Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

מזה זמן רב אני מרגיש שהאוטו מאבד הרבה מים מהמיכל עיבוי,ובנוסף לזה ברדיאטור אין נוזל קירור,למרות שאני ממלא עד לF במיכל עיבוי.

הידע שלי בתחום המכונאות דיי דל ככה שאני מתבסס בעיקר על דעות של חברים ומכרים אם יש לי שאלה. בכ''מ בדקתי שמן מים לפני ימים אחדים,קודם כל קשה לי לראות בכלל מה מד המים במיכל עיבוי,אני מנסה להעיר עם פנס ולנדנד את המיכל בשביל לקבל אינדיקציה אבל עדיין קשה לראות,ובנוסף לזה תוך כדי אחרי שבדקתי שמן וראיתי שטיפה חסר פתחתי את הפקק ואז נהיה לי שחור בעיניים,''טחינה'' בלשון העם.

תמונות מצורפות.

zomtiwjzhxlz.jpg

nzznwyyjm2ez.jpg

אופי הנסיעה בעיקר בית-עבודה,ופעם בשבוע נסיעות ארוכות ת''א או ב''ש,עבר 6K הרכב אצלי מזה כשמונה חודשים,הק''מ עומד כרגע על 144K.

הלכתי למוסך היום,אבל אין בי שום אמונה באף מוסך!,הסביר לי שהלך ראש מנוע וצריך לשפץ,1500 ש''ח,דעתכם?

ובלי קשר,מזה זמן רב רציתי למכור את הרכב ולהחליף לגטס בשנתון גבוה יותר 2007-2009,שוקל למכור את הרכב AS IS ולהפסיד קצת ולעבור הלאה למרות שזאת תקופה קצת בעייתית בחיים להיות בלי רכב ולחפש משהו חדש,פתחתי על זה שרשור לפני כמה זמן.

יעקב.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל תפתח את הפקק המתכתי שעל הרדיאטור ותמלא ישירות לתוך הרדיאטור נוזל קירור, ולא מים. עזוב כרגע את מיכל העודפים.

יכול להיות שבגלל אופי הנסיעות הקצרות, הלחות הטבעית שמצטברת לא מספיקה להתאדות. תנקה את הטחינה ותבצע נסיעה ארוכה שלאחריה תצלם את הפקק.

בנוסף שלוף את מדיד השמן ובדוק אם גם עליו יש טחינה.

Stay Dirty

פורסם

שכחתי את הפרט הכי חשוב,הרכב לא מתחמם בכלל,מגיע לטמפ' עבודה רגילה שהמד על האמצע,מקפיד לחכות דקה שתיים לפני שאני נוסע,גם בנסיעות ארוכות של 250 ק''מ הרכב נשאר על אותה טמפ' המד על האמצע,לא מרגיש שום בעיות בנסיעה.

פורסם
קודם כל תפתח את הפקק המתכתי שעל הרדיאטור ותמלא ישירות לתוך הרדיאטור נוזל קירור, ולא מים. עזוב כרגע את מיכל העודפים.

ממלא מים ירוקים,גלון שקר כל שהוא של 4 ליטר עם אנטיפריז. אמלא עכשיו.

יכול להיות שבגלל אופי הנסיעות הקצרות, הלחות הטבעית שמצטברת לא מספיקה להתאדות. תנקה את הטחינה ותבצע נסיעה ארוכה שלאחריה תצלם את הפקק.

חשבתי על זה גם וקראתי כמה פוסטים שנכתבו בעבר,מקווה מאוד שזה המקרה.

בנוסף שלוף את מדיד השמן ובדוק אם גם עליו יש טחינה.

על המדיד אין שום סימני ''טחינה'' אסף.

פורסם

מדובר על נוזל קירור מסוג מג'יק אמריקן קולינג.

וזאת לא קצת בעיה עכשיו למלא נוזל אחר?,הרי צריך לנקז את הנוזל הנוכחי ואז להחליף לנוזל אחר נכון?

לצורך העניין קניתי גלון חדש לפני שבועיים,אפשרי לערבב אותו עם הנוזל קירור של פרסטון?(יחס של 3 ליטר על כל ליטר פרסטון)

פורסם

בגטס יש בורג ריקון בצבע אדום מפלסטיק בתחתית הרדיאטור, שמצביע לכיוון הרצפה. אתה יכול לפתוח אותו אפילו מבלי להרים את הרכב.

בעזרת פיליפס גדול או שטוח גדול תפתח אותו ותרוקן הכל. שים לב לגומיה, היא יוצאת עם הבורג או נשארת בפנים, רק שלא תיעלם.

בסגירה תהיה עדין עם הבורג, בסה"כ פלסטיק. והיזהר שלא לטחון את הראש שלו.

ואז תמלא פרסטון נקי, בלי למהול בנוזלים אחרים.

plug-on-the-bottom-of-the-radiator.jpg

Stay Dirty

פורסם

לפני שאתה נכנס לכל מיני פעולות תיקון כמו החלפת נוזל קירור, גש לעוד מוסך על אתר את מקור הנזילה ולאשר או לשלול בעיית מנוע.

פורסם

עדכון.

אסף-עשיתי סבב מוסכים ולצערי לא מצאתי שמן של פרסטון או VALEO,אני אקפוץ לב''ש בימים הקרובים ואבדוק אם יש להם.

בכ''מ,עשיתי בדיקה עם חבר שקצת מבין ברכבים,ומדובר בלא פחות ולא יותר בנזילה מהרדיאטור!,בנוסף לזה כל האזור שם עם קצת חלודה(לא סגור אם זה תקין או לא,בכ''מ רכב בן 13),רציתי לצלם תמונה אבל בידיוק התכבה לי המכשיר הסלולרי,למרות שקשה לתפוס את זה בתמונה.

מילאנו מים ירוקים ברדיאטור עד הסוף,בנוסף לזה גם במיכל עיבוי,שהפקק של הרדיאטור פתוח,נתנו לאוטו קצת להתחמם וקצת גז לסביב ה3-4 סל''ד,ראינו לאט לאט נזילה של מים,השאלה אם זה מתוך צינור או מתוך הרדיאטור עצמו,זה ממש בתחתית של הרכב,אזור שקשה לראות.

במידה וזה אכן רדיאטור,אפשר אינדיקציה בנוגע למחירים?,מקורי או תחליפי?,ומה עלות עבודה אם אני מביא למוסך את החלק הזה.

תמונה מצורפת שחבר שלי צילם,אייפון 4,סליחה מראש על האיכות.

[url=http://http://www.siz.co.il/]gzjyy2ytmnu5.jpg

מצטער שוב על האיכות.

פורסם (נערך)

א. לגבי שאלה ראשונה שלך לגבי טחינה בשמן, ללא ספק הלך לך לפחות אטם ראש מנוע וצריך לפתוח ראש מנוע.

ב. אם פותחים ראש מנוע ואפילו אין בעיה בו אז בכל זאות שלחים אותו לחרט בשביל בדיקות לחץ, פוליש שסתומים, גומיות שסתומים, ומחזרי שמן.

ג. יחד אם אוטם ראש מנוע מחליפים אטמים נוספים שמגיעים "בסט שלייף", סט שלייף כלל גומיות שסתומים וכל הגומיות הדרושות לחרט כך תבדוק שלא יעשו לך חיוב נוסף.

ד. מומלץ על הדרך לבדוק את רצועת טיימינג , מותחן והמשאבת מים ואם יש צורך להחליף.

ההצעה של שיפוץ ב1500שח אם מדובר בסט שלייף באיכות טובה, בחרט ממוצע, ניקוי מערכות (+שמן ומים באיכות טובה) משתלמת מאוד לפי דעתי.

עריכה אחרונה על ידי x-Anton-X
פורסם
אסף-עשיתי סבב מוסכים ולצערי לא מצאתי שמן של פרסטון או VALEO,אני אקפוץ לב''ש בימים הקרובים ואבדוק אם יש להם.

אולי טעות סופר, אבל אתה אמור לחפש נוזל קירור, לא שמן של החברות הנ"ל.

פורסם (נערך)

אנטון,

איך יודעים אם זה ראש מנוע חוץ מסימנים של טחינה על הפקק?,הרי החום מנוע תקין לגמרי,הבעיה היחידה שנראת לעין זה נזילת מים רק שאני לא יודע אם זה מהרדיאטור או מאזור אחר.

ובמידה וצריך להחליף רדיאטור ואכן הוחלף,מה הסיכונים בזה שלאורך זמן אני אסע עם הרכב במצב שנצבר שם טחינה על הפקק?,מה בוודאות שמן ומים מתערבבים זה עם זה?,שאלה מתוך בורות.

אולי טעות סופר, אבל אתה אמור לחפש נוזל קירור, לא שמן של החברות הנ"ל.

אכן טעות סופר,משתמש בשמן מנוע של פרסטון אבל נוזל קירור לא מצאתי איפה שאני גר. תודה על התיקון חבר.

עריכה אחרונה על ידי yacovmateo
פורסם

לא הלך שום ראש מנוע ושום אטם ראש עזוב. המחלה של הגטסים זה היצטברות של לחות כמו שאסף ציין בחלקו הפנימי של מיכסה מילוי השמן. אם מדיד השמן שלך נקי מאמולסיה ואין טחינה בתוך חלל גל הזיזים ונוזל הקירור שלך נקי משמן אין לך שום בעיה. טפל נקודתית בבעיית הנזילה ותעקוב שהיא ניפתרה!

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מחזק את מאור ושאר אנשי הכנופיה. לא צריך להתחרפן מקצת טחינה על מכסה מילוי השמן. זה לא סימן וודאי לפריצת אטם ראש, בטח שלא במזג אויר חורפי ורטוב. אם מים היו עוברים לשמן, לא היית רואה על המדיד שחסר שמן אלא גם טחינה ושהמפלס של השמן עלה.

מעבר לזה, שרואים בבירור שיש נזילה בתמונה שצירפת. בתיקון הנזילה תבצע גם החלפה של נוזל הקירור למשהו נורמלי (פרסטון למשל, נמכר בכל אוטודיפו)

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אם באמת זה מגיע מהרדיאטור עצמו, ורוב הסיכויים שכן כי אין צינורות בצד הזה, אז רדיאטור סיני לגטס עולה בסביבות 400-450 שקל.

החלפתי אצל אחותי לפני מספר חודשים וצילמתי קצת תמונות, אעלה אותן מחר בבוקר. זה יעזור לך בעבודה.

תצלם לנו עוד תמונות מחר בבוקר, ובמקביל תברר מה מחיר רדיאטור באזורך.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

• תוכן חדש...