Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיא חדש ברינג: Golf GTI-Clubsport-S

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בבקשה כתבה מקיפה:

http://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/volkswagen-golf-gti-clubsport-s-smashes-n%C3%BCrburgring-record

שימו לב שזו לא גרסת קלאב ספורט אלא גרסת S שלה.

מתלים מכויילים ספציפית לרינג, חסכון במשקל של 30 ק"ג ע"י השמטת מושב אחורי וחומרי בידוד. אין מזגן. גיר רגיל שחוסך עוד 20 ק"ג. מערכת פליטה ומיפוי מנוע, מערכת בלימה משודרגת.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
אין בלוף, זאת לא gti רגילה ואף אחד לא טען שזו gti רגילה.

הטענה שלי היא לא שיש בהכרח בלוף במבחן של כל רכב כשלעצמו, אלא בפורמט שנועד, לכאורה, להשוות בין כלי רכב.

אני גם לא נכנס כרגע לשאלה עד כמה זה משקף ביצועים בנהיגת כבישים מהירה, אלא לעניין ההשוואה בין המכוניות על המסלול נטו.

העובדה שמכונית אחת מעט מהירה יותר מרעותה במבחן הנרבורגרינג לא מעידה על כלום, כי ההבדל יכול להסתכם במלואו הבדלים בין נהגים או בהבדלים קטנים בתנאים ביום המבחן, ולא בהבדלים בין המכוניות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זאת עוד חזית חדשה במלחמה על סטטוס בעולם הרכב- במקרה הזה יצרנים מוכנים להשקיע הרבה מאוד כסף כדי ליצור רכב שישבור את הרינג ואז ליצור עוד כמות מינימלית של עותקים ממנו כדי שיחשב לרכב בייצור סדרתי מוגבל.

למען האמת, הרכבים הללו בכלל לא חשובים לנו, אלו רכבי מסלול נטו ולכן אין להם שימוש בישראל, הם ספרטנים מאוד ולא יוכלו לשמש כרכב יומיומי, ובלי מזגן ושיכוח לכביש הציבורי אני בספק אם מישהו יקח אותם לטיולי נהיגה בארץ שלנו, לכן עד ביאת המשיח והקמת מסלול מרוצים מסודר בישראל מבחינתי הנתון הזה ממש לא מעניין ולא רלוונטי.

מה שכן אשמח לעקוב אחריו, ואודה למי שיכול להפנות אותי לריכוז הנתונים, הוא איך הגרסאות הספורטיביות השפויות שמשווקות בכל העולם עומדות זו מול זו ברינג.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אכן לא רלוונטי לארץ בכלל, אחד הדברים שהכי מצערים אותי בתחביב הזה זה מצב המסלולים (הלא קיימים) והסדנאות בארץ.

פורסם

הנורדשלייפה הוא לא מסלול כמו סילברסטון או מונזה. בדיוק בגלל זה הוא מהווה אמת מידה למכוניות כביש.

אלו ממש לא רכבי מסלול נטו. כיול שיעבוד טוב בנורדשלייפה, הוא כיול שיעבוד טוב בכביש.

הם גם לא רכבים כאלו ספרטניים.

בסה"כ גולף GTI עם דיפ' טורסן, יותר הספק, קצת יותר בלמים, צמיגי כביש דביקים מאוד, כיול מתלים טיפטיפה יותר אגרסיבי ובלי ספסל אחורי.

לא קייטרהאם, לא אריאל, לא רדיקאל.

רק גולף, לאון וסיוויק. שמסתכלות למגאן בלבן של העיניים. למה זה רע?

פורסם
הגולף בסטאפ הנוכחי לא תהווה רכב נוח לדיילי, בטח לא בכבישים המשובשים בארצנו.

כבר נהגת? כי מי שנהג מדווח שדווקא כן.

הסט-אפ של המגאן קאפ לא עובד פה טוב? ושל הלאון קופרה?

פורסם (נערך)

אשמח לקרוא ביקורת של אדם שנהג בה, לדעתי היא תהיה ממש קשיחה לכבישים שלנו, הקופרה למשל לא מגיעה עם המפרט בארץ שאיתו עלתה למסלול אז אין מה להשוות.

ואני אישית לא הייתי קונה GTI עם שתי מושבים, ללא בידוד וכו'

אבל ייתכן ואני טועה, ואם כבר נהגו עלייה אז קטונתי, אני בסך הכל משער אפילו שהיה נראה כאילו אמרתי נחרצות שהיא לא תתאים.

עריכה: הרכב לא מגיע עם דיפרנציאל טורסן כמו בS4 והלאה, אלא עם דיפרנציאל סטוק חשמלי ממוחשב.

עריכה אחרונה על ידי shapin
פורסם
זאת עוד חזית חדשה במלחמה על סטטוס בעולם הרכב

ממש לא מדובר בעניין חדש.

מה שכן, רף המדידה הולך ויורד כל הזמן למכוניות יותר "עממיות" שהיום עושות זמנים שפעם היו נחלת מכוניות על.

סיירה קוזוורט שברה בזמנו שיא עם 9:23 ו M3-(E36) EVO ירדה לראשונה מ 9 שניות, עם 8:44 (?).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
הנורדשלייפה הוא לא מסלול כמו סילברסטון או מונזה. בדיוק בגלל זה הוא מהווה אמת מידה למכוניות כביש. אלו ממש לא רכבי מסלול נטו. כיול שיעבוד טוב בנורדשלייפה, הוא כיול שיעבוד טוב בכביש.

זה גם נכון.

הנורדשלייפה הוא במידה רבה כביש ציבורי. הוא בהחלט כזה מבחינה נומינלית: הוא מוגדר ככביש "אגרה" ובכניסה אליו בקושי צריך להציג רשיון נהיגה. יש שם אפילו אוטובוסים!

הוא צר כמעט כמו כביש ציבורי, קופצני כמעט כמו כביש ציבורי (ולכן לא מיטיב עם רכבים נוקשים מדי) והכי חשוב - יש בו הרבה שינוי גובה והרבה פניות קצרות - בדומה לכביש ובשונה מן מסלול המירוצים הטיפוסי.

זה עדיין לא מסלול Handling כמו מילברוק, MIRA או המתקנים של יצרניות הרכבים - אבל זה בהחלט אבן בוחן לא רעה בכלל למכוניות כביש.

אגב, במסלולי Handling כמעט שלא מסתכלים על זמן ההקפה אלא על איכות הניהוג. יש בזה כדי לומר משהו על ה-Pissing Contest שהיא "שיאי הרינג".

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
הקופרה למשל לא מגיעה עם המפרט בארץ שאיתו עלתה למסלול אז אין מה להשוות.

הרכב לא מגיע עם דיפרנציאל טורסן

דווקא בהחלט יש מה להשוות, כי אין שום שינוי במתלים בין הקופרה הרגילה לבין הקופרה עם חבילת ה-Sub8. רק בלמים קדמיים וצמיגים.

הקלאבספורט S, הקלאבספורט וגם ה-GTI הרגילה עם הפרפורמנס-פאק (וגם הלאון קופרה) - כולן מגיעות עם דיפ' טורסן.

פורסם (נערך)

תבדוק את זה, שום GTI לא מגיעה עם דיפ' טורסן, הם כולן מגיעות עם דיפרנציאל אלקטרוני (שגם לו יש את היתרונות שלו).

אני באמת לא מתכוון להיכנס להתנגחויות של הלוך ושוב, אם אין ברצונך לבדוק את העובדות שלך שוב, לא אמשיך עם זה.

עריכה אחרונה על ידי shapin
פורסם
תבדוק את זה, שום GTI לא מגיעה עם דיפ' טורסן, הם כולן מגיעות עם דיפרנציאל אלקטרוני (שגם לו יש את היתרונות שלו).

אני באמת לא מתכוון להיכנס להתנגחויות של הלוך ושוב, אם אין ברצונך לבדוק את העובדות שלך שוב, לא אמשיך עם זה.

חבוב, כל הדגמים שמניתי לעיל מגיעים עם דיפ' VAQ. הנעילה היא מכאנית ונשלטת אלקטרונית. בדומה לפתרונות של פרארי, 911GT3 וכו'.

ב-GTI הרגילה בלי הפרפורמנס-פאק אין את אותו VAQ, אלא רק XDS - שימוש בבלמים כדי לדמות פעולה של דיפ' מוגבל.

"distributes torque across the front axle using a Haldex style electronically controlled clutch system"

• תוכן חדש...