Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מגיע מבית שבו גם כבדיחה לא נוהגים לספר שקנית רכב תוצרת צרפת, אך לאחר זמן רב שאני מחפש רכב ראיתי שאני כל הזמן נמנע מרכבים תוצרת צרפת שמחירם משמעותית יותר זול ולא פעם לפחות על הנייר ניראים בעלי נתונים טובים מאוד.

חשבתי בהתחלה לרכוש לעצמי רכב מיני אך זה התגלה כיותר קשה ממה שחבתי, כל הרכבים שמצאתי מצבם היה גרוע ביותר.

(סהכ הגעתי עם תקציב לא רע לדעתי, 45-50 אלף לרכב משנתון החל מ-2013)

התחלתי לברר וראיתי שיש רנו קליאו שנתונים 2012 שנמכרים בסכומים די דומים עם מנועים קטנים 1200.

מה דעתכם על הרכב הספציפי הזה ובכללי מה אתם חושבים על רכבים תוצרת צרפת? מה שנאמר עליהם בעבר עדיין נכון?

בברכה,

רן

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין פה שום טעות, סך הכל מכונית סופר מיני בסיסית עם מכלולים ותיקים ומוכרים.

אי אפשר להכליל תוצרת של מדינה שלמה כל רכב צריך להישפט לגופו. רב הסטיגמות נובעות כי פעם לאיזה דוד של סבתא היה סיטרואן BX שהאכילה אותו מרורים ומאז לא רוכשים רכב צרפתי.

פורסם

יש פה בחור בכינוי Dorsht שהייתה לו כזאת,דווקא היה מרוצה מהאמינות וצריכת דלק טובה,מציע לחפש את הסיכום שלו עם הרכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ומה דעתך על איטלקיה?

הקליאו המדוברת רכב אמין, קצת כבד, אני במקומך הייתי מחפש פיאט פונטו איבו 1400

ככל שתתרחק מהסטיגמות הטפשיות, כך תהנה יותר מהיצע רחב של רחבים שנותנים לרוב יותר ממה שהעדר אוהב.

ככלל, ככל שתצמד למכלולים ותיקים יותר ומוכרים שהוכיחו את עצמם, ושובחו עם הזמן, כך זה יהיה אמין יותר.

נכון, הצרפתיות והאיטלקיות לרוב לא נהנו מגירים אוטומטים מהמשובחים שיש (מגמה שמשתנה בתקופה האחרונה, לרנו יש דו מצמדי טוב ולפיג'ו גיר יפני של אסיין עם שישה הלוכים), אבל אם אתה מחפש ידני, כאן דווקא תגלה גירים לא רעים בכלל.

אגב, גם אם תיפול על רכב בעייתי, ותפסיד כמה שקלים על תיקונים, אני מאחל לך שזו זו טעות חייך :)

פורסם (נערך)

הייתה לי רנו פלואנס במשך שנתיים, נהניתי ממנה מאוד, טיפולים בזמן=לא הייתה תקלה אחת, בולשיט כל הסטיגמות האלה.

הסטיגמות האלה גם לטובה וגם לרעה, לטובה שאתה קונה רכב במחיר רצפה ורכב מצויין לא פחות העולה על כמה מתחרות באותה הקטגוריה, מצד שני בגלל הסטיגמות קשה להיפטר ממנה.

לכל יצרן יש פאקים ובלאי, כמו לצרפתיות, יש לי בן דוד שנתקע עם סוזוקי ליאנה עם תקלות מפה ועד להודעה חדשה.

ככה שתעשה את השיקולים שלך, ובכל מקרה בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי chelsky26
פורסם

האם אתה מחפש אוטומט או ידני?

אני לא רואה סיבה של ממש להימנע מצרפתיה ידנית, בכל מקרה לא להתפשר על רכב מוזנח וקרוע.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

נסעתי על רכבים צרפתיים (פיג'ו) 15 שנה. כמעט ולא היו במוסך מלבד תחזוקה שוטפת; בעיות חשמל לא היו בכלל.

הרכב הצרפתי האחרון שלי היה 206cc (גג נפתח) ובניגוד לכל הסטיגמות הגג עבד באופן מושלם במשך 7 שנים עד שמכרתי את הרכב.

אחזקה של רכב צרפתי יקרה יותר מאחזקה של רכב יפני.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

גם אני חשבתי שרכב צרפתי מרובה תקלות רק בגלל סטיגמות וכמו כן גם חבר שלי...

בשנת 2007 רכב חבר שלי פיג'ו 406 שנת 2002 מיד 1 עם 80K.

הוא החזיק את הרכב שנתיים והרכב היה אמין מאוד... חוץ מ: החלפת מנוע, החלפת גיר, החלפת אגזוז, החלפת מחשב מנוע, תיקון ריפודים, תיקון ריפוד תקרה, החלפת בולמי זעזועים, חיישנים שאוהבים להתקלקל, ידית ווינקר מקולקלת (וכל זה בשנתיים לרכב בן 5 שנים).

הוא שילם על הרכב 50K כשקנה אותו ואחר כך שילם עוד 50K לתקן אותו.

בסוף הוא מכר רכב בן 7 (אחרי שנתיים שהחזיק בו) ב 14K.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

אכן החזקתי עד לפני שבועיים קליאו 2012 ידנית, אני הייתי היד הראשונה, טיפלתי במורשה בלבד עם מרווחי טיפולים מקוצרים (15 אלף ק"מ/שנה במקום 30 אלף ק"מ/שנה), נהיגה שרובה בינעירונית. לא היו תקלות חריגות ובטח לא בעיות חשמל כמו שנוטים להעליל.

גם להוריי יש רנו (מגאן דיזל דור III) ואין להם שום בעית חשמל ברכב.

לא מאמין בכל הסטיגמות האלה. זה מתאים לשנות ה80 אולי.

אגב קליאו 2012 הייתה חודש שעבר במחירון יצחק לוי 42 אלף ש"ח (גיר ידני כמובן), אין מצב שהמחיר עלה ל45-50 אלף ש"ח.

אם תרצה הקליאו שלי מפורסמת ביד 2 ואוכל להפנות אותך למודעה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

הוא החזיק את הרכב שנתיים והרכב היה אמין מאוד... חוץ מ: החלפת מנוע, החלפת גיר, החלפת אגזוז, החלפת מחשב מנוע, תיקון ריפודים, תיקון ריפוד תקרה, החלפת בולמי זעזועים, חיישנים שאוהבים להתקלקל, ידית ווינקר מקולקלת (וכל זה בשנתיים לרכב בן 5 שנים).

מעניין מה שאתה כותב יכול להיות שבעלי המוסכים של היפניות חסרי עבודה ?

כי ידוע שיפניות לא מתקלקלות אף פעם אלה רק נכנסות פעם בשנה למוסכים לטיפולים.

אולי יש הסכם בין המוסכים שהמוסכים של הארופאיות שקורסים תחת עומס בעבודה עקב תקלות מעבירים כל חודש כסף למוסכים של היפניות כי אין לבעלי המוסך עבודה כלל.

בקיצר יכול להית שהחבר שלך קנה רכב לא מטופל או שהזניח בעצמו.

אני יכול לתת לך דוגמא של רכבי טויוטה קורולה בשנים 2003-2005 שעקב בוצה במנוע היה צריך להחליפו.

מכאן להסיק שטויוטה קורולה הוא רכב גרוע רחוקה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
פורסם

גם לנו הייתה במשפחה פיג'ו 406 שנקנתה כחדשה על ידי סבא שלי בשנת 2000 ובשנת 2014 אני מכרתי אותה.

הרכב היה אמין למדי ולמעט משאבת שמן שהלכה לעולמה בגיל 12 לא היו שום בעיות מיוחדות עם הרכב והוא נמכר עם 175 אלף קילומטר.

פורסם

הבעיות עם הצרפתיות לא נעלמו בשנות ה 80 (לצערי). אני מחזיק רנו סניק עם עבר עשיר ביותר של בעיות ומחלות, בעיקר סביב מערכות החשמל, אך לא רק. הצרפתיות ידועים בהנדסה המתחכמת שלהם והם ממשיכים בדרכם כבר מאות בשנים. צרפתי ישאר צרפתי.

זה נכון שצריך לבדוק כל דגם לגופו. יש להם מכוניות מאד מוצלחות מבחינת אמינות, מכוניות קטסטרופה (עדיין גם בשנות ה 2000 המאוחרות, ע"ע פיקאסו, ע"ע סניק, ע"ע THP, ...) ומכוניות ממוצעות באמצע, ככה-ככה. לי אגב יש ניסיון רב שנים עם צרפתיות, עם כל הסוגים. חדשות מליסינג, ומשומשות, חלקן ישנות מאד.

בגלל זה לטעמי אסור בשום אופן לקנות מודל חדש שלהם שרק יצא לשוק. זה הימור. רכב שצבר כבר 3-5 שנים, ניתן לקבל מושג די טוב לגבי האמינות שלו.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...