Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם תוהה...

למה רוב (אם לא כל) המוניות פרימיום הם מרצדס

למה אין ב.מ.וו/אודי/יגואר או כל חברה אחרת?

אין אפשרות כזו?

--------------------

מינימום גודל מקסימום הנאה

ראלי 16v

פורסם

BMW מכרה מוניות בתחילת שנות ה-90 - אבל הרכב נחל כשלון והשיווק פסק.

אאודי העלו בסוף שנות התשעים ותחילת שנות האלפיים כמה מוניות בודדות מדגמי A4 ו-A6.

את וולוו ניתן לראות עד היום כמוניות (האחרונות עלו לפני 4 שנים).

יגואר מכרה XJ מונית אחת ולקסוס מכרה LS ו-GS היברידיות (גם כאן יחידה בודדת מכל דגם).

למרצדס יש מוניטין של שנים במכירת מוניות, כולל דגמים שבגרמניה באים עם אביזרי מונית בילט-אין.

בארץ היא אפילו מוכרת למוניות דגמים שלא מופיעים במחירוני הייבואנית (סיטאן, E סטיישן).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אמינות ותחזוקה - מרצדס נותנת "חבילת" תחזוקה נוחה יחסית לשנים הראשונות לקוני המוניות,

חוץ מזה בE250 של חבר שהייתה מונית יש כבר 630K על השעון והיא עדיין בועטת יפה, והכל עובד מבפנים, לא ראיתי BMW ו AUDI עם כזה ק"מ...

פורסם

מרצדס מוכרת למונית דגמים מיוחדים שמיועדים מראש להיות מונית. זה כולל מתלים HEAVY DUTY, ריפוד עמיד וקל לניקוי ועוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אמינות ותחזוקה - מרצדס נותנת "חבילת" תחזוקה נוחה יחסית לשנים הראשונות לקוני המוניות,

חוץ מזה בE250 של חבר שהייתה מונית יש כבר 630K על השעון והיא עדיין בועטת יפה, והכל עובד מבפנים, לא ראיתי BMW ו AUDI עם כזה ק"מ...

לא הייתי ממהר לצאת בהצהרה כזאת.

יצא לי גם לראות אוקטביה, ג'טה ופאסאט דיזל עם קילומטרג'ים גבוהים באותו מצב - במקרה אותם מנועים משרתים גם את אאודי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

כל יצרני הפרימיום נותנים רק שנה אחת של אחריות (בשוק המוניות). אף אחד לא יקנה BMW בידיעה שאחרי שנה הוא לא ישן בלילות.

באופן עקרוני ועל פי תקדים משפטי, אין רכב שניתן להסיע בו לפחות 4 נוסעים ויש לו לפחות 4 דלתות שלא ניתן לרכוש אותו כמונית. אם מחר יכנס נהג מונית לסוכנות BMW וירצה להזמין מונית, הם יהיו חייבים למכור לו. השאלה היא הכדאיות מבחינת עלויות.

ולראיה יש בירושלים מונית יאגואר. איך הנהג מרוויח?, הוא לא. הרכב ניקנה עבורו על ידי לקוח שלו שכסף, כנראה, לא חסר לו.

ישנם עוד דוגמאות נוספות כמו לקסוס ומרצדס S CLASS.

במרצדס היבואן מביא דגמים מוזלים שקצת שונים מאותו דגם בשוק הפרטי וגם הוא הוסיף שנה נוספת של אחריות על חשבונו. הוא נותן בין 6 ל10 טיפולים חינם. (והיום הטיפולים הם כל 30 אלף). ובנוסף הם הקימו במרצדס מערך של הלוואות במימון כמעט מלא. זאת אומרת שהיבואן "רוצה" ליהיות בתוך שוק מוניות הפרימיום.

אני לא יודע מה עובר בראש לBMW ולאודי אבל כנראה שהם פשוט לא רוצים את הכאב ראש הזה עליהם. אם הם רק היו רוצים, הם היו מתחלקים עם מרצדס שווה בשווה.

גם היבואנים של סקודה שעד לפני כמה שנים היו מביאים את הסופרב למוניות כבר הפסיקו להביאו, וגרמו לדגם ליהיות לא משתלם לנהגים.

לא הייתי ממהר לצאת בהצהרה כזאת.

יצא לי גם לראות אוקטביה, ג'טה ופאסאט דיזל עם קילומטרג'ים גבוהים באותו מצב - במקרה אותם מנועים משרתים גם את אאודי.

לא עם המנועים והגירים המקוריים.

למרות שבשנים האחרונות גם מרצדס זה לא מה שהיה פעם.

עריכה אחרונה על ידי silence
פורסם

גם היבואנים של סקודה שעד לפני כמה שנים היו מביאים את הסופרב למוניות כבר הפסיקו להביאו, וגרמו לדגם ליהיות לא משתלם לנהגים.

לא עם המנועים והגירים המקוריים.

למרות שבשנים האחרונות גם מרצדס זה לא מה שהיה פעם.

1. הדגם של סופרב שהיה במנית סבל מתקלות רבות בגיר. זה היה לפני עידן הרובוטיים.

2. לא חסר שקודה אוקטביה כמה דורות אחורה עם מנוע 1.9 שעברו על מנוע מקורי מעל מיליון קילומטר. גיר אוטומטי לא החזיק את זה כמובן. הדגם הנוכחי וזה שלפניו, לא חסרות מוניות עם dsg6 הנושק לחצי מיליון קילומטר על גיר ומנוע מקוריים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...