Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתחיל את הסקירה בוידוי – אני אוהב סובארו! אהבה שנרקמת עם הזמן, אהבה של הערכה – כיבסובארו מעולם לא ייצרו רכבים סקסיים שצדים את העין (חוץ מה SVX והלגאסי דור 4..) , ורק מי שרכש רכב מתוצרתהמותג ידע להעריך. ואותנו לימדו לא להסתכל בקנקן אלא במה שיש בו. אז יצאתי לתהותעל קנקנו של האאוטבק החדש לאחר שקיבלתי שיחה מבוטרוס – הבעלים של סובארו מעלותלבוא ולהתרשם מרכבו החדש.

מחוץ לקנקן

האאוטבק הנוכחי (דור 5) מבוססת על הדור השישי של הלגאסי (שמבוסס בתורועל הדור החמישי), ובניגוד לעבר – עד היום הינה הסטיישן היחידה במשפחת הלגאסי. האאוטבקהראשונה נולדה בארה"ב בשנת 1994, והתבססה על הדור השני של הלגאסי.

הרעיון פשוט – לקחו את הסטיישן, הגביהו אותה, שמו לה חצאיות מסביב,קצת יותר אבזור בפנים, והנעה כפולה שממילא קיימת במחסנים של סובארו – וקיבלתם אתאאוטבק. בארה"ב סובארו ייצרה בעבר גם אמפריזה אאוטבק לפי אותו עיקרון.. עדלהופעת ה XV כדגם נפרד.

אין ספק שהדור האחרון הינו גם היפה ביותר – השילוב של הגריל המשושהוהמנופח של ה B4, ביחד עם הפגוש המנופח ופנסי הכל לד המושחרים בצורת "עיןהנץ" מקנים לה אפקט הגעה מרשים! במיוחד ברמת גימור XS בעלת חישוקי ה 18".

אהבתי גם את עיצוב החלונות שמטפס אחורה ובעזרת מסגרת הניקל חותם אתהעיצוב המאופק במעין חץ בחלון האחורי. מאחור האאוטבק דומה לדגם המוחלף, אך פנסיהלד והספויילר העילי מקנים לו מראה עדכני יותר.

מושלמת?? לא! משום מה אני לא מתחבר לעיצוב מראות הצד של כל דגמי סובארובשנים האחרונות – הן מאוד גדולות ומקנות שדה ראיה מצויין, אבל ראבאק מי קבע שהןצריכות להיות מרובעות ונטולות חן? קטנוני מצידי? תחליטו אתם.

בתוך הקנקן

כמו שציינתי למעלה, פנים האאוטבק הינו גרסה משודרגת של הלגאסי, והפעםהם קלעו בול! אין ספק שמדובר בתא הנוסעים הכי טוב שסובארו ייצרו מעולם – אפילו יותר טוב מזה של הטרייבקה הנשכחת. העיצובעצמו פשוט ותכליתי במיטב המסורת של סובארו מה שאומר שהנדסת האנוש מצויינת – כל דברנמצא במקום הטבעי שלו. איכות הבניה גבוהה ביותר, החומרים רכים ועבים, וההרגשההכללית טובה מאוד. מרווח הפנים עצום – בניגוד ללגאסי, העיצוב הסטיישיני מעצים אתתחושת המרווח הטובה מלכתחילה. שלושה מבוגרים יכולים לשבת מאחור ללא תלונות, ובגרסתה XS ייהנו גם מפתחי מיזוג. בנוסף זווית המשענת ניתנת לכיוון. מעולה לעייפים! הכיסאות הקדמיים גדולים, ולאנשים ממש רזיםתמיכת הצד שלהם לא יעילה. לא מפתיע ברכב שמיועד לארצו של הדוד סאם. תא המטען גדול ונוח להטענה. קיפול המושבים יוצר משטח הטענה ענק.

מבלי לכנס לנבכי המפרט, אציין שבגרסת XS נמצא את מערכת המולטימדיה החדשה יחסית שלסובארו בגודל 7" (6.2" ב X) עם שתי כניסות USB ו AUX ורמקולים באיכות טובה מאוד, ריפודי עור איכותיים, מושבים קדמייםחשמליים, תאורה כחולה נעימה בידיות הדלתות, חלון גג חשמלי (קטן מבעבר), דוושותמחוררות, בלם יד חשמלי, מערכת למניעת הידרדרות בעליה, פתיחת חשמלית לתא המטען עםשינוי גובהה עצירת הדלת (גם מהשלט), ו KEYLESS מלא. לשמחתי סובארו התקינו את מערכת ה X-MODE היעילה בכל הגרסות.

מושלם? ממש לא.. אתחיל מגלגל הגה בעל קוטר ועובי נכונים, אך עמוס בלאפחות מ 16 כפתורים! לא נוח ואפילו לעיתים לא שימושי.

נעבור לפינת החיסכון המסורתית של סובארו!

· למה רקחלון הנהג עולה ויורד בלחיצה אחת? ברכבים הרבה יותר זולים נמצא שניים ולעיתים כלהרביעייה אוט'.

· כבר התקנתםמושבים קדמיים חשמליים.. למה חסכתם עלינו עוד 5 דולר עבור לחצני זיכרון?

· למה לאמייבאים את האאוטבק ויתר דגמי סובארו עם מערכת EYESIGHT בעלת הערך הבטיחותי הגבוה? מדוברבמערכת לשמירת נתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, בלימה אוטומטית, וניטור תנועה בנסיעהלאחור.

· אחרוןובהחלט מעצבן : מה יהיה עם צליל הצופר של הלאונה 1.3 DL?? לא לעניין ברכב שנת 2015! (רק בדור הרביעימישהו קיבל שכל ומאז חזרו לאותו צליל ה פיפ הזול והמגעיל).

בכביש

מאז חלפו ימי הלאונה העליזים, ניחנים רכבי סובארו בנימוסי כביש טובים.אךהדורות האחרונים רוככו לטובת נוחות הנסיעה, וסובארו (כמו 99% מהיצרנים) נטשה אתההגה ההידראולי כמעט לגמרי. את הדרך למעלות עשיתי עם ה B4 שנת 2006 שלי – רכב שמתחבר לידיים ולרגלייםונותן לנהג להרגיש איך, לאן, ועל מה הוא נוסע.. תענוג! שעה לאחר מכן, אני יורדבאותה דרך (אותה מכיר היטב) עם האאוטבק בדייט ראשון. הרכב מאוד נוח, שקט, ואפילוחזק. אבל משהו חסר לי.. אין תקשורת, ואין משוב. כניסה לסיבוב במהירות לא תזיז ל1650 הקילוגרמים שלה, מערכת ההנעה הכפולה (שמעבירה 60% מהכוח קדימה במצב רגיל)תדאג להוציא את הנהג מהסיבוב ללא בעיה וברוב המקרים ללא התערבות בקרות אלקטרוניות.כיול המתלים מוצלח מבעבר והאאוטבק כבר לא רוקד, אך עדיין סובל מזוויות גלגולמוחשיות שנגזרות מגובה המרכב.

האאוטבק נמכר בישראל עם מנוע אחד - בוקסר בנפח 2.5 ליטר מסדרת FB החדישה של היצרן (מספק 175 כ"ס ב 5800סל"ד, ו24 קג"מ ב 4000 סל"ד) עושה עבודה לא רעה, שקט יחסית ובעלזמינות כוח טובה, ומשודך לתיבת הילוכים רציפה שעובדת נפלא. בהאצות מתונות התיבה מתנהגתממש כמו תיבה פלנטארית – "מעלה" ו"מורידה" הילוכים תוך שינוימדורג בסיבובי המנוע. רמיסת הדוושה תגרום לסל"ד לטפס לכיוון התחום האדוםולהיתקע שם. נחמד שקיימת אופציה לשליטה באמצעות מנופים מאחורי ההגה. לטעמי זה לאכזה נחוץ כי תיבות רציפות לא מהנות בנהיגת כסאח ואין טעם להתחיל לזפזפ בין היחסיםהמלאכותיים. לזכותה של התיבה ייאמר שהיא שקטה לחלוטין.

צריכת הדלק בסוף היום עמדה על כ 10 ק"מ/ל בנסיעה שכללה הרבה שטח,הרים, ונסיעה מהירה.

בשבילים וביערות

שנת 2015 הייתה שנת SUV. גם סובארו השתתפה במשחק, הודות ל XV 1.6 מוזל, ובעיקר בזכות העובדה שכל רכביה מצוידיםבהנעה כפולה בעלי יכולת שטח נאה, מה שמאפשר למר ישראלי הממוצע ליהנות מרכב משפחתידו שימושי בהישג יד.

אך עבדכם הנאמן ממש לא עכבר שטח מצוי (כמו מר ישראלי הנ"ל), ועצםזה שמדובר ברכבו הפרטי של בעל הסוכנות לא שיפרה את המצב. אבל בסוף תפסתי אומץונסעתי לשבילי יער ביריה והר כנען. באמת היה מוי כיף! למרות שלא אתגרתי אותובהצלבות קשות, ובהתחשב בזוויות הגישה והנטישה הלא טובות, הצלחתי לחצות איתו כלמכשול אפשרי – החל מטיפוס חד על סלעים, ירידות תלולות וחלקות, ונהיגת שבילים לאסלולים.

מערכת ה X-MODE, ומערכת בקרת הירידה במורד תיפקדו ללא דופי, וגם בתור נהג ללא ניסיוןבנהיגת שטח מקצועית, הפעלתם תרמה להרגשת הביטחון במיוחד בשיפוע..

סיכום ומסקנה (חד משמעית..)

בסופו של יום קשה לא להתלהב מהאאוטבק. נראה טוב, מאובזר בצורה מכובדת(למרות ההסתייגות), נוח ושקט, ובעל יכולת שטח קלה ומאוד מהנה בשבילים. תוסיפו לזהפוטנציאל אמינות טוב, אחריות לחמש שנים, ציונים מעולים במבחני ריסוק ותקבלו אתהרכב האולטימטיבי!

בדרך חזרה ניסיתי לשייך אותו לאחת הקטגוריות ולא ממש הצלחתי. סטיישן/מנהלים/הנעהכפולה/כביש שטח – אין ספק שהאאוטבק נמצא בליגה משלו – ואם תשאלו אותי, הגרסה הזולהשחסרה בעיקר אביזרי פינוק ועולה כ 200 א' ₪ נותנת את התמורה הכי טובה למחיר,ועדיפה לטעמי על הרבה רכבי מנהלים.

20151229_123851.jpg20151229_124136.jpg20151229_130129.jpg20151229_130144.jpg20151229_125518.jpg20151229_150035.jpg20151229_150044.jpg20151229_150048.jpg20151229_150058.jpg

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רכב מאוד מעניין ואחלה סקירה.

אני חושב שבקלות אפשר לשייך אותו לסגמנט רכבי המנהלים סטיישן.

יש לו ניחוח שטח אבל לטעמי הוא יותר רכב מנהלים מ-SUV.

פורסם

אחלה סקירה. בתור מישהו שלא מת על רכבים גדולים, הרכב הספציפי הזה בדור הנוכחי פשוט נראה מעולה! יצא לי לראות כמה על הכביש והוא באמת יוצא דופן.

פורסם

אחלה סקירה ורכב מרשים ומצוין. חבר קנה כזאת לא מזמן, לא מעט לאחר שכנועים שלי (בהתחלה הוא כיוון לאאוטלנדר) ולדעתי עשה בחירה מצוינת. הוא מבסוט עד הגג.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רכב מרשים ונאה מאוד שרציתי מאוד לאהוב. בסופו של דבר, הוא נכשל אצלי על העדר עידון (מרגיש קצת מחוספס מדי בשיוט) ועל הגיר.

סורנטו EX באותו כסף עדיפה בכל היבט, למעט יכולת השטח והמולטימדיה, וכבונוס יש גם שבעה מושבים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

רק בעיה אחת - מחיר מופרז. את הרכב שעולה 200 קונים ב- 175 במוטורי ושות. אם הם לא מפסידים מזה, תחשוב כמה המרווח על כל רכב. פשוט שערוריה.

ואת זה אני כותב בתור חובב סוברו ובעלים של XV.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לאיזה מתח רווחים היית מכוון אם אתה היית צריך לתכנן את הפעילות של יבואן רכב? 5%? 10%? אני מעריך שסובארו לא מרוויחים יותר מ20% (gross margin), לא רווח חריג בכלל בעולם הקמעונאי. זה במנותק משאלת הvalue for money של הרכב - הרי יש לו מחיר בסיס שקובע היצרן. כנראה שגם על הXV שלך הם הרוויחו אחוז דומה.

איכשהו, הXS הרגישה לי שווה 224K הרבה יותר משהX הרגישה לי שווה 200K. על הXS הם הציעו לי בערך 12K הנחה לפני הרבה מו"מ.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

אני חושב שעולם הרכב מראה לנו היכן יש מרווחים בלתי סבירים בעליל - וסובארוצז זה אחד המקומות. אם נניח הנחה סבירה שסובארו לא מפסידים ממכירה דרך האתרים הללו שהם מתווכחים לחברות ליסינג, משום שיש שם גם רכבים 2016, ובנוסף מרוויחה חברת הליסינג ומרוויח האתר - וואלה יש פה וואחד רווח. לו היו מאפשרים לליסינג לרשום את הרכב על שמך כיד ראשונה, פתאום היתה פה ירידת מחירים חדה אצל היבואנים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

האתר הוא מתווך, הוא עובד על מרווח מאוד נמוך. הוא לא צריך לממן כלום ואין לו מלאי להחזיק.

הנתון של 20% מרווח גולמי ליבואן נשמע לי סביר מאוד - הליסינג מזמינים ממנו כמות גדולה והוא כנראה חולק איתם במרווח. לצורך העניין, מאחר ומכירת רכב היא פעילות רווחית לטווח ארוך (טיפולים וחלפים), אם הליסינג בתחילת השנה מזמינים ממנו כמות גדולה של מכוניות שהוא מביא במיוחד בשבילם, אין גם בעיה עקרונית לרדת למתח רווחים חד ספרתי. לחילופין, הוא נפטר דרכם ממלאי ברווח נמוך. לא רואה את הבעיה בשני המקרים. לא תמצא יותר מדי עיוותי שוק בקטיגוריות האלו במילא.

פורסם

אחלה סקירה. אני סבור שמדובר ברכב פרימיום אמיתי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לי חסר מנוע קצת יותר חזק לרכב. היום כל משפחתית 1.2 טורבו מגיעה לביצועים שלו.

לטעמי לרכב במחיר של 224 אלף ש"ח היו צריכים להביא את מנוע 3.6 שנותן חבילה הרבה יותר מושלמת. (האמת אז הייתי קונה אחד)

אגב, אצל הדוד סאם 3.6 זה להיט המכירות.

A3

A4

פורסם

עם 3.6 ותיבה נורמלית, הייתי קונה כזו בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

אחלה סקירה. נהנתי לקרוא.

אכן יש משהו במה שאתה כותב, סובארו מייצרים רכבים לא מושכים חיצונית (ושכחת את הBRZ לצד SVX) אבל משום מה אחרי שנוהגים בהם אוהבים אותם.

הניסיון הראשון שלי עם סובארו היה B4 דור רביעי 2.5 ואני חושב שהיא הייתה פשוט מדהימה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.

• תוכן חדש...