Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם תרכוש אופנוע עם ABS?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם היית רוכש אופנוע עם מערכת ABS?  

74 הצבעות

1. 1. האם היית רוכש אופנוע עם מערכת ABS?

פוסטים מומלצים

פורסם

כן. הייתי קונה, כל עוד זה כביש (אפילו ספורטיבי), או דו"ש.

אגב, לא ידוע לי על מכונית בה אפשר לבטל את הABS, ולמעשה גם דברים מטורפים מובהקים (כלמיני 911GT2 למיניהן), שמגיעים בלי בקרות אחיזה\משיכה, עדיין באים עם ABS.

המערכות המודרניות עושות רק טוב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני לא זוכר באיזה רכב ראיתי אבל הייתה אופציה לבטל את הABS אם אני אזכר אני אכתוב

בכל מקרה ברוב הרכבים שאני נתקלתי הוצאת הפיוז הנכון תבטל את הABS

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם
כן. הייתי קונה, כל עוד זה כביש (אפילו ספורטיבי), או דו"ש.

אגב, לא ידוע לי על מכונית בה אפשר לבטל את הABS, ולמעשה גם דברים מטורפים מובהקים (כלמיני 911GT2 למיניהן), שמגיעים בלי בקרות אחיזה\משיכה, עדיין באים עם ABS.

המערכות המודרניות עושות רק טוב.

מערכות מודרניות יכלו לשלב הילוכים טוב ומהר מהנג, מערכות מודרניות ידעו לזהות את סביבת הנהיגה ולכפות עליך את המהירות (ו% תפוקה) שהמתכנן הועיד למצב זה, מערכות מודרניות ידעו לזהות סכנה ולבלום בעוד מועד, מערוכת מודרניות ידעו לגרום לך לעצור בצד עד שרמת האנדרנלין בדם תחזור לתקין. משטרות מודרניות ידעו להשתמש בכל זאת מרחוק.

האם אנחנו רוצים להיות שם?

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

אני לא היתי קונה אופנעה עם ABS בגילי כי צריך קצת ניסיון אל אופנעה פשוט בלי כל הטכנולוגיה.

פיאג'ו טייפון ז"ל

פורסם

לא מצליח לצערי למצוא את המאמר המדובר, למרות שזה היה מגזין מכובד וידוע.

לקחו שלוש קבוצות של רוכבים לפי ניסיון ורמה מתחילים, מתקדמים, ומתקדמים מאוד,

ושני אופנועים, אותו דגם אם ובלי ABS, ומדדו את הבלימה, בתנאים זהים.

מסקנות: במתחילים ומתקדמים מרחק בלימה גם על כביש יבש יותר *קצר* עם ABS.

במתקדמים? המתקדמים ידעו יפה לסחוט את הבלם לאט, והפיקו יותר תאוטה בשיא הבלימה ללא בכלים ללא המערכת- אבל בסך הכל הגיעו לאותו מרחקי בלימה, בגלל שסחיטת ידית הבלם הייתה יותר איטית מאשר העברת המשקל.

מסקנות- למעט רוכב ממש ממש טוב, *תמיד* עדיף ABS.

- העברת המשקל קדימה בבלימה מתרחשת מהר יותר ממה שאנחנו חושבים.

כך שקנית אופנוע עם ABS פול-טיים, או לפחות ניתן לכיבוי (נניח במסלול, או בגיחה לכביש סלול היטב, פנוי ממכוניות שם אנחנו רוצים מקסימום בלימה, בבלימה מתוכננת מראש על אספלט טוב) היא הבחירה ההגיונית. אם כי מה להיגיון ולנו...

• תוכן חדש...