Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דגם חדש של אלפא בארץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תומר, אכזבת אותי קצת (וזו כמובן זכותך)

גם פנאטיות של "רק מי שכיוון קרבורטורים בעיניים עצומות וידיים מגורזות זכאי להקרא אלפיסט/חובב רכב" היא בסופו של דבר פנאטיות. לפי זה, בעוד 10-20שנה כבר לא יהיו יותר חובבי רכב אמיתיים...

זה סוג של ריאקציוניזם שלא שונה בהרבה מ"אין כמו החום של תקליט ויניל", "אף מסעדת יוקרה לא טובה כמו העוף המכובס של אמא" ו"הרופאים לא יודעים כלום, אין כמו תה של סבתא". אין לזה עתיד.

חוץ משאול שהוא אכן איטלופיל קיצוני בהגזמה (אבל אנחנו אוהבים אותו בגלל זה...) אין היום הרבה רומנטיקה או אשליות בקרב חובבי אלפא בארץ, לפחות במועדון אצלנו - מי שייכנס לפורום יראה הרבה ריאליזם, אפילו פסימיות. ועדיין 147 ו-156 אינן "חרא של אוטו", גם אם חלק מנציגי מועדון ה-5 יסברו שהן מקלקלות את הקו המשפחתי הטהור של פעם. 90% מחברי המועדון שלנו יכולים להסביר לך אחד לאחד את החסרונות של המכוניות האלה, כמו גם את היתרונות שלהן, כמו גם את החסרונות של הרבה מכוניות מתחרות - אין היום רכב מושלם במחיר נורמלי, זה עולם של פשרות. כל אחד בוחר את הבחירה שלו. אף אחד שאני מכיר (כולל אותי) לא קנה 147 למשל בלי להשוות ולבדוק מול מכוניות אחרות, ואני חושב שכל מי שקנה 147 נהג לפחות פעם אחת על פוקוס לפני כן.

בקיצור, תומר ושות', תנו קרדיט ל"אלפיסטים החדשים", לא כולנו פנאטים - אנחנו פשוט קנינו מכוניות שחיבבנו, אנחנו עדיין מחבבים אותן, וכן: זה נותן לנו נושא לשיחה, בדיוק כמו מועדון PSI, כמו הפורום הזה, כמו אנשים שעובדים ביחד ומדברים ליד הקולר במשרד - מה בדיוק הבעיה עם זה?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי אתה טועה.קודם כל -לא אמרתי שה156 חרא.היא מעולה.

מעבר לזאת-ה147 מחורבנת.ה105 כ"ס לא עולה על פוקוס או אפילו על מאזדה שלוש.זכור לי חבר,בעל סוד 1700 שנסע לירח דבש באיטליה,שכר 147 וחזר עם דמעות. הוא התקשר אלי ולחש משהו בסגנון "עגלה.לקחתי פוקוס במקום".הוא נסע לבקר חבר אחר שלנו (לא אדון שוקו אחר) שירד מהארץ וגם לו היתה 147.סידרתי לו קונה עליה לפני שהוא טס מכיוון שהוא לא הצליח למכור אותה בגלל ....תיקון גג בגלל בעית חלודה. חלודה!!!!! ואני מכרתי לו את האוטו.את הסלספיד עדיף לא להזכיר.ה120 כ"ס היא הנורמאלית היחידה-וגם זה לא בדיוק להיט.

שנית- ההבדל בין חובבי אלפא בארץ לבין חובבי רכב אחר הוא שחובבי רכב אחר מדברים בעיקר על מה שהאוטו שלהם עושה.אלפיסטים מדברים על "השם" או על מה שהיה פעם.אני לא מסכים עם מה שאמרת על ציביון האלפיסטים היום בארץ.הם די עשו בדיחה מהעסק כשהם התחילו לכתוב שירים על המכוניות שלהם,לשרבב איטלקית למשפטים שהם אומרים על האוטו ולהופיע למיפגשים כשהם אוחזים סיגארים ושותים יין.זה לא אלפיסטיות-זה פלצנות. מישהו קצת טעה בתדמית וניסה לעשות מאלפא מינימום יגואר.זה לא כ"כ ילך מכיוון ש145 זה לא אי טייפ.

מבחינה פסיכולוגית,תשים לב שהאנשים של אלפא רומאו מתקבצים יותר סביב הפוזה ופחות סביב הבנת הרכב עצמו.במפגש פיז'ו אנשים לא ישרבבו צרפתית למשפטים שלהם ויאכלו בגטים.הם פשוט ידברו על המכוניות והתחזוקה.כי הם חיים פחות בסרט. זוכר את רומיאו? שהיתה לו 156 (נשרפה...בעיית חשמל)-הבן אדם היה מיצג מאפיין לחבר'ה האלה- לך תסביר לו שיש רכב יותר טוב מאלפא.

מזכיר לי מישהו שפעם כתב בפורום אלפא שג'וניור יותר טוב מ 911.כולם אמרו שהוא גאון....

אני רק צריך לשתול שם תמונה של אלפא ספיידר וישר יצוצו עשרות תגובות-ווואו!!!אחי!!!! בלללליסימה!!!!! ויוה איטליה!!!!אני עושה קעקוע של אלפא 33 על התחת!!! אנשים שיותר חיים את הפוזה התמוהה של איטליה מאשר את הביצועים של האוטו (צ'מע...ביננו....אם היה לי 147 עם 105 או 120 כ"ס היתי מצניע את עיניין הביצועים).

מה שאתה מכנה הדור החדש של האלפיסטים הוא חיקוי חיוור במיוחד למועדוני יוקרה שמותגים כמו יגואר מנסים להרים.חבל.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

מר תומר הדר, אתה חי בעבר. וזה חרוז.

מה, רק מי שהאיטלקיה שלו היא ערימת חלודה בת 22 יכול להגדיר את עצמו כאפיסיונאדו אמיתי?

אני בספק. דע לך, שחלק לא קטן מאותן קלאסיות אולי היו אכן מכוניות ראויות לציון בזמנן, אבל היום חלקן הגדול סובל מבעיות בתחום הדינמי שלא היית סולח עליהן ברכב חדש, וזאת בין השאר בגלל שהגיל עושה את שלו, האנטרופיה עובדת לכיוון אחד, וקשה ויקר להחזיק רכב כזה במצבו המקורי (שגם בו הוא עדיין רכב עם תכנון בן 30).

אתה לוקה ברומנטיזציה של רכבי אספנות. כשאתה מדבר על הדגמים הקלאסיים, אתה מתעלם מכך שבכביש מפותל או על מסלול רוב הסיכויים ש GT בת 30 תאכל חאסאס מהוט האטצ' מודרנית. מה לעשות, הטכנולוגיה התקדמה. מי שמחזיק רכב ישן מחזיק אותו בשביל התחושות ולא בשביל המספרים.

ואת התחושות מקבלים, מה לעשות, גם מסמל, מהיסטוריה וממסורת.

אם נתעלם לרגע מאיזה עשור שבו אלפא הייתה במשבר, דווקא הפריחה הנוכחית של אלפא עם ה 156, 147, דגמי התצוגה המרהיבים והתכניות לעתיד - היא דבר שיש להתגאות בו.

אולי 147 עם 105 כ"ס אינה חורכת אספלט, אבל העיצוב והתחושה שהיא מעבירה הם של ייחוד. של חלק ממסורת. של אצילות קצת מעבר למתחרותיה האפורות יותר.

אתה ודאי יודע שיש גם דגמים חזקים ומשובחים דינמית בארסנל של אלפא. והדגמים החלשים יותר נהנים שיווקית מההילה שלהם. מה לעשות - חברה צריכה למכור כדי להתקיים (אלא אם כן זה סמל"ת), ולמכור זה בעיקר את הדגמים הפשוטים יותר. אז היא מוכרת איזה שהוא חלום, איזו שהיא שייכות לאליטה מסויימת. ואתה, גם עם 105 כ"ס יכול להרגיש חלק מהאליטה הזו בין השאר בזכות העיצוב, התנוחה, התחושות והניחוח של שמן על הכביש כששברת קרטר - בדיוק כמו בGTA כוחנית.

אני חושב שזה לגיטימי בדור החדש של אלפא. קצת פחות כשמדובר ב 33 אנונימית, ובכל מקרה רק כשזה נעשה בטוב טעם.

אם בעל 145 מקעקע סמל של אלפא על מצחו ואץ רץ ברחובות הלום קיאנטי עם דגל איטליה וצורח "תחי הוגינה ממנה יצא ניקולה רומיאו", יש בזה מן ההגזמה.

אבל לאור ההתעוררות באלפא המודרנית, יש לרוכשים החדשים ולדור החדש של האלפיסטי במה להתגאות. החברה לא שוקעת לבינוניות על תהילת עברה. לא מוכרים לך דייהו עם סמל שפיאר קמארואים. העתיד יכול להיות ורוד לא פחות מהעבר. סליחה, אדום.

אה. ומי שמחזיק אלפא קשישה, אני אישית מאשר לו שיחד עם זריקת הטטנוס החמש שנתית הוא מקבל זכאות להתגאות בהיותו חלק מההיסטוריה המפוארת של אלפא. על זה אני מקווה שאין עוררין.

ועוד דבר - כל מי שמחזיק צרפתית קטנה תמיד חשוד בעיני כאוכל באגטים לטנטי שכדאי שיסתכל טוב טוב לעצמו בעיניים (אפשר במראת האיפור שבסך השמש של הנהגת) ויחשוב לרגע אם העובדה שרכב חלומותיו והרכב הבא שהוא מאחל לעצמו הוא גם צרפתי היא לא כתוצאה מסגידה לסמל שנשר לו מהדשבורד.

פורסם

בטוח שימחקו לי גם את התגובה הזאת

*** הפתעה! את זו לא מחקנו כמו את שתי האחרונות. הערות אישיות ועלבונות לא בבית ספרנו בבקשה. נשמח לשמוע תגובות ענייניות לנושאים שהועלו ***

פורסם

" הם די עשו בדיחה מהעסק כשהם התחילו לכתוב שירים על המכוניות שלהם,לשרבב איטלקית למשפטים שהם אומרים על האוטו ולהופיע למיפגשים כשהם אוחזים סיגארים ושותים יין.זה לא אלפיסטיות-זה פלצנות...."

וזה מה זה לדעתך ? מחמאה?

אני בטוח שהציבור שלהם (אלפיסטים) לא כזה והם ברובם אנשים חמים ואמיתיים בשונה מכמה מהחברלאס שפרסמו כאן תגובות.

מבט קצר בראי , מנהלים , לא יזיק.

"

פורסם
" הם די עשו בדיחה מהעסק כשהם התחילו לכתוב שירים על המכוניות שלהם,לשרבב איטלקית למשפטים שהם אומרים על האוטו ולהופיע למיפגשים כשהם אוחזים סיגארים ושותים יין.זה לא אלפיסטיות-זה פלצנות...."

וזה מה זה לדעתך ? מחמאה?

אני בטוח שהציבור שלהם (אלפיסטים) לא כזה והם ברובם אנשים חמים ואמיתיים בשונה מכמה מהחברלאס שפרסמו כאן תגובות.

מבט קצר בראי , מנהלים , לא יזיק.

"

תומר הדר אינו מנהל ואינו מייצג אף אחד. למעשה גם אנחנו המנהלים מייצגים רק את דעתנו האישית כאשר אנחנו כותבים בשרשורים, למעט כאשר אנחנו מודיעים על כך. ואם תסתכל מעט אחורה תראה שאני עניתי לו על ההודעה שלו והשתדלתי לתת רקע וניתוח כדי להעביר את נקודת המבט שלי.

לגמרי במקרה, אני יודע על איזה אירועים מהעבר מדבר תומר הדר, ולמרות שהוא משתמש בהקצנה כדי להעביר את הנקודה שלו - אני אובייקטיבית מבין מהיכן בא הטיעון שלו. ומאחר והשורות האלו הן חלק מהודעה די ארוכה עם תזה שלמה, שהושקעה בה מחשבה - זה נראה לגיטימי.

ובכובע רשמי של חבר צוות האתר אוסיף:

כל הודעה שנראית לך כפוגעת בך, אנא דווח עליה לאחד המנהלים בהודעה פרטית והיא תטופל. לעיתים יש משתמשים שהרגישות שלהם גבוהה מהאיזון שאנו מנסים לשמור עליו בין עוקצנות משעשעת לפגיעה. הודעות פוגעות נמחקות ונערכות, משתתפים פוגעים לעיתים נחסמים מהפורום.

נשמח לשמוע גם ממך תגובה עניינית, אתה מוזמן לתבל אותה בהומור ועוקצנות, אבל לא בירי של הודעות שהן עלבונות בני שורה וחצי כמו שעשית עד עכשיו.

פורסם

וואלה, תומר, נסחפת. 147 מחורבנת, 156 מעולה? לא תיתן לעובדה שהן ב-90% אותו אוטו, ושמכמה בחינות שקשורות לאיכות חומרים והרכבה ה-147 אפילו עולה על ה-156 (לפחות הדור הקודם), לקלקל לך את התזה. נכון, 147 1600 זה באמת לא חורך אספלט, אבל מה זה קשור? שים מנוע 1600 ב-156 ותקבל את אותה התוצאה. So What? אז קיבלת רכב טוב עם מנוע חלש מדי. זה עוד לא עושה אותו "מחורבן".

לגבי שאר הדברים, לא בא לי אפילו להתווכח... לא ראיתי אף אחד מגיע למפגש מועדון אלפא עם סיגר ויין. (אם ראית משהו כזה, דווח לי, זה מנוגד לחלוטין לעקרונותינו הדוגלים בספרטניות מוחלטת :wink: ).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
וואלה, תומר, נסחפת. 147 מחורבנת, 156 מעולה?

לגבי שאר הדברים, לא בא לי אפילו להתווכח... לא ראיתי אף אחד מגיע למפגש מועדון אלפא עם סיגר ויין. (אם ראית משהו כזה, דווח לי, זה מנוגד לחלוטין לעקרונותינו הדוגלים בספרטניות מוחלטת :wink: ).

בראש ובראשונה-בוא נצטט קצת מהאתר שלכם:

"המפגש התקיים ברוח טוסקאנית משהו בבית היין......מפגש חברים וכמובן יין...יין איטלקי הנושא את לוגו המועדון בלה בלה בלה..."(27.4.2004).

שנית-אתה שוכח שאת רוב החבר'ה הכרתי.ניחא אם היתי בא מבחוץ וסתם ככה מדבר שטויות-אבל כמעט את כולם הכרתי. יש טובים יותר ואפילו טובים מאוד (היי אנדי) ויש פלצנים שללא האלפא שלהם לא היו להם חיים.אם היתה לי היכולת לסרוק את המהדורה של עיתון החברה שסמל"ת הוציאה לפני שנה היתי יכול להסביר לך את עיניין הפוזה עם הסיגאר ליד האוטו-אבל לצערי אין לי סורק.לי באופן אין בעיה עם מכוניות טובות אבל כשעושים מהן פוזה מטופשת -זה קצת מוגזם.

חבל לי קצת שהרוב לא יודעים איך נראה אלפאקלאב שהקים סער אביגור בשנות ה80.מצד שני-אולי זה לטובה מכיוון שפלצנות כזו לא היתה מתקבלת שם בברכה.

אני מסכים לחלוטין שבשנות ה 70 ,פרט לכמה לוטוסים ואולי איזה MGB לא היה רכב שנתן מה שאלפא נתנה-אבל היום אנחנו בעידן אחר.

חבל שמפאת הכבוד לא הבאתי כמה ציטוטים מהמכתב שקיבלתי אתמול מרומיאו.בוא נסתפק ב"אלפא מעל לכל" (כותרת),"אלפא היא בדם שלי מילדות" (זה מדבק? יש לדבר כזה נוגדנים? איך לעזאזל מקבלים אלפא מילדות? זה קטע תורשתי? ) ועוד כמה זוטות מצחיקות רצח שלא נצטט כאן מכיוון שזה פאטתי,מזכיר סיסמאות טוטאליטריות שהיו נהוגות בעיקר בגרמניה של שנות ה 40 המוקדמות (אני חוסך ממכם תוכן של כל מיני ה"פ שקיבלתי ,מסתפק ב"אלפא מעל לכל",מחייך ומזמזם לי את דויטשלנד דויטשלנד אובר אלס) , ומראה שאם לבן אדם לא היתה מכונית -לא היו לו גם חיים ונושא לשיחה, שינוי שם, קעקוע והשד יודע מה עוד. אוהב מכוניות? סלמתאק.גם אני.אוהב לנהוג? גם אני.עושה מזה פוזה? משנה את השם בתעודת הזהות? מה יקרה כשאימא לא תיקנה לך אלפא? כשתהיה סטודנט ורק תוכל להרשות לעצמך איזה סובארו- תתאבד? תשנה את השם בתעודת הזהות למאזדה? תספר סיפורי גבורה בסגנון "פעם היתי ופעם עשיתי,פעם היה לי אוטו"? אתם טוענים שאתם לא פנאטים-אבל רואים לנכון להגיב בהודעות פרטיות ופומביות שכוללות קללות? וואלה....אתם לא פוזאיסטים ופאנאטים-אתם אשכרה פסיכים.לכו לקעקע תמונות של אלפא סוד על התחת.

DRACO-אתה מייצג איזשהוא צד שפוי.יש אחלה אנשים כמו נימרוד תירוש,אסף סעאת,אדם ששיפץ את הסוד מאפס-אנשים על הכיפאק עם אהבת רכב בריאה ופרופורציה לעיניין.הם מבינים שזה אוטו. אבל שים לב היטב שכל אלה ש"אינם מדגם מייצג" די דומיננטים בשביל מידגם שאינו מייצג...נראה לי שאתה במיעוט.

אני,באופן אישי,לא יוצא נגד המכונית.יש לי חוויות נהיגה על רוב האלפות ורובן היו מצויינות.בפעם הראשונה שעליתי על הGTA הרטבתי את הכיסא.אבל כמו כל יצרן,יש להם טובות יותר וטובות פחות. רק חבל שהפוזה המטופשת מקלקלת את כל החוויה.

לגבי ה147.צר לי.ה156 מיוחדת מכיוון שאין עוד משפחתיות רבות שמציעות את חוויית הנהיגה שלה. היופי הוא הביצועים באריזה המשפחתית לחלוטין.זה גם מה שעושה אותה מבוקשת (כל עוד היא לא חלילה סלספיד או קיו סיסטם) אין הרבה יצרנים שבנו משפחתית כל כך מעוצבת ועם כאלה ביצועים-לא שביצועים כאלה מדהימים-אבל אם תשווה למשפחתיות ספורטיביות אחרות-תופתע מאוד לטובה. לגבי ה 147-זה כבר משחק אחר.יש הרבה קומפקטיות בשוק ולרובן ביצועים דומים ואפילו טובים יותר.מצחיק שכל כך מתגאים באיכות הגימור-גם מכיוון שכיום זה הסטנדרט בענף-וגם מכיוון שיש לי כמה סיפורים משעשעים במיוחד על איכות הגימור שיפה להם השתיקה.אני מסתכל על ה147 בצורה אובייקטיבית לחלוטין-לא בעיניים של אלפיסט -ולא רואה את הכדאיות ברכב כזה.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

יפה באמת תומר שאתה כותב על המכתב "עמוס הקללות" שלי, שלמרות שאני כבר לא זוכר בדיוק מה כתבתי, אני יודע שאין שם חצי קללה,

ויפים הציטוטים שלי שנתת שאני בטוח שאם תתן עוד מבט במה שכתבתי תגלה שכולם המצאה שלך.

והכותרת הייתה דומה, כן:"אין על אלפא" שנכתבה במרכאות בשביל להדגיש את הציניות שבה, אבל אתה (כמובן) העדפת "לא להבין" את זה.

כל מה שכתבתי הייה ברוח טובה ובגובה העיניים והייה נסיון - אני מודה שחסר טעם, להסביר לך שכתבת עליי שטויות.

תומר, אתה לא מכיר אותי ב-כ-ל-ל, באמת שאתה לא יודע עליי כלום, אבל מרשה לעצמך לדבר כאילו כל החיים גדלת לידי,

מאיפה בדיוק אתה יודע מה אני עושה בחיים? מאיפה בדיוק אתה יודע על מה אני מדבר?

יש עלי פוזה? אלפא זה פוזה? בערד בקושי יודעים מזה.. "פוזה"... באמת...

שמחפשים בכל הכח למצוא משמעות מסויימת במילים של מישהו, אז מצליחים, אפילו אם היא לא שם,

ויש דברים שאני אוהב לא פחות מהאלפות שלי, אבל לא משנה כמה אני אדבר על האהבות שלי, ולא משנה איך אני אדבר עלייהן (ויש לי המון כאלה), בדרך פלא זה לא יכנס לראש של אף אחד וההחלטה שהכל אצלי זה אלפא תשאר כמו שהיא. מאוד יפה שאנשים דואגים להגיד לי מה אני חושב ומה אני מרגיש, במיוחד שאני טוען אחרת, הם מתעקשים שהם צודקים.

אז תומר, כמו שאני לא אומר מה אתה אוהב לאכול - כי אני לא יודע, אתה לא יכול להגיד איך אני חיי ומי אני, גם, כי אתה לא יודע.

• תוכן חדש...