Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

נניח ושכן קנה מחשב שעולה 2000 ש"ח ועם אחריות לשלוש שנים.

אחרי שנה מכר לי את המחשב.

אחרי שנה שהמחשב אצלי, שנתיים מיום הרכישה, התקלקל.

כשאני מגיע לחנות, מה אני צריך להציג כדי שאוכל לממש את האחריות? [הרי אני לא הקונה המקורי].

נניח ואין קבלה מקורית, אך נשמר צילום שלה או פרטים שהיו רשומים עליה.

האם מספיק שיהיו ברשותי נתונים כמו: שם החנות, מספר מסוף, תאיך ושעת רכישה, מספר שובר, מספר אישור עסקה וכו'?

האם ניתן לשחזר לפי מק"ט או ברקוד שיש על האריזה של המוצר?

או שמא עליי להצטייד בקבלה/חשבונית מס מקורית?

תודה לעוזרים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אתה לא אמור להגיע לחנות, תגיע אל מעבדת השירות. אני רכשתי בזמנו מחשב נייד של דל מארצות הברית שהאחריות מכובדת גם בארץ. אחרי כמה חודשים מכרתי אותו לחבר שלי , הייתה לו בעיה והוא יצר קשר עם חברת יעל אם אני לא טועה שהיא נותנת השירות. על פי המספר הסיריאלי הם ראו שיש אחריות ושלחו אליו טכנאי עד לבית שתיקן את המחשב.

פורסם

הכל תלוי איפה קנית

בKSP לצורך העניין לכל מוצר עד רמת הכבל יש ברקוד משלו ואפשר לזהות אם יש או אין אחריות על פי הברקוד, לא צריך שום דבר אחר

יש מקומות אחרים שבהם "אין קבלה אין אחריות", יש כאלה שגם עם קבלה לא יכבדו אחריות בטענה שהאחריות תקפה רק לקונה המקורי...

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בksp נתקלתי ביותר ממקרה אחד בו אמרו ללקוח שהמספר הסיריאלי שיש על הקבלה לא מצאים למספר הסיריאלי של המוצר ולכן האחריות לא תכובד.

פורסם

כול עוד יש מספר סידורי לא אמור להיות אכפת להם על שם מי האחריות אבל כדאי שיהיה לך את חשבונית הקנייה

אם אין לך את החשבונית תמיד אפשר לחפש ברשתות לפי הרישומים שלהם

מניסיון אישי לא אכפת בדרך כלל מי הלקוח אלה יותר האם זה הסידורי או לא

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם

קודם כל תודה רבה לכם על ההתייחסות.

המקרה תאורטי לחלוטין ובגלל זה השאלה מתייחסת יותר לחוק.

התשובה שהכי הטרידה אותי זה "תלוי בחנות". האם אין חוק כל שהוא?

נניח והשכן מסרב לתת לי חשבונית כי יש עליה פרטים אישיים שלו [4 ספרות אחרונות של אשראי, שם וכו'].

לחלופין אני תורם פלייסטיישן לילד שאבא שלו נרקומן. לא רוצה לתת חשבונית עם פרטים שלי עליה. איך אני מבטיח שיוכל לנצל אחריות? הילד גר באילת אני במטולה.

שוב, לא מחפש פתרון פרקטי כי מקרה בדוי. רק מה קובע החוק?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בksp נתקלתי ביותר ממקרה אחד בו אמרו ללקוח שהמספר הסיריאלי שיש על הקבלה לא מצאים למספר הסיריאלי של המוצר ולכן האחריות לא תכובד.

תוצאה ישירה של סגל סניף שעובד עקום.

במקרים כאלה הישועה מגיעה דרך שירות לקוחות

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מצלם לו עותק של האחריות ומשמיט את הפרטים שלא צריך להיות שם

גם כשאני מוכר מוצרים יקרים למתנה מוחקים מהחשבונית כול זכר לסמפר כרטיס/מחיר ומה שעולה לך בראש...

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם

מה אומר החוק בנושא :

יש את תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושרות לאחר מכירה), אשר מתייחסות לנושא- אבל יש לשים לב - הם מתייחסות לתחום מוגבל של מוצרים (מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכנים וחשמליים ברהיטים - ובלבד שמחיר המוצר גבוה מ-150 ש"ח).

לגבי מוצרים שנכללים בהגנת החוק הנ"ל (ומחשב נכלל בהגנת החוק), אז תקנה 17 אומרת כי האחריות על המוצר עדיין בתוקף, גם אם מי שבא לממשה - איננו הקונה המקורי.

בנוסף, תקנה 21 אוסרת להוסיף תנאים לרעת הצרכן (קרי, אחריות פגה אם המוצר איננו שייך לקונה מקורי).

פורסם

אבל כמובן האחריות לפי חוק זה היא לשנה בלבד. כלומר אפשר להציע אחריות מלאה לפי החוק לשנה בלבד ואחריות נוספת מוגבלת לתקופה נוספת. זה צריך להיות מוצג כך גם בתעודת האחריות אם הם רוצים לטעון זאת.

• תוכן חדש...