Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראש העין פסגות אפק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שיש לא מעט כאן בפורום שרכשו שם דירה, כמה שאלות:

1. השכונה לא אמורה להיות צפופה מאוד, במיוחד לאחר שיבנו את שאר השכונות מסביב?

2. כנגזרת מ-1 - מה יהיה מצב הפקקים? אם כבר עכשיו לוקח יותר משעה להגיע מראש העין לת"א, כמה יקח אחרי שיתווספו 30K רכבים? אני יודע שהולכים לבנות מחלף חדש, אבל זה יפתור את הבעיה ששמה כביש חמש...

3. איך אתם מרגישים עם זה שכל כך הרבה יחידות דיור שם הולכים להיות מחיר למשתכן / מטרה?

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אני לא קניתי שם דירה אבל לא חייב להגיע ברכב. כבר עם המצב היום לדעתי עדיף להגיע לת"א ברכבת.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

בתור אחד שחצי גר בראש העין(אמנם לא בפסגות אפק), אני יכול להגיד לך שדפקו אותם עם הארנונה 1600שקל.

המחלף שבונים עכשיו רק יעצים את הפקק, מכיוון שלא הרחיבו את הכביש הלאה(כביש5) גם ככה בשעות הבוקר זה סיוט... אבל זה ילך ויחמיר, אבל יש יציאה קרובה חדש לכביש 444 ו471... הייתי שם כמה פעמים, איזור יפה מאוד.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם (נערך)

1. יחסית לשכונות אחרות שאני בדקתי באזור אני חושב שדווקא השקיעו לא מעט מחשבה בנידון.

2. ניתן לקחת רכבת. אם אתה חושב שלהגיע מהרצלי או פ"ת לת"א זה תענוג אז אתה טועה.

רון, החל מהשעה 7:15 בערך היציאה מכביש 471, לא משנה לאיזה כיוון זה פשוט סיוט.

כביש פשוט מדהים שהחיסרון היחיד בו זה המחלפים בהתחלה/סוף שלו.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

שכרתי שם דירה במשך כמעט שנתיים, מדהים אותי שאנשים קונים שם דירות במליונים.

סיוט של פקקים בבוקר שבתוספת השכונות החדשות יהפוך להיות בלתי נסבל לחלוטין, ואני עוד עבדתי ברעננה אז יחסית היה לי פחות נורא.

עד שלא תהיה שם תחבורה ציבורית נורמלית (ולא, רכבת באמצע שומקום זה לא תחבורה ציבורית נורמלית, הרי חייבים רכב כדי להגיע לתחנה הזנוחה הזו) לא יהיה פתרון לפקקים ביציאה מהעיר.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
הבנתי שיש לא מעט כאן בפורום שרכשו שם דירה, כמה שאלות:

1. השכונה לא אמורה להיות צפופה מאוד, במיוחד לאחר שיבנו את שאר השכונות מסביב?

2. כנגזרת מ-1 - מה יהיה מצב הפקקים? אם כבר עכשיו לוקח יותר משעה להגיע מראש העין לת"א, כמה יקח אחרי שיתווספו 30K רכבים? אני יודע שהולכים לבנות מחלף חדש, אבל זה יפתור את הבעיה ששמה כביש חמש...

3. איך אתם מרגישים עם זה שכל כך הרבה יחידות דיור שם הולכים להיות מחיר למשתכן / מטרה?

1. כמו בכל "שכונה" מודרנית, יש מקומות צפופים יותר ויש מקומות צפופים פחות. מומלץ לבדוק את התוכנית המרחבית לאותו הפרוייקט ולבחון מה יש מסביב ומה מתאים לך.

2. אין שום עיר שיש בה גישה ישירה לתל אביב, בשעות העומס, שהיא מהירה ונוחה ברכב פרטי. אין דבר כזה.

אם אתה חושב שבערים אחרות אין פקקים לתל אביב, אתה כנראה לא חי על כדור הארץ.

מי שצריך להגיע לתל אביב, וזה לא משנה אם הוא גר בכפר סבא או פתח תקווה או ראש העין, צריך לצאת מוקדם מאוד מהבית - לפני שהכבישים נסתמים. אימהות ששמות את הילד בגן ב 7:30-8:00 ועולות לכביש 5 לתל אביב, יאכלו חרא (גם היום, גם אז, וגם בעתיד. וזה תקף לכל עיר באשר היא באיזור המרכז).

כל ה"מטרופולין" הזה נחשב למאוד עמוס לכיוון תל אביב בשעות העומס (7:00-9:30, 15:30-18:00) , ומי שחשובה לו הגישה לתל אביב, שיגור בתל אביב - או שיסבול כמו כל תושב אחר באיזור המרכז, בשקט...

-> מה יהיה כאשר סיום כל הבניה במתחמים יושלם ? הנבואה ניתנה לשוטים. מדובר על כ-מ-ע-ט 14,000 יחידות דיור עם צפי של כ 40,000 תושבים חדשים - וזה ממה לא הולך לקרות הרגע, זה יקח עוד הרבה שנים. כרגע רק שני "רובעים" נמצאים בבניה ויש שישה בסה"כ. לדעתי זה יקח בקלות עוד 10 שנים ואף יותר.

מן הסתם לא לכולם יש רכב כך שמנתון "ראשוני" של 30,000 רכבים הייתי יורד, זה יותר לכיוון 20000-15,000 רכבים, פלוס מינוס, רק בעוד כ-10 שנים ואולי יותר, כאשר כל בניית השכונה תושלם במלואה.

בצד הדרומי יהיה מחלף שיחבר את העיר לכביש 444 ומשם ל 471, ובצד השני יש כבר מחלף חדש שעומד להיפתח לכביש 5 וגישה נוחה לכביש 6 ולתחנת רכבת.

גם בפתח תקווה נבנתה אם המושבות עם תשתית גרועה בתוך השכונה, וגם שם היה חיבור לכביש 5 מה שלא פתר שום פקק בשום כיוון, אתה עדיין אוכל לקרדה בשעות העומס - ושם המחירים עוד יותר גבוהים ביחס לפסגות אפק.

3. בכל מה שקשור למחיר למשתכן - מדובר בכמות זניחה (יחסית) ביחס לכמות יחידות הדיור המוצעות למכירה בשכונה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אסף ואיציק, אתם מתבלבלים בין השכונה של מחיר למשתכן(שבקושי היסודות עומדים, אני גר ממול אז אני יודע, לבין פסגות אפק שהיא שכונה בנויה כבר.

Redroze אתה לגמרי לגמרי צודק.... היציאות והכניסות ל471 ו444 פשוט לא אנושיות הקטע הרע...

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

אנחנו לא מתבלבלים, אתה מתבלבל.

פסגות אפק היא שכונה שכרגע רק שליש ממנה בבניה, מתחם A ומתחם B. הבניה בהם אפילו לא קרובה לסיום, בקושי באמצע.

לאחר מכן מתחם C ומתחם D יצאו לדרך. הפינאלה יהיו מתחם E ומתחם F.

כרגע רק כ עשרה בניינים בשכונה מאוכלסים: כ 6 במתחם A של דונה חברה לבניין וגיא ודורון לוי, שני בניינים של קירת במתחם B ועוד שני בניינים של אורתם מליבו באותו המתחם. בנוסף יש כמה בתים פרטיים של ״איילה״ ועוד קבלן שאוכלסו כבר לפני כמה חודשים.

בדרך יש כמה בניינים של פרץ בוני הנגב, שיכון ובינוי, תדהר, דונה, גיא ודורון לוי וגם צרפתי כמדומני על הכוונת לאיכלוס בטווח של חודשים בודדים עד שנה וחצי בערך. מדובר בכמות של כ 20 בניינים (ואף יותר מזה, רק במתחם B).

במתחם A החלו לבנות את ״הקשתות״ של גיא ודורון לוי, ויש שם עוד המון שטח עם תוכניות שטרם החלה הבניה בו. יקח זמן...

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם אני קניתי דירה קטנה בפרויקט של שיכון ובינוי במתחם B שתהיה מוכנה בספטמבר (מאמין יותר לכיוון אוקטובר).

עוד לא יצא לי לבדוק את נושא הפקקים של הבוקר אבל נקווה שלכיוון תל השומר יהיה בסדר אם לא אז הגיע הזמן לאופנוע.

נושא הארנונה אכן נשמע כואב אבל שמעתי שיש כיוון על להוריד את זה(בקבוצת הפייס).

8)
פורסם (נערך)

אני שאלה.

עברתי לראש העין לפני מספר חודשים לאחר חיפושים אחר דירה מחליפה לדירה המתפרקת שגרתי בה כמעט עשור.

אשתי התעקשה על ר"ה וחיפשנו דירה בפרויקטים החדשים.

אחרי סיבוב ב"מתחם" המכירות של כלל הפרויקטים מצאנו את עצמנו עם המון אפשרויות אבל בלי שום דירה ש"תגנוב" את ההצגה.

ניסיתי לשכנע את אשתי להסתכל על הגבעות מסביב ולבדוק מה השקל שלנו יקנה לנו שם.(נ.ב - אני שונא בניינים גבוהים )

גילינו שבאותו הסכום ניתן לרכוש דירת גן בבניין נמוך או אפילו בבנייה המדורגת כאשר יש רק שכן אחד מעליך ואכן זוהי הדירה אשר נרכשה(נווה אפק מאחר שבגבעת הסלעים לא היה היצע)

אני תוהה האם המרדף אחרי הדירה "מהניילונים" שווה את הארנונה הפסיכית שגובים שם,את המגורים באיזור אורבני לחלוטין(מדבר על המגדלים) ואת הצפיפות הפסיכית שתהיה שם(מאמין שזה יהיה זהה לפ"ת)

נכון - בגבעות ליד לא מלקקים דבש אבל רמת הצפיפות יותר שפוייה.

תומר

עריכה אחרונה על ידי pipinoadar

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
שכרתי שם דירה במשך כמעט שנתיים, מדהים אותי שאנשים קונים שם דירות במליונים.

סיוט של פקקים בבוקר שבתוספת השכונות החדשות יהפוך להיות בלתי נסבל לחלוטין, ואני עוד עבדתי ברעננה אז יחסית היה לי פחות נורא.

עד שלא תהיה שם תחבורה ציבורית נורמלית (ולא, רכבת באמצע שומקום זה לא תחבורה ציבורית נורמלית, הרי חייבים רכב כדי להגיע לתחנה הזנוחה הזו) לא יהיה פתרון לפקקים ביציאה מהעיר.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

למזלי אני עובד בפארק אפק ואשתי בשהם אז אני לא מכיר את המושג פקקים.

אני חושב שבסגנון העבודה המודרני שבו "מבלים" בעבודה כ-10 שעות בממוצע, רוב החברות הגדולות שלא עוסקות בתחום ההיטק בורחות לפריפריה או לאזורי תעשיה שבהם אין בד"כ תחבורה ציבורית מפותחת, אין מקום למשפחה להחזיק רכב בודד.

לגבי עניין הרכבת, אף אחד פה לא רוצה שתעבור לו רכבת צמוד לבית. אני כשרכשתי את הדירות שלי תמיד דרשתי שזה יהיה רחוב שלא עוברים בו אוטובוסים בגלל הרעש.

לכן אני מעדיף להחזיק גרוטאה בת 15 שעלות האחזקה היא גרושים שתשמש אותי להגיע לרכבת בנסיעה של 10 דקות לכל כיוון.

לא כואב הלב עם דופקים את הרכב בחניה, לא כזה נורא אם גנבו את הרכב כי הוא שווה גם ככה כמה אלפים, הרכב לא מניע בבוקר? מונית תקח מקסימום 50 ש"ח.

פורסם
אני שאלה.

עברתי לראש העין לפני מספר חודשים לאחר חיפושים אחר דירה מחליפה לדירה המתפרקת שגרתי בה כמעט עשור.

אשתי התעקשה על ר"ה וחיפשנו דירה בפרויקטים החדשים.

אחרי סיבוב ב"מתחם" המכירות של כלל הפרויקטים מצאנו את עצמנו עם המון אפשרויות אבל בלי שום דירה ש"תגנוב" את ההצגה.

ניסיתי לשכנע את אשתי להסתכל על הגבעות מסביב ולבדוק מה השקל שלנו יקנה לנו שם.(נ.ב - אני שונא בניינים גבוהים )

גילינו שבאותו הסכום ניתן לרכוש דירת גן בבניין נמוך או אפילו בבנייה המדורגת כאשר יש רק שכן אחד מעליך ואכן זוהי הדירה אשר נרכשה(נווה אפק מאחר שבגבעת הסלעים לא היה היצע)

אני תוהה האם המרדף אחרי הדירה "מהניילונים" שווה את הארנונה הפסיכית שגובים שם,את המגורים באיזור אורבני לחלוטין(מדבר על המגדלים) ואת הצפיפות הפסיכית שתהיה שם(מאמין שזה יהיה זהה לפ"ת)

נכון - בגבעות ליד לא מלקקים דבש אבל רמת הצפיפות יותר שפוייה.

תומר

באיזה רחוב קנית ?

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אנחנו לא מתבלבלים, אתה מתבלבל.

פסגות אפק היא שכונה שכרגע רק שליש ממנה בבניה, מתחם A ומתחם B. הבניה בהם אפילו לא קרובה לסיום, בקושי באמצע.

לאחר מכן מתחם C ומתחם D יצאו לדרך. הפינאלה יהיו מתחם E ומתחם F.

כרגע רק כ עשרה בניינים בשכונה מאוכלסים: כ 6 במתחם A של דונה חברה לבניין וגיא ודורון לוי, שני בניינים של קירת במתחם B ועוד שני בניינים של אורתם מליבו באותו המתחם. בנוסף יש כמה בתים פרטיים של ״איילה״ ועוד קבלן שאוכלסו כבר לפני כמה חודשים.

בדרך יש כמה בניינים של פרץ בוני הנגב, שיכון ובינוי, תדהר, דונה, גיא ודורון לוי וגם צרפתי כמדומני על הכוונת לאיכלוס בטווח של חודשים בודדים עד שנה וחצי בערך. מדובר בכמות של כ 20 בניינים (ואף יותר מזה, רק במתחם B).

במתחם A החלו לבנות את ״הקשתות״ של גיא ודורון לוי, ויש שם עוד המון שטח עם תוכניות שטרם החלה הבניה בו. יקח זמן...

מה זה פה? אפרודיטה? ויקטוריה סיקרט? לרגע חשבתי שאנחנו מדברים על חזיות! בעיקר C ומעלה.

מה נשמע שכנצ'יק!

גם אני גר בראש העין (נשמע כמו קבוצת תמיכה נפשית)

וגם אשתי ואני שוקלים מתי לעשות את צעד השדרוג הבא - רק שאשתי ואני ממש לא מתלהבים כפי שצויין כאן ע"י אחד החברים, מהשכונות החדשות.

מבחינתי זה סוג של פיל לבן שמכער את הנוף המוכר והיפה של העיר הזאת שהוא ברובו משרה נוסח ואווירה כפרית יותר.

אמנם אני גם גר בדירה ובשכונה שהיא בעיקרה בנייני בוטיק נמוכים אבל זה רחוק מלהיות "אם המושבות" או "ח300" או "ח200" לייק שכונה שהם בונים כרגע בראש העין.

אבל אנשים צריכים מקומות לגור וראש העין משום מה, עדיין נחשבת מרכז אז כן, בונים שם ובונים שם צפוף, אמנם הכבישים נראים מספקים בתוך השכונות והמדרכות נראות רחבות מספיק אבל עדיין זה בניין בתוך בניין בתוך בניין - אפילו את ההולמס פלייס שמתיימר להיות קאנטרי קלאב (וזה ממש לא) בנו כשהוא כולו מוגף בבניינים, אנשים פותחים את הסלון שלהם ורואים גורילות מתרחצות ומשתזפות להן בשמש, הזוי.

אני מאוד אוהב את ראש העין - אבל לא את מה שבונים שם עכשיו, זה להתעורר בבוקר ולא לדעת אם אני בפתח תקווה, חולון, באר-שבע, הוד השרון או כל שכונה זהה אחרת.

ומשם לכאן הפקקים לת"א הם פחות או יותר אותו הדבר מכל מקום אחר כפי שכבר צויין כאן היטב - אני חווה את זה כל בוקר כשאני נוסע לעבודה אחרי שאני שם את הילדה בגן, למי שלא רוצה לחוות את זה - רכבת או דו גלגלי או לעבוד מהבית.

יש דברים שחסרים מאוד ב"עיר" הזאת וזה למשל:

קופת חולים נורמאלית - הקיימת עובדת מ7 עד 10 ואח"כ מ17:00 עד 20:00 אבל אם רוצים לקבל תור בין השעות האלו צריך לנסוע לקצה השני של העיר או לעיר אחרת.

אין קולנוע, אין קניון אלא רק מרכזי קניות קטנים (לא ממש מציק לי אבל קצת תמוה בעיני היום להיות "עיר" בלי הדברים האלה)

אין באמת קאנטרי - ההולמס פלייס הזה הוא פארסה אחת גדולה, זה מועדון כושר קטן עם בריכה ולא יותר.

אין תחנה מרכזית ותחבורה ציבורית שרחוקה שנות אור מלהיות נורמאלית.

תחנת הרכבת נמצאת בכלל איפשהו מול כפר קסם

הארנונה זה פשוט - שמישהו יסביר לי את זה, אני מקווה שזה הולך להשתנות ברגע שהשכונות החדשות יגיעו לתפוסה מספיק גבוהה.

הטבו והטבו של החניות בכלל נמצא בפתח תקווה.

אבל יש גם דברים טובים -

חינוך טוב.

גני ילדים מצויינים!

גינון, טיפוח, ירוק, אוויר - פשוט תענוג.

שקט (מקווה שישאר כך) ואווירה קצת שונה.

בכלל "עיר" פשוט יפהיפיה ועדיין למרות כל מה שחסר בה - אני מעדיף אותה על העיר בה גדלתי עשרות מונים - חולון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ידידי, לצערי הרב אתה מגזים לחלוטין.

אתה מזכיר לי את זקני רמת גן שמתלוננים שבכל חור מקימים מגדל.

אין מה לעשות, קצב גידול האוכלוסיה ורמת הביקוש מכתיבים את סוג הדיור שיהיה.

ד"א, בשכונה הנ"ל נבנים גם צמודי קרקע כך שזה ממש לא נכון לסווג אותה כתור אם המושבות או משהו בסגנון.

לגבי ה"קאנטרי", גם ברמת אביב, חולון, פ"ת, גבעתיים וכו' יש בניינים רבי קומות צמודים לקאנטרי עם מרפסות לכיוון הקאנטרי.

לא מתאים לך דירה כזו? לך תגור ביישוב או בקיבוץ. אז נראה אותך פותח את הפה על רכבת או תחבורה ציבורית.

פשוט מדהים לראות איך כל אחד רואה רק את עצמו. כל אחד רוצה לרכוש דירה לפי טעמו (צמוד קרקע או בניין עד X קומות) ומבחינתו לאחר מכן שיפסיקו את הבנייה בעיר ושלא יגיעו עוד אנשים.

כל עיר באזור המרכז מורכבת משכונות עם מבנייה מגוונת. גם בת"א, העיר עם ממוצע הגובה הגבוה בארץ יש שכונות של צמודי קרקע.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

• תוכן חדש...