Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

המחשב השולחני שלי נכנס לשנתו השישית ומפעם לפעם מאותת שהגיע זמנו.

ההתלבטות היא כזו:

א. אני יכול לקבל מעבד Intel Xeon E5-2687W בחינם ואאלץ לרכוש עבורו לוח אם עם סוקט 2011 עתיק בעלות של 1,500~ ש"ח פלוס מינוס.

ב. לרכוש מעבד i5 דור 5 או 6 בעלות של עד 1,000 שקלים + לוח אם בעלות 700-1000 ש"ח.

המחשב ישמש גם כדי להריץ משחקים ועם מחשבה על לפחות שנתיים-שלוש קדימה, כך שכרטיס מסך חזק, זכרון ו SSD הם חלק מהמפרט ולא נזנחו מאחור.

האם יש משהו שאני מפספס עם מעבד ה XEON? תהיה לו בעיית תאימות מול חומרה או תוכנה?

תודה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איזה גרסאת מעבד של ה XEON?

אתה מעוניין למכור אותו? :)

ועכשיו ברצינות, תבדוק איזה גרסא של מעבד אתה יכול לקבל ואתן לך את המלצתי, בעקרון לגיימינג זה אוברקיל מעבד עם כל כך הרבה ליבות ויהיה עדיפות לXEON במשימות רינדור ופעולות עיבוד כבדות, בהנחה שהעלויות יהיו דומות אני הייתי הולך על ה XEON, אלא אם אתה מחפש לוח אם חדש שיתמוך בכל הטכנולוגיות החדשות כמו USB3.1 חיבור TH וכו' ואז תרכוש כבר מעבד חדש דור שישי בתדר שעון גבוהה שיתן ביצועים טובים במשחקים אם תשדך אותו לכרטיס מסך טוב.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

רשמתי את הדגם של המעבד, E5-2687W. מה שיותר מטריד אותי הוא שהלוח אם שתומך בו נעלם מהשוק, ואני תוהה אם זה נכון לרכוש לוח אם חדש אבל NOS (כי למשומש אין מצב) שהוא בעצמו כנראה כבר בן שנתיים-שלוש.

אני לא ממש מעודכן בשלל הטכנולוגיות החדשות, אבל כן שמתי לב למשל שהלוח אם שמתאים ל XEON לא תומך ב DDR4. מצד שני באמת שאין לי מושג כמה זה קריטי או מה ההשלכות העתידיות של זה על הזדקנות המערכת ותמיכה עתידית בהתקנים חדשים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

לא שאלתי סתם, המעבד שרשמת יצא ב3 וורסיות, הראשון, v2 ו v3. אם v3 אז נתמך בלוחות ערכת שבבים x99 ולא רק בx79, ואם באחרונה, אז באמת יהיה לך קצת בעיה להשיג לוח חדש עם ערכת שבבים ישנה. (אבל אפשרי...)

עריכה אחרונה על ידי TheWolf

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אני הייתי הולך על המעבד מהדור החדש יותר מכמה סיבות:

1. המעבד יחסית חדש ויהיה ניתן לשדרג אותו למעבד אחר מאותה תושבת בקלות.

2. זמינות החלפים (לוח אם משומש, לך תדע מה עבר עליו-למרות שהמחשב שאני רושם ממנו מכיל לוח אם שנרכש יד שנייה באיביי).

3. מכיוון שאתה מתעסק במשחקים, לא תחוש הרבה הבדל מבחינת הביצועים של המעבד. אם אתה מתעסק בעריכת סרטים, יתכן שיהיה שווה לך לעבור לxeon. אם לא, אז סעיף 1.

4. לא רק DDR4 משנה לך, כבר נכנס usb type c (מחבר usb דו כיווני שלא משנה הצד שאליו אתה בוחר להכניס לשקע), וגם טכנולוגיות ממשק חדשות כגון M2 שיעבדו נהדר עם כונני ssd.

פורסם (נערך)

ב-1500 אתה יכול לקנות i5 יחד עם לוח אם. בשביל גיימינג שהוא לא על הגדרות אולטרא עם 2 כרטיסי מסך ו-100 FPS ה-XEON זה אוברקיל די רציני, אבל אם יש הזדמנות אז למה לא?

סתם שתראה שהוא מביא לביצועים יפים מאוד בגיימינג, אבל זה מותנה בכרטיסי מסך טובים. אתה יכול לשנות אופציה לכרטיס מסך אחד ותראה שאין הרבה הבדל בין ביצועים של מעבדים נחותים יותר.

http://www.anandtech.com/show/8584/intel-xeon-e5-2687w-v3-and-e5-2650-v3-review-haswell-ep-with-10-cores/4

SSD אגב לא קריטי לגיימינג. זה משפיע בעיקר על זמני טעינה לדעתי, לעומת כרטיס מסך ששם השקעה הכי נראית לעין.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

חד משמעית עדיף חדש. אתה לא רוצה לזרוק 1500 ש"ח על לוח אם מיושן, ועוד כזה שבכלל לא נועד לגיימינג, כלומר את היתרונות תראה שבדברים אחרים לגמרי, כמו עם כרטיסי מסך Quadro.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני עובד עם האח היותר חזק ולדעתי הוא מיותר לחלוטין למשתמש ביתי. אני לא רואה איך הוא מציע לך יותר לעומת i5 מודרני שיתמוך (דרך לוח אם מודרני גם כן) בדברים שאולי תרצה לשדרג פלוס כרטיס מסך (לשם צריך ללכת התקציב הגדול).

מי שכן עובד עם מליון threads ומה לא, אכן ירוויח שכן בסביבת עבודה כזו הוא מהיר ברמה כמעט מגוחכת מכל מעבד "ביתי".

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תוכן חדש...