Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
תמיד יש לי מחשבה למה אין (או שיש מעט מאוד) מוסך ברמה גבוהה עם אנשים מומחים בלבד שירוויחו סכומים נכבדים כמכונאים, וכל המוסך עצמו יראה תמיד תמיד תמיד נקי ומסודר (למשל שלא יעשנו באזור העבודה ויעמדו וידברו שם בסחבקיה). אני גם מתכון למקומות שהגישה אליהם היא לא דרך אזורי תעשייה שנראים כמו חורבות (וכנ"ל מבנה המוסך עצמו).

אני בטוח שיש מוסכים שהמכונאים שם מרוויחים טוב יחסית ושווים כל אגורה.

היום גם במוסכים המורשים, הגדולים וה"איכותיים" אפשר לראות עובדים שמעשנים ליד [ולפעמים בתוך] הרכב, ולא במקומות המוגדרים לעישון,

בכל זאת עובדים עם שמנים וחומרים דליקים.

בנוסף אפשר לראות על חלק מהעובדים עבודה ללא חשק, בלי שום טיפת "אהבה" למקצוע ולרכבים בכלל.

תיהיה כמו ריצ׳ארד רולינגס, תעשה פליפים עם רכבי אספנות. תקנה בזול איזה במוו או סוסיתא, תרסס ספריי קרבורטורים ותמכור להבא בתור, אפשר להתפרנס מזה נראלי. למה להיות שכיר ולעבוד בשביל מישהו במשכורת רעב. אם אתה טוב כמו שאתה חושב שאתה, אתה תצליח.

גם ריצ'רד רולינס, התחיל בתור מכונאי אצל צ'יפ פווז..

רוצה שכר טוב? צריך לעבוד קשה ולהרוויח אותה.

במקרה של היום, רצוי גם כמה תעודות שיוכיחו את הטענות שלך, שאתה מכונאי על...

עריכה אחרונה על ידי MichaelCohen

Seat Ibiza FR

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה בעל הרכב במידה ואתה לא רוצה שיעשנו ליד הרכב שלך או בתוכו תודיע למנהל העבודה שאתה לא מרוצה מהמכונאי שעובד על רכבך והוא כבר יסביר למכונאי.

פורסם

אני מאמין שיצא לך להיות כמה פעמים במורשה,

הרכב נכנס ואתה נשאר בחוץ..

ריח הסיגריות מתגלה לאחר מסירת הרכב..

ויצא לי לראות מכונאי שמעשן ליד רכב, אבל במקרה זה לא היה הרכב שלי.

Seat Ibiza FR

פורסם

איזה תעודות ? של משרד העבודה או של פורמולה 1 ?

אולי צריך להיות מהנדס רכב כדי להיות מכונאי רכב טוב, מה צריך לעשות, כדי שבאמת יבינו שאתה מכונאי על ? ויעריכו אותך.

נראה לי שצריך ויטמינצ׳יק, זה בטוח יותר טוב, מאנגלית 5-4 יחידות.

פורסם (נערך)

אתה רואה

​מה צריך ללמוד כדי להיות צ׳יפ פוס או ריצ׳ארד רולינגס אל דאגה, הם בחינם.

הצעה שלי, לך תיהיה קיבוצניק.

עריכה אחרונה על ידי bubens
פורסם

אני עובד כמכונאי ואיש דיאגנוסטיקה כמאט שנתיים ומקבל רק 6 אלף שקל על 207 שעות עבודה בחודש (9 שעות וא-ה ויום שישי 5 שעות) ,

עבודה זבל כל הזמן מלחיצים אותך ומרמאים אותף עם התלושים (בכל מוסף) .

פורסם
אני עובד כמכונאי ואיש דיאגנוסטיקה כמאט שנתיים ומקבל רק 6 אלף שקל על 207 שעות עבודה בחודש (9 שעות וא-ה ויום שישי 5 שעות) ,

עבודה זבל כל הזמן מלחיצים אותך ומרמאים אותף עם התלושים (בכל מוסף) .

ואני עוד באתי להגיד שכאיש דיאגנוסטיקה מרוויחים מצוין...שברת לי את המיתוס.

דרך אגב...במדינות אחרות באירופה הבנתי שהתחום הזה דווקא כמכונאי פשוט ושכיר הוא מאוד מכובד ומתוגמל בהתאם...האם זה נכון?

פורסם
אני לא רוצה להישאר פועל כל החיים אני רוצה לפתוח מוסך משלי וממינימום אני לא יפתח בחיים מוסך אז תעשו לי טובה(גם ככה הבעל בית מרוויח על הגב שלי)!!!!!!!! אלעק קשוחים איתי מה אני נראה לכם ילד קטן אני יכול לפתור תקלות שמוסכנקים מפחדים להתעסק איתם למשל אמריקאיות.

ואני לא צריך שום קורסים ושום הנדסאי יש לי ידיים מדהימות ואני עובד אם ההיגיון אני יודע לחבר את הפאזל נכון ולהגיע לפתרון כולל הרכבת מנועים למדתי כמעט הכל ויש עוד הרבה מה ללמוד ביוטיוב ובאינטרנט שזה דבר מדהים ואין חלק שלא אצליח לפרק להרכיב לתקן ואם לא, נדבר איתו בסינית!! דיי נמעס לי מכל זה לא חבל לאבד בחור שעובד איכותי ונקי זה לא אמור לקדם את העסק/המוסך? אני תמיד משתדל לעשות את העבודה באיזון בין עבודה מהירה לבין עבודה איכותית.

תפסיק לבלבל תמוח!

בשביל לפתוח מוסך אתה צריך גם ללמוד ולעבור מבחנים ולקבל תעודות.

איזה כייף לי :)

פורסם

התחום הזה על הפנים יש לי תעודת מכונאי וחשמלאי רכב, להשתכר מזה בכבוד אי אפשר גם אם אתה ממש חזק.

הצעתי לך: לך תלמד תואר 4 שנים ואל תעשה טעות.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
איזה תעודות ? של משרד העבודה או של פורמולה 1 ?

אולי צריך להיות מהנדס רכב כדי להיות מכונאי רכב טוב, מה צריך לעשות, כדי שבאמת יבינו שאתה מכונאי על ? ויעריכו אותך.

נראה לי שצריך ויטמינצ׳יק, זה בטוח יותר טוב, מאנגלית 5-4 יחידות.

תפסיק.

יש לימודי מכונאות רכב, יש הנדסאי מכונות/מיזוג ואלקטרוניקה וכו' וגם לרכב.

בשביל להתקדם , לפתוח מוסכים ולהבין מה אתה עושה, לא מספיק להחליף גלגל ושמן ברכב של אבא, אלה יש ללמוד.

מי שסיפר לך שטויות של "בוא תעבוד במוסך תלמד הכל ואז תבין לבד כבר", בושה וחרפה.

בגלל זה כל הענף נראה ככה.

פורסם
התחום הזה על הפנים יש לי תעודת מכונאי וחשמלאי רכב, להשתכר מזה בכבוד אי אפשר גם אם אתה ממש חזק.

הצעתי לך: לך תלמד תואר 4 שנים ואל תעשה טעות.

יש להבדיל להשתכר בכבוד לבין לעשות קופה.

כאשר מתכננים ללמוד משהו, יש להבין מה סדרי גודל המשכורות, האם אתה הולך ללמוד מתוך אהבה חזקה או בתור תחביב?

אי אפשר ללמוד משהו בתחום מסויים להשקיע את כולך ואז להגיד כי אי אפשר לחיות בכבוד מזה, הכל נעשה בעבודה קשה ובהתקדמות בסולם הדרגות כמה קשה שלא יהיה.

אגיד לך סוד, גם מדעי הדשא, אומנות וציור ושירה, לא בדיוק מאפשרים לך להתפרנס בכבוד כן, אבל אנשים עדיין לומדים את זה שוב, מתוך אהבה, בחירה או רצון להגשים שאיפה.

את השאיפה שלך הגשמת, צא ללמוד הנדסאי כלשהו בערב או למכללה לימודי ערב, יהיה קשה כמה שנים, אבל היי... אתה לא חיי לנצח כן, נצל כל דקה = זה בשבילך.

פורסם
ואני עוד באתי להגיד שכאיש דיאגנוסטיקה מרוויחים מצוין...שברת לי את המיתוס.

דרך אגב...במדינות אחרות באירופה הבנתי שהתחום הזה דווקא כמכונאי פשוט ושכיר הוא מאוד מכובד ומתוגמל בהתאם...האם זה נכון?

אירופה מקום גדול. יש ויש

בעיר לידס באנגליה למשל סוכנות ב.מ.וו המקומית (מסתרעת על שטח פי 5 מהסוכנות בתא) כל הזמן מנסה לגייס עובדים. משלמים שכר נמוך למדי 18K ברוטו. ומציקים. כך מפי אחד העובדים. במידה ותרצה להכניס את הסדרה שלוש שלך לטיפול זמן ההמתנה 5 שבועות (כן כן) בגלל התור הגדול שמצטבר כשאין מספיק עובדים מוכשרים בשטח. בעיירה הרוגייט שממוקמת עשרה מייל מצפון ללידס הסוכנות יותר קטנה (בערך בגודל של תא) וזמן ההמתנה רק שבועיים.

כל סוכנות היא בידיים של חברות שונות, כל אחת מהן זכיינית לשיווק של ב.מ.וו וכל אחת עושה מה שהיא רוצה ומבינה כדי לשרוד.

מה קורה בלונדון אין לי מושג.

שכירים במקצוע הרכב הסאנדרטי באנגליה יתקדמו אם הם אנשים טובים. להיות איש טוב זה לא רק העבודה. זה איך אתה מתנהג, מתנהל, מדבר, מפתח את הסביבה שלך. זה האם אתה בא מוקדם והולך קצת יותר מאוחר. זה איפה אתה נמצא על ציר ה''מגיע לי''. יש עוד.

מקצועות הרכב כאן מגוונים מאוד. רוצה לעבוד רק על מזדה MX5? יש סדנאות מתמחות 25K ברוטו. רוצה לעבוד בצוות שמפעיל מכוניות מזראטי בסדראת GT4? אתה יכול להפעיל צוות שנותן פתרון של TURN KEY לבעל הבית על המסלול? יש עבודה והשכר גבוה, אך השעות לא נוחות והלחץ עצום לקראת עונת המרוצים ובזמן העונה אתה יכול לשכוח מהבית והמשפחה, אבל יש תגמול כלכלי 50K ברוטו.

רוצה לבנות רק מנועים של פורשה מקוררי אוויר מהשנים 65-93? אתה יכול לבנות מנוע שכזה בלי שינזל ויראה תוצאה טובה בדיינו ולא ייתפס אחרי 2000קמ? אתה תמצא עבדוה בקלות ובשכר 30-35K ברוטו.

רוצה להרכיב קלאסיות בג'יי די קלאסיקס? יש שם שישים עובדים וניתן לעבוד שעות נוספות בכמות כזו שתכפיל את הברוטו למי שרוצה. שכר באזור ה-23K לעובד בעל כישורים וידע.

התחום שלי הוא קלאסיות. גם זה תחום מאוד רחב, ואני עשיתי מאמץ גדול להתמקם בו נכון מבחינת המכוניות שעליהן אני עובד.

אני יודע שזה כך מפני שהייתי שכיר והיום יש לי מקום משלי. אני מרוויח יותר מאשר כשהייתי שכיר, אבל אני פחות סופר את שעות העבודה, והן לא ממש נגמרות. הראש כל הזמן עובד, והאחריות כבדה מאוד. הרבה פעמים נשרפים ימי עבודה על קשרים עם לקוחות או מפגשים עם לקוחות פוטנציאליים מלווים בהרבה מאוד אימיילים שלא ממש ניתן לכמת (מלשון כמות)את השעות

יש לי עובד אחד ואני משלם לו את המקסימום שאני יכול. הוא ילד בן 22 עם ראש על הכתפיים. ומה שהרשים אותי ביום העבודה הראשון שלו זה לא יכולת העבודה שלו אלא העובדה שכל פעם שהוא סיים את כוס הקפה (או במקרה שלו תה - אנגלי מה לעשות) הוא שטף את הספל ושם בארון. הוא עובד עם דף ועת ומצלמה דיגיטלית מתעד ורושם, מפרק ומרכיב בלי לשאול אותי שאלות בגלל שצילם ויש לו את כל האינפורמציה. בא לי בבוקר עם סכמות מודפסות כי חקר באינטרנט בבית. זה מה שצריך קצת פרו-אקטיביות, ואני מתגמל אותו בהתאם.

אני מעריך מאוד את מה שאורן כתב ואני חושב שזו הדרך היחידה להבטיח את ההתנהלות הטובה של המוסך, וממה שאני קורא אורן שירותי רכב הוא מוסך מצוין, וזאת אחת הסיבות לכך.

פורסם
מה הכונה מרמים עם התלושים?

זו עבירה פלילית, הלא כן ?

אני עובד בממוצע 207 שעות בחודש ובתלוש רשום 186 כל מה שמעבר לא רשום.

דמי הבראה משלמים מהמשכורת מאותם 6 אלף .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...