Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

אני נוסע 100 קילומטר ביום בממוצע ופעם בשבוע 300 והאוטו ממש קורע אותי בדלק

רציתי לברר לגבר מערכת גז

אין לי בעיה שיפגע מעט בביצועים, אבל אני לא מוכן לפגוע באמינות

האם יש מי שביצע הסבה לגז על פורד מונדאו 2.3 ויכול להמליץ או לחוות דעת?

שלי ספציפית שנת 2011 אבל זה אותו מנוע כמו המודלים הקודמים יותר.

לעבור למיני לא בא בחשבון והסופר מיני היחידות שאני מוכן לשמוע עליהם זה הVAGיות או הפיאסטה אבל כמובן שהתברכו בגיר מחורבן ככה שנשללו גם. (רק אוטומט רלוונטי לי)

תודה לעונים

עריכה אחרונה על ידי nimrod7676

פורסם

כעיקרון לא הייתי ממליץ לך כלל להתקין מערכת גז. קודחים בסעפת היניקה לצורך התקנת המזרקים. נדרשת תחזוקה שוטפת של המערכת. או שתעבור לרכב מונע סולר מטעמי חיסכון או שתספוג את העלויות. כמה ק"מ עבר הרכב? הייתי שוקל לעבור על רכב סולר כמו סקודה רפיד או סיאט טולדו מנוע סולר. יחסית לא יקר לאחזקה הרכב מגיע עם גיר רגיל בדגמים שציינתי. בקלות תעבור עם מיכל דלק בסביבות ה 900 ק"מ.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

קח בחשבון שהתקנת מערכת גז איכותית וטובה יכולה לעלות כ 10K שקלים, במידה ואתה נוסע כ 100 ק"מ ביום כפול 5 = ~3,200 ק"מ בחודש (100 ביום ו 300 סופ"ש נגיד) שזה אומר שאתה נוהג כ ~39,000 ואולי אף 40,000 ק"מ בשנה.

משמע, שאתה זקוק לרכב דיזל או להתקנת מערכת הגז בהחלט.

אתה כמובן צריך להמתין לתגובות של אנשים שהתקינו, לא כאלו שחושבים שזה לא טוב או כן טוב, מערכת גז כן תחסוך לך כסף בנסועה השנתית שלך אבל, מעבר לרכב דיזל יעשה את אותו הדבר גם כן ויאפשר לך גמישות רבה יותר.

בדוק אפשרות לרכישת פלואנס דיזל למשל, או חפש מונדאו דיזל מהשנתון שלך ובאיזור מה שיאפשר לך להגיע לכ 20 ק"מ לליטר מחוץ לעיר בנסיעה רגועה בקלות.

פורסם
כעיקרון לא הייתי ממליץ לך כלל להתקין מערכת גז. קודחים בסעפת היניקה לצורך התקנת המזרקים. נדרשת תחזוקה שוטפת של המערכת. או שתעבור לרכב מונע סולר מטעמי חיסכון או שתספוג את העלויות. כמה ק"מ עבר הרכב? הייתי שוקל לעבור על רכב סולר כמו סקודה רפיד או סיאט טולדו מנוע סולר. יחסית לא יקר לאחזקה הרכב מגיע עם גיר רגיל בדגמים שציינתי. בקלות תעבור עם מיכל דלק בסביבות ה 900 ק"מ.

תודה רבה, אבל אני לא מעוניין בידני, אחרת הייתי קונה פיאסטה ידנית או פולו ידנית.

קח בחשבון שהתקנת מערכת גז איכותית וטובה יכולה לעלות כ 10K שקלים, במידה ואתה נוסע כ 100 ק"מ ביום כפול 5 = ~3,200 ק"מ בחודש (100 ביום ו 300 סופ"ש נגיד) שזה אומר שאתה נוהג כ ~39,000 ואולי אף 40,000 ק"מ בשנה.

משמע, שאתה זקוק לרכב דיזל או להתקנת מערכת הגז בהחלט.

אתה כמובן צריך להמתין לתגובות של אנשים שהתקינו, לא כאלו שחושבים שזה לא טוב או כן טוב, מערכת גז כן תחסוך לך כסף בנסועה השנתית שלך אבל, מעבר לרכב דיזל יעשה את אותו הדבר גם כן ויאפשר לך גמישות רבה יותר.

בדוק אפשרות לרכישת פלואנס דיזל למשל, או חפש מונדאו דיזל מהשנתון שלך ובאיזור מה שיאפשר לך להגיע לכ 20 ק"מ לליטר מחוץ לעיר בנסיעה רגועה בקלות.

איך הגיר של הפלואנס? להבנתי כפול מצמדים.

פורסם

אכן כפול מצמדים, בשנתונים מוקדמים רועד קצת בסלד נמוך, איטי יותר מdsg אבל אמין יותר.

במגאן 15 הוא חלק יותר ובקושי רועד.

פורסם

לגבי הגיר, אני לא מכיר אותו באופן אישי, אך אני סבור ומניח מראש, כי מכיוון שמדובר על רכב דיזל, הגיר אמור לשרוד ותוכנן בהתאם בתקווה, מכיוון שהנסועה השנתית של הרכבים האלו היא גבוהה מאוד, מאוד.

יש לי גיר כפול מצמדים גם כן של פורד, POWER SHIFT אבל 6 הילוכים ומצמדים רטובים (להבדיל מהפוקוסים ששם היו המצמדים יבשים) ואני יכול להגיד שהוא אכן איטי יותר מה DSG אבל הוא גיר אמין מאוד והוכיח את עצמו לאורך השנים האחרונות בצורה גלובלית.

שווה ערך ל DSG6 עם מצמדים רטובים סתם לשם השוואה, מבחינת האמינות כביכול.

פלואנס מחוץ לעיר בנסיעה רגועה יכולה להגיע גם לצריכה של 1 ל 24 ק"מ לליטר כפי שאני יודע מחלק מהאנשים, בתדלוק פיזי לא לפי מחשב רכב כך שאפשר להגיד, שעם כמות הנסועה שלך, נראה שעדיף לך לחפש בהחלט פלואנס/ מונדאו מהשנים האחרונות דיזל (היא תגיע עם גיר ידני אולי, נדירות מאוד מיובאות או גיר POWERSHIFT 6 הילוכים עם המצמדים הרטובים, שהוא ממש אחלה).

הפלואנס הוא רכב משפחתי גדול לקטגוריה שלו, כך שאמור להיות "מפנק" יחסית לא פחות.

בהצלחה בחיפושים, כדאי בהחלט לבצע במידה ויש זמן או רצון, החלפת רכב לרכב חסכוני הרבה יותר, לצערי אתה לא יכול עם בנזין עם נסועה שכזאת.

פורסם

השאלה שלך ממש במקום, האוטו תענוג צרוף אבל שתיין ברמה מופרכת. בהחלט יותר טוב ויותר נוח מפלואנס לנסיעות כאלו.

במקומות נורמליים הוא קיים גם בגרסת דיזל.

הסבה לגז זה בהחלט רעיון טוב, המתן לתשובות מכאלו שיודעים יותר.

אני שמעתי, אבל ללא סימוכין, שהמנוע הזה מתאים להסבה לגז. כדאי להמשיך את המחקר לפני שמתחילים לחשוב אם להחליף אוטו.

פורסם

הרכב מתאים אבל רק עם שמן לשסתומים/תערובת גז ובנזין.

אני דווקא בעד, אם מדובר בהתקנה טובה של מערכת טובה (רצוי חדשה)

מערכת טובה עולה באזור ה5-6. זה לא v8.

צריך לדעת שאין הרבה רכבים נוחים כמו הבהמה הזו שחוסכים דלק...

Sent from my U7 using Tapatalk

פורסם

לפני מספר חודשים קניתי מונדאו 2.3 2008 אחרי בירור עם מספר מתקינים שהרכב מומלץ, חובה משמנת.

זה הרכב השני שאני מסב לגז, הקודם היה מאזדה פרמסי, שגם היה מעולה

פורסם
לפני מספר חודשים קניתי מונדאו 2.3 2008 אחרי בירור עם מספר מתקינים שהרכב מומלץ, חובה משמנת.

זה הרכב השני שאני מסב לגז, הקודם היה מאזדה פרמסי, שגם היה מעולה

אתה יכול בבקשה לפרט לי על התהליך ועל האמינות בינתיים?

פורסם

חבר שעובד כנהג מונית סיפר לי שהגיר התקלקל בפלואנס שבה הוא נוהג לאחר 150,000 ק"מ שרובם נעשו בתוך העיר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
חבר שעובד כנהג מונית סיפר לי שהגיר התקלקל בפלואנס שבה הוא נוהג לאחר 150,000 ק"מ שרובם נעשו בתוך העיר.

בעיר 150k זה שווה ערך בערך לאינסוף בתוואי נסיעות בינעירוני כמו שפות״ש מתאר. גם גיר פלנטרי לא שורד יותר מזה כאשר תוואי הנסיעות הוא עירוני צפוף.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...