Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שהמסע עד להתקנה המוצלחת ארך לא מעט זמן,

אסכם ואומר שכרגע יש בקורולה סאן פלוס 2012 שלי בקרת שיוט וכפתורי שליטה מההגה, תודות ל- SOS חדרה.

קניתי את הרכב לפני מספר חודשים לאחר שהתעניינתי בשני מוסכים של טויוטה ונאמר לי שבדגם הזה ניתן להתקין בקרת שיוט בקלות.

ברכבי טויוטה בהם יש הכנה לבקרת שיוט התהליך מאוד קל - פירוק של כרית האוויר בהגה, חיבור ידית בקרת השיוט עם ברגים והכנסת שקע לתקע.

לאחר שקניתי את מנוף בקרת השיוט (200 ש"ח) וכיסוי פלסטיק עם חור למנוף (55 ש"ח) הסתבר לי שבדגם שלי אין את השקע בהגה, ומשם לאחר בירורים עם מוסך טויוטה אחר שאמר "אי אפשר להתקין ברכב שלך בקרת שיוט" ועוד חשמלאי שהופניתי אליו דרך מי שמכר לי את המנוף שאמר לי "אם אין שקע אל תתעסק עם זה, החלטתי להרפות מעט מהרעיון ולעבור לדבר השני שהיה חסר לי - כפתורי שליטה מההגה.

אז חיפשתי ומצאתי את הפוסט הזה:

http://www.toyotanation.com/forum/326-10th-gen-corolla-2nd-gen-matrix-interior-audio-forum/379436-diy-steering-wheel-control-add-ce-le-2010-corolla-updated-8-3-2011-a.html

התחלתי להתאים את החלקים לדגם שלי, קניתי את כפתורי ההגה (840 ש"ח כולל מכס) האלה:

http://www.ebay.com/itm/231584056690?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

בשלב הזה היה לי ברור שאצטרך להחליף את כבל הספירלה לכבל עם שקעים לבקרת השיוט ופינים בשקע של כפתורי השליטה.

שמתי פעמי ל- SOS, ביקשתי להתקין בקרת שיוט, הדגשתי בטלפון את הדגם שלי ונאמר לי שלא תהיה בעיה להתקין את בקרת השיוט. ההנחה שלי הייתה שהם יחליפו את כבל הספירלה ואז אוכל להתקין לבד את כפתורי ההגה כי זה החלק הקל והוא גם לא נוגע לבטיחות.

על הרכב עבד מתקין נחמד מאוד בשם נתן שאמר לי שלא ניתן להתקין את בקרת השיוט כיוון שצריך להחליף את כבל הספירלה לכבל של GLI וזה עולה כ- 1000 ש"ח רק החלק, ואולי צריך גם יוניט בלם.

ביקשתי ממנו שיבדוק את כל מה שצריך, ויגיד לי במה כרוכה ההתקנה הסופית. הוא בדק ואמר שהיוניט בלם מתאים, ומה שצריך זה רק כבל הספירלה.

ואז התחילה ההתלבטות הגדולה,

האם לרכוש כבל ספירלה לכרית אוויר מקורי ב- 1000 ש"ח או סיני בפחות מ- 100 ש"ח.

דיברתי שוב עם נתן, המתקין החביב, הסברתי לו שאני רוצה גם כפתורי שליטה מההגה והוא הסביר לי שהוא לא יודע אם הם יעבדו בגלל מחשב הרכב. עניתי לו שראיתי בפורום (הקישור לעיל) בחו"ל שזה נעשה ולהפתעתי החיובית הוא ענה "תדפיס את זה ותביא לנו וננסה", בנוסף ציין שאם אין הכנה לבקרת שיוט בצמת הרכב זה יכול להיות מאוד בעייתי והציע לי לרכוש כבל סיני בגרושים כדי לראות שהכל עובד ואז להחליף למקורי כדי לא לבזבז אלף שקל על משהו שאולי לא יעבוד.

ההחלטה נפלה בגלל זמינות חלקים, רציתי לסיים את הסאגה הזו בחול המועד כשאני בחופש, הזמנתי את הכבל המקורי (1100) ממוסך SOS ותיאמתי התקנה יום למחרת.

את כפתורי ההגה הרכבתי לבד אך ללא חיווט,

כך הגעתי למוסך וביקשתי התקנת מנוף בקרת שיוט, חיווט לכפתורי ההגה (עם ההסבר שהבאתי) והחלפת כבל ספירלה שהזמנתי מראש.

נתן לא היה אך טיפל ברכבי מתקין אחר שאיני זוכר את שמו ושעה עבודה נפלאה.

יועץ השירות עדכן אותי בכל הבעיות שצצו להן, לבקרת השיוט אכן לא הייתה הכנה בצמת הרכב, מה שסיבך את המתקין וגרם לרכב לישון במוסך, אך למחרת בבוקר הוא כבר היה מוכן עם בקרת שיוט וכפתורי שליטה מההגה ואני חייב לציין שאני מרוצה. העלות הייתה של 3 שעות עבודה.

אני בעיקר מרוצה מהשירות שקיבלתי, מכך שחשבו מעט מחוץ לקופסה, מכך שלא אמרו שזה בלתי אפשרי, מכך שהלכו עם הרצון שלי עד הסוף.

פורסם

כיף לשמוע שיש בארץ בעלי מקצוע שלא מפחדים לעשות פרויקטים קצת מיוחדים ואפילו לא לוקחים המון כסף.

מה עם כמה תמונות?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

העלות הכוללת כולל עבודה וחלקים יצאה כ- 3000 שקל, שרובה הוא החלקים ואת המנוף והכפתורים קניתי ברשת.

לגבי תמונות,

אנסה לראות מה יש לי מלפני ההתקנה ואראה איך זה אחרי ואולי גם תמונות שממחישות את הבעייתיות.

ייקח לי קצת זמן להעלות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תתחדש. זה מאד שימושי למי שנוסע הרבה בכבישים בין עירוניים ואם ניתן אז למה לא להסיף?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ואו בקרת השיוט הייתה עד כדי כך חשובה לך?

כן,

אני נוטה להגיע למהירויות גבוהות שלא בכוונה, ולשוטרים יש נטיה לעצור אותי, מה שגורם להרבה חוסר נוחות ותוספת יוקר.

כך בנסיעות בכבישים בין עירוניים אני רגוע ויודע שלא אעבור את המהירות המותרת וגם הרכב משייט לו בצורה חסכונית יותר.

לגבי הקיה אני לא מכיר את הרכב, עשיתי תחקיר על טויוטה בשנתונים 09-12 אז על זה אוכל להסביר.

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אשמח לשמוע איך הם הוסיפו את הכבלים החסרים לצמה של הרכב שכנראה מוליכה למחשב הרכב.

איפה המיקום של זה ברכב?

פורסם

גם אני התקנתי לפני שבועיים ליאריס 2012

סה"כ 10 דולר , לגבי הפלסטיק עשיתי חור עם דרמיל והדבקתי חתיכת עור מבפנים עשיתי חריצים וזה נראה מקורי :)

יוצא לי לפעמים לנהוג עם זה בד"כ שהכביש ריק 

סה"כ התקנתי את זה תוך רבע שעה

ffd286db-9214-4dd9-b7e1-653d5d73f464.jpg

7e00747a-7957-4c5a-a55a-c0445861389d.jpg

7e952c36-a94f-40ba-a52c-eae6c7f10d78.jpg

15890c29-1b06-4ab1-a227-dc22d2218eae.jpg

• אהבתי 1
פורסם

גם אני עשיתי דבר דומה בפיאסטה שלי.

הייתי צריך להחליף את הכבל בהגה אבל הכבל והכפתורים עלו לי בסביבות ה200 שקל, חור בtrim של ההגה עשיתי בעצמי ואז כיסיתי אותו שיראה טוב עם פלסטיק שמתלבש על ההגה דמוי קרבון פייבר (של ערסים מושפעים) מאליאקספרס ב5 דולר.

רק חייב להגיד שהכיסוי הזה נראה יותר טוב במציאות ומשתלב יותר בסדר מאשר בתמונה שצולמה למטרה אחרת😅 וזה אלטרנטיבה טובה יותר מלקנות את הtrim המקורי ב250-300 שקל... לא רציתי להשקיע על זה יותר מדי.

אבל באמת למה להשקיע 3000 שקל על פיצר כזה ברכב שכמעט עשור על הכביש?

20210510_105811.jpg

פורסם

גם אני התקנתי בקרת שיוט באוונסיס 2010. עלה לי 400 ₪ כולל עבודה במוסך שאני מטפל אצלו.

רכשתי במוסך טויוטה פלסטיק עם חור לידית ב 10 ₪ בלבד. כדאי לך לבדוק.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Shab00 כתב:

אבל באמת למה להשקיע 3000 שקל על פיצר כזה ברכב שכמעט עשור על הכביש?

השרשור הזה נפתח אי שם בשנת 2016 כשהרכב היה יחסית חדש

הוא שילם את מחיר החלוציות

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
פורסם
לפני 11 שעות, chaimb כתב:

גם אני התקנתי בקרת שיוט באוונסיס 2010. עלה לי 400 ₪ כולל עבודה במוסך שאני מטפל אצלו.

רכשתי במוסך טויוטה פלסטיק עם חור לידית ב 10 ₪ בלבד. כדאי לך לבדוק.

אח שלי היקר, אני אשמח שתשלח לי הודעה בוואטסאפ.

0543319767

אני חייב לשאול אותך כמה דברים קטנים על הבקרת שיוט ספציפית באוונסיס שלך!

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 27.4.2016 בשעה 09:04, עודדס כתב:

מכיוון שהמסע עד להתקנה המוצלחת ארך לא מעט זמן,

אסכם ואומר שכרגע יש בקורולה סאן פלוס 2012 שלי בקרת שיוט וכפתורי שליטה מההגה, תודות ל- SOS חדרה.

קניתי את הרכב לפני מספר חודשים לאחר שהתעניינתי בשני מוסכים של טויוטה ונאמר לי שבדגם הזה ניתן להתקין בקרת שיוט בקלות.

ברכבי טויוטה בהם יש הכנה לבקרת שיוט התהליך מאוד קל - פירוק של כרית האוויר בהגה, חיבור ידית בקרת השיוט עם ברגים והכנסת שקע לתקע.

לאחר שקניתי את מנוף בקרת השיוט (200 ש"ח) וכיסוי פלסטיק עם חור למנוף (55 ש"ח) הסתבר לי שבדגם שלי אין את השקע בהגה, ומשם לאחר בירורים עם מוסך טויוטה אחר שאמר "אי אפשר להתקין ברכב שלך בקרת שיוט" ועוד חשמלאי שהופניתי אליו דרך מי שמכר לי את המנוף שאמר לי "אם אין שקע אל תתעסק עם זה, החלטתי להרפות מעט מהרעיון ולעבור לדבר השני שהיה חסר לי - כפתורי שליטה מההגה.

אז חיפשתי ומצאתי את הפוסט הזה:

http://www.toyotanation.com/forum/326-10th-gen-corolla-2nd-gen-matrix-interior-audio-forum/379436-diy-steering-wheel-control-add-ce-le-2010-corolla-updated-8-3-2011-a.html

התחלתי להתאים את החלקים לדגם שלי, קניתי את כפתורי ההגה (840 ש"ח כולל מכס) האלה:

http://www.ebay.com/itm/231584056690?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

בשלב הזה היה לי ברור שאצטרך להחליף את כבל הספירלה לכבל עם שקעים לבקרת השיוט ופינים בשקע של כפתורי השליטה.

שמתי פעמי ל- SOS, ביקשתי להתקין בקרת שיוט, הדגשתי בטלפון את הדגם שלי ונאמר לי שלא תהיה בעיה להתקין את בקרת השיוט. ההנחה שלי הייתה שהם יחליפו את כבל הספירלה ואז אוכל להתקין לבד את כפתורי ההגה כי זה החלק הקל והוא גם לא נוגע לבטיחות.

על הרכב עבד מתקין נחמד מאוד בשם נתן שאמר לי שלא ניתן להתקין את בקרת השיוט כיוון שצריך להחליף את כבל הספירלה לכבל של GLI וזה עולה כ- 1000 ש"ח רק החלק, ואולי צריך גם יוניט בלם.

ביקשתי ממנו שיבדוק את כל מה שצריך, ויגיד לי במה כרוכה ההתקנה הסופית. הוא בדק ואמר שהיוניט בלם מתאים, ומה שצריך זה רק כבל הספירלה.

ואז התחילה ההתלבטות הגדולה,

האם לרכוש כבל ספירלה לכרית אוויר מקורי ב- 1000 ש"ח או סיני בפחות מ- 100 ש"ח.

דיברתי שוב עם נתן, המתקין החביב, הסברתי לו שאני רוצה גם כפתורי שליטה מההגה והוא הסביר לי שהוא לא יודע אם הם יעבדו בגלל מחשב הרכב. עניתי לו שראיתי בפורום (הקישור לעיל) בחו"ל שזה נעשה ולהפתעתי החיובית הוא ענה "תדפיס את זה ותביא לנו וננסה", בנוסף ציין שאם אין הכנה לבקרת שיוט בצמת הרכב זה יכול להיות מאוד בעייתי והציע לי לרכוש כבל סיני בגרושים כדי לראות שהכל עובד ואז להחליף למקורי כדי לא לבזבז אלף שקל על משהו שאולי לא יעבוד.

ההחלטה נפלה בגלל זמינות חלקים, רציתי לסיים את הסאגה הזו בחול המועד כשאני בחופש, הזמנתי את הכבל המקורי (1100) ממוסך SOS ותיאמתי התקנה יום למחרת.

את כפתורי ההגה הרכבתי לבד אך ללא חיווט,

כך הגעתי למוסך וביקשתי התקנת מנוף בקרת שיוט, חיווט לכפתורי ההגה (עם ההסבר שהבאתי) והחלפת כבל ספירלה שהזמנתי מראש.

נתן לא היה אך טיפל ברכבי מתקין אחר שאיני זוכר את שמו ושעה עבודה נפלאה.

יועץ השירות עדכן אותי בכל הבעיות שצצו להן, לבקרת השיוט אכן לא הייתה הכנה בצמת הרכב, מה שסיבך את המתקין וגרם לרכב לישון במוסך, אך למחרת בבוקר הוא כבר היה מוכן עם בקרת שיוט וכפתורי שליטה מההגה ואני חייב לציין שאני מרוצה. העלות הייתה של 3 שעות עבודה.

אני בעיקר מרוצה מהשירות שקיבלתי, מכך שחשבו מעט מחוץ לקופסה, מכך שלא אמרו שזה בלתי אפשרי, מכך שהלכו עם הרצון שלי עד הסוף.

שלום לכולם השאלה שלי אם אפשר לחבר רק לחצנים למולטימדיה וזה התקנה פשוטה או שחייב להרכיב גם את הבקרת שיוט וזה קצת יותר מורכב?

• תוכן חדש...