Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לפי ספר הרכב השמן המומלץ הוא 10W30 (וניתן גם להשתמש ב- 15W40).

פעם אחרונה שעשיתי טיפול המוסכניק אמר לי שהיום כבר מפסיקים להשתמש ב-10W30 והם עברו להשתמש ב-5W40 לרוב המכוניות הישנות יותר ושזה גם יותר טוב לרכב שלי.

האם זה נכון?

​לפי Autodata רואים משהו אחר בכלל...

Capture.JPG

יוצא שלאקלים הישראלי בכלל צריך 20W50

אז מה לדעתכם הוא השמן הנכון, בהתחשב כמובן שהמנוע כבר בן 12 שנה?

פורסם

מבלי להיכנס לשלל הסברים טכניים ומגילות - השמן המתאים ביותר יהיה בצמיגות 5W30, רצוי סינטטי מלא וכמובן שיש לוודא שהוא עומד בתקן API או ACEA רלוונטי.

אם המנוע עייף אז שמן 5W40 או 10W40 חצי סינטטי יהיה מתאים יותר.

ככלל טויוטה עברה לשימוש בשמני 5W30, 5W20 ו 0W20 ברכביה החדשים. לשמן 5W30 יש רק יתרונות על פני ה 10W30 שליווה והומלץ לשימוש במרבית דגמי הנוסעים של היצרנית עוד משנות ה 80.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תוכל הסבר קצר?

לפי הטבלה הוא מתאים עד 10 מעלות. הם עברו להשתמש בשמנים שאמרת ברכבים חדשים, השאלה מה מומלץ מבחינתם ברכבים ישנים.

פורסם (נערך)
מבלי להיכנס לשלל הסברים טכניים ומגילות - השמן המתאים ביותר יהיה בצמיגות 5W30, רצוי סינטטי מלא וכמובן שיש לוודא שהוא עומד בתקן API או ACEA רלוונטי.

אם המנוע עייף אז שמן 5W40 או 10W40 חצי סינטטי יהיה מתאים יותר.

ככלל טויוטה עברה לשימוש בשמני 5W30, 5W20 ו 0W20 ברכביה החדשים. לשמן 5W30 יש רק יתרונות על פני ה 10W30 שליווה והומלץ לשימוש במרבית דגמי הנוסעים של היצרנית עוד משנות ה 80.

5W30 זה השמן הקודם שהשתמשתי בו (מהטיפול הקודם).

אם אני לא טועה זאת הייתה הפעם הראשונה ששמו לי כזה וזאת הייתה גם השנה הראשונה שהייתי חייב להוסיף שמן לפני שהגעתי לטיפול השנתי הבא. לא בטוח האם בגלל סוג השמן או שפשוט המנוע מתחיל להתעייף...

הייתי גם רוצה לשמוע הסבר קצת יותר לעומק.

המספר הראשון הרי מייצג את הצמיגות בטמפרטורות נמוכות, צמיגות נמוכה "עדיפה" כדי להזרים שמן כמה שיותר מהר לכל חלקי המנוע כשהוא קר. אבל בארץ אין לנו טמפרטורות כאלה נמוכות, אז באמת יש צורך בצמיגות W נמוכה? האם המספר השני (החם) לא יותר חשוב פה?

עריכה אחרונה על ידי ZenZen
פורסם
הייתי גם רוצה לשמוע הסבר קצת יותר לעומק.

המספר הראשון הרי מייצג את הצמיגות בטמפרטורות נמוכות, צמיגות נמוכה "עדיפה" כדי להזרים שמן כמה שיותר מהר לכל חלקי המנוע כשהוא קר. אבל בארץ אין לנו טמפרטורות כאלה נמוכות, אז באמת יש צורך בצמיגות W נמוכה? האם המספר השני (החם) לא יותר חשוב פה?

על הנושא הזה תוכל למצוא תוכן בלתי נגמר בעברית ובאנגלית בכל רחבי האינטרנט כולל כאן בפורום. איתמר אפילו תרגם מאמר ארוך ומיוחד על הנושא הזה.

ולעניין הצמיגות הדרושה, אני לא יודע מאיפה שלפת את התמונה שהצגת אבל בעיקרון האידאלי בשביל הרכב שלך הוא 5W30 זה גם מה שעולה מחיפוש אצל חברות השמנים או בפורומים של טיוטה לגבי המנוע הספציפי. בארץ כמו שאתה יודע נהגו להשתמש ב-10W30. כיום קשה להשיג 10W30 עם תקני בנזין מתקדמים במחיר נוח. לכן הבחירה הטבעית תהיה לעבור ל-5W30 המגיע עם היצע נרחב בתחום התקנים והמחיר וכמו כן מוגדר כמתאים על ידי טיוטה. אם צריכת השמן שלך קטנה מליטר על כל 1500 ק"מ אז המצב תקין ולא דורש התערבות מיוחדת (שוב, קרא על אופן צריכת השמן המותרת במנוע). בכל מקרה בד"כ צריכת השמן מושפעת מהמספר אחרי ה-W ככה ש-5W30 ו-10W30 אמורים להציג צריכת שמן דומה.

פורסם

כל צמיגויות השמנים הנ"ל מתאימים בערך לישראל.

במנועים חדשים ללא צריכת שמן ובתנאי פעולה רגילים אפשר 5W-10W-30.

במנועים חדשים בתנאי מאמץ מומלץ 5W-40.

במנועים ישנים עם צריכת שמן או בלאי טבעי כדאי 10W-40.

במנועים ישנים שמורים אפשר לנסות 5W-40 ולעקוב אחרי צריכת השמן.

במצבך המנוע עם קצת בלאי טבעי , כדאי 10W-40

ובמידה ויש צריכת שמן ולאחר בדיקה אפשר גם 15W-40.

כמובן בנוסף, חשוב כי שמן המנוע יהיה בתקן הנדרש למנוע.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה על התגובות חברים!

על הנושא הזה תוכל למצוא תוכן בלתי נגמר בעברית ובאנגלית בכל רחבי האינטרנט כולל כאן בפורום. איתמר אפילו תרגם מאמר ארוך ומיוחד על הנושא הזה.

קראתי קצת, משם המידע שציטטת... אני לא מחפש לעשות דוקטורט בנושא אבל כן רוצה להבין את העקרונות.

לגבי פורומים של טויוטה, ספציפית בנושא הזה אני לא בטוח שזה מקור טוב. המלצות לשמן באנגליה בטח שונות מישראל, בגלל ההבדל באקלים.

התמונה שצירפתי היא מ-Autodata, זה אמור להיות מקור מידע אמין, לא?

מוזר לי קצת שהמידע הזה לא בדיוק מסתדר עם השמנים שמשתמשים בהם בארץ (לפי הטמפרטורות).

5W30 כמו שאמרתי הוא היחיד בינתיים שהגביר לי את צריכת השמן (שוב, יכול להיות שזה צירוף מקרים והמנוע פשוט מתבלה).

בכל מקרה, לפי התגובות שלך ושל אייל אני רואה ש-5W40 לא מתאים למנוע שלי כלכך...

אני אעקוב אחרי צריכת השמן יותר מקרוב, מקווה רק שאני לא מגדיל את הנזק למנוע בינתיים.

• תוכן חדש...