Jump to content

Torquefreak

  • הודעות

    26
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי Torquefreak

  1. פשששש! כולם פה גדולים וחכמים ויודעים את התורה! זה בלם מהר מידי וההוא השכיב פחות מידי. כמה רוכבי מרוץ מקצועיים יש בפורום פג"ז?! יאללה, מתארגנת כבוצת GP רשמית של פול גאז ל- MOTO GP2006
  2. אני מקווה שאתה לא רציני... זהו פורום שעניינו אופנוענות בארץ הקודש. המון נושאים מעניינים רלוונטים לדיון בפורום זה בין הייתר, מדיות שונות שקושורות בצורה ישירה או עקיפה לאופנועים. תקן אותי אם אני טועה. ואם לדעתך אני טועה, אשמח לקרוא על דעתך בנושא.
  3. יתרונות מערכת HID או "קסנון-אמיתי" הם צריכת זרם נמוכה בהרבה מנורת הלוגן, אור בהיר יותר וחזק יותר, אורך חיים הרבה יותר ארוך (משמעותית) וחוסר רגישות לוויברציות. בהקשר של אופנוע, עד כמה שידוע לי אין למנורת HID פעולה כפולה. ז"א אור דרך ואור ביניים לכן אופנועים עם פנס בודד בבעיה. לגבי סינוור. פחיות ואופנועים מסנוורים בגלל שהרפלקטור לא מכוון כראוי. במצב של אורות מעבר (נמוך) גם נורה של 200W לא צריכה לסנוור. במצב זה הפנס אמור להאיר נמוך (כשהוא תקין) ללא קשר לעוצמת הנורה.
  4. הוא מרגיש מצויין. וגם לא השתנה הרבה מאז שראיתה אותו לאחרונה. קבל זריקת נוסטלגיה...
  5. קראתי בזמנו את הספר ומאוד נהנתי. עוד לא ראיתי את הסרט. נראה לי אני מזדקן תודה על ההמלצה.
  6. אני חושב שהציניות לא במקום. אתה מכיר את הרקורד של רם?
  7. וואלה, גם אני הנדסאי רכב וגם אני שיפצתי ותיקנתי רכבים ואופנועים בעברי. אבל אתה חייב להבין שבלי שום קשר לרמה המיקצועית של המכונאי (לרוב היא נמוכה), מעט מאוד מכונאים יעשו עבודה כמו שהאופנוע היה שלהם. מכיר את התיסכול שלך. גם אני, היום, לפעמים מעדיף לשלם למישהו שיעשה את העבודה במקומי משיקולים שונים (בעיקר זמן). באופנוע שלי אף אחד לא נוגע! כשאני מוסר מכלול של הג'יפ לשיפוץ אני מודע לעובדה לסביר להניח שהעבודה לא תתבצע באותה רמה שהייתי רוצה אם אני היתי עושה אותה. אתה יודע מה? בינינו, מה הסיכוי שאני מכונאי מכונן-גאון וכל המכונאים בארץ מפגרים? יש לך (וכנראה גם לי)הפרעה נפשית. תכיר בה. ויש עוד אפשרות: אולי הוא לא רצה לעשות את העבודה.
  8. Torquefreak

    בנדיט 1200

    המון המון אופנוע תמורת מעט מאוד כסף. כיף לא נורמלי. תחנת כח אדירה עם המון גמישות. (לא בר השוואה למנועי הליטר המודרניים) לא מיועד להשחזת רגליות למרות שאפשרי אם לומדים לכבד את המגבלות שלו ואת שלדת הפלדה. בעייני הוא יפיפה וסקסי עם המון שרירים חשופים. :inlove: שלי למכירה...
  9. זה נכון לכל הפחיות עד כמה שידוע לי. לגבי אופן ההרצה - לא צריך לקרוע את המנוע אבל חשוב להימנע מגז קבוע לאורך זמן. צריך לפתוח ולסגור מצערת לסירוגין. אפשר ורצוי להנות מתאוצות במסגרת ההוראות המגבילות של היצרן בנוגע למדרגות סל"ד ולהשתמש הרבה בבלימת מנוע - מצערת סגורה.
  10. כRובי נתן קישור למעלה.
  11. היום הייתי במשרד הרישוי בכדי להפקיד את רשיונות הרכב. אני נוסע לחו"ל לתקופה לא ידועה ומאחסן את הרכב. נאמר לי שם שמכוון שמדובר ברכב שרשום כאספנות, אין שום משמעות לתהליך. הפקידה הנחמדה הסבירה לי שבכל שלב בעתיד, כאשר ארצה לחזור להשתמש ברכב, כל שאצטרך זה להגיע למשרד הרישוי להדפיס רשיון רכב ולשלם אגרה רגילה של 152 ש"ח. בקיצור, לא אצטרך לשלם רטרואקטיבית על התקופה שבה לא שילמתי את אגרות הרכב. בנוסף, שאלתי אותה האם אין מצב ש"יורידו" את הרכב מהכביש. שמעתי שרכב שלא משלם 2 אגרות ברציפות ולא עובר טסט מורד אוטומטית מהכביש וצריך לעבור בדיקה של מעבדה מוסמכת בכדי להכשיר אותו לתנועה. גם לגבי זה, היא הסבירה לי שזה לא תקף לרכב אספנות. מישהו יכול לאמת לי את האינפורמציה? האם זה נכון או שהפקידה במשרד הרישוי הטעתה אותי? תודה.
  12. יפה, את זה אני יודע. מה שאני לא מבין זה צורת העבודה של מנוע וונקל-דיזל שהוזכר קודם בשרשור. מזדה שנמצאת בבעלות קונצרן פורד מחזיקה בפטנט של מנוע הוונקל.
  13. מנוע דיזל או מנוע וונקל. שמישהו בבקשה יסביר לי גם איך נראה ועובד מנוע וונקל-דיזל.
  14. תסביר לי בבקשה מה הקשר בין ההספק המקסימלי של הכלי לתאוצות שלו.
  15. אני חושב שאת יכול לצאת מנקודת הנחה שאתם לא...
  16. Torquefreak

    הברגת יתר

    מומו הייתי מדרג את הסיפור איפו שהוא באמצע בין פשוט למסובך. הבעיה היא שצריך כלים יעודיים. סט הליכוילים למידה ספציפית שכולל מברז מתאים, מחדיר של ההליכויל, הליכוילים ועוד כלי או שניים הכרחיים יעלה בסביבות ה400-500 ש"ח. יותר עדיף להגיע לבעל מקצוע שמחזיק את הכלים האלה על המדף ויקח כמה עשרות בודדות של שקלים עבור החדרה של כל הליכויל. אלא עם כן את צורך הליכוילים בכמויות (מאותה מידה) ואז אולי יותר משתלם להשקיע ברכישת סט. בהצלחה
  17. בכל רכבי השטח המודרנים, ברגע שמכניסים ל low מערכת ה ABS מתנתקת.
  18. כשתראה אותו תגלה עד כמה גבוה ההישג. בזמנו, הוא היה מטפל במוסך שעבדתי בו. היה לו אז KLX650. לא אשכח איך הוא היה מגיע בגלישה, פותח את רגלית הצד תוך כדי נסיעה ונוחת באלגנטיות. כשהיה עוזב, היה מתפס אל המושב שמגיע לו לסנטר, מניע על הג'ק וממריא מהמקום תוך קיפול הג'ק. בנאדם שקט וצנוע. מלך! פשוט מלך!
  19. קח איתך את הקפיץ המקורי כדוגמא וגש לחנות שמתמחה בקפיצים. ברחוב הרצל (לא זוכר מספר, צפונית לסלמה) נמצאת חנות לקפיצים בשם נורדיה. יש שם מגוון אדיר של קפיצים מכל הסוגים, הגדלים והחוזקים.
  20. Antilock גבר, לא automatic
  21. הרכב המדובר הוא פותח ע"י רמי לוי. רמי תכנן, בנה אב-טיפוס, ומאז שיפר ושכלל את הרכב. בזמנו היה שת"פ עם תעשיות רכב נצרת. הפרוייקט לא התרומם מסיבות שונות ומשונות. רמי הציע את הרכב לגופים שונים בארץ ובחו"ל. עד כמה שאני יודע, אף גוף לא הרים את הכפפה והרכב מעולם לא עבר לייצור סידרתי. הרכב נוסע ומתנהג מ-ד-ה-י-ם!! קיימת גם גרסת 4X4 עם המון רעיונות מקוריים של רמי שלא נופלת בהרבה מבחינת ביצועים. לגבי המצב הנוכחי והעתידי של הפרוייקט - אין לי מוסג. אני כבר די הרבה זמן מנותק מהפרויקט הזה.
  22. לא יודע מה מצהיר היצרן. אולי זה נתון ממוצע. אני ציינתי בפרוש בבין עירוני, שאלו היו רוב הנסיעות שלי.
  23. לא מבין מה לא מסתדר לך ב1200 מבחינה הגיונית. אם הלב רוצה 1200, לך על זה בגדול! לא תתחרט! המודלים הישנים יותר לא פחות טובים בהרבה. מאוהב באופנוע הזה!
  24. לפני כ 4 שנים, בתקופה שלמדתי בתל-חי היה לי DR650 שנת 96 ששימש אותי לתחבורה יומיומית ופעם בשבועיים בערך נסיעה לירושליים. אופנוע מעולה לטיולים רגועים בשטח. אני חרשתי איתו את הגולן בחורף ובקייץ בכיף עם צמיגים דו"שים. גם את מדבר יהודה האופנוע הכיר טוב מאוד. בכביש, אופנוע נוח (יחסית לקטגוריה) עם מנוע חי וגמיש (שוב יחסית). מהירות שיוט עומדת על 110 קמ"ש שם אין כמעט וויברציות וצריכת הדלק במיטבה. במהירות זו גם נשאר מספיק רזרוות כוח לתאוצות. צריכת דלק בבין עירוני הייתה 27-28 ק"מ לליטר. (השיא שלי:31 ק"מ לליטר). לעומת הKLR, הוא מאוד פשוט לאחזקה ולכן אפשר עם ספר רכב וזוג ידיים טובות לתחזק אותו לבד. לסיכום: לדעתי, אופנוע כולבו מעולה שלא זכה ליותר מידי פופולריות בארץ. ממליץ בחום.
  25. אני מאוד מופתע לטובה מתגובת שוטרים למהירות מופרזת של אופנועים גדולים. יותר נכון חוסר התגובה. קרה לי כבר מספר פעמים שתוך כדי רכיבה במהירות פלילית אני מזהה קנה של אקדח לייזר מכוון אלי. (נדלקת הנורה עם הזמזם של הנעילה בלוח השעונים). מתישב על הבלמים חזק וכשאני ממש קרוב לשוטר אני קצת מרפה ומעיף מבט לספידומטר רק בכדי לגלות שאני על 130-140 קמ"ש. מבט זריז למראה מגלה שהשוטר אפילו לא הוריד את העין מהכוונת, וממשיך להביט לכוון שממנו באה התנועה. עכשיו, כשאני קלטתי אותו הוא בטח כבר היה נעול עלי שניה אות שתיים. לשמחתי הרבה עוד לא נופפו לי לעצור. מה היתי עושה במצב כזה? לא יודע לענות. החלטה של שבריר שניה. ככלל, לא בורח. פעם כשהייתי צעיר יותר היו לי כמה מרדפים (2) ואולי הזדקנתי אבל הסיכון לא שווה את זה.
×
×
  • תוכן חדש...