Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לוקח צעד אחד אחורה...

כמו שאומר אבנר דן - קודם כל תירגע...

נכווית קשות עם המונדיאו, אבל זה לא אומר שמעכשיו כל רכב משומש הוא נבילה סרוחה.

יתכן שמכל הבחינות יהיה עדיף לך לרכוש קורולה / פורטה בת 3-4 שנים בעשרות אלפי שקלים פחות ממחיר חדש, ועדיין תקבל אמינות טובה לשנים רבות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קורולה GLI ידנית

אני אישית נוטה יותר דווקא לכיוון קורולה.

נהגתי בחו"ל בקורולה 2014 או 2015 דור נוכחי, ידנית 6 הילוכים ברמת איבזור בערך כמו SUN אצלנו. אבל מנוע 1300 99 כ"ס כמו של יאריס.

נוחות נסיעה ממוצעת, נוחות ישיבה וכסא בסדר, לא חסר מקום. אני די שמן ורחב. גיר ידני עובד מעלה! "קליקי" עם מהלך קצר, 6 הילוכים - הדבר שהכי אהבתי באוטו. דוושת מצמד קלה עם חיבור נקודתי מעצבן. מנוע 1300 לא רלוונטי לכן לא אתייחס.

לוח שעונים בסיסי, פשוט ולא הכי קריא. תא מטען לא גדול ולא שימושי. מרווח פנימי בסדר. אם זה מעניין, האוטו היה השכרה עם מעל 80.000 ק"מ, נראה ותפקד כמו חדש.

פורסם

יש מבצעים עכשיו. אולי כן תיכנס בתקציב?

שלום רב, הוצע לי רכב מסוג MAZDA3 2.0L SND ACTIVE במסגרת המבצע: "MAZDA NOW" בהנחה של 9000 ש"ח ממחיר המחירון.

בנוסף מקבלים ב"מתנה":

* קוברה 15 (קודנית, עלוקה, כספת והרמת חלונות)

* גלאי עין אחורי (תצוגה גראפית)

* מערכת ניווט WAZE

צבע הרכב - שחור, לא ניתן לבחור צבע אחר.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

קיה פורטה אני לא מתכוון לקנות.

בימים הקרובים אלך לברר בסוכנות טויוטה, ומשם אהיה יותר חכם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם תמצא מאזדה 3 2 ליטר 2014 (מהדגם החדש) עדיין יש לה באזור השנה אחריות וגם תחסוך כמה עשרות אלפי שקלים

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם כל להיות צעיר וטיפש:roll:

פורסם
יש מבצעים עכשיו. אולי כן תיכנס בתקציב?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

תיכנס בוודאות. מחירון 132K, פחות 9K ועוד אגרת רישוי יצא ~125K

פורסם
מזדה 3. האם יש טעם להעדיף אותה על השתיים האחרות למרות מנוע 1.5? מנוע 2.0 לא בתקציב.

בשביל פער כזה קטן במחיר (5K ש"ח/4%) לא מבין מי קונה את המנוע הקטן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חברות הליסינג שמקבלות את הדגם הזה ב-25K הנחה בערך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אז המונדאו מתה, וגם כשהיא תחזור לחיים, אני לא משאיר אותה אצלי.

אני חושב לעשות טרייד אין על אחד משלושת הרכבים הבאים:

קורולה GLI ידנית/SUN אוטומטית/GLI אוטומטית. במידה ואלך על גיר אוטומטי, יש טעם לשלם אקסטרה על GLI לעומת SUN? כי כל האיבזור שאני צריך קיים בSUN.

סיויק 5D ידנית או 4D אוטומטית. החיסרון היחידי מבחינתי של גירסת Comfort לעומת Executive המשמעותית יקרה יותר זה היעדר בקרת שיוט (קיים בכל הגירסאות הקורולה, שזה יתרון). עוד שאלה - האם הוא פחות נוח מהקורולה? אם כן, אז לא בא בחשבון.

מזדה 3. האם יש טעם להעדיף אותה על השתיים האחרות למרות מנוע 1.5? מנוע 2.0 לא בתקציב.

ברכבים אחרים אני לא מעוניין משיקולי אמינות וירידת ערך (בואו נגיד שישי סיבה לקיום סטראוטיפים), ולא מוכן לרדת מפורמט של משפחתית משיקולי נוחות. נוחות ומרווח פנים זה פרמטר מאוד חשוב בשבילי.

תודה לעונים.

אני בראש שלך לגמרי, אם אלו שלושת האופציות שלך הייתי הולך על קורולה.

אבל קח בחשבון שהמכוניות שציינת כאן הן הנגנבות ביותר בישראל, משמע ביטוח מקיף יקר מאוד.

אני הייתי הולך דווקא על יפנית אמינה לא פחות סוזוקי Crossover.

סוזוקי מקום חמישי בסקרי אמינות עולמיים, הרכב עולה 122 אלף וחסכוני בדלק(כנעט כמו הקורולה). עד כה לא שמעתי על תקלות מכניות ברכב (חוץ מריקול על כרית צד שעלולה לא להפתח בגלל תפר לא תקין בריפוד)

ומבחני הנהיגה דיי משבחים את הרכב.

היום: הונדה גאז' 2016, קיה פיקנטו 2014

בעבר: מאזדה 3 2012

פורסם

אם ביצועים הם בעדיפות עליונה, אז ללא ספק מאזדה 3 2.0 תהיה בחירה מצוינת.

הקורולה, לא חלשה אבל לא קרובה להיות חזקה. המנוע מרעיש מאוד, וכל הזמן יש תחושה שהאוטו מאוד מתאמץ ובהאצות המון רעש, פחות התקדמות.

פורסם
אני בראש שלך לגמרי, אם אלו שלושת האופציות שלך הייתי הולך על קורולה.

אבל קח בחשבון שהמכוניות שציינת כאן הן הנגנבות ביותר בישראל, משמע ביטוח מקיף יקר מאוד.

ביטוח זה נושא מאוד אינדיוידואלי ותלוי בגיל הנהג, היסטורית תביעות, איזור מגורים ועוד 101 משתנים.

בכל ופן דווקא הביטוח של הקורולה דיי זול.

לגבי רעש בקורולה, למרות חוסר החיבה שלי לגירים רציפים בקורולה יש גיר טוב ששומר על הרכב שקט ונעים 95% מהזמן ומספק ביצועים טובים בצורה לינארית ובזריזות ולא באיטיות והרעש שאופייני כל כך לגירים רציפים.

פורסם

קראתי עוד פעם את השירשור.

קנה סיוויק 5 דלתות ידנית. יש לה מנוע 1.8 עם הספק נמוך ביחס לנפח (140 כ"ס), פחות או יותר עם אותה טכנולוגיה בה משתמשת הונדה כבר שנים. ללא שום דבר ממש חדש.

מראה פחות שיגרתי ובנאלי, ביצועים טובים (אבל לא ברמה של מנועי טורבו מודרניים), תדמית אמינות מצויינת.

אני יכול להבין בן אדם רווק בסביבות גיל 30 שקונה סיוויק כזאת.

לעומת זאת, קשה לי להבין בן אדם כזה שקונה קורולה...

פורסם
הייתי הולך עם Crossover או אוריס סטיישן היברידית.

מכוניות מאוד אמינות ופרקטיות. מאוד חיסכוניות ושומרות על ערך.

אוריס סטיישן לא (אין לי צורך בסטיישן, אין לי אישה+2.5 ילדים+כלב להוביל, גם לא מתכנן).

לגבי הקרוסאובר, אני לא אוהב את הצורה שלו, זה גם רכב גבוה, אני לא מתחבר לכאלה. אני חושש שגם לא תהיה לו את השמירת ערך של קורולה.

אם ביצועים הם בעדיפות עליונה, אז ללא ספק מאזדה 3 2.0 תהיה בחירה מצוינת.

הביצועים לא בעדיפות עליונה, הנוחות וחיסכון בדלק. בעדיפות עליהם.

ד"א, ראיתי בנתוני היצרן, שגיר רציף של קורולה יותר חסכוני בדלק מהגיר הידני. זה אכן כך? כי אני שוקל גם את הדגם הידני.

קראתי עוד פעם את השירשור.

קנה סיוויק 5 דלתות ידנית. יש לה מנוע 1.8 עם הספק נמוך ביחס לנפח (140 כ"ס), פחות או יותר עם אותה טכנולוגיה בה משתמשת הונדה כבר שנים. ללא שום דבר ממש חדש.

מראה פחות שיגרתי ובנאלי, ביצועים טובים (אבל לא ברמה של מנועי טורבו מודרניים), תדמית אמינות מצויינת.

אני יכול להבין בן אדם רווק בסביבות גיל 30 שקונה סיוויק כזאת.

לעומת זאת, קשה לי להבין בן אדם כזה שקונה קורולה...

הסיביק לא תהיה צפופה? כי ישבתי בדור הקודם, ולא היה לי נוח כל כך, הרגשתי שהכל דחוס סביבי.

יש כאלה שמעדיפים סביבה של מטוס קרב, שהכל קרוב אליך, אני מעדיף סביבה שמזכירה רכב אמריקאי, איפה שהכל איפשהו שם, יש מזגן וקרוז קונטרול.

לכן אני לא מחפש רכב "צעיר".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם אתה שוקל גם ידני יש לקרוסאובר יתרון עוד יותר גדול - מחיר של 100K

אגב שמירת הערך של סוזוקי בכללי היא מצוינת אז אני לא בטוח שזה חשש.

חוצמזה נראה לי השרשור קצת מיותר. קנה קורולה. לבריאות.

• תוכן חדש...