Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(סורי על הכותרת לא כ''כ ידעתי איך לתמצת את השאלה)

יש לי c5 שנת 2002 1.8, כשאני עומד על המקום, בעליה, גם אם אני עוזב את הגז הרכב

ממשיך להתקדם ורק בעליות קשות מאוד או עם עומס על הרכב הוא עומד על המקום, (אני בכל

זאת לוחץ בלמים כי קראתי פעם שלא טוב להחזיק רכב בצורה הזו, אגב אשמח לדעת אם יש בזה

משהו).

לאבא שלי יש מאליבו 2010 3.5, עליה מתונה ממש, עוזבים גז והרכב מדרדר אחורה כמו בידני,

איפה ההיגיון, אני חשבתי שמנוע כזה בריא אמור להחזיק את הרכב יותר טוב גם ללא לחיצה על

הגז?

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)

אין במכוניות האלו גיר רובוטי אלא גיר אוטומטי 4 הילוכים רגיל,

הכותרת לא מבטאת לגמרי את השאלה, אני התכוונתי לשאול האם זה מצב נורמלי שיש פחות אחיזה במאליבו

והוא מחליק אחורה, (שוב רק בעליה)או שזה מצב לא נורמלי ויש חופש מסויים באיזה מכלול (כנראה בגיר)

וא''כ מהו, והאם זה לא מוריד בכללי בביצועים כי אותו חופש שיש ב-0 קמ''ש נמצא גם ב-100

קמ''ש, וגם שם יש פער בין מה שהמנוע אמור לתת למה שהרכב נוסע בפועל.

או שוב, שזה מצב נורמלי (-השערה בלבד- יש משהו כמו נועל מומנט שבמאליבו משוחרר יותר בעמידה

להפחתת חיכוך וננעל אח''כ כמו בסיטרואן רק עם השפעה גדולה יותר ורק בעמידה).

תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי איצי בר

פורסם
בגיר רובוטי רגיל או כפול מצמדים עדיף ללחוץ ברקס כדי שהגיר ישחרר את הקלאץ ולא יהיה סתם חיכוך

בגיר אוטומטי רגיל אין בעיה להחזיק את האוטו עם המנוע בלבד?

פורסם

הבעיה היחידה היא אם במאליבו תחזיק את הרכב במקום עם קצת גז!

את הגיר האוטומטי (AL4) עדיף להשאיר כמה שניות בהילוך. עומד במקום או ברקס, לא כל כך משנה. עדיף רגל על הברקס למקרה תאונה מאחור (לאחר שמיצית את אופציית ההתחמקות עם הרכב ה"קומפקטי" הזה).

אני לא מכיר את הגיר במאליבו, לכן לא יודע אם המצב תקין או שיש החלקה בגיר. יכול להיות שיש מנגנון שמשלב משום מה לניוטרל עד שתתן קצת גז.

פורסם
בגיר אוטומטי רגיל אין בעיה להחזיק את האוטו עם המנוע בלבד?

האמת שאין לי מושג

אבל בגיר עם קלאץ זה ודאי לא טוב

• תוכן חדש...