Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עושה את חלק משיעורי הבית להתקנה שלי קצת מאוחר, אבל עדיף מאוחר מאף פעם.

באיזה כבל לבחור עבור כבל מתח? כבל רתכת כתום גנרי שאני קונה בחנות, הוא CCA או OFC?

עמדתי לפני הזמנה של כבל מחו"ל ושמתי לב שצויין שהכבל הוא CCA ואם יש צורך בכבל OFC אז גם הוא בנמצא.

לפי גוגל CCA הוא פחות גמיש ופחות עמיד לאורך זמן. כבל OFC הוא כבל נחושת לא מחומצנת או משהו כזה.

האם בתחום שלנו, יש לתת את הדעת על נושא שכזה? לפי סקירות של לקוחות על כבל מסוג CCA, הם דווקא מבסוטים ואף מציינים שהוא גמיש.

נושא שני,

מהיכן אתם קונים את אביזרי החיווט שלכם? נעלי כבל, פיוז וכו'.

מעגלת קניות שהכנתי לי באינטרנט, הגעתי לאיזור ה600 ש"ח בחישוב גס(ואופטימי) ל6 מטר כבל מתח 0 AWG כולל פיוז כמה נעלי כבל וטרמינל למצבר.

האם הסכום נשמע סביר?

עברתי אצל כמה מתקינים באיזור שלי והמחיר לדוג' לפיוז 100 אמפר בבית שלו הוא 150 ש"ח. מחיר למטר כבל 2AWG אם אני זוכר נכון הוא משהו סביב ה80 ש"ח.

אלו מחירים סבירים או שכל מה שאני בודק בחנות ובאינטרנט מתומחר יקר?

נעלי כבל(מתח), לבנתיים ממה שאני רואה בהתקנות, הנעלי כבל נראות דקות למדי. יש איזה שהוא סטנדרט? למשל לכבל 2 גייג', על הנעל להיות בעובי מסויים?

האם יש סאב 10" שיכול לקבל 155WRMS ב4 אוהם ועדיין לתת ביצועים טובים?

שאלת בונוס,

על כבל המינוס להיות בעל אותם ערכים של כבל המתח? או שהוא יכול להיות קטן יותר? ההיגיון אומר לי שהוא חייב להיות זהה, אבל ממה שטרחתי להקשיב וללמוד בשיעור חשמל בתיכון כבר שכחתי.

תבוא עליכם הברכה.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני עונה ממש בקצרה בגלל השעה:

1. תמיד עדיף OFC כי הוא מוליך יותר טוב, אבל CCA יותר גמיש ושוקל פחות.

2. אני קונה ציוד חיווט אצל ישראל ג׳וניור. לרוב של חברת קונקט של אודיסון.

3. נעלי כבל - לא משנה מה העובי שלהם. השטח פנים זה מה שחשוב. אבל שוב, אני לוקח את מה שיש אצל ישראל.

4. יש מ-ל-א. סאבים בקטגוריה הזאת!

5. המינוס - רצוי מאוד שיהיה באותו העובי של הפלוס. אם יש מוליך שאני לא מתקמצן עליו - זה המינוס. הוא חשוב באותה המידה כמו הפלוס.

איפה הברכה שלי? ;)

פורסם

כנראה שזו ההגברה הזמינה שהוא יכול לעבוד איתה כרגע.

כעקרון יש לא מעט סאבוופרים מעולים גם עד מידות 12 אינטש שמוצהרים לספוג סה"כ 180 וואט - חיית SQ כמו SEAS לוטוס בהחלט נמצא במשבצת הזו.

העניין הוא שהסאבוופרים האלו לרוב עובדים כהמשך ישיר למידבאסים - אין להם בד"כ פאנטש חזק או דייקני במיוחד - בשביל זה אתה תיאלץ בוודאות של כ90 אחוז לעלות בהספקים.

אם אתה בכל זאת מחפש את הפאנטש אז במהלך ההיסטוריה שמעתי שני סאב וופרים שמספקים את זה ממש היטב - רוקפורד P2 וDLS KW10

כמובן יתכנו עוד רבים אחרים אבל בד"כ בהצהרת עמידה בהספקים של עד אזור ה300 וואט לערך, הסאב וופרים יהיו יותר לכוון של עומק, טונאליות מאשר כוח ופאנטש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עדיף OFC, כבל נחשת מאשר CCA, שהוא אלומיניום. נכון, אלומיניום שוקל פחוט, אבל גם מויך פחוט טוב.

נעלי כבל, חשוב שהם יהיו במידה נכונה ולא מידה יותר ומידה פחוט מהכבל עצמו.

כמו כן, תצתרך גם סופיות לכבל, כדי לחבר פיוז או מפצל, כך זאת בחשבון.

אני ממליץ בנוסף להשתמש בבידוד מתקווץ לכבל ובתא מנוע אפשר גם בידוד נוסף, כמו עור נחש או בידוד נוספ אחר.

מינוס חייב להיות זבב או אפילו יותר.

לפי חוק חשמל, עד 300A מנוס זהה. יכול להיות יותר, כמו שנאמר, מינוס טוב ובראי זה תמיד טוב.

בחשמל כאשר ישנם הורמוניות גוהות, משתמשים גם במינוס 150% או אפילו 200% מהמוליך.

סלגבי סאבים, יני יוסיף לרשימה PEERLESS XXLS או XLS. אחד הסאבים הטובים ב SQ. במיוחד במידה 10"

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

איפה הברכה שלי? ;)

אז קודם כל, תבורך:), שנית אולי עכשיו תרחיב? מחירים ממוצעים למשל שנחשפת אליהם והאם לדעתך הם סבירים? ומה דעתך על המחירים שאני ציינתי?.

אתה מדבר על סאב של 155RMS ועל כבל מתח של 0 גייג זה לא מסתדר לי.

אין הגיון בדברים ,איזה ציוד יש לך.?

אני מתכנן על מגבר 6 ערוצים שיגביר סט של HAT אימג'ין, סאב וופר 6.5" ועוד סאב וופר 10" שכרגע לא בנמצא.

בארבעת ערוצי הסטריאו אני מתכוון להשתמש להגברת הסט הקידמי בגישור. ועוד 2 ערוצים אחד לכל סאב.

כמובן יתכנו עוד רבים אחרים אבל בד"כ בהצהרת עמידה בהספקים של עד אזור ה300 וואט לערך, הסאב וופרים יהיו יותר לכוון של עומק, טונאליות מאשר כוח ופאנטש.

אני מכוון לכיוון ה10" מפאת מקום. לא מצאתי סאב וופר מסדרת הלוטוס של סיס, תוכל להכווין? למרות שאני מניח שהוא יהיה ממש יקר. בסלון הרכב יהיה סאב וופר 6.5" שידאג לפאנצ'יות ולדיוק, למשל תופים. אני מחפש השלמה, משהו שיכול לספק את בדיוק מה שציינת, עומק וטונאליות. אני פחות בעיניין של באסים מפוצצים כי זה לא סגנון המוזיקה שאני מאזין לה. אני מאזין בעיקר לרוק וג'אז ואני רוצה את האלמנט שיתן לגיטרות בס ולקונטרה בס ביטוי.

תוכל לתת המלצה לאלמנטים שכאלו?

בחשמל כאשר ישנם הורמוניות גוהות, משתמשים גם במינוס 150% או אפילו 200% מהמוליך.

סלגבי סאבים, יני יוסיף לרשימה PEERLESS XXLS או XLS. אחד הסאבים הטובים ב SQ. במיוחד במידה 10"

אם כך, כדאי להתעקש על OFC, מה שמביא אותי קרוב ל1000 ש"ח רק על כבל מתח:shock: לא ציפיתי לזה.

את הסופיות לקחתי בחשבון כמובן. והגנה לכבל זה מובן מאליו, אני פשוט שם צינור שרשורי ובסוף בידוד מתכווץ. האם את הסאב שציינת ניתן להשיג בארץ? אני יודע שפירלס משווקים כאן אבל אני מכיר אותם מתחום האודיו הביתי.

תודה רבה לכולם

פורסם

PEERLESS XLS אחד הסאבים הטובים ב SQ

לגבי סאב, אני לא חושב שהוא נמכר בארץ. אבל יש לך אותו בטוח פה

יש לך גם כן Genesis Audiophile 25.01, נראה לי הייה פה למכירה. שהוא די זהה לפירלס, או פירלס זהה לגנסיס, אני לא יודע )

לגביי חיווט, אתה יכול לקחת כבל רתכת, יעלה לך יותר זול. כבל 50 ממ"ר שווה ערך ל 0GAUGE

עם כל המערכת שאתה עומר פה, אני חושב שגם 2 גייג' יהיה מספיק פלוס פלוס! אין צורך בכבל 0.

(ד"א אני עם כבל רתכת 35ממ"ר)

לדעתי האישית, אם אתה תבנה את מה שאתה מתכנן, אין סיכוי לכוון מערכת כזאת בצרה נורמאלית. יהיה לך סלט אחד גדול.

לא זוכר או לא קראתי טוב, על איזה רכב מדובר, אבל אם אתה יכול להכניס סאב בסלון, סים 8. בלי סאב בבגז'. ואם כן, זה מביא אותך לחישוב של מקום שיש לך לתת לסאב. ואם יש לך היצ'באק, אפשר לבכלל ללכת לכיוון של סאב בתוך המגש FREE AIR.

פורסם

אולי בכלל אתה לא מחפש עם כך סאב וופר אלא פשוט וופר!

במקום לשים סאב וופר 6.5 אינטש שיתן לך פאנטש ב80 וגם סאב וופר בתא המטען - למה לא פשוט לשים וופר בתא המטען?

תביט כאן:

http://www.faitalpro.com/en/products/LF_Loudspeakers/product_details/index.php?id=401040100

96דיבי נצילות על ספיגת הספק יציב 150 וואט!

תחום תדר אפקטיבי אמנם מוצהר 50 עד 4500 אבל אני בטוח שהדבר הזה גם ינגן מספיק שמיע עבורך ב30 הרץ מבלי לפוצץ לך את הרכב.

אתה תקבל קיק דראם אכזרי! ובכלום הגברה ומעט מאוד השקעה כספית.

תעקוב אחרי שרשורים של חבר פורום בשם S3T ותראה מה הוא עשה עם שניים כאלו.

זה לפחות מהתיאורים שלך, מה שאני הייתי עושה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מבין שמדובר במגבר ארק אודיו KS900.6.

לדעתי עדיף לעבוד בתצורה אקטיבית עם הסט הקדמי.

אומנם אין קרוס מלא עליו ותצטרך למצוא לכך פתרון, אבל יש לו שליטה על גיין נפרדת לכל ערוץ.

לגבי סאב "10, מה למשל לגבי אלפיין SBG-1044BR?

פורסם

תם היה לי אחד כזה כפתרון זמני באחת המערכות "טלאי" נקרא לזה ככה.

הוא חביב מאוד סה"כ אבל זה לא משהו שהייתי יכול ברצינות לקרוא לו סאב וופר SQ ברמה גבוהה אלא סאב וופר SQ ברמת כניסה שנותן תוצאה נעימה מאוד לאוזן.

אבא שלי אמנם חטף אותו ממני :-P אבל זה היה בגלל שהחלופה שלו היתה סאן דאון SA10 שהיה "קצת" יותר מידי אגרסיבי כשהוא על מגבר שכן מזיז אותו וקצת לא זז כשהוא היה על המגבר שהיה אצלו דאז אז בכל מקרה האלפיין הזה קלע הרבה יותר לטעם שלו.

אבל אני עדיין, לא מסוגל להחשיב אותו כמשהו "רציני" לתחום הSQ.

חביב - לא יותר, מפתיע למחירו אפשר גם לאמר אבל עדיין - חביב, לא יותר.

זו דעתי כמובן.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, בעקבות השרשור של סטס יש לי חשק לבנות משהו חדש לגמרי ))

זה השרשור המדובר

2*

Faital Pro 10FE200

2*

Faital PRO 3fe22

כמובן תלוי באיזה רכב מדובר פה. מה האפשרויות שיש.

אבל מה שכן רעיון עם שני סאבים הוא לא מהטובים ביותר.

כמו שגם אמרתי, הייתי בודק שוב, למה לסלול 0 גייג' למערכת כזאת.

פורסם

סרגיי הם זקוקים לנפח מאוד גדול - הם לא מתאימים להתקנה פרונטלית - בשביל זה אתה צריך רמקולים שיכולים לעבוד בנפח אטום מאוד קטן והQTS צריך להיות מאוד נמוך גם כן.

אני מציע לו אחד שכזה בתיבה אטומה גדולה או אפילו בתצורת IB בתא המטען בתדרים בין 70 הרץ ל200 נניח בחסימה עם סלופ מאוד מתון כמו 6 למשל.

לדעתי הוא יקבל כי שסטס הגדיר בשרשור שלו - בעיטה של ממש. אני גם די בטוח שיהיה לו עדיין די והותר באס בייחוד כאשר הוא למא מחפש כל כך הרבה מהקצה התחתון מלחתכילה.

שני סאב וופרים ברכב זה בכלל דבר מיותר!

סאב וופר בתוך קבינה כל כך קטנה נשמע כמעט אותו הדבר מכל מקום ומקום בקבינה.

תחום הבאס הוא גם ככה מונופוני.

בד"כ הסיבה לשים ב"חדר" שני סאב וופרים או ארבעה היא בגלל שאתה לא תקבל את אותה ההיענות מסאב בודד בכל החדר ורק למספר מהיושבים בחדר תהיה חווית באס תקינה.

ברכב הסיבה העיקרית לשים דאבל סאב היא כאשר יש לך אחד שאתה ממש מרוצה מהביצועים שלו אבל אין לו מספיק הספק מצד אחד ומצד שני אתה לא רוצה להחליפו באחר - אז מביאים לו אח!

מה שחשבתי לעשות עם הBLACK בזמנו - שאפרופו הולך להיות מוצע למכירה בקרוב אבל גם - אני לא חושב שזה מה שפותח השרשור מחפש אם כי מדובר בחיית SQ רצינית ביותר.

אבל הסיבה האמיתית לדעתי בגללה אנחנו רואים דבל סאב ברכבים בתכלס קשורה לכל הסיבות הלא נכונות - זה מזכיר לנו זוג צי--ם או שאנחנו פשוט רוצים יותר מהכל וסתם - פשוט להביא אחד יותר חזק במקום הקיים.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, אתה צודק, כאשר אתה מדבר על דגם 4 אוהם עם QTS 0.54. בדגם 8 אוהם QTS 0.7 וזה הופך אותך ל FREE AIR.

בהתקנה של סטס הוא תכנן אותם למגש, לא ממש תיבה.

החלפת סאב שיותר חזק זה לא תמיד נכון. אם אני אוהב מהירות ודיוק של 8" מסויים, נגיד JL 8 W3, אני לא רוצה W6, שהוא חזק יותר, אני רוצה חזק מאותה מוזיקאליות וטונאליות שיש ל W3. או PERLESS או

Genesis Audiophile 25.01.

אני לא ממש רואה החלפה של יותר חזק לחלק מהסאבים של SQ. ב SPL , תרביץ... חזק וזה סבבה.

הכל תלוי איזה רכב יש, מה היכולות ואפשרויות שקיימות. מה פותח השרשור רוצה לקבל ומה מוכן לעשות. לא לתפוס בגז' או חושב ש FREE AIR אופטימאלי אם יש אפשרות, אם לא, לבדוק אופציה של סאב בסלון. סאב 6.5 כבר קיים? אולי זה מה שהיה למכירה של JL?

פורסם

הוא מנסה להשיג פאנטש בעזרת שני סאב וופרים מקטרים שונים בזמן שהוא יכול להשיג את זה מסאב בודד וכנראה גם שזה יהיה טוב יותר.

ואם לא צריך תיבה אז בכלל יתרון.

Pioneer TS-X150

פורסם

mefisto,

לגבי הכבל, המגבר צורך בממקסימום שלו 118A, כבל של 2 גייג' יכול להעביר עד 94 אמפר כשהוא נמצא באיזור סגור. לפי הטבלה הבאה:

http://www.powerstream.com/Wire_Size.htm

לכן אני בוחר ב0.

סאב 8" לא יכנס אצלי, המקסימום שאני יכול להכניס בתוך הסלון זה 6.5" והתכנון הוא במשענת יד במושב מאחורה. הרכב הוא סדאן והמושבים מאחורה לא מתקפלים.

רכשתי את ה6.5" כי לא רציתי סאב בבגאז' ולאחר שכבר קניתי חשבתי שהביצועים בתחום הנמוך לא יהיו טובים כשל אלמנט גדול יותר לכן חשבתי על סאב נוסף ובגדול לחתוך אותם ככה שהם ישלימו אחד את השני. כשאני חושב על זה, זה אכן סלט ואני מתחיל לאבד בזה את האמונה אבל למה שלא יעבוד? הרי אם חילקנו את המערכת ל3, טוויטרים, וופרים וסאב, לא יהיה ניתן לחלק ל4? טוויטר וופר סאב וסאב כשכל אחד מנגן על תדר שונה בסקאלה? כמובן שהחיתוך ייעשה מהמגבר כי מהר"ד הנוכחי deh x8750bt זה לא יהיה אפשרי.

lanosforce,

קודם כל אני חייב לציין שהאלמנט הזה ממש מזכיר אלמנט של רמקול מוגבר של אירועים.

לגבי הוופר, הזה נדמה לי ששמעתי פעם משהו דומה, ניתן לתאר אותו כנורא "רך" נכון? אופציה מעניינת, אבל איך בונים תיבה לדבר כזה? התכנון שלי הוא לבנות תיבה מפיברגלס על דופן תא המטען במידה ויהיה שם סאב, ככה שתיבה פורטד לא באה בחשבון מפאת הצורך בצורה ספציפית של תיבה. ראיתי ש S3T רשם שהתקין בתוך תיבה 30 ליטר אטומה, אני דווקא חושב שיכנס לי בדופן. אני חובבן וזו התקנה רצינית ראשונה שלי, אני לא בטוח שאצליח לתכנן תיבה ברמה מקצועית.

לאמר את האמת, אני לא רוצה לוותר על ה6.5" בסלון כי אני נורא סקרן לגביו וגם הוא כבר נמצא אצלי(או יותר נכון בדרך). גם התקציב שלי כבר כמעט ונגמר ואני לא רוצה להתחיל להחליף חלקים כי זה גם לוקח זמן למכור ולקנות.

הדרך היחידה שאסכים לוותר עליו היא רק אחרי ההתקנה שלו שאוכל להחליט אם אהבתי או לא.

אז אולי בכלל אני ממהר עם הקטע הזה של הסאב?

Tom_22,

אמת, זה המגבר אבל עדיין לא וודאי.

לעבוד אקטיבית זה רעיון טוב,אבל אז אני עם 60W לערוץ, האם לא כדאי לתת לוופרים יותר? הם יכולים לספוג עד 100W בהזרמה רציפה. כרגע הסט מורכב בתצורה קואקסיאלית מ2 סיבות- א', אני רוצה לשמוע איך זה בקונפיגורציה הזו. ב', בגלל שהסט מתוכנן לתצורה קואקסיאלית, הטוויטרים יחסית חזקים, ז"א שאם ארכיב את הטוויטרים בגובה הראש בערך, יהיה חוסר איזון בעוצמה.

מה שבדיעבד, נפתר ע"י שימוש בהגברה אקטיבית. אז נקודה טובה. אבל מה הכוונה לכך שאין קרוס מלא? חיתוך דרך המגבר לא נחשב?

אני ממש לא רוצה תיבה בבגאז', רק אחת אינטגרלית שלא תבלוט לעין. המושבים של הרכב לא מתקפלים כמו שציינתי ובמדף האחורי אני לא רוצה לגעת בגלל שאני לא רוצה לשנות את מראה הרכב יותר מידי.

זה הסאב שנרכש:

Tang Band W6-1139SIF

אני לא בדיוק מנסה להשיג פאנץ' מ2 סאבים, אלא פאנץ' מאחד וכל השאר מהשני אבל זה נובע מחוסר ידע. אני מסכים שעל פניו זה נשמע סלט ואני חושב שארד מהרעיון הזה. עדיף לי לשמוע קודם את ה6.5" בסלון ורק אח"כ להחליט.

• תוכן חדש...