Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא חדש בכלל, קיים בעולם האופנועים שנים רבות, גם בהרכבה עצמית של אנשים בבית..

יום טוב גם לך

פורסם

הסוללה בקישור בהודעה #2 מתאימה לבלנו שלך.

השאלה המעניינת באמת היא מה זרם ההנעה (CCA) של המצבר הנוכחי שלך?

אם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שפחות מה480A שהסוללה בקישור יודעת לתת.

לנושא הקיבול, צריך להבין רגע את המספרים.

במצבר חומצה ההתנגדות הפנימים עולה משמעותית ככל שהמצבר נפרק, כאשר הוא פרוק ב50% הוא כבר לא מסוגל להניע רכב.

לכן מבחינתך מצבר 46AH שימושי כמצבר "אידיאלי" של 23AH~.

מצברי ליתיום מסוגלים להמשיך לספק זרמים גבוהים גם בפריקה עמוקה הרבה יותר, לכן ניתן להסתפק במצברים קטנים יותר.

יש לשים לב לדרישת היצרן שזרם הטעינה לא יחרוג מ10A. באופנועים ובעיקר באופנועי שטח נהוג להתקין אותם במקום מצבר חומצה ללא שום התאמות, כי מערכת הטעינה ממילא חלשה ורוב הסיכויים שלא תחרוג מהערך הזה. ברכבים כדאי להתקין בקר טעינה, אחרת המצבר עלול לקבל טעינת יתר ולהנזק.

יום טוב גם לך

פורסם
הסוללה בקישור בהודעה #2 מתאימה לבלנו שלך.

השאלה המעניינת באמת היא מה זרם ההנעה (CCA) של המצבר הנוכחי שלך?

אם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שפחות מה480A שהסוללה בקישור יודעת לתת.

לנושא הקיבול, צריך להבין רגע את המספרים.

במצבר חומצה ההתנגדות הפנימים עולה משמעותית ככל שהמצבר נפרק, כאשר הוא פרוק ב50% הוא כבר לא מסוגל להניע רכב.

לכן מבחינתך מצבר 46AH שימושי כמצבר "אידיאלי" של 23AH~.

מצברי ליתיום מסוגלים להמשיך לספק זרמים גבוהים גם בפריקה עמוקה הרבה יותר, לכן ניתן להסתפק במצברים קטנים יותר.

יש לשים לב לדרישת היצרן שזרם הטעינה לא יחרוג מ10A. באופנועים ובעיקר באופנועי שטח נהוג להתקין אותם במקום מצבר חומצה ללא שום התאמות, כי מערכת הטעינה ממילא חלשה ורוב הסיכויים שלא תחרוג מהערך הזה. ברכבים כדאי להתקין בקר טעינה, אחרת המצבר עלול לקבל טעינת יתר ולהנזק.

תודה על כל המידע, אלה חדשות ממש משמחות.

מעניין למה לא הכניסו את הבקר כבר לתוך הסוללה כמו שעושים בהרבה סוגים אחרים של ליטיום.

יש רכיבי הגבלת זרם כמו שציינת לרכב ?

פורסם

מצבר ליטיום זה מענין מאוד. אבל מה שמדאיג אותי - איך מצבר כזה שורד את החום. הרי ידוע שבגדג'טים סוללה מסוג כזה מחזיקה לא הרבה זמן (שנה בחום של הרכב במצלמות DVR), מתנפחת ובסוף זה נהרס. בתא מנוע עוד יותר חם.

וגם, מערכת טעינה של הרכב שמיועדת למצברי חומצמה ומספקת מתח וזרם די גבוהים - האם זה מתאים גם לליטיום (כמה שאני מבין סוללות ליטיום יש להטעין בשיטה שונה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבעיה העיקרית היא חוסר יציבות וסכנת התלקחות,

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
מצבר ליטיום זה מענין מאוד. אבל מה שמדאיג אותי - איך מצבר כזה שורד את החום. הרי ידוע שבגדג'טים סוללה מסוג כזה מחזיקה לא הרבה זמן (שנה בחום של הרכב במצלמות DVR), מתנפחת ובסוף זה נהרס. בתא מנוע עוד יותר חם.

וגם, מערכת טעינה של הרכב שמיועדת למצברי חומצמה ומספקת מתח וזרם די גבוהים - האם זה מתאים גם לליטיום (כמה שאני מבין סוללות ליטיום יש להטעין בשיטה שונה).

הבעיה העיקרית היא חוסר יציבות וסכנת התלקחות,

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

תסתכלו בסרטון בראש השירשור, הוא מסביר שם שזה סוג שונה קצת של סוללות ליטיום שהוא יציב מאד ועמיד גם בתנאים הקשים שקיימים ברכב.

• תוכן חדש...