Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פניות "חלשות" ו"חזקות"...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממתי שהתחלתי לרכב, גם על אופניים, לא רק על הקטנוע, רכיבה על דו גלגלי, שמתי לב שמי שימני הפניות שמאלה שלו טובות ונוחות יותר, ומי ששמאלי ההפך (שאלתי כמה חברים, וכולם אמרו לי אותו הדבר).

עכשיו השאלה שלי, האם גם לכם זה קורה, אם אתם ימנים אז קל ונוח יותר לפנות שמאלה, ולההפך? ואיך אפשר לשפר את הפניה ה"חלשה" (אצלי ימינה)?

תודה.

כך אמר שדרן החדשות...

"שלושה נערים נעצרו בגין סחר בסמים, שלושתם משכונת התקווה" :-o

פיגו ג'ט פורס למכירה, פרטים כאן...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=75833

פורסם

האמת, אני ימני, וברכיבה על אופניים הרבה יותר קל לי לנעול את הגלגל האחורי תוך כדי סיבוב שמאלה.

בסיבובים ימינה הביטחון יורד, וכל נעילת גלגל אחורי מורידה לי את הלב לתחתונים... לא יודע למה?!

אופני הרים GT Outpost ;-)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
האמת, אני ימני, וברכיבה על אופניים הרבה יותר קל לי לנעול את הגלגל האחורי תוך כדי סיבוב שמאלה.

בסיבובים ימינה הביטחון יורד, וכל נעילת גלגל אחורי מורידה לי את הלב לתחתונים... לא יודע למה?!

אופני הרים GT Outpost ;-)

נכון, ככה גם אני כשהייתי רוכב על האופניים... (חריקה כמו שאומרים, הייתי עושה רק לצד שמאל, סיבוב שמאלה בליווי נעילת גלגל אחורי, לצד הנגדי לא יכולתי פשוט, כמו שאמרת חוסר ביטחון כזה, כאילו אתה לא תצליח).

כך אמר שדרן החדשות...

פורסם
אתה צודק.

עניין של תפקודי מוח, אונות ועוד - נסה לכתוב ביד שמאל אם אתה ימני ותבין למה.

הנה, לקחת לדוגמא את הכתיבה ביד הנגדית (החלשה), חבר שלי, ימני ברגל וביד... לפני שנתייים שבר את יד ימין והתרל לכתוב ביד שמאל, עכשיו הוא כותב ביד שמאל טוב, ובימין הוא כותב כמו שכתב בשמאל לפני שבירת היד.

עכשיו, השאלה שלי הייתה האם אפשר "לאמן" את הפניה ה"חלשה" שלך, יש איזו שהיא דרך, שיטה, כול דבר?

והאם זה ישפיע על הפניה ה"חזקה", כלומר כאשר אני מאמן את הפניה "החלשה" שלי, זה יכול לפגוע בפניה ה"חזקה"? (כמו בדוגמא של חבר שלי עם הכתיבה, הוא כתב טוב ביד ימין שבר את היד, התחיל לכתוב ביד שמאל "אמן את היד החלשה" ועכשיו הוא לא יכול לחזור לכתוב בימין, הוא כבר רגיל לשמאל כאילו הייתה ימין).

כך אמר שדרן החדשות...

פורסם

קראתי פעם כתבה על הנושא, בכל הקשור לרכיבה על אופנועים.

ע"פ הכתבה, אין קשר להיותך "ימני" או "שמאלי" - הפניות ימינה "מרגישות" קשות יותר לביצוע פשוט בגלל... שידית הגז על הכידון נמצאת בצד ימין והפניית האופנוע ימינה דורשת יותר תשומת לב ויותר רגש וריכוז. מאחר והרוכב מקצה יותר "כוח מחשבה" כשהוא פונה ימינה, הוא מקדיש פחות תשומת לב לשאר המשתנים, וכל הפנייה מבוצעת בצורה פחות טובה ומרגישה יותר קשה לביצוע.

אחרי מס' שנים של נסיון נצבר (ומוקפד), זה "עובר" והפניות ל-2 הצדדים נעשות באופן דומה.

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

כרובי

לא מסתדר לי מה שכתבת

אשמח אם תתן קישור אם יש או תפרט יותר לגבי הכתבה,

אומנם ניסיון על אופנוע עדיין אין לי אבל על אופני הרים יש

הרבה, וכפי שנכתב למעלה שמתי לב שאני כימני מסוגל לעשות "חריקות" רק שמאלה

ולקחת פניות שמאלה בהרבה יותר מהירות וביטחון מאשר פניות ימינה,

ובאופניים הפניות לא שונות אחת מהשניה.

אולי זה באמת דומה איכשהו לעניין הכתיבה,

אבל כמו בכל דבר בחיים עם קצת אימון אפשר ללמוד הכל.

פופו.

vamos mados:drinking:

עעיכיעככתעי
חיי השתנו מקצה לקצה לאחר שראיתי את ההודעה הזאת 05\01\18
פורסם

נתתם את הדוגמא של הכתיבה..

אני יכול להגיד לכם כזה דבר

אני ימני, הכל עושה ביד ימין

שהייתי יותר קטן, בזמן ששיחקנו כדורגל בשכונה, אף אחד לא היה שמאלי,

אז סתם התחלתי לשחק פה ושם עם רגל שמאל,

היום? רגל ימין אני בקושי יודע לעשות איתה משהו, ורגל שמאל אני עושה איתה הכל..

פשוט תרגול

פורסם

Popo - כפי שכתבת, אין לך ניסיון על אופנוע, ולכן כנראה שתתקשה להבין את חשיבות "הרגש על הגז" שנדרש מרוכב אופנוע בעת הטייה.

קישור? מצטער - אבל קראתי זאת בעיתון מודפס...

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
קראתי פעם כתבה על הנושא, בכל הקשור לרכיבה על אופנועים.

ע"פ הכתבה, אין קשר להיותך "ימני" או "שמאלי" - הפניות ימינה "מרגישות" קשות יותר לביצוע פשוט בגלל... שידית הגז על הכידון נמצאת בצד ימין והפניית האופנוע ימינה דורשת יותר תשומת לב ויותר רגש וריכוז. מאחר והרוכב מקצה יותר "כוח מחשבה" כשהוא פונה ימינה, הוא מקדיש פחות תשומת לב לשאר המשתנים, וכל הפנייה מבוצעת בצורה פחות טובה ומרגישה יותר קשה לביצוע.

אחרי מס' שנים של נסיון נצבר (ומוקפד), זה "עובר" והפניות ל-2 הצדדים נעשות באופן דומה.

דווקא לי אישית קל יותר עם פניות ימינה (ד"א, אני שמאלי) במיוחד בשטח - משום מה זה מסתדר לי יותר.

מצד שני, אני כל כך איטי בפניות בכלל, אז זה לא ממש משנה :?

נו באמת!

פורסם
אתה צודק.

עניין של תפקודי מוח, אונות ועוד - נסה לכתוב ביד שמאל אם אתה ימני ותבין למה.

|בלונדינית טיפשה|

אני לא מבינה...אני ימנית..ומקלידה ביד שמאל..וזה בכלל לא קשה..אפילו האותיות יוצאות אותו הדבר בדיוק...

:lol: :lol: :lol::wink:

ראש הממשלה: " לא נשחרר בוטנים עם מלח על הידיים!!!" :onfire::screwy:

"חכה לי רק רגע," היא אמרה בקול גדול, "אני בהריון" בואינג! התערבות על מתנדבת התפתחה לכלל אסון.

פורסם

לכל אחד יש צד בו הוא מרגיש יותר נוח. אני מרגיש הרבה יותר נוח בהשכבות שמאלה למרות שאני ימני (יד ימין חזקה, לא משהו אחר חלילה.)

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

גם אני הרגשתי בתופעה, ואף העלתי נקודה זו בקורס א אופנוען מאומן, אחד ההסברים היותר הגיוניים היו:

בגדול חוסר מיומנות בהעברת ועיבוד אינפורמציה של המוח מאיברים מהצד השניי (ימין / שמאל לא בהתאמה).:?:

I refuse to tiptoe through life, Only to arrive safely at death.

מה פספסתי הפעם :conf:

פורסם

בסייקל וורלד נגעו בנושא הזה לפני שנתיים שלוש.

הם גם שמו לב שיש אופנועים שנוטים שמאלה יותר מאחרים- לא חדשים.

ההסבר שלהם לתופעה?

בפניות שמאליות , בתור נוהגי צד ימין של הדרך, שדה הראיה גדול יותר.

כתוצאה מכך, אנחנו מרגישים בטוחים לפתוח יותר גז מפניות ימניות. הבלאי בצמיג מתרכז בצד שמאל.

המסקנות היו דומות, אך הפוכות, אצל פרפורמנס בייקס הבריטים- הם נוהגים בצד שמאל.

לגבי השאלה האם אפשר לשפר?

אפשר. תתחיל בדברים קטנים: לצחצח שניים ביד ה"חלשה" , לערבב את הקפה עם היד החלשה וכו'. זה אמור לאמן את המוח והגוף לעבוד עם שני הצדדים. ככלל, צריך לשנות לאט לאט את ההרגלים. זה מעורר את המוח.

ניסיתי את זה במוסך, זה עובד. כיום, את הרוב הגדול של העבודות אני מסוגל לבצע עם שתי הידיים, ובאותה הצלחה.

סתם פריט טריוויה קטן: הידעתם? הרמב"ם היה כותב שני מכתבים שונים, בשתי הידיים!

"מעולם לא נתתי לבי"ס להפריע להשכלתי" גם אני לא הפרעתי לי...

למכירה- KLE500 95 במצב טוב.

פורסם
סתם פריט טריוויה קטן: הידעתם? הרמב"ם היה כותב שני מכתבים שונים, בשתי הידיים!

מאוד מוזר, הפעלת הידים במשימות שונות היא אולי דבר הניתן לתירגול, אבל לעבד בראש שני מכתבים באותו זמן זה כבר משימה קצת יותר קשה.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

• תוכן חדש...