Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אהלן yacovmateo,

מתי שיש מפגש של שמן ומים/נוזל קירור (ולהפך) נוצרת "טחינה".

התקלה- המפגש של שמן ומים/נוזל קירור נוצר בדרך כלל 99% במעברי שמן ומעברי נוזל קירור, בחיבור בין בלוק מנוע וראש מנוע דבר הזה ניקרה (אוטם ראש מנוע פרוץ) או כאשר יש פריצה בתוך ראש מנוע בין מעבר שמן למעבר מים/נוזל קירור - מקרה נדיר.

אוטם ראש מנוע יכל להיות פרוץ בגלל 3 סיבות:

1. "התעקמות" של ראש מנוע בגלל התחממות של מנוע, שטח פנים של ראש מנוע שיושב על הבלוק מנוע נהיה לא ישר, לכן אינו לוחץ ואוטם בכל נקודה באופן שווה לכן ניפרץ אוטם ראש מנוע בנקודות חלשות, במקרה כזה החרט מורד שיכבה מראש מנוע כדי שהוא יהיה "ישר" ולפי עובי שהורידו בוחרים אוטם מתאים כדי לשמור על הקומפרסיה כמו שהיצרן הגדיר, במקרה שהחרט לא הוריד "הרבה" יש אפשרות להשתמש באוטם סטנדרטי, יש מדידות ואינדקטורים על ראש מנוע שעוזרים למכונאי לקבל החלטה איזה אוטם דרוש.

2 "התעקמות" של בלוק מנוע - נדיר מפני שבלוק מנוע חזק יותר מראש מנוע אך בכל זאות המכונאי חייב לבדוק שהשטח הפנים ישר לאחר פירוק ראש מנוע.

3.כשל באוטם ראש מנוע בגלל פגם ביצור, איכות או התחממות קלה.

לגבי השאלה על נזילה מהרדיאטור, הצינור נוזל קירור היחיד שיש בחלק בתחתון הוא צינור עבה של כניסת נוזל קירור לתוך המנוע תבדוק מה מצב שלו ואת החבק/אזיקון. אם הנזילה היא מרדיאטור אפשר לבדוק את האופציה של שיפוץ אם לא ניתן אז אפשר להביא מפירוק תחלופי או מקורי.

לגבי שאלה שלישית:

אם תמשיך להשתמש ברכב שיש בו מעבר של נוזל קירור לתוך שמן לתקופה ממושכת אתה עלול לגרום נזק למנוע, כושר השימון של שמן אם נוזל קירור פחות איכותי וכך יהיה בלאי מהיר יותר למנוע. כמו כן יש מצב שיגרם נזק למרימים הידראולים של השסתומים ויהיה לך תיקתוק מעצבן.

מה שאני ממליץ לך:

1. לנקות את הטחינה מהפקק שמן כך שהפקק יהיה נקי 100% ולבדוק אחרי 100-200 ק''מ אם יש טחינה חדשה על הפקק כדי לשלול דברים אחרים.

2. לבדוק אם יש טחינה על הפקק של רדיאטור.

3. לעקוב אחרי נוזל קירור ברדיאטור וחום במד חום (לא לפתוח שהמערכת בלחץ (מנוע חם) ולטפל בנזילה אם אכן קיימת.

4. ממליץ לך לקנות נוזל קירור של יונדאי בגלל המחיר הנמוך שלו כמו כן שמן יותר איכותי כמו KIXX לפחות שהוא "מקורי" של יונדאי ועומד בתקן, מחירו נמוך גם כן (ממליץ לך לבדוק "ביונדאי שופ" או אצל "אבי חלקי חילוף").

5. לעקוב אחרי שמן.

6. כמו כן חוות דעת ממוסך נוסף הינו דבר ממלץ.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי x-Anton-X
פורסם (נערך)

אסף ומאור,תודה לכם.

אם באמת זה מגיע מהרדיאטור עצמו, ורוב הסיכויים שכן כי אין צינורות בצד הזה, אז רדיאטור סיני לגטס עולה בסביבות 400-450 שקל.

החלפתי אצל אחותי לפני מספר חודשים וצילמתי קצת תמונות, אעלה אותן מחר בבוקר. זה יעזור לך בעבודה.

תצלם לנו עוד תמונות מחר בבוקר, ובמקביל תברר מה מחיר רדיאטור באזורך.

מבדיקה ברשת מקורי נא סביב ה650~,מה החסרונות בתחליפי לצורך העניין מול מקורי?

ושאלה קצת הזויה,אין אפשרות לרתח מהיכן שמגיעה הנזילה בתנאי שקודם שמוציאים את כל הרדיאטור ועושים בדיקת לחץ?,כן אני יודע שזה נשמע קצת עבודה ערבית.

תודה על ההסבר המקיף אנטון.

עריכה אחרונה על ידי yacovmateo
פורסם

קודם תצטרך לפרק ולראות מהיכן הנזילה בדיוק. אם זה מסדק באחד הדודים ייתכן ותיקון נקודתי יחזיק. אתה בטוח ש 650 שח זה לרדיאטור מקורי? כי אם כן זה בהחלט מישתלם.

פורסם (נערך)

אם כך תלך על מקורי. צירפתי לך מעט תמונות מהעבודה:

ברגים של תושבות הרדיאטור העליונות, והתושבות בחוץ:

Photo 27-09-15, 10 27 51.jpgPhoto 27-09-15, 10 27 56.jpg Photo 27-09-15, 10 44 54.jpg

צינור עליון

Photo 27-09-15, 10 28 08.jpg

קונקטור מאוורר:

Photo 27-09-15, 10 28 16.jpg

צינור תחתון:

Photo 27-09-15, 10 30 29.jpg

צינורות קולר גיר (רק באוטומט) :

Photo 27-09-15, 10 31 02.jpg

וכל הרדיאטור יוצא קומפלט עם המאוורר ומיכל העודפים. עכשיו אתה עובד עליו בחוץ על הרצפה ומעביר את כל החלקים מהישן לחדש:

Photo 27-09-15, 10 45 12.jpgPhoto 27-09-15, 10 45 35.jpgPhoto 27-09-15, 10 47 41.jpgPhoto 27-09-15, 10 47 49.jpgPhoto 27-09-15, 10 48 01.jpgPhoto 27-09-15, 10 59 05.jpgPhoto 27-09-15, 10 59 19.jpg

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם (נערך)

עדכון.

הייתי היום בעוד כמה מוסכים,רובם גם פתחו את הפקק אחרי שניקיתי אותו אתמול אמרו ראש מנוע. ובנוסף לזה צריך להחליף רדיאטור.

550 להחליף רדיאטור תחליפי,ממה שהבנתי אין מקורי ואם יש הוא עולה מעל 1000. חבר הציע לי ללכת למישהו שירתך את הרדיאטור אבל זה סביב ה250 שקלים אצל הבני דודים,מול זה מוסך שאני מכיר הציע 550 רדיאטור תחליפי+עבודה.

הצלחתי גם להשיג נוזל קירור של פרסטון,המוסכניק אמר לי לא לערבב את זה לשים ככה ישירות,אחרי שאני אחליף את הרדיאטור אני ישתמש במים של פרסטון. השאלה אם זה פתרון מספיק טוב,או לעשות גם ראש מנוע?,מוסך אחד אמר לי תעשה רק רדיאטור למרות שזה סימנים של ראש מנוע,אחרים אמרו לי גם ראש מנוע וגם החלפת רדיאטור. ועוד מקום הציע לי רדיאטור(מקורי) מיונדאי גטס 2006 ב300 שקל ועוד 100 עבודה.

עריכה אחרונה על ידי yacovmateo
פורסם

תקשיב לאסף ! הוא אלוף בגטס !

נתן לך עצות ששוות זהב! (או לפחות שוות רדיאטור :lol:)

ממה שראיתי - אין טחינה במדיד השמן ויש נזילה מהרדיאטור = 99% שאין לך שום עניין עם ראש מנוע -עזוב אותו בשקט.

לגבי טחינה בפקק - אמרו לך כבר שזה נובע מלחות וימים קרים (בגלל זה זה רק טיפה טחינה ורק בפקק), אם היתה לך טחינה בכל השמן , כולל מדיד שמן זה כבר סיפור אחר .

פורסם

קודם נסה למצוא מאיפה הנזילה יכול להיות שהרדיאטור שמיש?

עשו בדיקות חוץ מלהסתכל על הפקק?

רדיאטור ניתן להחליף בעצמך במידה ותרצה לחסוך עבודה כמו שאסף אומר רדיאטור נעה סביב עד 450 לסיני ובמידה ותמצא את המקורי ב650 כמו שאמרת יותר טוב(מכיוון שאתה רוצה להחליף את הרכב הייתי מתקין סיני).

נסה ליצור קשר עם פאלקון חלפים שהם מייבאים חלקי חילוף מקורים של יונדאי ביבוא מקביל.

פורסם

אין לי מושג אם הרדיאטור שמיש או לא,כי כל אחד ישר זרק לי ראש מנוע והסתכל חפיף על הבעיה.

עכשיו התקשרתי לחנות שראיתי וחשבתי שרדיאטור מקורי ב650,מדובר בתחליפי.

בכ''מ,מומלץ שנתחיל בהחלפת רדיאטור קודם כל?,על הדרך אני אחליף את השמן מנוע וישים פילטר שמן חדש.(טיפול 10 נעשה לפני 8 חודשים על ידיי מתן מהכנופייה).

רדיאטור כולל עבודה 500.

פורסם

לדעתי במקום שאין צורך בליפט שמצריך אוטומטית מוסך ואפשר לחסוך 100 ש"ח כדאי לעשות בעצמך כי זה מלמד ומאפשר לך גם להיות בטוח שהעבודה נעשית בצורה איכותית בנוסף לכך שנוזלי הקירור של רוב המוסכים הרגילים הם לא משהו.

תוכל להחליף רדיאטור ונוזל קירור מקורי של יונדאי ב500 ש"ח לבד כמה זה יעלה במוסך אני לא יכול להגיד לך.

פורסם

לא מבין את חלק מהמגיבים כאן.

הבחור היה בכמה מוסכים כולם אמרו לו ראש מנוע.

לאחר שבדקו את הרכב, ומכונאי המקלדת כאן טוענים שראש המנוע תקין.

באמצעות טלפתיה בלי לראות את הרכב. הזוי.

פורסם

לא בדקו כלום לא הייתה קורא.

ציטוט:

"הייתי היום בעוד כמה מוסכים,רובם גם פתחו את הפקק אחרי שניקיתי אותו אתמול אמרו ראש מנוע."

בדיקת ראש מנוע לא מסתכמת רק להסתכל על פקק.

פורסם

מכונאי המיקלדת מכירים הייטב את הגטס ידידי ועם לא מעט שנים של נסיון איתו. הצטברות של לחות במיכסה מילוי השמן היא אחת התופעות המוכרות והמטעות והמייאשות שמתקיימות בגטס. אין שום מעבר של נוזל קירור למערכת השמן במיקרה הזה. מערכת הקירור נקייה משמן לחלוטין וישנה נזילה של נוזל קירור וודאית שכבר זוהתה...אז יש כבר את כל התמונה ורק אלוהים למה כל המוסכים שהיה בהם פסקו ראש מנוע! גם אם יעשה ראש מנוע תופעת הלחות לא תיעלם! 99.9 אחוז שלא מדובר בבעיית ראש.

פורסם

או שזה מעיד על מצב המכונאות במוסכים שמספיק לפתוח פקק ולראות קצת נוזל לבן בשביל לקבוע שזה ראש מנוע.

לדעתי במקום שאין צורך בליפט שמצריך אוטומטית מוסך ואפשר לחסוך 100 ש"ח כדאי לעשות בעצמך כי זה מלמד ומאפשר לך גם להיות בטוח שהעבודה נעשית בצורה איכותית בנוסף לכך שנוזלי הקירור של רוב המוסכים הרגילים הם לא משהו.

תוכל להחליף רדיאטור ונוזל קירור מקורי של יונדאי ב500 ש"ח לבד כמה זה יעלה במוסך אני לא יכול להגיד לך.

רשמתי,500 כולל עבודה,עם נוזל קירור עליי מקורי של פרסטון.

הבעיה היא שהחוש הטכני שלי דיי גרוע,למרות שזה נראה דיי פשוט לעשות את זה מצפייה של כמה סרטונים ביוטיוב.

פורסם

נוזל הקירור של פרסטון רחוק מלהיות "מקורי".

• תוכן חדש...