Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הארקה לדירה ישנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר בדירה ישנה. החליפו לי לאחרונה צינור מים מהשעון לדירה בצינור פלסטיק ולא העבירו כבל עבור הארקה.

וגם לא מצאתי כבל הארקה שמחובר לצינור המים הראשי שעולה אלי.

קניתי תקע צהוב שמוכרים בחנויות לבדיקת הארקה בדירה, ולהפתעתי התקע לא מתלונן שאין הארקה.

גם בדיקה של קפיצת הפחת עבדה כמו שצריך.

הבעיה היחידה שעבור חלק מהשקעים הוא לא החלטי. מראה שאין הארקה ורק שאני מזיז אותו קצת הנורה של הבעיה בהארקה מסתדרת (יכול להיות בעיה במגעים בשקעים?). זה קורה במיוחד בשקעים הישנים שלא החלפתי (החלפתי חלק מהשקעים בבית).

האם אפשר לסמוך על התקעים הצהובים האלו עבור בדיקת הארקה?

כמובן שעדיף חשמלאי עם מכשיר מתאים, אבל צריך לשכנע את בעל הדירה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

1. פחת לא צריך הארקה כדי לעשות את עבודתו.
  2. ניתן להסתמך על השקע הצהוב כדי להבין שיש בעיה- אם הוא מראה תקלה אז יש בעיה. אם הוא מראה תקין לא ניתן להסתמך על זה לקביעת תקינות ההארקה.
  3. אינסטלטור מחויב להעביר כבל הארקה במקביל לצינור פלסטיק אם הוא הוחלף מצינור ברזל. תדרוש מהאינסטלטור לגשר את ההארקה.
  4. ע"פ חוק החשמל בעל הדירה מחויב לתקינות מערכת החשמל. אם הודעת לו שעלולה להיות בעיה והוא התעלם יש לו אחריות פלילית.

פורסם

לפי מה שהבנתי בבדיקת פחת ע"י התקע הצהוב, הוא מגשר בין הפזה להארקה ובגלל זה הפחת אמור לקפוץ ואכן הוא קפץ. אם לא הייתה הארקה עדיין הפחת היה קופץ?

האינסטלטור אמר שהוא לא חשמלאי ולא עושה בדיקת הארקה.

בכל מקרה איזה כבל באיזה חתך צריך להעביר בין הצינורות במידה וצריך הארקה. הארון הראשי 25A.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• תוכן חדש...