Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

לפני כשבוע רכשתי את רכבי הראשון (עד היום התניידתי על דו גלגלי ורכבי המשפחה)

אימפרזה שנת 2003 שני ליטרים 4X4 אוטומט עם 176 אלף על השעון.

את הרכב קיבלתי עם מיכל דלק ריק כמעט לגמרי (לא נחמד ככ אבל זה היה המצב) תידלקתי אותו ב42 ליטרים עד לפול, היום סיימתי את המיכל ונסעתי בסהכ 261 ק"מ בניסעת סבתא (בלי לחיצות ) בחלוקה של 60% אחוז מהזמן נסיעה עירונית, ז"א 1 ל 6.

במשך התקופה הרמתי את המכסה מנוע כמה פעמים ע"מ לוודא שלא מסתתר שם טורבו ושכחו לומר לי שמדובר ב WRX כי נדהמתי לגלות שמדיד הדלק פשוט צונח צניחה חופשית ומה שמוזר עוד יותר שהוא יורד מהר יותר בנסיעה בין עירונית.

עוד לא ביצעתי יישור קו, אבקש המלצה למוסך סובארו באיזור ראשון לציון , וממה יכולה לנבוע צריכת הדלק ההזויה?

ה"שיפור" היחידי שקיים הוא אגזוז זרימה חופשית שנרכש עם הרכב. יכול להיות שהוא משפיע עד כדי כך ?

בנוסף מה נהוג לעשות במסגרת יישור קו ? (להזכירכם רכב ראשון כך שמעולם לא טיפלתי ברכב ואין לי מושג עלויות של טיפולים וכו)

תודה מראש!

פורסם

רכב מטחנת דלק אין פתרון. גם בנפח 1.6 ביום טוב עושה 1 ל-10, אז מנוע 2.0 בכלל מטחנה, יותר לכיוון של 1 ל-8 במומצע.

היית צריך להתייעץ מראש, לפני שאתה קונה משאבה כזאת, במיוחד אם חשוב לך צריכת דלק, מה שכן גם הרכב לא חזק עם כל הנפח שלו.

לפני שאתה מיישר קו, אם אתה לא מרוצה מצריכת הדלק זה הזמן למכור.

פורסם

זה לא הרכב שראית מודעת מכירה שלו בתחנת דלק? (הו האירוניה)

האם ביצעת בדיקה לפני הקנייה? סריקת תקלות? טיפול הגון בהחלט יכול לשפר נתוני צריכה עגומים. פילטר אוויר שלא הוחלף בזמן, פלאגים, שמן מנוע לא מתאים, שמן גיר ודיפרנציאל שעשו את שלהם, לחץ אוויר בצמיגים + בדיקת כיוון פרונט ומטען מיותר בתא המטען יכולים להעלות את הצריכה בשיעור ניכר.

כשרשמת 60% נסיעות עירוניות, איך ניראו הנסיעות הללו? נסיעות קצרות עם מטחנת דלק כזו בשילוב מזג אוויר קר בהחלט יכולים להביא לצריכה גרועה כזו.

לפני שאתה שם מודעת מכירה בצע טיפול טוב לרכב, שים חלפים ונוזלים איכותיים, בדוק את ענייני הפרונט ואז תחשוב מה הלאה. בכל מקרה צריכת דלק טובה לא תקבל מהרכב הזה, אם זה נושא חשוב בעיניך פרסם מודעת מכירה עוד הערב.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא ציפיתי לצריכה דלק של פיג'ו 107, שיערתי ש 1 ל 10, יותר מזה ואתחיל לנשק מזוזות.

אין לי שום מידע על ההיסטוריה הטיפולית של הרכב אני חושב שיישור קו יעשה רק טוב אתחיל עם הכנופיה ואעדכן בהמשך.

פורסם

בקיצור, לא בדקת מראש.

גם רכב עם מנוע חלש יחסית (125 כ"ס, 18.4 קג"מ), גם אוטומט וגם 4X4.

קצת סקירה ברשת מעלה נתוני צריכת דלק (לא יודע אם מוצהר יצרן או מציאות ולא יודע אם ידני/אוטומט) של בין 7.5-8 ליטר לק"מ בנסיעה עירונית ובערך 13.5 ק"מ לליטר בבינעירוני.

אגב, לא ציינת כמה תידלקת פול אחרי סיום המיכל והקילומטרז' שבוצע. זה הנתון שמשנה ולא כמה תדלקת לאחר שרכשת את הרכב.

בכל מקרה, לא הייתי מטפח ציפיות בשמיים.

עקוב אחר ההמלצות של איתמר ואחרות שמופיעות בשרשורים שכאלו וקווה לטוב.

פורסם (נערך)
אז מנוע 2.0 בכלל מטחנה, יותר לכיוון של 1 ל-8 במומצע.

מהיכן הנתון הזה ידידי ? לי היה 1.6 שהיה עושה 1:13 בנסיעה בינעירונית.

מנסיוני אי אפשר לקרוא לו רכב מטחנה, רכב חלש כן...

צריכת דלק גבוהה כמו שהוא מתאר נובעת מזה שמשהו לא תקין ברכב מבחינת טיפול שנתי או משהו חמור יותר.

בנוסף מנוע 2 מתאמץ פחות ממנוע 1.6...

עריכה אחרונה על ידי GOLD777
פורסם

ממש לא נכון שמנוע 2000 יותר חסכוני ממנוע 1.6, הייתה לנו במשפחה ניו איג 2004 1.6 אוטומט, וגם לנסר קלאסיק 2006 אוטומט שניהם בימים טובים היו עושים 1 ל-10, ואנשים מבוגרים נהגו עליהם.

מה שכן 0 תקלות.

פורסם

לא אמרתי שהוא חסכוני תמיד, כאשר שני הרכבים מונעים בעמידה ה2000 שורף יותר דלק.

אני בקרוב הולך לבדוק את הנושא הזה כי החלפתי למנוע 2000

פורסם

הסובארו והמיצובישי צרכניות דלק כבדות יחסית למנועים ולביצועים שלהם.

הסובארו 2.0 זה 4×4 כבד יותר, רכב טוב אך מנוע זללן.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
לא ציפיתי לצריכה דלק של פיג'ו 107, שיערתי ש 1 ל 10, יותר מזה ואתחיל לנשק מזוזות.

אין לי שום מידע על ההיסטוריה הטיפולית של הרכב אני חושב שיישור קו יעשה רק טוב אתחיל עם הכנופיה ואעדכן בהמשך.

אתה רציני או צוחק ?

1:10 ממנוע 2 ליטר עם תיבה אוטומטית ומערכת AWD בנסיעות עירוניות של 60% ? אותו מנוע שגם ככה לא שיא החיסכון גם כשהוא בלי AWD ?

עצם העובדה שמדובר ברכבך הראשון מצביעה על כך שאין לך הרבה מושג בנושא.

בכל מקרה, הדברים שבאמת יכולים לעזור להטיב עם צריכת הדלק - יצריכו בדיקה במוסך ובמיוחד אצל מישהו שבאמת איכפת לו ולא סתם עושה סריקה פשוטה במחשב וזה.

למיטב ניסיוני עם המנוע הזה, זה מה שכדאי לך לבדוק:

1. חיישן חמצן

2. לנקות אינג'קטורים

3. לבדוק חיישן נקישות

לא בהכרח שיש משהו לא בסדר, אבל חיישני חמצן נוטים להתעייף עם השנים ובדגמים האלו לוקח המון זמן עד שמערכת ההזרקה מתעוררת ומודיעה שמשהו לא בסדר. ניקיון למערכת ההזרקה יכול לשפר את יעילות השריפה של התערובת - וחיישן הנקישות (במידה והוא סדוק או משהו כזה) עלול לגרום לאיחור יתר בהצתה ועליה בצריכת הדלק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפי אוטודטה

דגם ה2000 צריכת דלק

[TABLE=class: carData rightT, width: 1]

[TR=class: b0]

[TD]Fuel consumption (economy) - urban[/TD]

[TD=width: 60%]13.5 (13.5) l/100 km.spacer.gif[/TD]

[/TR]

[TR=class: b1]

[TD]Fuel consumption (economy) - extra urban[/TD]

[TD]7.4 (7.5) l/100 km.spacer.gif[/TD]

[/TR]

[TD]Fuel consumption (economy) - combined[/TD]

[TD]9.6 (9.7) l/100 km.

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

דגם ה1600

[TABLE=class: carData rightT, width: 1]

[TD][/TD]

[/TR]

[TD]Fuel consumption (economy) - urban[/TD]

[TD=width: 60%]10.9 l/100 km.edit.png[/TD]

[/TR]

[TD]Fuel consumption (economy) - extra urban[/TD]

[TD]6.8 l/100 km.[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם
כן גם אני שמתי לב שהוא רשם את זה :)

הוא אולי חיפש טורבו אבל לא כתב שמצא...

בכל אופן - קודם כל בהמשך להמלצות פה - בצע יישור קו / טיפול לרכב (שמנים פילטרים מצתים - מה שנדרש, ולפי הנתונים + ניירת שסופקו לך עם הרכב).

שנית - בצעת רק מדידה אחת של צריכת דלק ?

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...