Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

השאלה פשוטה - אני צריך להשכיר דירה שרשומה על שמי, ונוצר לי קצת סלט אלו בטחונות וערבויות לבקש מהשוכרים הפוטנציאליים?

מצד אחד, אני רוצה שיהיה לי איזשהו בטחון למקרה וייגרם נזק לדירה (אני מנסה לעשות סינון של מי שמגיע לראות כדי לא ליפול על שוכרים בעייתיים, אבל תמיד אפשר לפספס), אבל מצד שני אני לא רוצה להבריח שוכרים נורמליים (ומשום מה לא מגיעים הרבה כאלו, והראשון שהגיע ברח אחרי ששמע משהו על צ'ק בנקאי כבטחון).

הדירה נמצאת באזור באר שבע, כך שלא מדובר בתל אביב או משהו בסגנון.

עד עתה, כשוכר, תמיד נתתי צ'יק בטחון (סביב ה-10 אלף), 3 צ'קים פתוחים עבור חשבונות (מים, חשמל וארנונה) ולעתים גם ביקשו ערב אחד. עכשיו אני שומע/קורא בכל מיני חוזי שכירות על צ'קים בנקאיים, שטרי חוב, הפקדת מזומן ועוד.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

הכי טוב עבורך כבעל דירה שמשכיר אותה זה צ'ק בנקאי ולאחריה ערבות בנקאית.

בהתחשב בזה שעבור צ'ק בנקאי (לא מקובל) וערבות בנקאית (יותר מקובל עבור איזורי ביקוש גבוהים) דורשים בד"כ העמדה של סכום הערבות בצד, אני מניח שרוב השוכרים לא יסכימו. הסיכוי שלך למצוא מישהו שמסכים, אם לא מדובר בדירה סופר אטרקטיבית במקום סופר מבוקש נמוך לדעתי.

האופציה הסבירה היא שטר חוב וערבות של 2 ערבים טובים, שלא תלויים אחד בשני. כמובן, הדרך למימוש הערבות היא אך ורק דרך הוצאה לפועל / בית משפט אם יגיש התנגדות. אבל אם יש 2 ערבים טובים עם עבודות יציבות, סביר להניח שיהיה ממי לגבות את החוב בתום ההליך.

חשוב כמובן לתהות על קנקנם של השוכרים, לראות אם שמם, או מספר תעודת זהות מופיע ברשת, פסקי דין וכו', לבקש תלושי משכורת ופירוט חשבון בנק.

פורסם

בהנחה ששוק השכירות בבאר שבע לא השתנה בשנים האחרונות, לא סביר שתקבל יותר משטר ערבות + צ'ק ביטחון (לא בנקאי).

פורסם

~

ערבות בנקאית בסך שלושה חודשי שכירות היא כנראה הפילטר האולטימטיבי, אבל לך תמצא את הסטודנט שיש לו 10k פנויים לסגור בחשבון.

צ'קים (מכל סוג) זה קונספט מיושן ולא נוח, אבל בהתחשב בקהל היעד יתכן שזו אופציה עדיפה מבחינתך.

פורסם

אני לקחתי מהשוכרים שלי חודש ראשון ואחרון מראש. 2 ערבים איכותיים. שיק ביטחון עבור 3 חודשי שכירות, ושיקים פתוחים לעירייה חשמל גז ומים. לא כולם הסכימו לכך.

פורסם
אני לקחתי מהשוכרים שלי חודש ראשון ואחרון מראש. 2 ערבים איכותיים. שיק ביטחון עבור 3 חודשי שכירות, ושיקים פתוחים לעירייה חשמל גז ומים. לא כולם הסכימו לכך.

איבדת אותי ב2 ערבים. מדלג זריז לשכן מלמטה/מעלה שלא דורש ממני להחתים מאן דהוא על ענייניו שלא שלו.

פורסם

לא יודע איפה אתה מתגורר, אבל בבת ים אף פעם לא היתה בעיה למצוא שוכרים שמקבלים בהבנה את הבקשה לתלושי משכורת, פירוט חשבון בנק ו-2 ערבים טובים. תמיד הושכרה תוך 48 שעות מרגע הפרסום.

אמנם מדובר בדירה מתוחזקת טיפ טופ ומשופצת הרבה יותר נאה לעומת הדירות באיזור והאיזור טוב, אבל עדיין מדובר בקומה רביעית בלי מעלית.

אחרי שנכוותי פעם אחת 6 חודשים ללא תשלום, הלקח נלמד.

פורסם
בבת ים אף פעם לא היתה בעיה למצוא שוכרים שמקבלים בהבנה את הבקשה לתלושי משכורת, פירוט חשבון בנק ו-2 ערבים טובים.

אני מופתע שעצרת שם ולא ביקשת גם מציצה. אתה יודע, כל עוד זה מתקבל בהבנה.

פורסם (נערך)

אתה לווה מהבנק שניים וחצי גרוש, הבנק מבקש תלושי משכורת, פירוט עו"ש וערבונות.

כשאני מלווה למישהו נכס בשווי מיליון ומשהו ש"ח, עם פוטנציאל לנזק בסכומים מבהילים, צריך רמת בטחון כלשהי.

מי שלא רוצה להביא ערבים או לספק נתונים, מוזמן לתת ערבות בנקאית במקום. אפילו עדיף.

אם אתה חושב שזה מקביל לסחיטה מינית, לבריאות. בינתיים הדיירים אצלינו מרוצים מאוד, וכל פיפס מקבל מענה.

אחרי שתרגיש את המים מטפסים לך לגרון כי יש לך שוכרים בדירה שלא משלמים שכירות, ותוך כדי אתה צריך לשלם משכנתא ושכירות משלך כי זה לא ממש מעניין מישהו שהשוכרים שלך לא משלמים - אז נשמע את המנגינה.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

2 ערבים טובים ומבוגרים שאינם קרובי משפחה מדרגה ראשונה.

זה יוצר אחלה מנוף לחץ במקרה ויש בעיות.

אתה פשוט מתקשר לערבים ואומר שלצערך אתה נאלץ להפעיל את שטר החוב שהם חתומים עליו.

ישר הדברים מסתדרים.

פורסם

~

לא רק עניין של ביקוש, גם עניין של קהל יעד ואינטליגנציה רגשית של המשכיר.

כשאתה קונה דירה להשקעה באזור שפונה לאוכלוסיות נחשלות, צפה למוסר תשלומים בהתאם (לאו דווקא כי הם אנשים רעים, פשוט כלכלית לא תמיד יש יכולת). אם תתמקד בהשכרה לאנשים איכותיים שלא חיים על השקל האחרון ותדרוש ערבות בנקאית, הסיכון יקטן. אם בנוסף לזה יש לך את היכולת לאבחן אנשים בפגישה ראשונה ולהבין מול מי אתה עומד - בכלל הסתדרת.

להכניס ערבים, תלושי משכורת, בדיקות דם וכו' - קונספט מיושן, מיותר ולא מכובד. אני מבין שבמדינה ללא credit check אין הרבה אלטרנטיבות, אבל זה עדיין לא מצדיק את זה.

פורסם

אצלי אני מבקש ערבות בנקאית או חלופה כספית מהשוכרים.

כנראה שלא יצא לך לשמוע מספיק סיפורים על שוכרים שמתנחלים בדירה בלי לשלם וקשה מאוד לפנותם .

אני באופן אישי מעדיף שהדירה תעמוד חודש ריקה ולהפסיד את החודש שכירות ולישון בשקט.

זה ישמע קצת קשה אבל אני מעדיף שמי שלא יכול להרשות לעצמו תנאי זה לא יבוא לשכור אצלי.

מצד שני הדירה באיזור המרכז אז יותר קל לי לדרוש את זה.

פורסם

דווקא אנשים "איכותיים" לא יכנסו בלתת לאנשים אחרים ערבויות, ערבים, נאמנויות ומה לא. אני איכותי (?) וברחתי מכל משכיר שרצה עו"ד, חשבון נאמנות, 15 צ'קים פתוחים וכו'...

ברור לי גם, שאם אני הייתי משכיר הייתי דורש את זה.

כך שצריך להיות איזשהו איזון. כרגע האיזון נמצא בצ'ק בטחון ומקסימום ערב (לפחות בצפון המדינה).

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...