Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה אתם חושבים על פיאט 500?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד לא מזמן חשבתי לקנות סופרמיני אסיאתית יד 2 (סוויפט, ג'אז, יאריס).

כרגע אני יכול לרכוש את הדגם האוטומטי דרך "חבר" ב- 80K.

קראתי קצת שצריכת הדלק שלו נמוכה, רכב קומפקטי וכו'.

אבל איך הוא מבחינת מנוע וביצועים? תיבת הילוכים? נוחות נסיעה? תא נוסעים? בטיחות? עלות טיפולים?

איך הוא ביחס לקטגוריית המיני?

מה אומרים?

פורסם

רק ל-א רובוטית, אלא אם כן אתה מתכוון להפטר מהרכב אחרי שנתיים שלוש כי יגיע היום בו הרובוט יאמר לך שלום (אני מתמודד עם זה כרגע).

מעבר לזה רכב נחמד, בגרסת ה 1.2 הידנית בסדר גמור, מנוע גמיש יחסית אבל חלש (69 כ"ס) ואם זה לעיר בעיקר אז אתה יכול להסתדר.

תיבת הילוכים רובוטית לא תמיד נוחה לאנשים, לוקח איזה כמה שעות נהיגה בשביל להבין את הרכב, זה ידני בסופו של דבר שנשלט ע"י רובוט שבעצם מעביר לך הילוכים במקום ללחוץ על הקלאץ', מתישהו תצטרך גם להחליף לו קלאץ' בעלות של בערך 2-3 אלף שח (בד"כ באיזור בין 50-80 אלף ק"מ תלוי כמה נסעת בעיר לרוב).

נוחות נסיעה סבירה, מרגישים את הכביש לא מעט.

איכות פלסטיקה מלבד הצבע היפה - יחסית ירודה, מדפי מזגן נוטים להחלש עם הזמן ולהשבר, רעשי קרקושים מאיזור הדשבורד וכמובן תופעת הדשבורד המתנפח שלא יודע אם פתרו בדגמים החדשים (צד ימין של הנוסע איזור כרית האוויר מתחילה לבלוט, אפילו באבארת).

עלות טיפולים - מוסך מורשה זה תמיד יקר יחסית, בינוני.

בטיחות ממה שאני זוכר ציון 5 כוכבי ריסוק עם 7 כריות אוויר

לדעתי במחיר הזה עדיף במידה ואתה לא לחוץ אפילו להמתין לספארק החדשה שתגיע עם מנוע 1.4 ו 100 כ"ס. נראית הרבה יותר מפנקת.

כמו כן המתן לעוד תגובות אולי יש חוות דעת עם נסיון יותר משלי (אני נוהג על 1.4)

Opel Adam S 2017

פורסם

לדעתכם עדיף לקנות במחיר הזה סופרמיני יד 2, שנת 2012 למשל?

אני חשבתי על ג'אז, סוויפט או יאריס.

אני יודע שזו לא אותה קטגוריה, אבל האם לא עדיף כבר להשתדרג?

פורסם

אני לא חושב שזה בר השוואה.

כשאני קניתי פיאט 500, איך אמרו לי בפורום: זה רכב שקונים מהלב ולא מהראש.

מהראש, יכולתי לקנות ב70 אלף ש"ח פג'ו 208 או דאצ'יה סאנדרו, אבל בכל זאת החלטתי ללכת על רכב פחות שיגרתי. למען האמת, בנתיים - לא מצטער על זה. רכב ייחודי ולא חרוש, התנהגות טובה יחסית, ביצועים טובים יותר ממה שמספרים הנתונים (לפחות ככה זה מרגיש), צריכת הדלק טובה יחסית. הנוחות סבירה, נופלת מהקליאו שהייתה לי לפני כן.

לסופר מיני בת 3 (תכף בת 4) יש יתרונות כמו בגאז' גדול יותר, תא נוסעים מרווח יותר, מושב אחורי נורמלי, לעיתים גם ביצועים עדיפים.

לפיאט עשוי להיות יתרון בצריכת הדלק, יתרון במציאת חניה, ובסופו של דבר רכב חדש הוא רכב עם אחריות שזה יתרון עצום.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אמינות- לא.

אבזור- נמוך ביותר.

הפנים של הרכב- ברמה מאוד נמוכה.

ויש לא מעט מחלות.

חוץ מהיופי הייחודי (כל אחד והטעם שלו) - לא הייתי מתקרב לרכב.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

אתה יכול לקנות אחת אוטומטית ב-69K דרך חברות הליסינג.

תבדוק אם מציעים לך במקרה את אותו הדגם, אוטומטי פחות מאובזר (POP) ואם כן - אז תחסוך לעצמך כסף וקנה דרך חברות הליסינג. את ההנחה תמיד אפשר לגלגל הלאה, ובינתיים אתה חוסך במיידי 11K.

פורסם

העניין הוא שגם אני נדלקתי עליה בגלל המראה והעיצוב..

אבל בפועל אני מבין שהתמורה למחיר לא גבוהה מדי.

אם אני מבין נכון זו מכונית קומפקטית וחסכונית בדלק ולא יותר מזה.

יש לכם המלצות לסופרמיני יד 2 בתקציב כזה (או אפילו עד 60-70K)?

מה שיש לי בראש כרגע זה סוויפט, ג'אז ויאריס.

פורסם

אני יודע שיש מבצעים בניסאן, יכול להיות שתמצא מיקרה במחיר טוב, לא שאני מת על הרכב הזה, אבל במסגרת התקציב שלך לפחות תקבל אחת חדשה.

אם יש לך סבלנות אולי שווה אפילו לחכות לספארק החדשה.

את האופל לא הייתי רוכש, הן לא מוצלחות בשוק. אגב, ד"ר סובארו, אני בספק אם הקורסה עושה 1:14-1:15 בעיר עם נסיעות קצרות, נקודה למחשבה. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

את האופל לא הייתי רוכש, הן לא מוצלחות בשוק. אגב, ד"ר סובארו, אני בספק אם הקורסה עושה 1:14-1:15 בעיר עם נסיעות קצרות, נקודה למחשבה. :roll:

אין מצב שהקורסה עושה 1:15. אני מניח ש- 1:13 זו תוצאה הגיונית עבורה.

בכל מקרה אין מה להשוות אותה ל-500. היא יותר מודרנית, תיבה אוטומטית רגילה (למיטב זכרוני), יותר חזקה, יותר מרווחת, יש לה 5 דלתות ולא 3...בקיצור - את ה-500 קונים כי מתחשק רכב מיוחד, לא כי מתחשק משהו חסכוני (כי יש גם אחרות חסכוניות) ולא כי מתחשק משהו פרקטי (כי רכב כזה הוא הכל חוץ מפרקטי).

לגבי שוק - לא נסעת עד לא מזמן ברנו? זה רכב שהוא האנטי תזה לשוק...

פורסם

1:13 לרכב אוטומטי עם מנוע 1.4? בנהיגה סופר רגועה - אולי.

ג'אז הייבריד עושה 1:15-1:16 בעיר, הקליאו שלי עם גיר ידני ומנוע 1.2 גירדה בקושי את ה1:13 בעיר. לרוב 1:11-1:12.

אגב, האופל קורסה אולי יותר חזקה אבל זה לא מתבטא בתאוצות שלה. 0-100 ב13.9 שניות זה נתון די מעליב לסופר מיני. כמעט כל סופר מיני אטוספרית עושה 0-100 בסביבות 12-13 שניות, והטורבו כמובן יורדות לאיזור ה9-10 שניות.

פורסם

הפיאט אמינה וחסכונית, דיי נוחה, עשו ממנה כאן דיי פח.

זה אוטו סבבה שאף פעם לא הצטיין בתמורה למחיר אבל אם לא קריטי לך התמורה למחיר אלא בא לך אוטו מיוחד אז אין סיבה מיוחדת לברוח מה500.

הגרסא שאתה תקנה היא לפני מתיחת פנים שתגיע בקרוב, שרק אז יהיה מערכת מולטימדיה עם usb ובלוטוט, כרגע יהיה לך רק דיסק - אפשר להחליף רדיו בנפרד אחרי הקניה.

בליסינג 0 ק"מ יש כאלה כנראה עוד יותר בזול..

אם לא מעניין אותך העיצוב אלא סתם מחפש אוטו אמין שלא ישגע אותך אז תקנה משהו אחר.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אז זהו שחשבתי שאני יכול לקבל פה גם וגם..

אתם ממליצים על הקורסה יותר מאשר האסיאתיות?

אגב 2 שאלות (סליחה על הבורות):

1. מה הכוונה ב"אין שוק לרכב"? הכוונה שלא יהיה ביקוש ברגע שארצה למכור?

2. מה החסרונות בקניה מליסיניג? למה לא כולם עושים את זה אם זה זול?

פורסם

בהחלט עשו ממנה הרבה יותר 'פח' ממה שהיא.

אומנם תא הנוסעים די פלסטיקי ובסיסי, אך החומרים וההרכבה די בסדר (רק להזהר ממחלת התנפחות הכרית אוויר - במידה ומדובר ברכב משומש). כמובן יש טובות ממנה - כמו האדם ואפילו הפיקנטו.

אם אתה מחפש פינוקים שהם - שכח מזה, הגעת למקום הלא נכון (לפחות בגרסאות טרום מתיחת הפנים הטרייה). מקסימום תקבל BT ו-USB, שליטה ממהגה, לוח שעונים TFT עם צג 7' (רק במאובזרות), גג פנורמי וריפודי עור (כנ"ל). מה שכן, בכל הגרסאות יש 7 כריות אוויר ו-5 כוכבי ריסוק.

נוחות הנסיעה בהחלט בסדר, בעיקר על חישוקי 14' (על 15' היא מעט קשיחה ונוקשה יותר, אבל רחוק מאוד מלהיות בלתי נסבל או בלתי נעים). המושבים חסרי אחיזה לטעמי.

התיבה הרובוטית לא הכי נעימה לשימוש ודורשת התרגלות קצרה. בנוסף, כפי שליאב חווה על בשרו, במידה והיא עושה צרות - עלויות התחזוקה שלה יקרות להפליא. קח בחשבון.

בקיצור, ה-500 היא בעיקר אמירה אופנתית. היא לא פורצת גבולות בשום אספקט, אבל יש לה את הקטע שלה - לחיוב (ושלילה).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...