Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז המונדאו מתה, וגם כשהיא תחזור לחיים, אני לא משאיר אותה אצלי.

אני חושב לעשות טרייד אין על אחד משלושת הרכבים הבאים:

קורולה GLI ידנית/SUN אוטומטית/GLI אוטומטית. במידה ואלך על גיר אוטומטי, יש טעם לשלם אקסטרה על GLI לעומת SUN? כי כל האיבזור שאני צריך קיים בSUN.

סיויק 5D ידנית או 4D אוטומטית. החיסרון היחידי מבחינתי של גירסת Comfort לעומת Executive המשמעותית יקרה יותר זה היעדר בקרת שיוט (קיים בכל הגירסאות הקורולה, שזה יתרון). עוד שאלה - האם הוא פחות נוח מהקורולה? אם כן, אז לא בא בחשבון.

מזדה 3. האם יש טעם להעדיף אותה על השתיים האחרות למרות מנוע 1.5? מנוע 2.0 לא בתקציב.

ברכבים אחרים אני לא מעוניין משיקולי אמינות וירידת ערך (בואו נגיד שישי סיבה לקיום סטראוטיפים), ולא מוכן לרדת מפורמט של משפחתית משיקולי נוחות. נוחות ומרווח פנים זה פרמטר מאוד חשוב בשבילי.

תודה לעונים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אתה נעול רק על מה שרשמת ולא מוכן לזוז סנטימטר ימינה או שמאלה לדעתי תתמקד במאזדה 3.

אבל 1.5 לא הייתי לוקח, בפחות ממה שעולה 1.5 אצל היבואן אתה יכול לקנות 2.0 מיד1\0ק"מ, וזה כבר מעניין.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

למה דווקא מזדה 3?

אני אישית נוטה יותר דווקא לכיוון קורולה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מודה שבסיוויק לא נהגתי, אני סולד ממנה בגלל איך שהיא נראית כבר שנים ארוכות, יכול להיות שזה הרכב הכי טוב בסגמנט ואני לא יודע מזה בכלל.

having that said, אני נשאר עם קורולה ומאזדה 3.

בשתיהן נהגתי (3 2.0 וקורולה אוטומטית), הקורולה השאירה טעם של "meh", היא בסה"כ בסדר, הרושם היחיד שנוצר הוא שזה הרכב הבא של אושריקו ושכמותו כי מדובר באנשים שמחליפים קורולה בקורולה (בדומה לכאלה שמחליפים גולף בגולף).

היא לא מרשימה בשום דבר, מאוד סתמית, היא סוג של בסדר כזה, לא יותר.

ה3 2.0 לעומת זאת מרגישה מאוד "פרימיום" לעומתה, יש משהו בסך הכללי של הרכב (ובמיוחד הactive display) שהרבה יותר מרשים.

ובכלל, אתה משייט הרבה, מנוע יותר גדול זה תמיד נחמד. (וגיר לא מרגיז לעומת הרציף)

ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן על שתיהן, אולי זה יעזור להבין על מה אני מקשקש.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לדעתי הקורולה עדיפה בהרבה על המזדה 1.5. מרגישה יותר מרווחת ונוחה. במאזדה הראש שלך יגע בסוכך השמש בגלל עיצוב "ספורטיבי" עם חלון בזוית חדה מדי וזה מצחיק שרכב נראה ספורטיבי כשבתכלס הוא עגלה. הקורולה מרגישה חזקה יותר והגיר הרציף שלה עושה את העבודה ומתאים למנוע הזה. אם אתה ממש רוצה רכב עם ערך מוסף ולא סתם משפחתית פונקיצנלית, אז המאזדה 2.0.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם הקורולה וגם המאזדה 3 עגלות.

הגיר בקורולה מאוד מסרס אותה, מצב ספורט משפר את המצב אבל אז הגיר שומר על סל"ד גבוה ובלימת מנוע ולא נעים לנסוע ככה לאורך זמן.

לחיוב צריכת הדלק טובה לעומת המאזדה, הרצפה מאחור שטוחה, הרכב מרגיש מרווח יחסית עכב עיצוב פנים מוצלח ושטוח והיא שקטה במהירות גבוהה לעומת המתחרות.

כמו כן, היא שומרת על זוויות גילגול שטוחות בצורה מפתיעה, חבל שההגה מת והבקרת יציבות חוזרת אוטומטית מעל 50 קמ"ש.

המושבים לא תומכים בכלל ולטעמי התחושה של הבד מגעילה.

בשלי (סוף שנת 2014) לא הייתה בקרת שיוט בדגם סאן- תבדוק את הנושא.

את המאזדה בגרסת ה1.5 הייתי שולל- הרכב עגלה ברמה שקשה לצאת לעקיפה סטנדרטית.

מנוע ה2.0 מצויין וגם הגיר אחלה.

התחושה הרבה יותר ספורטיבית, ועיצוב הפנים תומך בזה מצויין.

היא צפופה משמעותית בתא המטען ובמושב האחורי, וגם מקדימה ההרגשה צפופה וקרבית יותר.

הדשבורד הרבה יותר קרוב, זווית השמשה חדה יותר, יש מנופי העברת הילוכים מההגה והמושבים תומכים יותר.

בהצלחה.

פורסם

אני בעד המאזדה 3 מנוע 2.0 כי יש שם עוד איזה שאר רוח וביצועים.

הקורולה מרווחת יותר ופרקטית יותר ,אבל דיי מקרר בסופו של יום, מתיחת הפנים צריכה להגיע בחודשים הקרובים.

הסיוויק מרגישה כבדה ועם הגה כבד מדיי לטעמי, יחידת הינע מיושנת, "יושבת " על הכביש מצוין אבל לא התחברתי אליה.

פורסם

אם כבר יד 1 עם אפס ק"מ הייתי הולך על קיה פורטה שעולה כ-104K על הכביש דרך motori

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הקורולה מרווחת יותר ופרקטית יותר ,אבל דיי מקרר בסופו של יום

שיהיה גם מדיח כלים ומיקרוגל, השאלה עד כמה היא נוחה לעומת השאר.

אני נוסע כ100 ק"מ ביום, וזה מאוד חשוב לי (בגלל זה גם קניתי את המונדאו, אבל הכיסאות בפינת המתנה במוסך לא ממש נוחים :-P ), הרבה יותר חשוב משלדה טובה והגה מתקשר.

פורסם

אני חושב שקורולה תענה לך על הדרישות. בהחלט יפנומטית מספר 1.

קיה פורטה אנשים לקחו בליסינג החזירו אחרי יום, גימור מזוויע,רעש בנסיעה ובלאי (לפי מה שנראה) בלאי גבוהה אחרי כמה שנים הרכב היישר לפירוקיה, ייאמר לזכותם מנוע בעל אמינות מוחלטת, כל השאר מזוויע.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לא יודע מאיפה אתה מביא את מה שאתה אומר על הפורטה אבל גם אם הגימור הפנימי פחות מרשים זה כנראה שווה את ההפרש בין קורולה חדשה מהסוכנות לפורטה 0 ק"מ.

לגבי הקורולה, דיי מסכים עם מה שנאמר כאן, לדעתי היא המשפחתית היפנית הנבחרת למשפחה, שים לב שבחודשים הקרובים אמור להגיע דגם מחודש.

למאזדה יותר שאר רוח ועם מנוע 2 ליטר היא הרבה יותר מעניינת ומהנה לנהיגה מהקורולה.

כתבת שאתה נוסע 100 ק"מ ביום, שקלת טויוטה אוריס הייבריד האצ'בק או סטיישן?

פורסם

הייבריד בהחלט יכולה לבוא בחשבון

פורסם

דווקא עסקה על פורטה ב104 אלף ש''ח יותר משתלמת וזה כנראה הדגם המחודש שלאחר המתיכת פנים , מדובר בחסכון כספי גדול והפורטה לא נופלת מהקורולה בכמעט בשום דבר, היא איכותית בתא הנוסעים וגם בנסיעה.

פורסם

במאזדה יש כעת שבוע מבצעים, יתכן שהמחיר של ספיריט יהיה קרוב ל-130K - שווה להתעניין.

אבל גם אם הגימור הפנימי פחות מרשים זה כנראה שווה את ההפרש בין קורולה חדשה מהסוכנות לפורטה 0 ק"מ.

תלוי... יש כאלה ששווה להם, ויש כאלה שלא. הגישה "לא לצאת פראייר" לא תמיד נכונה בבחירת רכב.

• תוכן חדש...