי להפעיל מעט את הראש ולחשוב בצורה אוביקטיבית (לשים בצד את כל הכעסים על מישהו שחתך אתכם בכביש, תסכולים מהסבל של שירות בקיריה, זה שהאשה מכה, כלב תופס את המיטה וכד')

פורסם

אני מבין את הטראומה הקולקטיבית של יוצאי ברית המועצות אבל הבעיה היא לא בהלשנה אלא בדרך הטיפול בה. ברוסיה אולי שלחו לגולאג על כלום, בשויץ זה בסך הכל גורם לתחילת בדיקה על ידי הרשויות המוסמכות.

אבל זה לא קשור לעובדה שמדינת ישראל ממש לא בשלה למערך הלשנות.

כדי שמערך כזה יעבוד צריך קודם כל נכונות ואחר כך יכולת של רשויות האכיפה לטפל בדברים כאלה.

דבר כזה לא יקרה סתם ככה, זה לא בגנום של העם הרחמן הזה שמערכת המשפט שלו כל כך רופסת. ונגיד שעברנו את זה, מערך האכיפה ממש לא בכוון של לטפל בנחשול הפניות שיגיע מפרנקוסים למיניהם, רק לדמיין את כמות החותכים בכביש, זורקים פסולת בנין, חונים בחנית נכים, מרעישים בשעות המנוחה, סתם מתנהגים בביריונות וכו' וכו' וכו' שאני מתחיל לרחם על השוטרים כבר מעכשיו.

מערך הלשנות, במדינה מתוקנת, יכול להגיע רק אחרי שהעם מחונך ולא להשתמש בהלשנות כדי לחנך אותו, זה לא ילך.

פורסם
שוב אתה עם הלשנה כפתרון? לא נמאס לך לפמפם את השטות הזאת בכל פעם?

תעצור לרגע תחשוב לאן זה יביא אותנו בתור חברה.

זה יביא אותנו למצב שבו עבריינים יודעים שידווחו עליהם ושהם לא פטורים מעונש במקרה שהם נמצאים אשמים.

זה גם יביא אותנו למצב שבו אזרחים שומרי חוק ייראו שמתייחסים אליהם ברצינות ושהם לא פראיירים שמתנהגים בצורה ישרה וסובלים בזמן שאחרים מתנהגים בבריונות ומתחמקים מעונש.

הביריונות הפכה לבעיה חברתית ולבעיה רצינית על הכביש שמשפיעה על איכות החיים של כולם. צריך לגדוע אותה בשורש ושעבריינים יפחדו.

בברה"מ זה עבד יופי. שלחו אנשים לגולאג בתור אוייבי האומה ומרגלים על בסיס הלשנות אנונימיות.

הלשנה יכלה לבוא בגלל ששכן כלשהו לא הסכים לתת מלח לשכן אחר.

ואז במרתפי הNKVD הכו את זה שהלשינו אליו עד שהוא לא היה מודה וחותם על הצהרה שכתב החוקר.

חן, לגבי הסטטיסטיקה, אתה מוזמן לגגל ולבדוק כמה אנשים מתו בגולאג על עבודות פרך.

הלשנות עובדות יופי בחברה מעוותת. זו שיטה לסגור חשבונות אישיים בין האנשים.

הפתרון האמיתי היא לא בעיוות החברה עוד יותר מכפי שהיא היום, אלא בחינוך ושיטור נכון.

מי שרוצה לתרום באופן פעיל מוזמן להתגייס למשטרת תנועה בתור מתנדב או שוטר מן המנין.

1) אף אחד לא מדבר על הלשנות אנונימיות חסרות בסיס.

2) אתה לא יכול להראות סרטון וידאו של שכן שלא נתן לך מלח ולבקש עונש. על עבירות בריונות בכביש, כן.

3) לא הולכים להכות פה אף אחד. לא צריך הודאה אלא סרטון וידאו.

הפתרון הוא לא בהתגייסות למשטרת התנועה פשוט כי גם המתנדבים מנועים מלעשות משהו בנידון.

שמים אותם באכיפת מהירות ואומרים להם להתעלם מעבירות אחרות כי קשה יותר להוכיח אותן.

בריונים שחותכים, לא מאותתים, צופרים ומזגזגים באלימות לא באמת נענשים על זה בשום צורה, והם ממשיכים לעשות את זה.

אז אלא אם כל מתנדב ירכיב מצלמה ברכב שלו ויתחיל לתעד ולדפוק קנסות, האזרחים צריכים לעשות את זה.

פורסם
המשטרה לא קשורה להכנסות.

להם יש סיבות אחרות להמשיך ולטמון את הראש בחול.

ברור שהמפכ"ל לא פורע שיקים אחרי כל דו"ח. הכוונה הייתה שהכסף חשוב לפוליטיקה שמפעילה את המשטרה.

כלומר ברור שהכסף הוא שיקול עיקרי פה, גם אם לא באופן ישיר כלפי המשטרה, אז כלפי מישהו [לאו דווקא אדם ספציפי כן?] שיש לו השפעה על מדיניות המשטרה.

יד לוחצת יד והתושבים מפסידים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
זה יביא אותנו למצב שבו עבריינים יודעים שידווחו עליהם ושהם לא פטורים מעונש במקרה שהם נמצאים אשמים.

אני מקווה שאתה מבין ש"במקרה שהם נמצאים אשמים" זאת בעיה. גם אם יהיה לך סירטון שרואים בו לפי דעתך משהו מעבר לכל ספק, ל"נאשם" יהיה זכות לערר על דו"ח. במקרה כזה כדי למצוא אם הוא אשם או לא צריך בית משפט. בתי משפט בישראל עמוסים מאוד. אתה רוצה להעמיס עליהם עוד יותר? התוצאה שמישהו אולי בעוד 7 שנים יקבל קנס על 250ש"י כי לא אותת וזה עיצבן אותך?

הביריונות הפכה לבעיה חברתית ולבעיה רצינית על הכביש שמשפיעה על איכות החיים של כולם. צריך לגדוע אותה בשורש ושעבריינים יפחדו.

סלח לי ידידי, אבל זה פשוט לא נכון. הרוב כן נוהגים מסודר, לא חותכים ונמנעים מלעשות מעשים מסוכנים (לפחות באופן מודע, מי שפשוט לא יודע לנהוג ונוהג באופן מסוכן לא במודע - שום דיווחים לא יעזרו). אם פעם בחודש מישהו חתך אותך כי נסעת על 80 בכביש של 110 בנתיב השמאלי, זה לא הופך בריונות לבעיה. סע כחוק בנתיב הימני והכל יהיה בסדר.

האזרחים צריכים לעשות את זה.

אתה רוצה VIGILANTE אצלינו על הכבישים?

פורסם (נערך)

הבעיה הגדולה היא התנחלות בשמאל. כמעט כל העבירות שאני נאלץ לבצע מקורן באותם אידיוטים שתקועים בשמאלי בלי שום סיבה.

יותר מזה - העבירה שגורמת אולי להכי הרבה תאונות - סטיה מנתיב - נגרמת הרבה פעמים בגללם.

דבר נוסף זה כניסה לצומת לא פנוי. אף אחד לא אוכף את זה, וכל מיני אווילים שנוסעים מאחורי מי שעוצר כנדרש מתחילים לצפור.

אני גם לא מבין את השטות שאמר גיורא רום - למה צריך להוריד את מהירות הנסיעה בפועל? מי קבע את זה כמטרה? הדבר שמוריד בפועל את מהירות הנסיעה זה פסי האטה ורמזורים. כל נהג שפוי וכל אדם שפוי היה רוצה לראות בכבישים שלו פחות מזה ומזה, כלומר בפועל אתה רוצה דווקא להעלות את מהירות הנסיעה הממוצעת, שלא עוברת את ה-60 קמ"ש.

הלוואי שנסיעה של 100 ק"מ תימשך שעה או פחות, במקום כמעט שעתיים היום, מסיבה אחת פשוטה - כמה שאתה נמצא יותר זמן על הכביש, יש לך יותר סיכוי להיות מעורב בתאונה. זה המדד האמיתי. עברתי 3 תאונות כבר שניכנסו לי ברכב בעודי עומד! (פעמיים ברמזור אדום, כחלק משיירה שנעצרה, ופעם בפקק)

בישראל יש הרבה תאונות ביחס לקילומטרז', כי לוקח לך נצח לעבור את הנסועה הזו.

מהניסיון שלי - בגרמניה אתה יכול ליסוע 1000 ק"מ ולהיות מעורב בפחות ממספר ה"כמעט תאונה" שאתה חווה בארץ בנסיעה של 50 ק"מ. כי הכל שם זורם, לא כל צומת זה מלחמה, ולא כל מטר ורבע יש כיכר שבנויה כך שבפועל מחייבת אותך לעצור.

ואף אחד שם לא מודד לך מהירות ממוצעת.

איפה יש מצלמות? בכניסה למנהרות, כניסה ויציאה מיישובים, וליד בתי ספר. איפה שצריך! להוריד את המהירות.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

אני גר באזור חיפה.

יש פה אוכלוסיות מסוימות (ונהגי אלביט) שעושים את זה כל הזמן.

בגלל זה קניתי מצלמת DVR.

אם לא הייתי מתעצל הייתי יכול להעלות לפחות 3 עבירות חמורות של בריונות כל יום.

אני לא מדבר על אלו שלא מאותתים ופשוט עוברים נתיב (למרות שזה מעצבן), אלא על אלו שרואים שאתה בא ופשוט מחליטים שהם רוצים לעבור נתיב בלי להודיע ואתה צריך לבלום (אפילו אם זו לא בלימת חירום).

הזגזוגים הפתאומיים, מעבר על השוליים ונהיגה אגרסיבית הם דברים מאוד בעייתיים.

ובוא נבדיל בין הדברים:

אם מישהו לא נוהג בצורה בטוחה כי הוא לא יודע לסביבה שלו, זה רע אבל אכיפה לא תעזור.

אבל כשהבריונים באים ונוהגים בצורה בריונית במודעות מלאה ובגאווה, אותם צריך להוריד מהכביש.

• תוכן חדש...