Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבת שלום לכולם, אני עובד כמעט ארבעה חודשים בחנות הנוחות של פז (Yellow) כעבודה מועדפת אחרי שחרור, יש לי מספר שאלות בנוגע לשכר, ימי חופשה ומחלה והאם הכל כשורה, אשמח אם תוכלו להבהיר לי מספר דברים:

1. משמרות לילה - על משמרת לילה של יום חול אני מקבל 125 אחוז משכורת, המנהל טוען שהוא לא חייב בכלל לשלם לנו 125 אחוז ויכול גם לשלם 100 (משמרת לילה היא מ10 בערב עד 6 בבוקר למחורת) - האם הוא באמת לארג' כמו שהוא טוען?

2. משמרות לילה + שבת - אני מקבל 150 אחוז בדיוק כמו מי שעובד שישי צהריים ושבת בוקר (זה לא אמור להיות 175 אחוז?)

3. עבדתי ימים 11 בינואר, 18 בפברואר ו17 במרץ, בתלוש יש סעיף של חופש/מחלה/הבראה ובזכאות יש לי 0 בהכל, האם זה תקין?

אם החסרתי פרטים ואם צילום של התלוש יעזור תגידו לי ואני אעלה אותו לפה.

תודה רבה מראש!

עריכה אחרונה על ידי matanff

פורסם

ממה שאני יודע, אין חובה לשלם יותר בלילה על משמרות לילה. מה שכן החוק קובע שעבודה לילית מלאה היא 7 שעות (ולא שמונה) החל מהשעה השביעית והלאה אזי מדובר בשעות נוספות. 150% על שבת לילה זה תקין, לא נראה לי שמקבלים 175% באף מקום. לא הבנתי את השאלה השלישית שלך.

פורסם

לגבי הימי חופשה נראה לי שזה לא חוקי. אתה אמור לצבור חלקית לפחות על פי המינימום הקבוע בחוק.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

ימי חופשה/ מחלה:

-------------------

על משרה מלאה (186 שעות עבודה בחודש), צוברים בערך 0.86 ימי חופשה (לא זוכר מספר מדויק).

ימי מחלה - כמדומני 1 יום לכל חודש עבודה במשרה מלאה.

אתה יכול לחפש אצל דוד גוגל. אני מאמין שיש מידע יותר מפורט בנושא.

תוספת לשעות עבודה:

--------------------

למיטב ידיעתי, אם אין הסכם קיבוצי או צו הרחבה - אזי אין תוספת מיוחדת לעבודה בלילה. יש תוספת לעבודה בשבת (אין חשיבות יום/ לילה).

כפי שענו - משמרת לילה זה 7 שעות. עבור עבודה בשעה 8 והלאה - יש תוספת של שעות נוספות.

פורסם

1. משמרות לילה - על משמרת לילה של יום חול אני מקבל 125 אחוז משכורת, המנהל טוען שהוא לא חייב בכלל לשלם לנו 125 אחוז ויכול גם לשלם 100 (משמרת לילה היא מ10 בערב עד 6 בבוקר למחורת) - האם הוא באמת לארג' כמו שהוא טוען? - החובה היא 125 אחוז.

2. משמרות לילה + שבת - אני מקבל 150 אחוז בדיוק כמו מי שעובד שישי צהריים ושבת בוקר (זה לא אמור להיות 175 אחוז?) - אכן 150 אחוז

התשובות מודגשות

מאיפה אתה בארץ? אצלנו משלמים 175 אחוז על שבת,בוא.

Miata ND2

פורסם
התשובות מודגשות

מאיפה אתה בארץ? אצלנו משלמים 175 אחוז על שבת,בוא.

אל תטעה את הבחור, אין חובה לשלם 125% לשעות לילה.

על פי החוק הדבר היחיד שמוזכר בהקשר לשעות לילה זה ששעות נוספות נחשבות החל מהשעה ה-7 ולא השמינית כמו משמרת יום.

פורסם

ממליץ לך לעבור למועדפת במפעל.

משמרות לילה הייתי מקבל 140% ביום חול ו240% בשישי לילה.

כמובן שזה לא בכל מפעל, לכל מקום תנאים משלו.

פורסם

אני כרגע לומד במקביל ולכן זו העבודה היחידה שמסתדר לי במקביל ללימודים..

אני עבדתי כבר 46 יום במצטבר ואין לי ימי חופשה, שורה תחתונה, האם יכול להיות מצב כזה?

פורסם

לגבי הלילה,

השעות הנוספות הם מ השעה ה7, לשעתיים של 8 ו 9 אתה מקבל 125 אחוז והחל מהשעה העשירית 150 אחוז.

במקרה שלך אתה אמור לקבל בלילה רק על השעה השמינית 125 אחוז אז אכן הוא לארג אתך

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אני כרגע לומד במקביל ולכן זו העבודה היחידה שמסתדר לי במקביל ללימודים..

אני עבדתי כבר 46 יום במצטבר ואין לי ימי חופשה, שורה תחתונה, האם יכול להיות מצב כזה?

1. לא, צריכה להיות לך צבירה מסויימת של ימי חופשה ומחלה, בהתאם להיקף המשרה שלך (מספר שעות חודשי שעבדת בו בפועל חלקי 186, תכפיל ב-10 ותחלק ב-12 בשביל לדעת כמה ימי חופשה אתה צריך לקבל לכל חודש, תכפיל ב-1.5 כדי לדעת כמה ימי מחלה מגיעים לך)

2. כמו שאמרו לך, בלילה מגיעה לך לפי החוק שעה נוספת החל מהשעה ה-8, אם הלילה הזה יוצא ביום שבת שהמעביד החליט לשלם לך באופן קבוע 125% על עבודה ביום שבת אז על השעה הנוספת ביום שבת מגיע לך 156.25%, לפי חישוב של 125% משכר הבסיס שלך באותו היום, אבל זה משהו שלדעתי עוד לא עמד בבית משפט, אני חושב שזה נתון לפרשנות.

• תוכן חדש...