Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוזל קירור בצבע חום - המלצה? סיטרואן C4 THP

GeorgeDan21
שימו לב! השרשור הזה בן 2961 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי,

בחודש האחרון שמתי לב שצבע נוזל הקירור במיכל העיבוי הפך לחום (אולי זה התחיל קודם) - תמונה מצורפת.

הרכב הוא סיטרואן C4 דגם THP (רובוטי), שנת 2012, כ-45,000 ק"מ.

ב-42K הרכב עבר טיפול קטן, כולל החלפת משאבת מים (ריקול). לא זכור לי שהייתה החלפה של נוזל קירור.

מה כדאי לעשות? שטיפה/החלפה/איך שלא קוראים לזה?

איפה? האם במוסך המרכזי (בד"כ מטפל בשרתון ראשל"צ ומרוצה למדי), או במכון ייעודי?

המלצות לחומרים?

תודה לעוזרים!

IMG_20160602_132915.jpg

עריכה אחרונה על ידי liork1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

במידה ואתה לא יודע איזה נוזל שמו לך בטיפול, או שאתה רוצה בראש שקט להחליף אותו תשים את הנוזל קירור המקורי

שעולה 85-90 שקל אצל ג'אן בתל אביב.

או לקנות מאייפקס של חברת IADA:

http://www.apexmotors.co.il/Product/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%91%D7%99%D7%AA-iada

ניתן לראות שהוא עומד בתקן יצרן, PSA-B71-5110.

רועי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במידה ואתה לא יודע איזה נוזל שמו לך בטיפול, או שאתה רוצה בראש שקט להחליף אותו תשים את הנוזל קירור המקורי..

תודה רועי ואלי וגם proCC, אבל אני לא יודע איזה נוזל שמו לי (מוסך מורשה, מניח שזה משהו גנרי).

ואיך אני "שם נוזל"? אין לי מושג איך לרוקן או להחליף..

לא כדאי לעשות בדיקה של הרדיאטור או מערכת הקירור? אם כן - איפה לעשות (מוסך מורשה או מכון רדיאטורים?)

והאם למגן את כרטיס האשראי שלי?

מצטער, במכונאות אני עדיין זחל. בינתיים יודע לפתוח פקק ולמלא.

רוצה ללמוד אבל לא להרוס את הרכב.. :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנוזל עצמו בצבע חום או שדרך המיכל שצילמת אתה רואה? כי המיכל עצמו נהיה מעט עכור עם הזמן זה יכול להשפיע על המראה החיצוני של הצבע, גם אצלי זה דומה אבל הנוזל אדמדם / ורוד.

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנוזל עצמו בצבע חום או שדרך המיכל שצילמת אתה רואה? כי המיכל עצמו נהיה מעט עכור עם הזמן זה יכול להשפיע על המראה החיצוני של הצבע, גם אצלי זה דומה אבל הנוזל אדמדם / ורוד.

לא חשבתי על זה, אבדוק ואעדכן.

בינתיים קראתי קצת וצפיתי ביוטיוב על החלפת נוזל קירור. הייתי רוצה לעשות ריקון, שטיפה טובה של המערכת והחלפת הנוזל, אבל ברור שאין לי אפשרות לעשות את זה בבית.

כנראה שנגזר עלי להקריב את עתידם של צאצאיי ולעשות זאת במוסך/מכון הקרוב. הבעיה היא שאני לא סומך עליהם שיעשו את כל השלבים כמו שצריך, בטח רק ירוקנו וימלאו (בלי לנקות את המערכת) :(

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא חשבתי על זה, אבדוק ואעדכן.

בינתיים קראתי קצת וצפיתי ביוטיוב על החלפת נוזל קירור. הייתי רוצה לעשות ריקון, שטיפה טובה של המערכת והחלפת הנוזל, אבל ברור שאין לי אפשרות לעשות את זה בבית.

כנראה שנגזר עלי להקריב את עתידם של צאצאיי ולעשות זאת במוסך/מכון הקרוב. הבעיה היא שאני לא סומך עליהם שיעשו את כל השלבים כמו שצריך, בטח רק ירוקנו וימלאו (בלי לנקות את המערכת) :(

למה לא אפשרי בבית ? אפשרי להוציא מנוע בבית , אז לרוקן נוזל אי אפשר ?

בבקשה ציין איפה אתה ותחסוך לך ולצאצאך.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחזק את הבחור שמעליי, הכל אפשר לעשות בבית.

כמו שרועי אמר תקנה גלון נוזל קירור מקורי (הנוזל עצמו כחול, המיכל לבן)

תפתח צינור רדיאטור תחתון, תן לכל הג'יפה לצאת, בזמן שאתה שופך מים למיכל העיבוי. כשמתחילים לצאת מים נקיים מלמטה, סגור את הצינור, תמלא מים מסוננים/מזוקקים

תוך כדי סגירת ברגי ניקוז אוויר (צריך למצוא בדיוק איפה הם נמצאים, בד"כ על בית טרמוסטט ועל צינור שהולך לרדיאטור חימום)

תניע את המנוע למשך רבע שעה כשבמערכת יש רק מים.

תכבה ותמתין שיתקרר קצת, ואז שוב תפתח צינור תחתון, תן להכל להתרוקן, והפעם תמלא נוזל מקורי ושוב כמובן ניקוז אוויר, הנעה והמתנה לפעולת המאוורר.

אם אתה לא בטוח איפה ברגי הניקוז, תצלם לנו מספר תמונות של האזורים שציינתי.

Stay Dirty

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה לא אפשרי בבית ? אפשרי להוציא מנוע בבית , אז לרוקן נוזל אי אפשר ?

בבקשה ציין איפה אתה ותחסוך לך ולצאצאך.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

ראשון לציון. בניין משותף, שכנים מ"הנוסע השמיני".

ממה שהבנתי צריך לפתוח כמה שסתומים, לשחרר כמה צינורות ולהעביר מים מזוקקים מספר פעמים. הקטע שמלחיץ זה הבדיקה וההחלפה של התרמוסטט. מאיפה אני אשיג תרמוסטט?? ואטם?

וחוץ מזה היא צרפתייה עם יותר אלקטרוניקה מלווין ריגול..

מהתהליך שאסף ציין אני מבין שזה יותר מדי בשבילי. יש לי ידיים טובות אבל כרגע זה נראה לי סיכון גבוה מדי, גם קראתי שיש קושי בניקוז אוויר ברכב שלי.

אלך למוסך (או לגבע או אורן) ואבקש לעמוד לידם בזמן הטיפול. בטוח אלמד משהו :)

תודה על הטיפים! לפחות עכשיו אני מבין את המושגים קצת יותר

עריכה אחרונה על ידי liork1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנוזל הזה אחרי שהוא עובד קצת, משנה את הצבע שלו מכחלחל למשהו שקרוב יותר לצהוב.

תוציא כמות קטנה עם מזרק ותבדוק.

בהחלפת משאבת מים החליפו לך חלק מהנוזל (תלוי כמה נשפך בפירוק משאבת מים) ולכן לא רואה שום צורך בריקון שטיפה והחלפה שוב ברכב משנה כזאת עם ק"מ כזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנוזל הזה אחרי שהוא עובד קצת, משנה את הצבע שלו מכחלחל למשהו שקרוב יותר לצהוב.

תוציא כמות קטנה עם מזרק ותבדוק.

בהחלפת משאבת מים החליפו לך חלק מהנוזל (תלוי כמה נשפך בפירוק משאבת מים) ולכן לא רואה שום צורך בריקון שטיפה והחלפה שוב ברכב משנה כזאת עם ק"מ כזה.

תודה בוקי!

הייתי ילד טוב והוצאתי עם מזרק. הנוזל במיכל נראה אחיד ודי צלול, יש משקעים קלים מאוד בתחתית. טעם של גויאבה, גוף מלא וסיומת קבב.

מה דעתכם?

יש רופא בקהל??

IMG_20160602_181905.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגדול ,

צבע חום בנוזל קירור בדרך כלל מעיד על נוזל שעורבב עם נוזל אחר שלא מתאים לרכב.

לדעתי אמורים להיות ברכב הזה מים ירוקים , יתכן ובטיפול שמו מים לא מתאימים.

בפירוק משאבת מים יש צורך במילוי עודפים או החלפה כוללת..

אם הרכב טופל רק במורשה יש לך קייס לפנות בתלונה על טיב הנוזל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 2961 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...