Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב היי ח'ברה, ככה היום החלקתי עם הרכב שלי שוב(פעם שניה פעם ראשונה יצאתי בנזק של החלפת סרן אחורי)

היום החלקתי בכיכר במהירות של 20 קמ"ש... ובשני המקרים החלקה הייתה סיבוב שלם של הרכב רק הפעם הצלחתי לצאת מבזה בלי נזק לי או לרכב תודה לאל.

חייב לציין שהכביש היה רטוב בשני המקרים, שאלתי זה נורמלי????? כאילו מה הסיכוי!

בגלל מה זה הרכב זה סיריון 2006 הצמיגים האחורים בני 3 חודשים dunlop, הקדמיים איזה חרא סיני

שבעל הרכב הקודם שם...אבל חדשים ינואר 2015...

אתם חושבים שזה בגלל הצמיגים בסרן הקידמי?

פורסם (נערך)

האם מערכת ABS תקינה ?

האם מערכת ההיגוי תקינה ? (אין חופש בהגה).

האם מיד לפני ההחלקה נתת גז חזק + סובבת את ההגה ?

האם לחץ האויר בצמיגים תקין ? (אין הפרש גדול בלחץ בין הצמיגים)

אלו הגורמים שעולים בדעתי שעלולים לגרום להחלקה במהירות נמוכה (20 קמ"ש לטענתך).

במידה ומהירות הנסיעה לא תואמת את התנאים בכביש (מהירות הרבה יותר גבוהה) - גם זה עלול להביא להחלקה (במיוחד אם מנסים לשנות כיוון נסיעה).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

איך אני בודק חופש בהגה? ואת מערכת הABS? יש אפשרות לבדוק לבד?

ולא לחצתי גז בכלל..ואין הפרש בלחץ

פורסם (נערך)

חופש הגה - בדיקה לא מעמיקה/ יסודית - כאשר הרכב עומד, מסובבים את ההגה ימינה -> שמאלה -> ימינה ומוודאים ויזואלית שהגלגלים הקדמיים זזים בהתאם. אם יש חופש בהגה, אתה תראה שיש קטע בו אתה מזיז את ההגה, אבל הגלגלים לא זזים בהתאמה (ככל שהחופש בהגה יותר גדול - ככה זה יהיה יותר מורגש).

אפשרות אחרת - לנסות להזיז את אחד הגלגלים הקדמיים ידנית, להרגיש אם יש התנגדות ולראות האם ההגה זז גם כן.

בדיקת תקינות ABS - לדעתי, יש צורך להתחבר למחשב הרכב ולהריץ בדיקה (קרי,מוסך). לא מצליח לחשוב על דרך אחרת.

אולי לאנשים אחרים יש הצעות נוספות למה שגורם לבעיה (בהנחה שזה לא עקב סגנון הנהיגה שלך)

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

מה הקשר בין החלקה ל-ABS?

כיכרות הן מקום מועד לפורענות, הן בשל שינויי כיוון הנסיעה והן בגלל אספלט שלעיתים שחוק למדי.

כביש רטוב ודאי לא מוסיף לכך. על כן יש לתת דגש לנסיעה בהתאם לתנאי הדרך.

הפרשי אחיזה בין הסרנים עשויים לגרום לתופעות לוואי.

בולמים במצב ירוד יפגעו באחיזה וגם כאן יש משמעות להבדלים בין הסרנים.

כיוון אופנים ("פרונט") קדמי וככל שמתאפשר מאחור.

פורסם

וודאי שצמיגים מאיכות ירודה או בלויים ישפיעו בדרך ישירה על האחיזה של הרכב בסיבובים ולא משנה כמה הבולמים ירתקו את הרכב לכביש! הצמיג זה אמצעי הקישור הראשוני בין הרכב לכביש ושאר המיכלולים הם האמצעים המישניים שכמובן גם לרמת הבלאי שבהם יש משמעות!

פורסם

כשיש הפרש משמעותי באחיזה בין הסרנים זה בטח לא תורם

יש לך צמיגים סיניים פשוטים בני מעל שנה מקדימה ודאנלופ טריים מאחורה - זה בהחלט יכול להיות "מספיק משמעותי"

סיבה נוספת היא שאם הכביש היה רטוב היום כנראה מדובר על גשם ראשון והכביש חלק פי כמה וכמה מאשר כביש רטוב באמצע החורף, זה בטח לא תורם ליציבות

באמת אבל אני לא יודע כמה מאמץ צריך בשביל לעשות 360° ב20קמ"ש.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)

אני מת על איך שכולם מניחים שפותח השרשור ידע מה המהירות המדויקת שלו ברגע ההחלקה. בלי להעליב אף אחד, אבל רוב האנשים שנכנסים להחלקה כזו לרוב לא יזכרו איך קוראים להם.

מעגלי תנועה מאלצים את הרכב לפניה מאוד הדוקה ויחסית ארוכה. האספלט לרוב שחוק למדי וכל המשקעים מסביב מתנקזים אל המעגל, והוא לרוב משופע כלפי חוץ.

אין ספק שהצמיגים והבולמים הם השותפים העיקריים לפשע. כיוון גלגלים ("פרונט") הרבה פחות משמעותי, אבל המרכיב המשמעותי מכולם הוא הנהג.

לא שזה רצוי, אבל אפשר לנהוג ברכב עם צמיגים סיניים גמורים ומנופחים חלקית, מתלים עייפים ופרונט לא מכוון. אפשר לנהוג בו בגשם הראשון - ועדיין לא להתקרב לסף ההחלקה.

רק צריך לנהוג כמו בנאדם. המהדרין (כמוני) ישתדלו לשמור רזרבה כמה שיותר גדולה בינם לבין נקודת אבדן השליטה. כנראה שלפותח השרשור זו גישה מומלצת.

אני רק יכול לומר איך אני אישית משיג את זה:

אני מתחיל לסובב את ההגה, ונ-ו-ר-א מוקדם. מתישהו בהמשך הדרך אני גם מסיים לסובב אותו.

אין אצלי כזה דבר להיכנס לאט מדי לפניה.

אין כזה דבר להתחיל לפתוח מצערת מוקדם מדי בפניה - רק חזק מדי או ממהירות גבוהה מדי.

עוד קצת הגה עכשיו (באמצע הפניה) פירושו פחות הגה אחר כך.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הגשם שירד עכשיו מכיר את כל הג'יפה של האובך מהאויר, הוא בטח לא תורם לאחיזה.

קנה צמיגים נורמלים לסרן הקדמי וסע טיפה יותר בעדינות. ב20 קמ"ש קשה מאד להחליק, אלא אם יש שמן על הכביש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...